Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 6: Places

9 2.950

Tiếng Anh 6 Unit 6: Places

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 6: Places có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn thực hành nhuần nhuyễn kiến thức ngữ pháp tiếng Anh Unit 6 lớp 6 đã được thầy cô trau dồi trên lớp. Bên cạnh đó còn là nguồn ôn tập hữu ích chuẩn bị trước mỗi bài kiểm tra hay bài thi quan trọng của bạn.

I. Make complete sentences from the words given below.

1. Hotel/ near/ Lan'shouse -> There is a hotel near Lan's house

2. Flowers/ behind/ my house ->……………………………………………

3. well/ right/ brother's house ->……………………………………………

3. river/ next/ rice- paddy ->……………………………………………

4. two photocopy stores/ near/ bookstore ->……………………………………………

5. hospital/ between/ museum/ factory ->……………………………………………

6. many trees/ on/ our street ->……………………………………………

7. mountain/ opposite/ uncle's house ->……………………………………………

8. two temples/ in/ our village ->……………………………………………

9. movie theater/ left/ street ->……………………………………………

Đáp án:

2 - There are many flowers behind my house.

3 - There is a river next to the rice- paddy.

4 - There are two photocopy stores near the bookstore.

5 - There is a hospital between the museum and the factory.

6 - There are many trees on our street.

7 - There is a mountain opposite the uncle's house.

8 - There are two temples in our village. 

9 - There is a movie theater on the left of the street.

Fill in the blanks with suitable prepositions:

1. They live ………a flat ……….their parents.

2. There are some trees in front ……..the house.

3. The nice paddy is next ……….the river.

4. The back yard is…………the house.

5. There is a well ……..the left ……..the house.

6. The restaurant is …..…..the bakery and the bookstore.

7. My sister works ..…..a hospital …...Le Loi Street.

8. There are some boats ….………the river.

Đáp án:

1 - in - with

2 - of

3 - to

4 - behind

5 - to - of

6 - between

7 - in - at

8 - on

*Complete the sentences with a, an, the, any, some.

1. Do you live in ………..apartment in town? - No we live in ……….house in ……..country.

2. There aren’t ……….restaurants on my street.

3. Is there ……….vegetable garden in front of ……….yard?

4. What is that? -It is …………….. eraser.

5. There are ………………..flowers in front of my house.

6. There is ……..rice paddy to the left of my house.

7. Are there ………………..lakes in your city?

8. Near ……..river, there is …………….. rice paddy.

Đáp án:

1 - a - a - the

2 - any

3 - a - the

4 - an

5 - some

6 - a

7 - any

8 - the - a

*Correct the mistakes:

1. There is a big yard in front the house.

2. There are trees tall behind the house.

3. There is a well to the left the house.

4. Which is Ba house?

5. It’s opposite bakery.

6. It’s next the movie theatre.

7. What’s to right of your house?

8. The toystore is in the police station and the bookstore.

Đáp án:

1 - front thành front of

2 - trees tall thành tall trees

3 - left thành left of

4 - Ba house thành Ba's house

5 - bakery thành the bakery

6 - next thành next to

7 - to right thành to the right

8 - in thành between

*Translate into English :

Xin chào các bạn. Mình tên là Dung. Mình 12 tuổi và mình là một học sinh. Mình có một chị gái là Hương. Chị ấy 20 tuổi. Chúng mình sống ở một ngôi nhà gần hồ. Nhà mình có một cái sân. Ở đây rất đẹp. Có một con sông và một cái hồ. Có một công viên gần cái hồ. Có một cái khách sạn gần công viên. Trong công viên có rất nhiều hoa và cây cối. Gần nhà của chúng tôi có một cánh đồng.

Đáp án:

Hello every one. My name is Dung. I am twelve years old and I am a student. I have a sister and she is Huong. She is twenty years old. We live in a house near the lake. My house has a yard. Here is beautiful. There is a river and a lake. There is a park near the lake. There is a hotel near the park. In the park, there are many flowers and trees. Near my house, there is a rice paddy. 

*Give the correct form of the verbs :

1. Phong’s school ………………two floors. (have)

2. They……………….to school at seven o’clock. (go)

3. What does she do?-She………………a teacher. (be)

4. Ba ……………….his teeth every morning. (brush)

5. Minh is a worker.He ………………. in the factory. (work)

6. There ………………………trees and flowers near my house. (be)

7. How old (be) …………he?

8. Lan (watch) …………television every day.

9. There (be) …………… four people in my family.

10. They (play) …………… soccer after school.

11. He (have)…………… breakfast every morning.

12. Ba (get) …………up at six o’clock.

Đáp án

1. has 2. go 3. is 4. brushes 5. are 6. are
7. is 8. watches 9. are 10. play 11. has 12. gets

* Read the passage and do as directed:

Hello!My name is Minh.I live in the city with my father, mother and sister. My house is very beautiful. In front of my house, there are beautiful flowers. Behind the house, there is a hospital.The toystore is opposite the house. Near the house, there is a stadium. It is between the restaurant and the drugstore.

a. Decide the following sentences true or false ?:

1. Minh lives in the city. ………

2. There is a hospital behind my house. ………

3. The house is between the restaurant and the drugstore. ………

4. The toystore is next to the house. ………

b. Answer the questions:

5. Where does Minh live?

................................................

6. Where is the hospital?

..........................................................................

7. What is there near the house?

.............................................................

8. Where is the toystore?

..................................................................

Đáp án:

1 - True

2 - True

3 - False

4 - False

5 - He lives in the city.

6 - It is behind the house.

7 - There is a stadium.

8 - It is opposite the house.

*Choose the best answer to finish each of the sentences bellow.

1. There ……… a cinema and two shops near my house.

a. are             

b. is            

c. yes            

d. have

2. The library is ………. the staffroom and the headmaster’s room.

a. on            

b. in          

c. between           

d. under

3. My house is not far ………… my school.

a. near         

b. from         

c. in            

d. on

4. Whose bicycle is that? _It’s ……….. .

a. Mary’s bicycle         

b. Mary bicycle          

c. bicycle Mary’s       

d. bicycle’s Mary

5. My school is big and ………… is small.

a. she            

b. her          

c. she’s            

d. hers

6. Is there a library in your school? _Yes, …………. .

a. there is           

b. there’s         

c. it is         

d. it’s

7.………... class are you in? _Miss Thu’s.

a. What           

b. Which           

c. Who          

d. Whose

8. There’s ………. big tree behind ……….. house.

a. the/ a           

b. the/ the         

c. a/ an         

d. a/ the

9. My father usually …………. TV after …………. dinner.

a. watches/ the          

b. watches/ Ø         

c. watchs/ Ø        

d. watch/ a

10. Every evening he does …………. homework.

a. his           

b. the         

c. a          

d. an

11.…………. Saturday afternoon, he plays games.

a. On              

b. In           

c. At            

d. By

12. We have Literature ………..7:15 …………..8:00.

a. at/ and           

b. from/ to           

c. at/ to            

d. from/ at

13. Does she ………….. Math on Friday?

a. have           

b. has             

c. haves            

d. having

14………….do you have Biology on Monday?

a. When         

b. What time         

c. What             

d. How

15. What are ……….? ~ They are flowers.

A. this           

B. that         

C. these       

D. there

16. There is a well in front ………… the house.

A. from          

B. to          

C. of            

D. on

17. We live ……….. a house.

A. in          

B. on          

C. at           

D. from

18.………… the right of her house, there are beautiful flowers.

A. In            

B. At           

C. From           

D. To

19.………... is his house? ~ It’s on Nguyen Trai Street.

A. What           

B. Where              

C. When        

D. How

20.……….. is that? ~ It’s a rice paddy.

A. What           

B. Where            

C. Who         

D. Which

21. Minh lives in the city ……… his father, mother and sister.

A. and            

B. with             

C. near           

D. but

22. The restaurant is ………… the drugstore.

A. next            

B. near to         

C opposite          

D. behind of

23. There are a lot of books in a …………

A. factory              

B. bookstore          

C. stadium       

D. bakery

24. Minh’s father is an engineer. He works in a ………….

A. drugstore          

B. restaurant         

C. school        

D. factory

Đáp án:

1. b 2. c 3. b 4. a 5. d
6. c 7. d 8. d 9. b 10. b
11. b 12. b 13. a 14. b 15. c
16. c 17. a 18. d 19. b 20. a
21. b 22. c 23. b 24. d  

*Match column A with column B:

A B
1. What does she do?  a- It's on Nguyen du Street
2. What is there near your house?  b- In a restaurant
3. Does your house have a yard?  c- The big house
4. Where does Nam's brother work?  d- They are in the school yard
5. What is next to the bakery?  e- She's a teacher
6. Where are the flowers?  f- A bookstore
7. Where is your school?  g- Yes, it does

8. Which is Thu's house? 

h- There is a lake near my house

Đáp án:

1 - e; 2 - h; 3 - g; 4 - b; 5 - f; 6 - d; 7 - a; 8 - c

Trên đây là Trắc nghiệm Unit 6 tiếng Anh lớp 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
9 2.950
Tiếng Anh lớp 6 Xem thêm