20 đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án

38 51.435

Luyện thi học kì 2 môn Tiếng Anh 11

Bộ đề thi môn Tiếng Anh lớp 11 học kì 2 của các tỉnh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi học kì 2 lớp 11 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bộ đề gồm 20 đề kiểm tra Tiếng Anh khác nhau được biên tập bám sát chương trình sách cũ của bộ GD - ĐT giúp học sinh lớp 11 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi quan trọng sắp tới.

Đề 1: Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019

PART 1: Read the passage about tourism in Wales and circle the best option (A, B, C, or D) to fill in each numbered blank. (1 point)

Barceloma, the second largest city in Spain, is one of the most (1)………….tourist destinations in Europe. It is known for its sunshine, architecture, and lively streets. The City Council plans to transform Barcelona into a smart city, by having technology reach every neighbourhood, balancing sustainable urban and economic development and improving its inhabitants’ ………..(2). One of the great achievements is the transformation of the 200-hectare Poblenou industrial area into the 22@Barcelona District, also known as the innovation District. This is considered the most important project of……………..(3) transformation in Barcelona in recent years, and one of the most ambitious in Europe, with more than 200 million Euros invested in the infrastructure ……..(4). The project was launched in 2000 and is still ongoing. As of December 2011, an estimated 4,500 new companies had moved to the district since 2000, an average of 545 per year. The ……….(5) in 22@Barcelona has grown 22,8% from 73,464 inhabitants in 2001 to over 90,000.

1. A. ambitious B. dangerous C. popular D. various

2. A. quantity of life B. quality of life C. equality of life D. skill of life

3. A. rural B. urban C. agricultural D. industrial

4. A. chance B. opportunity C. currency D. plan

5. A. popular B. popularity C. population D. populace

PART 2: Read the passage about UNESCO and circle the correct option (A, B, C, or D) to answer each of the given questions. (1 point)

In 1959, the government of Egypt was working on a plan to build a dam on the River Nile. It was called the Aswan Dam, and it was intended to generate electricity and allow the river water to be used for agriculture. There was one big problem with the plan, though. The dam would flood a nearby valley that contained ancient Egyptian treasures, including two enormous stone temples.

It can be difficult for governments to choose culture and history over economics. However, if countries always made decisions like this, the majority of the world's ancient sites would end up being destroyed. Luckily, UNESCO stepped in. They formed a committee that tried to convince Egypt to protect its ancient treasures. With support from many countries, they were finally successful. The huge temples were carefully removed from their original site and moved to a safe location so that the dam could be built.

After their success in saving the temples in Egypt, UNESCO went on to save more sites around the world. They protected lagoons in Venice, ruins in Pakistan, and temples in Indonesia. With industrialisation changing the world rapidly, there were many sites that needed to be saved. Eventually, UNESCO formed the World Heritage Organisation to protect important natural and historic sites wherever it was necessary.

By now, the World Heritage Organisation has protected hundreds of sites ranging from beautiful natural islands to buildings in large cities and ancient ruins. If you're able to visit any of the many protected sites, you'll agree it was worth it.

6. What is the best title for the passage?

A. UNESCO

B. UNESCO to succeed

C. UNESCO to develop

D. UNESCO to rescue

7. The word “this” in paragraph 2 refers to ____________.

A. culture

B. decision

C. country

D. economics

8. What is meant by the first sentence of the second paragraph?

A. Most governments prefer to sell their treasures.

B. Money sometimes seems more important than all other things.

C. Governments are never able to consider two things at once.

D. Governments usually don't know anything about their culture.

9. Why did UNESCO get involved in Egypt?

A. Egypt was planning to build a dam that would harm ancient temples.

B. Egypt was planning to build a valley for agriculture and electricity.

C. Egypt was planning to create a dam right on top of an ancient temple.

D. When the dam flooded a valley, several treasures were discovered.

10. Why is the World Heritage Organisation more important now than it would have been 200 years ago?

A. Countries didn't cooperate in the past.

B. Cities were smaller back then.

C. There were not as many interesting sites 200 years ago.

D. Modern business and production are changing the world.

PART 3. Vocabulary and grammar ( 1,5 point)

Circle the correct answer A, B, C or D to complete each of the following sentences (6 sentences) (1,5 points)

11. I believe the strong wind hasn’t done any serious damage to the roof, ________?

A. do I

C. has it

B. don’t I

D. hasn’t it

12. The reception, _________ carefully, was a great success.

A. have been prepared

C. having prepared

B. has been preparing

D. having been prepared

13. He denied _________ married.

A. having been

B. being

C. to have

D. having

14. There are many ways for us to reduce out …………….in order to save our environment.

A. deforestation B. extinction C. carbon footprint D. diversity

15. Many species are threatened with ………..due to deforestation and loss of habitat.

A. emission B. energy C. catastrophe D. extinction

16. Sulphur dioxide is one of several ………… that are released into the atmosphere by coal - fired power stations.

A. polluting B. polluted C. pollutants D. pollution

PART 4: Complete the new sentence so that it means the same as the given one using NO MORE THAN FIVE WORDS. (1 point)

17. The teacher said to Karen, "Please stand up."

->The teacher ………………………………………..

18. I'm sure you'll be amused by the latest Bond film.

-> I’m sure …………………………………. the latest Bond film amusing.

19.You had saved the lives of hundreds of wild animals. Thank you for that.

->Thank you …………………………… the lives of hundreds of wild animals

20.They had hunted and killed many wild animals. Later they regretted what they had done.

->They regretted ………………………………………. many wild animals

PART 5: Write an essay of 180-words about topic from Unit 6 to Unit 10 (……………….. (1 point)

……………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………

ĐỀ 2

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu từ 1 đến 2:

Câu 1: A. Cooked B. Collected C. Jumped D. Talked
Câu 2: A. Decisions B. Trends C. Markets D. Offers

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 3 đến 7

Sometimes forest fires have caused serious damage to both private and public property. They destroy many houses and cause deaths, particularly when they have reached villages which are close to the forests. It is more dangerous if a destructive fire burns away plants and trees that prevent erosion. If heavy rains occur after such a fire, landslides, ash flows, and flash floods can occur. This can result in property damage in the immediate fire area, and can affect the water quality of streams, rivers and lakes. Wind sometimes makes contributions to forest fires. In southern California, under the
influence of Santa Ana winds, fires could move at tremendous speeds, up to 40 miles (60 km) in a single day, consuming up to 1,000 acres (4 km2) per hour.

Câu 3: Forestfires_______.

A. even cause deaths B. cannot cause deaths

C. are not related to wind D. do no harm to land

Câu 4: Forestfires______

A. are not as dangerous as we think B. can cause erosion

C. cannot cause damage to property D. are not close to any village

Câu 5: Which sentence is not true?

A. Plants and trees can prevent erosion.

B. Floods never occur after a forest fire.

C. California has ever experienced a big forest fire.

D. There are some villages which are next to forests.

Câu 6: What is the main idea of the text?

A. Houses, deaths and forest fires B. Landslides and forest fires

C. Fires inSouthern California D. Forest fire destruction

Câu 7: ______may happen after a forest fire.

A. Wind B. Water purity C. Nothing D. Water pollution

Chọn câu (ứng với A hoặc B, C, D) diễn đạt đúng với nghĩa của câu ban đầu từ câu 8 đến 10:

Câu 8: The students are happy. They won the poetry contest.

A. The students won the poetry contest are happy.

B. The students which won the poetry contest are happy.

C. The students who won the poetry contest are happy.

D. The students who won the poetry contest they are happy.

Câu 9: We cut down many forests. The earth becomes hot.

A. The more we cut down forests, the earth becomes hotter.

B. The more forests we cut down, the hotter the earth becomes.

C. The more we cut down forests, the hotter the earth becomes.

D. The more forests we cut down, the earth becomes hotter

Câu 10: Ken doesn’t smoke, and I don’t either.

A. Ken doesn’t smoke, and neither doI.

B. Ken doesn’t smoke, and nor do

C. A & B are correct.

D. Neither A nor B is correct

Chọn từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại 11 đến 12:

Câu 11: A. Condition B. Pollutant C. Survival D. Animal

Câu 12: A. Environment B. Advantage C. Potential D. Restaurant

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A hoặc B, C, D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác từ 13 đến 16:

Câu 13: It is you who is the most excellent student in this college.

         A        B         C             D

Câu 14: He decided to see the doctor, that is a good idea.

           A       B            C    D

Câu 15: Protecting the environment is the duty of people live anywhere in the world.

           A                  B                C     D

Câu 16: It was nice to see all his family, all of who I have met before.

         A                B        C        D

Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu từ 17 đến 33:

Câu 17: _______ is a kind of energy formed from the remains of dead plants and animals.

A. Geothermal B. Nuclear power C. Solar energy D. Fossil fuel

Câu 18: The number of competitors who take part in the Olympic Games increases every year.

A. join B. happen C. take place D. accept

Câu 19: The Asian Games are_______ every four years in different Asian countries.

A. taken place B. held C. happened D. hold

Câu 20: I was talking to a businessman_______ works with my father.

A. Þ B. who C. which D. when

Câu 21: Either I or they_______ enjoying the party now.

A. are B. was C. were D. is

Câu 22: Jim_______ to his girlfriend on the phone when I_______ in.

A. talked, came B. talked, was coming

C. was talking, was coming D. was talking, came

Câu 23: Neither I nor she_______ seen the film before.

A. were B. has C. was D. have

Câu 24: Be careful_______ these chemicals, they may do harm_______ your health.

A. with-to B. of-to C. Þ – for D. with – for

Câu 25: The woman next door, to_______ I talked last week, is moving next month.

A. whom B. her C. who D. that

Câu 26: Have you seen the place_______ the graduation ceremony will be held?

A. where B. in that C. which D. in where that

Câu 27: The Earth is the only_______ having life in the solar system

A. constellation B. star C. comet D. planet

Câu 28: Instead of _______ about the good news, Hilary seemed to be indifferent.

A. to be excited B. being exciting C. to excite D. being excited

Câu 29: When I rang, Jim_______.

A. had already left B. already left C. is already leaving D. has already left

Câu 30: _______ were punished as they were late.

A. Both Tom and Ann B. All of Tom and Ann

C. Neither Tom nor Ann D. Either Tom or Ann

Câu 31: What I like about you is your enthusiasm for work.

A. desire B. appreciation C. concentration D. eagerness

Câu 32: Vietnamhas established many national parks to protect wildlife.

A. found B. maintained C. set up D. preserved

Câu 33: In my hometown, there is a park_______ has a beautiful lake.

A. in which B. in where C. which D. where

Chọn câu trả lời đúng nhất từ những từ gợi ý sau từ 34 đến 35:

Câu 34: reading / help / widen my knowledge / relax / my free time

A. It is reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.

B. Reading that helps me widen my knowledge and relax in my free time.

C. It is reading helps me widen my knowledge and relax in my free time.

D. Reading it helps me widen my knowledge and relax in my free time.

Câu 35: we / plant trees / protect forests /cut

A. We need to plant trees and protect forests from being cut.

B. We plant trees and protecting forests from being cut.

C. We should plant trees and protecting forests cutting.

D. We need planting trees and protect forests cutting.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36 đến câu 40:

The first stamp (36)____ the world was an English stamp. It was made in 1840. Before that time people paid money (37)____ the postman for every letter they received and the postman didn't give letters to anybody (38)____ didn't pay him. An English teacher (39)____ name is Rowland Hill thought much about it. One day he said that people who wrote the letters must pay for them and not the (40)____ . He spoke about to people in the government. Soon all the post offices
began to sell little pieces of paper with a stamp on them.

Câu 36: A. Of B. In C. On D. Beyond

Câu 37: A. For B. To C. Þ D. At

Câu 38: A. Whom B. Whose C. Who D. Which

Câu 39: A. Which B. Whom C. That D. Whose

Câu 40: A. Postmen B. Writers C. Receivers D. Getters

ĐÁP ÁN

1B 2C 3A 4B 5B 6D 7D 8C 9B 10C

11D 12D 13B 14C 15C 16C 17D 18A 19B 20B

21A 22D 23B 24A 25A 26A 27D 28D 29A 30A

31D 32C 33C 34A 35A 36B 37B 38C 39D 40C

ĐỀ KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ II
NĂM HỌC 2014 - 2015

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others. (1 pt)

1. A. Manned B. Bribed C. Received D. Launched

2. A. Swim B. Sweater C. Answer D. Swallow

3. A. Fuels B. Bars C. Sports D. Views

4. A. Admire B. Avid C. Discard D. Fishing

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D to complete the sentences. (2.5 pts)

1. Tan Yen No2 high school has a spacious and beautiful school yard .

A. large B. cramped C. small D. narrow

2. Hoa went to school late this morning, __________.

A. doesn’t she B. didn’t she C. wasn’t she D. didn’t Hoa

3. Some species of animals are in danger of becoming __________.

A. polluted B. plentiful C. unlimited D. extinct

4. Eight-year-old bride is the name of the film _________ I like very much.

A. which B. who C. Ø D. A&C

5. Water polo, swimming, diving and water skiing are all ________ sports.

A. dangerous B. nice C. aquatic D. new

6. Because our source of fossil fuels are becoming exhausted, we must find _______ sources of energy.

A. alternative B. expensive C. cheap D. limited

7. It was at this school _______ I met my wife.

A. who B. that C. whose D. where

8. This school is only for children __________ first language is Vietnamese.

A. who B. whom C. which D. whose

9. Minh: “I will have an English test tomorrow.” Lan: “_______”

A. Good luck! B. Be careful. C. Congratulations. D. Good bye.

10. There are some hobbies that I indulge _______ for a while.

A. on B. at C. in D. with

III. Give the correct tense/ form of the verbs in the brackets. (1.5 pts) 

1. Yuri Gagarin became the first man (fly) into space. _______________________

2. We are living in the house (build) by our parents 20 years ago. _______________________

3. The people (wait) for the bus in the rain are getting wet. _______________________

4. It (be) yesterday that my mother gave me a nice present. _______________________

5. I looked everywhere for the book but I (can not) find it. _______________________

6. This TV (make) in Germany 15 years ago. _______________________

IV. Read the passage carefully and then answer the given questions. (2 pts)

The 2010 Asian Games was a multi-sport event celebrated in Guangzhou, China from November 12 to 27, 2010. Guangzhou was the second Chinese city to host the Games, after Beijing in 1990. A total of 9,704 athletes from 45 National Olympic Committees competed in 476 events from 42 sports and disciplines, making it the largest event in the history of the Games. The opening and closing ceremonies were held along the Pearl River in Haixinsha Island, and was the first time in history that the opening ceremony for a major sports event was not held inside a stadium. The final medal tally was led by China, followed by South Korea and third place Japan. China set a new Games record with 199 gold medals. Three World and 103 Asian records were broken.

1. When was the 2010 Asian Games celebrated

________________________________________________________________________________

2. How many athletes took part in the Games

________________________________________________________________________________

3. Was Beijing the first Chinese city to host the Games

________________________________________________________________________________

4. Did South Korea win the most medals

________________________________________________________________________________

V. Rewrite the following sentences so that the second sentence means the same as the first one. (2 pts)

1. Loi is my close friend. He got the first prize in Bac Giang’s mathematics exam for gifted students.

Loi ___________________________________________________________________________

2. The picture was beautiful. She was looking at it.

The picture at ___________________________________________________________________

3. People say that Lan is a very intelligent girl.

Lan __________________________________________________________________________

4. The girl received a special gift from her boyfriend.

It ____________________________________________________________________________

VI. Writing (1 pt): Write about your collection (about 50 - 60 words), real or imaginary, following these guidelines.

- Name of your collection

- How you collect them 

- How you keep them

- When you started your collection 

- How you classify them

- Why you collect them

- Your plan for the future

ĐÁP ÁN

I. (0.25 pt each correct answer)

1. D. Launched 2. C. Answer 3. C. Sports 4. A. Admire

II. (0.25 pt each correct answer)

1. A. large

2. B. didn’t she

3. D. extinct

4. D. A&C

5. C. aquatic

6. A. alternative

7. B. that

8. D. whose

9. A. Good luck!

10. C. in

III. (0.25 pt each correct answer)

1. to fly      4. was

2. built      5. couldn’t/ could not

3. waiting   6. was made

IV. (0.5 pt each correct answer)

1. (It was celebrated) from November 12 to 27, 2010.

2. 9,704 athletes (took part in the Games).

3. Yes, it was.

4. No, it didn’t.

V. (0.5 pt each correct answer)

1. Loi, who got the first prize in Bac Giang’s mathematics exam for gifted students, is my close friend.

2. The picture at which she was looking was wonderful.

3. Lan is said to be a very intelligent girl.

4. It was the girl that received a special gift from her boyfriend.

VI.

1. Nội dung: (0,5 pt)

- Đúng chủ đề, đúng hình thức của một đoạn văn, ý rõ ràng. - Logic, hợp lý, có sự liên kết giữa các phần.

2. Ngôn ngữ, trình bày: (0,5 pt)

- Đúng ngữ pháp, từ vựng phù hợp phong phú. - Có sáng tạo, viết sạch sẽ, có ý tưởng tuy vẫn còn một số lỗi sai ngữ pháp.

3. Trừ điểm:

- 04 lỗi từ vựng, chính tả,..: trừ 0,25

- 02 lỗi ngữ pháp, cấu trúc: trừ 0,25

- Viết ít hơn số từ quy định: trừ 0,25

 

-----------

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi tại đây: 20 đề thi học kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 chương trình mới + chương trình cũ khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,.. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
38 51.435
Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh Xem thêm