Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 1

Ôn tập từ vựng nâng cao Unit 1 lớp 7

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học môn tiếng Anh lớp 7 tốt hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 2 CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. bird

B. girl

C. first

D. sister

2. A. pottery

B. flower

C. silent

D. service

3. A. hobby

B. hour

C. hotel

D. hot

Exercise 2: Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

1. I enjoy (collect) ________________ dolls and it becomes my pleasure.

2. We love (watch) ___________ new films, and we (go)_________ to watch a new Hollywood film next weekend.

3. My brother hates (do)_______________the same things day after day.

4. Our uncle (play)_______________ badminton once a week.

5. I (collect)_____________ a lot of stamps from foreign countries so far.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

I have a very interesting and (1)_______hobby. I make short video clips with my digital camera. It was my birthday present from my parents last year. Since then, I have (2)_________ three short films. It’s great fun! I started asking my friends and relatives to take (3)___________ in the films. I have tried to write the story for my video clips. When I have finished the script, 1 make copies for the “actors”. Each scene is small and they can look at the words just (4)___________we start filming. We film at the weekend in my neighbourhood, (5)____________ no one has to travel far. When the video clip is finished, I invite all the “actors” and we watch the film at my house.

1. A. enjoy

B. enjoyed

C. enjoying

D. enjoyable

2. A. done

B. played

C. made

D. watched

3. A. part

B. role

C. scene

D. film

4. A. before

B. after

C. only

D. until

5. A. although

B. because

C. but

D. so

Exercise 4: Choose the correct answer

1. If you choose sewing as your hobby, you will ___________ your own clothes.

A. do

B. make

C. take

D. get

2. You need to be ___________ to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.

A. careful

B. interested

C. fit

D. patient

3. I think this hobby does not cost you much, and ____________ you need is time.

A. most

B. all

C. some

D. all of

4. ______________ is a popular hobby of the people living around this forest.

A. Collecting dolls

B. Bird-watching

C. Ice-skating

D. Surfing

5. My father is doing the _______________ and my mother is cooking.

A. gardening

B. horse-riding

C. skating

D. monopoly

6. A lot of people enjoy _____________ things such as dolls, stamps or bottles.

A. making

B. arranging

C. doing

D. collecting

7. You shouldn’t go ...................... if you can’t swim.

A. skating

B. board game

C. gallery

D. surfing

8. Can you ride a horse? - Of course. It’s a piece of _________________.

A. cake

B. horse

C. collage

D. art

9. He’s a great artist. He can ___________ in both _____________.

A. plant ‒ stone and wood

B. carved ‒ eggshell

C. carve ‒ wood and eggshells

D. plant ‒ woodand eggshells

10. Mai often helps her mother ______________ and water trees in her free time.

A. hurt

B. burn

C. carve

D. plant

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets.

It’s wonderful to have a hobby to do for pleasure in your free time. My favorite hobby is gardening. I love watching flowers and eating vegetables, so I (1. grow) __________ a lot of plants in my garden. I usually (2. water) ___________them in the early mornings. Sometimes my mother also (3. help) ____________ me care them and my father (4. take)_____________ me to the market to buy seeds. I often (5. read)_________ books to understand more about gardening. This weekend I (6. harvest) ________ carrots and cabbages. Do you know how eager I am? I (7. give) ______________ some of them to my grandparents. Also, I (8. take)________________ photos of them and post on facebook. Let’s wait and see!

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 1

Exercise 1: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

1. D

2. D

3. B

Exercise 2: Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

1. I enjoy (collect) ______collecting__________ dolls and it becomes my pleasure.

2. We love (watch) ____watching_______ new films, and we (go)____will go_____ to watch a new Hollywood film next weekend.

3. My brother hates (do)______doing_________the same things day after day.

4. Our uncle (play)________plays_______ badminton once a week.

5. I (collect)______have collected_______ a lot of stamps from foreign countries so far.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

1. D

2. C

3. A

4. A

5. D

Exercise 4: Choose the correct answer

1. B

2. D

3. B

4. B

5. A

6. D

7. D

8. A

9. C

10. D

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets.

It’s wonderful to have a hobby to do for pleasure in your free time. My favorite hobby is gardening. I love watching flowers and eating vegetables, so I (1. grow) _____grow_____ a lot of plants in my garden. I usually (2. water) _____water______them in the early mornings. Sometimes my mother also (3. help) ______helps______ me care them and my father (4. take)_____takes_____ me to the market to buy seeds. I often (5. read)___read_____ books to understand more about gardening. This weekend I (6. harvest) ____will harvest____ carrots and cabbages. Do you know how eager I am? I (7. give) ______will give_____ some of them to my grandparents. Also, I (8. take)_____will take___________ photos of them and post on facebook. Let’s wait and see!

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 7: My hobbies, Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 3).... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 756
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm