40 đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án

40 đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 CÓ ĐÁP ÁN

Với mong muốn giúp các em ôn thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu luyện thi tiếng Anh học kì 2 lớp 6 có đáp án khác nhau. Bộ 40 đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh lớp 6 của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em nhắc lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

* Một số đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 NEW

Lưu ý: Bạn đọc kéo xuống cuối trang nhấp chọn Tải về để download tài liệu.

Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1m)

1. A. clothes B. watches C. benches D. classes

2. A. read B. teacher C. eat D. ahead

3. A. pens B. books C. rulers D. erasers

4. A. kite B. twice C. swim D. pastimes

II. Choose the best answer: (3ms)

1. I'd like................. bananas, please!

a. any b. some c. many d. much

2. Lemonade, apple juice and................. are cold drinks.

a. vegetables b. noodles c. iced tea d. beans

3. She isn't heavy. She is..................

a. thin b. fat c. strong d. light

4. Lan................. aerobic everyday.

a. does b. plays c. goes d. dances

5.................. sports do you play?

a. What's b. Who c. Which d. How

6. We need a tent to go.................

a. fishing b. swimming c. camping d. jogging

7. They are going to stay................. their uncle and aunt this summer vacation.

a. in b. at c. by d. with

8. What is your nationality? I am.................

a. Vietnamese b. Vietnam c. England

9. There are only two................. in my country.

a. weather b. seasons c. citadel d. cities

10.................. do you go to school? Every afternoon.

a. How much b. How often c. How many d. How

11. What do you often do................. it is hot?

a. What b. Which c. How d. When

12. What about.................. tennis this afternoon?

a. play b. playing c. to play d. plays

III. Supply the correct form of the verbs: (1m)

1. Mai................. orange juice at the moment. (drink)

2. I................. thirsty now. (be)

3. My father is going................. Ha Long Bay. (visit)

4. They................. in the kitchen now. (be)

IV. Read

1. Complete the dialogue with the words from the box: (2ms)

have - want - why - camping - by - travel - do - going

Thanh: What are we going to (1)................. in the vacation?

Mai: Let's go (2)..................

Thanh: We don't (3)................. a tent. What about (4)................. to Hue?

Mai: I don't(5)................. to go to Hue.

(6)................. don't we go to Huong pagoda?

Thanh: That's a good idea.

How are we going to (7).................?

Mai: Let's go (8)................. minibus.

Thanh: Yes, Good idea.

2. Answer the questions: (1m)

a. What are Mai and Thanh going to do in the vacation?

........................................................................................

b. How are they going to travel?

...................................................................................................

V. Arrange the words into the sentences (2ms)

1. want/ Tom/ Mary/ and/ glasses/ two/ of/ water.

....................................................................

2. sister/ my/ going/ is/ to/ live/ country/ the/ in.

.................................................................

3. going/ dinner/ tonight/ is/ have/ to/ where/ Lan?

....................................................................

4. the/ spring/ in/ what/ weather/ is/ like/ the?

.........................................................................

5. building/ tallest/ the/ is/ this/ city/ the/ in/ world.

...........................................................................

6. Lan's house/ smaller/ is/ house/ my/ than.

....................................................................

7. she/ never/ with/ camping/ goes/ her/ friends.

.....................................................................

8. often/ she/ go/ does/ how/ cinema/ to/ the?

....................................................................

KEYS:

I. Choose the word which is pronounced differently from the others (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the correct answer: (1 correct = 0.25 x 12 = 3ms)

1. b 2. c 3. d 4. a 5. c 6. c

7. d 8. a 9. b 10. b 11. d 12. b

III. Supply the correct form of verbs: (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. is drinking

2. am

3. to visit

4. are

IV. Read

1. Complete the dialouge: (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. do 2. camping 3. have 4. going 5. want 6. why 7. travel 8. by

2. Answer (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

a They are going to Huong pagoda.

b. They are going to travel by minibus

V. Arrange the words into the sentences (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Tom and Mary want two glasses of water.

2. My sister is going to live in the country.

3. Where is Lan going to have dinner tonight?

4. What is the weather like in the spring?

5. This city is the tallest building in the world.

6. My house is smaller than Lan's house.

7. She never goes camping with her friends.

8. How often does she go to the cinema?

Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh số 2

I Vocabulary and Grammar

A Choose the word odd one out (1 point)

Chọn từ không cùng loại.

1 a chicken b. beef c. tomato d. meat

2 a. fish b. orange-juice c. lemonade d. coffee

3 a. Is b. Are c. hello d. Am

4. a carrot b. rice c. onion d. lettuce

B Circle the best option A, B, or C to complete each of the following sentences. (2.5 points)

Hoàn thành các câu sau bằng cách khoanh tròn chữ cái A, B, C và D (2.5 điểm)

1. I'm ____. I'd like some noodles.

A. thirsty B. hungry C. empty

2. There is____ water in the bottle.

A. any B. many C. some

3. What's he doing? He's ____.

A. swims B. swimming C. swim

4. We go to the movies____ Sunday evening.

A. to B. at C. on

5. It's very ____ in the winter.

A. cold B. hot C. cool

6. They are doing ____ homework at the moment.

A. them B. theirs C. their

7. He sometimes____ to pop music.

A. listens B. reads C. watches

8. - How ____ is a sandwich? - It's 2,000 dong.

A. many B. much C. old

9. - How____ does she go jogging? - Every evening.

A. many B. much C. often

10. ____ is the weather like in the summer?

A. What B. Which C. How

II. Reading

* Read the passage carefully

My uncle is an engineer. His name is Hung. He is going on vacation this summer. First, he is going to visit Ha Long Bay. He is going to stay in a small hotel near the bay for two days.

Then he is going to visit Da Lat for three days. Finally, he is going to visit some friends in Ho Chi Minh City. He is going to stay there for one day. He is going to walk along Saigon river. He is going to fly home

A True (T) or False (F) (2.0 point)

1. Mr. Hung is going to visit three cities this summer...........

2. He is going to visit Ha Long Bay first, then Ho Chi Minh City, and finally in Da Lat........

3. He is going to stay in Da Lat for three days.

4. He is going to travel home by train.

Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh số 3

I. Listen and fill one words in the blanket.

Minh likes walking. On …(1)….weekend, he often …(2)….….walking in the mountains. He …(3)….……goes with two friends. Minh and his friends always ……(4)….……strong boot and warm clothes. They always take……(5)….…and water and a camping stove. Sometimes, they (6)…. overnight.

II. Choose the word whose underlined part has different pronunciation from those of the others. Write the answer (A, B, C or D) in the box.

1. A. Times B. Games C. Watches D. Goes

2. A. Year B. Wear C. Near D. Hear

3. A. With B. Fifth C. Math D. Thank

4. A. Fishing B. Skip C. Picnic D. Twice

5. A. Apartment B. Pastime C. Camping D. Badminton

III. Write the best option (A, B, C or D) in the answer box to complete each of the sentences.

1. We usually go swimming …………………weekends.

A. to B. with C. on D. for

2. Ho Chi Minh city has a ………….of 3.5 million

A. Population B. capital C. city D. town

3. She never goes………………on Saturday sundays.

A. school B. swimming C. movie theater D. video games

4. We are going to visit our grandparents ………. a week

A. How B. Which C. that D. For

5. Bruce is from Australia. He speaks…………

A. Austratian B. English C. French D. Chinese

6. Nam ………………soccer with his friends at the moment.

A. doing B. playing C. is doing D. is playing

7. He always gets up late and……………………………………………

A. never he does morning exercises B. he never does morning exercises

C. he does morning exercises never D. he never do morning exercises

8. Mr. Tuan is loading the truck ………………vegetables

A. to B. for C. with D. of

Đáp án đề kiểm tra học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2015

I. Listening (1,5 điểm với 0,3 điểm cho mỗi câu đúng)

GV mở phần C6 unit 12 sgk lớp 6 trang 132 - 133 cho hs nghe 3 lần

1. the 2. goes 3. often 4. wear 5. food 6. camp

II. 1,5 điểm (0,3 điểm cho mỗi câu đúng)

1. C 2. B 3. A 4. D 5. A

III. 2 điểm (0,25 điểm cho mỗi câu đúng)

1. C 2. A 3. A 4. D

5. B 6. D 7. B 8. C

IV. 1,5 điểm (0,3 điểm cho mỗi câu đúng)

1. ís playing 2. cut

3. playing 4. stop 5. goes

V. 1,5 điểm (0,3 điểm cho mỗi câu đúng)

1. D 2. A 3. B 4. A 5. A

VI. 1 điểm (0,25 điểm cho mỗi câu đúng)

1. No, She doesn’t

2. It’s black

3. She goes shopping with her friends

4. She likes listening to music most

VII. 1 điểm (0,25 điểm cho mỗi câu đúng)

1. How many people are there in your family?

2. .… like two kilos of carrots

3. I like chicken and beef

4…goes to school on foot….

Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh số 4

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1.

A. books

B. pencils

C. rulers

D. bags

2.

A. read

B. teacher

C. eat

D. ahead

3.

A. tenth

B. math

C. brother

D. theater

4.

A. has

B. name

C. family

D. lamp

II. Choose the best answer to complete these sentences. (2m)

1. Hung is a .................... He's strong and heavy.

A. gymnast B. weight-lifter C. driver D. doctor

2. I like hot ....................

A. season B. weather C. activity D. class

3. What .................... your father doing now? He is playing badminton.

A. is B. are C. do D. does

4. .................... does your brother go fishing? He goes once a week.

A. How old B. How often C. How D. What

5. He .................... goes fishing in the winter. It's too cold.

A. often B. always C. usually D. never

6. What about .................... by bike?

A. travel B. to travel C. traveling D. travels

7. .................... place are Phuong and Mai going to visit first?

A. Where B. Which C. How D. How long

8. My house is near a market so it's very __________.

A. big B. noisy C. quiet D. small

III. Put the verbs into the correct form. (1,5m)

1. My school (have)........................two floors.

2. Look! The plane (fly) ..............to the airport, it (land).......................

3. What about (visit).........................................our parents?

4. We shouldn't (throw).........trash on the street.

5. They (not go).............swimming in the winter.

IV. Make questions for the underlined parts or rearrange to complete these sentences. (1m)

1. We usually play basketball on the weekends.___________________________________

2. They are going to visit Hue next summer. _______________________________________

3. tallest/ Tuan/ our/ is/ the/ class/ in.__________________________________________

4. the/ spring/ in/ What/ weather/ is/ like/ the?_______________________________________

V. Read the passage carefully then choose the correct words to fill in the blanks. (1,5m)

favorite does plays or but everyday

Miss Loan is our teacher. She teaches us English. She is tall and thin (1)...........she is not weak. She (2)................a lot of sports. Her (3)...............sport is aerobics. She (4)............aerobics three times a week. She likes jogging, too. She jogs in a park near her house (5)...............In her free time she listens to music (6)..............watches TV.

VI. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first. (2m)

1. There are a lot of flowers in my garden.

=> My garden ..................................................

2. Ha Tinh is smaller than Nghe An.

=> Nghe An ...............................................

3. Let's go to Ha Long Bay next summer vacation.

=> What about ........................................................?

4. I want some milk.

=> I'd ...................................................................

VII. Write a passage to describe your close friend. (1m)

Đề tiếng Anh lớp 6 học kì 2 số 5

A/ LISTENING: (2pts)
Listen to two students talking about what they will do if they become the president of the 3Rs club. Put the words or a number in each blank to complete the table: (2pts)

Name Mi Nam
Class (1)…………………………………… (5)……………………….
Idea 1 Put (2)…………… bin in every classroom Encourage student to use the(6)……..
Idea 2 Buy energy(3)…………………............... Have a(7)…………………… group
Idea 3 Have(4)………………...................fairs. Organize( 8)…………………….fairs

B/ USE OF ENGLISH:

I/ Find the word which has a different sound in the underlined part: (1.0 pt)

1. A. dad B. hat C. plant D. happy
2. A. doctor B. opening C. gold D. postcard
3. A. earth B. farther C. both D. marathon
4. A. cave B. famous C. late D. channel

II/ Choose the best answer by circling A, B, C or D: (1.0 pt)

1. My father ..................to the zoo last week.

A. go

B. will go

C. went

D. goes

2. If we cut down more forests, there..............more floods.

A. are

B. have been

C. were

D. will be

3.Sydney Opera House is in …………………………

A. England

B. Australia

C. Singapore

D. France

4. It is getting light. Shall I turn ............the light to save electricity.

A. off

B. up

C. on

D. in

C/ READING (2,0pts)

I. Choose A, B, C or D to complete the following passage: (1.0 pt)

AIR QUALITY

People need to breath. If they don’t breath, they (1)............. die. But how clean is the air people breath?

If they breath dirty air, they will have breathing problems and (2)............. ill. Plants and animals need clean air, too. (3)............. of things in our lives create harmful gases and make the air dirty, like cars, motorbike and factories. Dirty air called (4).............. air. Air pollution can also makes our Earth warmer. The problem of air pollution started with the burning a lot of coal in homes and factories.
1- A. will B. is C. are D. won’t
2- A. become B. became C. becomes D. will become
3- A. Some B. Many C. Few D. A lot
4- A. pollute B. polluted C. pollution D. polluting

II- Read the passage carefully then answer the questions below. (1.0 pt)

My name is Dick. I always wish to have a motorhome in my life. My motorhome won’t need to be big, but it may have everything I need inside.

There will be a sofa and a lovely table in the head of the car. This will be the place for my friends when they visit me. It is like a living room. The biggest part of my motorhome will be the kitchen. It’ll be in the middle of the car. There will be some model equipments in the kitchen such as dishwasher, fridge, oven, washing machine.... A small toilet and a shower will be in the kitchen, too. The last part will be my bedroom. It is also my entertainment place. There will be a small bed, a wireless TV, and a hightech computer. It would be fantastic if I had my own motorhome. The best thing about having a motorhome is that I can drive it myself to everywhere which I am interested.

1- What kind of the house does the writer wish to have?

.......................................................... ................................... ..............................................

2- How many parts are there in the house?

.......................................................... ................................... ..............................................

3- Will this house be big?

.......................................................... ..................................................................................

4- Is the kitchen the biggest part of the house?

.......................................................... ................................... ..............................................

D.WRITING (2pts)

I/ Arrange the following sets of words to make meaningful sentences: (1.0 pt)

1. recycle / the environment / bottles and cans / we will help / If we /
..................................................................................................................................

2. read and write / you / Could / when you were 6 / ?

...................................................................................................................................

3. will be able to / In 2030, / robots / do many things / like humans /.

....................................................................................................................................

4. visited / We / in the countryside / our grandparents / last week.

……………………………………………………………………………………….

II/ You and your classmates want to make your school “green” place. Write down four rules for the class members to follow. (1,0pt)

RULES FOR A “GREEN” SCHOOL

Trên đây là Bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
571 138.132
Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm