Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 2

Ôn tập từ vựng nâng cao Unit 1 lớp 7

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học môn tiếng Anh lớp 7 tốt hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. worst

B. learn

C. control

D. dessert

2. A. surfing

B. collect

C. concert

D. melody

3. A. girl

B. expert

C. open

D. burn

Exercise 2: Complete the phrase with a gerund

1. __________ flowers

1. __________ shopping

2. __________ mountain climbing

2. __________ television

3. __________ out with friends

3. __________ board games

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. My family enjoys___________because we can sell vegetables and flowers___________ money.

A.garden - to

B. gardening - for

C. gardening - with

D. garden - of

2. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is_______________.

A.danger

B. in danger

C. dangerous

D. endangered

3. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three________a week.

A.time

B. a time

C. times

D. timings

4. I think you should take up swimming___________it is suitable for your health condition.

A.so

B. because

C. although

D. but

5. There are many___________why it is important to have a hobby.

A.answers

B. reasons

C. details

D. facts

6. I think this hobby does not cost you much, and________________you need is time.

A. most

B. all of

C. some

D. all

7. What does your father do__________his free time?

A. in

B. at

C. on

D. while

8. I think a hobby will always give you_________and help you ___________.

A.pleased - relax

B. pleasure - relaxed

C. pleased - relaxing

D. pleasure - relax

9. Will you_________making models in the future?

A.pick up

B. look for

C. take up

D. find

10. Do you think that hobby is____________and boring?

A.easy

B. difficult

C. danger

D. interesting

Exercise 4: Read the text below and choose the best answer for each question after the text.

Many people like to keep pets. Dogs and cats are very popular pets. Some people, however, keep birds or goldfish. They need less space and are easier to look after.

If you want to have a pet, you can buy one from a pet shop but you must be careful not to buy a sick animal. It Is best if you know something about the pet you want. This helps you choose a healthy pet. However, if you do not have much money and know very little about animals, you can visit the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

The first society for the Prevention of Cruelty to Animals was founded in England in 1821. It was set up to make sure that all animals are treated with kindness. The RSPCA in Hong Kong carries out this aim. The RSPCA officers collect animals which have no homes and are left in the street. They look after them until they are healthy again. People visiting the RSPCA may choose their pets from these animals and you can be sure that you will get a healthy pet. If later your pet becomes ill, you can take it to the doctors at the RSPCA for treatment.

When you have a pet, it is very important that you look after it properly. You must remember to feed it at suitable times. You should also give it a clean and comfortable place to rest. Your pet will be happy and healthy if you love it and care for it properly.

1.According to the passage, what kind of pet needs more space?

A.A dog

B. A bird

C. A goldfish

D. A mouse

2.What can help you choose a healthy pet?

A.Being careful with your money

B.Learning about a pet you want

C. Having a lot of money

D. Visiting many pet shops

3.The first society for the Prevention of Cruelty to Animals was founded .

A.in 1924

B.more than 1000 years ago

C. in England

D. in 1842

4.What does the RSPCA do with sick and homeless animals?

A.Leave them in the streets

B.Make them healthy again

C.Give them to people who cure sick pets

D.Sell them to pet shops

5.You can always be sure that every pet from the RSPCA .

A.will never get sick

B.is collected from a dustbin

C. is strong and healthy

D. always needs too much care

Exercise 5: Put the verbs in brackets into the Present Simple or Future Simple.

1. I promise that I ______________ (not be) late for school again.

2. What time __________ the film __________ (begin)?

3. Nam and Vinh______________ (play) volleyball three times a week.

4. It often (rain) ______________ in the summer.

5. The students ______________ (plant) some flowers in the schoolyard tomorrow.

Exercise 6:Choose the sentence that has the same meaning as the first.

1. If the homework is difficult, I will ask you for help.

A.Unless the homework is easy, I won’t ask you for help.

B.Unless the homework is difficult, I will ask you for help.

C.Unless the homework is easy, I will ask you for help.

D.Unless the homework isn’t difficult, I won’t ask you for help.

2. Because he doesn’t leave immediately, I call a policeman.

A.Unless he leaves immediately, I won’t call a policeman.

B.If he leaves immediately, I won’t call a policeman.

C.Unless he leaves immediately, I will call a policeman.

D.If he left immediately, I wouldn’t call a policeman.

3. Today isn’t Sunday, so the pupils can’t go swimming.

A.If today is Sunday, the pupils could go swimming.

B.If today were Sunday, the pupils could go swimming.

C.The pupils could go swimming unless today is Sunday.

D.The pupils could not go swimming if today isn’t Sunday.

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 2

Exercise 1: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

1. D

2. A

3. C

Exercise 2: Complete the phrase with a gerund

1. _____arranging_____ flowers

4. ____going______ shopping

2. _____going_____ mountain climbing

5. ___watching_______ television

3. _____hanging_____ out with friends

6. ____playing______ board games

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. C

3. C

4. B

5. B

6. D

7. A

8. D

9. C

10. B

Exercise 4: Read the text below and choose the best answer for each question after the text.

1. A

2. B

3. C

4. B

5. C

Exercise 5: Put the verbs in brackets into the Present Simple or Future Simple.

1. I promise that I ______won’t be________ (not be) late for school again.

2. What time ____does______ the film _____begin_____ (begin)?

3. Nam and Vinh_______play_______ (play) volleyball three times a week.

4. It often (rain) ______rains________ in the summer.

5. The students ____will plant___ (plant) some flowers in the schoolyard tomorrow.

Exercise 6:Choose the sentence that has the same meaning as the first.

1. C

2. D

3. B

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 1, Bài tập Word Form lớp 7 Unit 1.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 269
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm