Bài ôn tập tiếng Anh lớp 4 mới Unit 20 What are you going to do this summer?

Tiếng Anh Unit 20 lớp 4: What are you going to do this summer?

Bài ôn tập tiếng Anh lớp 4 chương trình mới Unit 20 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ giúp các em luyện tập và củng cố kiến thức môn học. Với bài tập này, các em có thể tự kiểm tra trình độ tiếp thu của mình và ôn tập những phần còn yếu. Chúc các em làm bài tập đạt kết quả cao!

I. Odd one out

1. a. an elephant

b. a bear

c. a giraffe

d. crocodiles

2. a. thirsty

b. thirteen

c. fifty

d. twenty

3. a. hospital

b. school

c. field

d. factory worker

4. a. a shirt

b. a dress

c. trousers

d. a skirt

5. a. lemonade

b. bread

c. fried chicken

d. noodles

6. a. New Year

b. mooncake

c. Children’s Day

d. Tet

7. a. careful

b. cheerful

c. bulky

d. lovely

8. a. medicine

b. a. raincoat

c. a camera

d. an umbrella

9. a. Sandcastle

b. Seafood

c. Delicious

d. Hotel

10. a. Build

b. Enjoy

c. Stay

d. Sea

II/ Choose the best option A, B, C or D

1. What ……….. is it? – It’s 7.30 a.m.

A. color

B. time

C. nationality

D. name

2. It’s time to go …….. a walk.

A. to

B. at

C. for

D. on

3. Nam gets up …….. 6 o’clock every morning.

A. at

B. on

C. from

D. to

4. What time do ……… go to school every day? – I go to school at 6.30.

A. he

B. she

C. you

D. they

5. I …….. breakfast at 6.15 every morning.

A. do

B. learn

C. go

D. have

6. She ……… TV in the evening.

A. watches

B. reads

C. opens

D. goes

7. What is his job? – He is ……… factory worker.

A. his

B. a

C. an

D. one

8. This is a photo ……… my family.

A. from

B. at

C. in

D. of

9. ……….. does your father do? – He is a doctor.

A. What time

B. What

C. How

D. Where

10. My brother drives a bus. He is a bus ………… .

A. teacher

B. businessman

C. farmer

D. driver

11. …….. does your mother work? – She works in a primary school.

A. Where

B. What

C. How

D. Why

12. What’s your ……….. food? – I like chicken.

A. good

B. favorite

C. nice

D. small

13. ………. you like some orange juice? – Yes, please. I love it.

A. Do

B. Are

C. Would

D. About

14. What …….. she like? – She’s very nice.

A. are

B. am

C. is

D. to be

15. My mother is a ……… teacher. She is kind and friendly, too.

A. small

B. big

C. thin

D. good

16. What does he look like? – He looks ………. .

A. sporty

B. friend

C. student

D. pretty

17. What is Christmas? – It is ………. .

A. a festival for children

B. a festival for teachers

C. a big festival

D. a popular festival in Vietnam

18. There …….. a lot of fun on festivals.

A. is

B. are

C. am

D. have

19. We ………. our teachers and friends on Tet holidays.

A. go

B. visit

C. get together

D. eat

20. What are you going to do at Mid-Autumn? – I …….. the School Lantern Parade.

A. join

B. am going to join

C. go to join

D. go and join

21. He is very happy ………. the New Year is coming.

A. and

B. or

C. because

D. by

22. ………. is the fireworks display? – It’s colorful and beautiful.

A. How

B. What

C. Where

D. Why

23. What ……… is this? – It’s an elephant.

A. crocodile

B. tree

C. fruit

D. animal

24. What are monkeys ………. ? – They are quick and clever.

A. do

B. can

C. like

D. look

25. Bears like ………….. fish, fruit and honey.

A. eats

B. eat

C. eating

D. are eating

26. Bears can ……….. on two legs and move around.

A. to stand

B. stand

C. stands

D. standing

27. Lets’ go to the ………… . I want some books.

A. bookshop

B. post office

C. cinema

D. supermarket

28. …….. do you want to the post office? – Because I want some stamps.

A. When

B. What time

C. Why

D. Who

29. ………. is she wearing? – She’s wearing a pink dress.

A. Where

B. What

C. Who

D. How

30. She ……… got brown hair.

A. have

B. has

C. having

D. to have

31. ……….. are Peter and Mary? – They are at the school party.

A. Who

B. What

C. Where

D. What time

32. What ………. are Linda’s shoes? – They are white.

A. clothes

B. jeans

C. weather

D. color

33. ……….. is the T-shirt over there? – It’s 150.000 dong.

A. Why

B. How much

C. How

D. What

34. What are you ……….. ? – I am reading.

A. reading

B. drawing

C. doing

D. singing

35. They are going to ……… some sports and games.

A. read

B. dance

C. walk

D. play

36. ……… do you prefer, badminton or football?

A. Where

B. How

C. What

D. Which

37. Where ……. you go last summer? – I went to Nha Trang with my aunt.

A. do

B. does

C. did

D. are

38. ……. did you come back from Singapore? – I came back last weekend.

A. Who

B. When

C. How

D. Why

39. My brother goes ………. in the summer.

A. fishing

B. fish

C. to fish

D. fishes

40. I often do my homework …….. the evening.

A. from

B. at

C. in

D. on

41. This weekend we are going ……. a picnic with our new friends.

A. from

B. for

C. of

D. with

42. Can I have a look at the shirt?

A. I don’t know.

B. Don’t look.

C. Sure. Here you are.

D. Fine, thanks.

III. Complete the sentences

1. Only one month …… our summer holidays!

2. Where ….you going this summer,Phong?

3. I'm going ….. stay at home.

4. Because I have to….. Vietnamese.

5. Where are they going …. December?

6. I'm preparing …. my summer holidays.

7. I'm going to swim …..the sea.

8. My parents and I…… going to have a holiday in Ha Long Bay next Saturday.

9. We are going to stay …..a nice hotel by the sea.

10. They …..going to eat delicious seafood.

11. My classmates and I are going to have a holiday in Vung Tau …..week.

12. In the afternoon, we are going to play football…… the beach.

13. At weekends, Mai goes….. a walk with her friendsin the mountains.

14. The boys enjoy swimming …… the stream.

15. The children love having lunch …...

ĐÁP ÁN

I. Odd one out

1 - d; 2 - a; 3 - d; 4 - c; 5 - a; 6 - b; 7 - b; 8 - a; 10 - c;

II/ Choose the best option A, B, C or D

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - D; 6 - A; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - C; 15 - D; 16 - A; 17 - C; 18 - B; 19 - B; 20 - B;

21 - C; 22 - A; 23 - D; 24 - C; 25 - C; 26 - B; 27 - A; 28 - C; 29 - B; 30 - B;

31 - C; 32 - D; 33 - B; 34 - C; 35 - D; 36 - D; 37 - C; 38 - B; 39 - A; 40 - C; 41 - B; 42 - C;

III. Complete the sentences

1. Only one month …until… our summer holidays!

2. Where …are.... you going this summer, Phong?

3. I'm going …to.. stay at home.

4. Because I have to …learn.. Vietnamese.

5. Where are they going .....in…. December?

6. I'm preparing …for... my summer holidays.

7. I'm going to swim …in.. the sea.

8. My parents and I…are… going to have a holiday in Ha Long Bay next Saturday.

9. We are going to stay …in.. a nice hotel by the sea.

10. They …are.. going to eat delicious seafood.

11. My classmates and I are going to have a holiday in Vung Tau …next.... week.

12. In the afternoon, we are going to play football …by… the beach.

13. At weekends, Mai goes…for.. a walk with her friends in the mountains.

14. The boys enjoy swimming …in… the stream.

15. The children love having lunch …here...

Trên đây là Đề ôn tập Unit 20 tiếng Anh lớp 4 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh 4 hiệu quả khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 4, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 4, Đề thi học kỳ 2 lớp 4,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 4, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập:Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
5 3.759
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm