Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 4

Ôn tập Tiếng Anh Unit 2 lớp 7

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học môn tiếng Anh lớp 7 tốt hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm:

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. headache

B. spread

C. health

D. weak

2. A. wash

B. wear

C. wake

D. wrap

3. A. flu

B. leaf

C. of

D. safe

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. soda

B. milk

C. fruit juice

D. water

2. A. fever

B. health

C. obesity

D. headache

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Fruit tastes good ________ it’s healthy for your body.

A. so

B. but

C. or

D. and

2. Please wake me ________ at 5 and we will leave at 6 in the morning.

A. up

B. on

C. over

D. in

3. It’s great to __________ on the beach in the morning.

A. sunburn

B. sunburnt

C. sunbathe

D. sneeze

4. Do more exercise and eat more vegetables to ____________.

A. sunburn

B. spot

C. stay in shape

D. put on weight

5. My throat hurts a lot when I have _______________.

A. an cough

B. cough

C. a cough

D. All are correct.

6. It is said that ___________ is bad for our health.

A. junk food

B. calorie

C. compound

D. conjunction

7. My sister has an ___________ to sunflowers so I don’t arrange them in the house.

A. earache

B. allergy

C. itchy

D. backache

8. My father does morning __________ every day.

A.running

B. well

C. exercise

D. weak

9. He plays computer games and watches TV a lot so his eyes are often _________.

A. light

B. faint

C. dry

D. weak

10. The Japanese eat a lot of fish instead of meat _______they are more healthy.

A. although

B. so

C. but

D. because

Exercise 4: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. My mother doesn’t like ______________(eat) fast food.

2. Joana ______________ (wash) her face regularly to prevent spots.

3. You should try ______________ (exercise) a couple times a week.

4. I feel _________. Quick, I must get to the bathroom! (sickness)

5. “I have a ______________.” - “That’s because you watch too much TV.” (head)

Exercise 5: Choose the word which best fits each gap

Breakfast is the (1) ______ important meal of the day. It provides the nutrients your body needs for good health, the calories it needs for (2) ______ and helps to maintain your blood sugar level. Studies have shown that people who don’t have breakfast have a low blood sugar level and are often slow, tired, hungry and (3) ______ to concentrate. Surprisingly, breakfast actually plays a part in weight control. It's easier to (4) ______ weight if you eat in the morning rather than later in the day. Dividing the day’s calories (5) ______ three meals helps take off weight more efficiently than (6) ______ breakfast and having two larger meals a day does.

1. A. healthy

B. tasty

C. main

D. most

2. A. strenght

B. power

C. energy

D. effort

3. A. able

B. enable

C. unable

D. capable

4. A. lose

B. put

C. gain

D. drop

5. A. in

B. into

C. up

D. for

6. A. skipping

B. making

C. buying

D. serving

Exercise 6: Rewrite the sentences without changing the meaning.

1. My brother has fewer friends than my sister.

My sister _____________________________

2. Does an apple contain less sugar than a banana?

Does a banana ________________________

3. I spend more time doing homework than my younger sister does.

My younger sister _____________________

4. My mother bought more food than Linh’s mother.

Linh’s mother ________________________

5. My uncle has more children than my aunt.

My aunt _____________________________

-The end-

Đáp án bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 4

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. D

2. D

3. C

Exercise 2: Choose the odd one out

1. D

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. D

2. A

3. C

4. C

5. C

6. A

7. B

8. C

9. C

10. D

Exercise 4: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. My mother doesn’t like _______eating_______(eat) fast food.

2. Joana ______washes________ (wash) her face regularly to prevent spots.

3. You should try ______to exercise________ (exercise) a couple times a week.

4. I feel ____sick_____. Quick, I must get to the bathroom! (sickness)

5. “I have a ______headache______.” - “That’s because you watch too much TV.” (head)

Exercise 5: Choose the word which best fits each gap

1. D

2. C

3. C

4. A

5. B

6. A

Exercise 6: Rewrite the sentences without changing the meaning.

1. My sister has more friends than my brother.

2. Does a banana contain more sugar than an apple?

3. My younger sister spends less time doing homework than I do.

4. Linh’s mother bought less food than my mother.

5. My aunt has fewer children than my uncle.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập cuối tuần Tiếng Anh lớp 7 nâng cao - Tuần 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bài tập Word Form Tiếng Anh lớp 7 Unit 2, Unit 2 lớp 7 Writing: Write about health advices.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 374
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm