Bài ôn tập tiếng Anh lớp 4 Unit 16 Let's go to the bookshop!

Tiếng Anh Unit 16 lớp 4: Let's go to the bookshop!

VnDoc.com xin giới thiệu đến các em Bài ôn tập tiếng Anh lớp 4 chương trình mới Unit 16 có đáp án được sưu tầm và đăng tải sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các em nâng cao chất lượng môn học.

Ex 1: Odd one out:

1. a. school

b. sweet

c. pharmacy

d. bakery
2. a. film

b. buy

c. water

d. book

3. a. see

b. watch

c. go

d. firework

4. a. banh chung

b. flower

c. lucky money

d. visit

5. a. New Year

b. Tet

c. Women’s Day

d. Month

6. a. firework display

b. pork

c. rice

d. beef

7. a. thick

b. thin

c. how

d. small

8. a. morning

b. lunch

c. afternoon

d. evening

9. a. get up

b. vegetable

c. go to bed

d. go home

10. a. chicken

b. water

c. lemonade

d. apple juice

Ex 2: Put the words in correct order:

1. bed/ to/ at/ o’clock/ she/ 10/ goes/.

..........................................................................................................

2. let’s/ swimming/ go/ to/ pool/ the/.

..........................................................................................................

3. firework/ like/ to/ she/ would/ watch/ display/.

..........................................................................................................

4. am/ I/ and/ hungry/ I/ like/ some/ would/ noodles/.

..........................................................................................................

5. father/ home/ at/ 5.30 pm/ my/ goes/.

..........................................................................................................

6. some/ to/ books/ want/ I/ buy/.

..........................................................................................................

7. animals/ see/ she/ wants/ the/ to/.

..........................................................................................................

8. do/ Mai/ go/ and/ Tony/ where/?

..........................................................................................................

9. like/ they/ would/ to/ to/ the/ go/ sweetshop/.

..........................................................................................................

10. the/ want/ pharmacy/ go/ to/ to/ would/ I/ like/ because/ I/ to/ medicine/ buy/ some/.

..........................................................................................................

Ex 3: Fill in the blank with suitable words/ phrases:

1. Linda wants to buy some chocolate, she would like to go to the.................................... .

2. Tony wants to see a film, he would like to go to the........................................................... .

3. I want to buy some cakes. Let’s go to the........................................................... .

4. My mother wants to buy some medicine. Let’s go to the........................................................... .

5. Our grandparents want to buy some food. They would like to go to the............................... .

6. Her sister wants to buy some pencils, pens and a ruler. She would like to go to the .............

7. My uncle drives a bus. He is a bus........................................................... .

8. The children want to swim. They go to the........................................................... .

9. We wear new clothes, get lucky money at.......................................................

10. The first of June is........................................................... .

Ex 4: Translate into English:

1. Nam cao hơn chị gái của cậu ấy.

..........................................................................................................

2. Chị gái của cậu ấy gầy hơn mẹ của cậu ấy.

..........................................................................................................

3. Mẹ của cậu ấy trẻ hơn bố của cậu ấy.

..........................................................................................................

4. Bố của cậu ấy khỏe hơn mẹ của cậu ấy.

..........................................................................................................

5. Ông của bạn trông như thế nào?

..........................................................................................................

6. Ông của tớ già, cao và gầy.

..........................................................................................................

7. Gia đình tớ đi mua sắm vào ngày chủ nhật.

..........................................................................................................

8. Phong và chị gái của bạn ấy dọn nhà cho dịp Tết.

..........................................................................................................

9. Tớ nhận được tiền lì xì từ ông bà của tớ trong dịp Tết.

.............................................................................................................................

10. Họ tặng hoa cho mẹ của họ trong ngày Quốc tế Phụ nữ.

...............................................................................................................................

Ex 5: What time is it?

Bài tập tiếng Anh lớp 4

Ex 6: Fill in the blank with suitable word:

1) Orange juice – drinking – seven – thirty – family

It is five (1) ........................... now. Hoa’s family is already awake. The (2) .......................... is at the dining table now. Hoa and her father like eating eggs and bread, and (3) ................................. tea for breakfast. Her mother likes eating banh chung and meat, and drinking (4) ........................... . They are ready to leave for work at (5) ................................. o’clock.

2) Grade – students – nurse – school – four

My name is Quan. There are (1) ........................ people in my family: my parents, my brother and me. We all do different things. My dad is a primary (2) ...................... teacher. My mum is a (3) ....................... in a hospital. My brother is a (4) ........................... of Ha Noi University, and I am in the fourth (5) .......................... at my dad’s school. I love my family and I am happy at my school.

3) Eat – when – sing – party – do

A: (1) ........................................................... is Chidren’s Day?

B: It’s on the first of June.

A: What do you usually (2) ...........................................................?

B: We (3) ........................................................... and dance.

A: Do you have a (4) ........................................................... ?

B: Oh, yes. We (5) ........................................................... fruit and cakes.

A: That’s fun.

Ex 7: Put the words below in correct column:

Farmer, Teachers’ Day, Field, thin, nurse, Christmas, Orange juice, school, driver, Women’s Day, young, fish, milk, Chidren’s Day, office, beef, slim, student, tea, factory, chicken, strong, hospital, worker, coffee, pork, water, meat, tall, Tet,

Holiday

Drink

Food

Adjective

Place

Job

ĐÁP ÁN

Ex 1: Odd one out:

1 - b; 2 - b; 3 - d; 4 - d; 5 - d; 6 - a; 7 - c; 8 - b; 9 - b; 10 - a;

Ex 2: Put the words in correct order:

1 - She goes to bed at 10 o'clock.

2 - Let's go to the swimming pool!

3 - She would like to watch firework display.

4 - I am hungry and I would like some noodles.

5 - My father goes home at 5.30 p.m.

6 - I want to buy some foods.

7 - She wants to see the animals.

8 - Where do Mai and Tony go?

9 - They would like to go to the sweetshop.

10 - I would like to go to the pharmacy because I want to buy some medicine.

Ex 3: Fill in the blank with suitable words/ phrases:

1 - sweetshop; 2 - cinema/ theater;

3 - bakery; 4 - pharmacy;

5 - market/ supermarket; 6 - bookshop;

7 - diver; 8 - swimming pool;

9 - Tet; 10 - Children's Day;

Ex 4: Translate into English:

1 - Nam is taller than his sister.

2 - His sister is thinner than his mother.

3 - His mother is younger than his father.

4 - His father is stronger than his mother.

5 - What does your grandfather look like?

6 - He is old, tall and thin.

7 - My family goes shopping on Sunday.

8 - Phong and his sister clean their house for Tet.

9 - I get lucky money from my grandparents.

10 - They give their mother flower in Women's Day.

Ex 5: What time is it?

1 - It is half past five.

2 - It is a quarter past six.

3 - It is a quarter past seven.

4 - It is a quarter to twelve.

5 - it is a quarter to one.

6 - It is twenty to eight.

7 - It is a quarter to seven.

8 - It is five o'clock.

Ex 6: Fill in the blank with suitable word:

1)

1 - thirty; 2 - family; 3 - drinking; 4 - orange juice; 5 - seven;

2)

1 - four; 2 - school; 3 - nurse; 4 - student; 5 - grade;

3)

1 - When; 2 - do; 3 - sing; 4 - party; 5 - eat;

Ex 7: Put the words below in correct column:

Holiday

Drink

Food

Adjective

Place

Job

Teachers’ Day

Christmas

Women’s Day

Chidren’s Day

Tet

Orange juice

milk

tea

coffee

water

fish

beef

chicken

pork

meat

thin

young

slim

strong

tall

Field

school

office

factory

hospital

Farmer

nurse

driver

student

worker

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 4, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Trên đây là Bài tập Unit 16 tiếng Anh lớp 4 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 4 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 4, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 4, Đề thi học kỳ 2 lớp 4,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
10 6.615
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm