2 đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

4 8.419

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh không chuyên

Đề tuyển sinh lớp 10 môn Anh văn có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi vào lớp 10 năm 2019 mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi thử Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình đã học giúp học sinh lớp 9 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả.

TEST 1

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. elementary      B. engineer         C. enable          D. energy

2. A. disappointed       B. reason         C. resort            D. resolution

3. A. ethnic             B. think          C. gather           D. earth

Choose the best answer among A, B, C, or D that best completes each sentence.

4. You should have a dictionary to.....the words that yon don't know their meanings.

A. look for         B. look up          C. look into            D. look after

5. Mrs. McCarthy lives in a small flat.....having a lot of money in the bank.

A. although        B. in spite          C. despite           D. even

6. His car......when he was only half way home.

A. broke down         B. got down           C. broke over         D. got over

7. ......to the Internet, we can get the latest information around the world.

A. Together             B. Apart           C. In addition          D. Thanks

8. ......., the chess players began the game.

A. Having taken the seats          B. After we had taken our seats

C. Being taken the seats          D. Taking the seats

9. My mother always keeps candles in the room......the lights go out.

A. unless          B. if            C. in case           D. though

10. He works for a car factory.......main office is in Chicago.

A. which          B. where         C. that         D. of which

11. The new shopping plaza is advertised as a place......you can find anything you want to buy.

A. where           B. which          C. from where            D. that

12. The plane was half an hour late. .......I manaecd to come to the meeting in time.

A. In spite          B. Despite           C. in spite of this            D. All are correct

13. The letter was delivered......it didn't have enough postage.

A. as         B. because            C. since             D. although

Choose the word or phrase among Λ, B, C, or D that best fits the blank space in the following passage.

When man first learned how to make a fire, he began to use fuel for the first time. The first fuel he used was probably wood. As time (14)....., man eventually discovered that substances such as coal and oil (15)...... . Coal (16).......very widely as a source of energy until the last century, with the coming of the industrial revolution, it was soon realized that production would double if coal was used instead of wood. Nowadays, many of the huge factories and electricity generating stations (17)......unable to function if there was no coal.

In the last twenty or thirty years, however, the use of coal (18)...... . As a result, there have been changes in the coal industry. It (19)......that more people (20).......coal if oil and gas were not so readily available.

There is more than enough coal in the world for man's needs for the next two hundred years if our use of coal (21).......increase. Unfortunately, however, about half of the world's coal may never be used. Mining much of it would be very expensive even if it was possible to use new equipment.

14. A. passes        B. used to pass         C. would pass         D. passed

15. A. are burning     B. would burn           C. have burnt          D. were burnt

16. A. not used       B. didn't use            C. not using           D. was not used

17. A. were          B. would be           C. will be               D. are

18. A. doubles        B. had doubled        C. will double          D. has doubled

19. A. believed        B. is believing         C. believing           D. is believed

20. A. would use       B. used             C. use                  D. will use

21. A. didn't           B. wouldn't          C. doesn't                D. shouldn't

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

22. Why didn't you came to my party last night?

A. Why          B. didn't you           C. came           D. last night

23. Furniture makers use glue to hold joints together and sometimes to reinforce it.

A. to hold           B. together          C. sometimes            D. it

24. When did you go last to the theatre?

A. When          B. did you          C. go last          D. the theatre

Use the correct form of the word given to complete each sentence.

25. .......dark clouds appeared and it began to rain. (fortunate)

26. Every week, there are four......from Hanoi to Nhatrang. (fly)

27. Some designers have........the 'ao dai'. (modern)

28. The shoes are nice, but they are........ (comfort)

Read the following passage carefully, then write True (T) or False (F) for each statement.

Once there were lots of pandas in the mountain of Western China. Today they are becoming extinct. The reason is that they cannot find enough food. Pandas eat bamboo leaves. They do not like another food. The bamboo grows very slowly. It can take 10 years for a bamboo to grow from a seed to a big plant. Some types of bamboo have seeds every 60 years. Pandas must wait many years for their food to grow. While the bamboo is growing, pandas do not have enough leaves to eat.

Farmers are using more and more of the land on the mountain side to grow food for man. The farmers cut down the bamboo. Bamboo leaves become less plentiful. Pandas cannot find enough food to eat. TheY starve and die. China and World Wildlife Fund (WWF) are trying to save the panda. In 1979 they began to set up special parks where pandas live. One such park is the Wolong Reserve in Sichuan. The Wolong Reserve has the highest number of pandas in the world. Scientists come here to study the panda's eating and mating habits. By learning more about the panda's habits, scientists can save it from extinction.

29. ..........There are many pandas in China nowadays.

30. ..........Some kinds of bamboo grow quickly.

31. ..........The favourite food for pandas is the bamboo leaves.

32. ..........Setting panda reserves in the mountains of China is a good way to save

Rewrite the following sentences without changing their meanings.

33. How long is it since you saw Tom?

When .............................................?

34. He didn't hurry, so he missed the train.

If......................................................

35. I like listening to music more than playing football.

I prefer..............................................

36. "Don't put off your work until tomorrow," he said to me.

He told...........................................

ANSWER KEYS

1. C            2. A         3. C         4. B          5. C         6. A           7. D         8. A

9. C            10. D       11. A         12 . C         13. D        14. D         15. B        16. D

17. B           18. D       19. D         20. A         21. C

22. C (came -> come)

23. D (it -> them)

24. C (go last -> last go)

25. Unfortunately

27. modernized

26. flights

28. uncomfortable

29. False      30. False        31. True         32. True

33. When did you last see Tom?

34. If he had hurried, he wouldn't have missed the train.

35. I prefer listening to music to playing football.

36. He told me not to put off my work until the following day/ the next day.

TEST 2

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. women B. love C. come D. some

2. A. wealth B. head C. bread D. steal

3. A. heir B. hour C. honest D. hand

Choose the best answer among A, B, C, or D that best completes each sentence.

4. Lan is hungry......she hasn't eaten anything all day.

A. because B. if C. although D. so

5. They have......a branch of their business in our town.

A. put up B. put in C. set up D. set in

6. There is a cave in France........is 1,490 metres deep.

A. what B. it C. that D. where

7. They are flying to Sacramento, ..... is the capital city of California.

A. that B. it C. what D. which

8. Let’s go dancing, .......?

A. shall we B. will we C. do we D. should we

9. Why don’t you have your car......?

A. wash B. washed C. to wash D. washing

10. Fifty dollars......too much to pay for that shirt.

A. are B. is C. were D. been

11. He used to.......to school by his mother.

A. take B. took C. taking D. be taken

12. She asked me.....I was born in Hue.

A. so B. as C. if D. as if

13. He.....English for four years.

A. has learned B. learned C. learns D. learning

Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fits each blank space in the following passage.

Can you imagine what Edison’s life was like in the years after he had invented the electric lamp? Many things had to be invented and built before electric lamps could really (14)......by all; machines to measure the electricity each home or office used things (15)......it certain that the electricity in the wires did not (16) ......fires, things to send electricity (17)......the right places.

Everything that was needed had to be thought of and (18)......by Edison and the men who worked (19).......him. There was no place where they could buy the things they (20)...... . Edison made 360 inventions (21)......to send electric power to wherever it was wanted.

14. A. use B. used C. be used D. be using

15. A. make B. to make C. making D. to be made

16. A. like B. put C. start D. begin

17. A. to B. by C. at D. in

18. A. building B. built C. was building D. builds

19. A.about B. near C. with D. together

20. A.need B. are needing C. were needing D. needed

21. A. less B. least C. much D. more

Use the correct form of the word given to complete each sentence.

25. Bananas are sold by.................. (weigh)

26. What is your...................for designing this building? (suggest)

27. Lead is potentially.................to children’s health. (damage)

28. There are a lot of.................festivals in Vietnam. (tradition)

Read the following passage carefully, then write True (T) or False (F) for each statement.

Throughout the United States, the number of places where people are allowed to smoke has gradually become smaller and smaller. First, it was banned on trains, buses, and planes, then in public places such as theatres and airports. Now you can’t smoke in any workplace. Nonsmokers are definitely winning the battle. "Why should we breathe their smoke?" they say.

If they are lucky, smokers can still find some bars and restaurants where they can light up a cigarette, but it may soon be banned there, too. Anti-smoking groups even think that smoking ought to be banned in people’s homes. Under new plans you won't be able to smoke where there are more than ten visitors in a week, or where there are children. In 1996, nicotine was classed as drug, like cocaine or heroin. In the country' that gave tobacco to the world, smoking might one day illegal.

29. .......Now you can smoke in bars but in the future you can’t.

30. .......There are more places for people who want to smoke.

31. .......Nicotine has been regarded as drug.

32. .......In the future, smoking in large family's homes may only be banned.

Rewrite the following sentences without changing their meanings.

33. They made me wait for the doctor for twenty minutes.

I....................................................................

34. The mat! had left before we arrived at the place.

By the time....................................................

35. This is the first time I have eaten this kind of food.

I haven’t........................................................

36. Although he has a small salary, he is happy in his life.

In spite..........................................................

ANSWER KEY

1. A 2. D 3 D 4. A 5. C 6. D 7. D 8. A 9. B 10. B 11. D

12. C 13. A 14. C 15. B 16. C 17. A 18, B 19. C 20. D 21. D

22. B (prefers to go -> prefers going)

23. D (use -> to use)

24. A (didn't send -> hadn't sent)

25. weight 26. suggestion 28. traditional 27. damaging

29. True30. False31. True 32. False

33. I was made to wait for the doctor for twenty minutes.

34. By the time we arrived at the place, the man had left.

35. I haven't eaten this kind of food before.

36. In spite of (having) a small salary, he is happy in his life.

Tải trọn bộ nội dung tài liệu tại đây: 2 đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 các môn khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ôn thi vào lớp 10 môn Anh, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 8.419

Video đang được xem nhiều

Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm