Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 (Đề nâng cao)

48 18.457

Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 (Đề nâng cao)

Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 (Đề nâng cao) gồm nhiều đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh trong dịp hè hiệu quả. Sau đây mời các bạn tham khảo!

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A. happy        B. apple         C. act          D. aunt

2. A. mind         B. bike          C. fit            D. tidy

3. A. school       B. chair          C. church        D. chat

4. A. health        B. team         C. tea           D. sea

5. A. sun          B. fun          C. son          D. put

6. A. excited       B. interested     C. worried        D. painted

7. A. use          B. computer      C. duty          D. shut

8. A. chair         B. fair          C. pair          D. are

9. A. how          B. know        C. town          D. brown

10. A. season       B. break        C. great          D. steak

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D

1. We always need more players. Why don't you come ..................?

A. on             B. along        C. with          D. after

2. Will you be home ..............dinner tonight?

A. to              B. for          C. at            D. on

3. Giving a book report before the class is an interesting .......................

A. act             B. action        C. activity        D. deed

4. Do you go out ...........?

A. in the afternoon on Fridays          B. on Fridays in the afternoon
C. on afternoons Friday              D. on Friday afternoons

5. ................lives in a very big house

A. A Queen of England               B. Queen of England
C. The Queen of the England          D. the Queen of England

6. On Sunday mornings I stay in bed ..............8 o'clock.

A. until            B. at            C. from          D. to

7. I often ...............in winter.

A. go playing skiing   B. go skiing       C. play skiing      D. go to ski

8. Some young people are working ...............hospital volunteers.

A. to be           B. such as        C. like           D. as

9. We shouldn't cross the street outside the ................

A. pavement       B. foot lane        C. sidewalk       D. zebra crossing

10. They ..............healthy after the summer vacation.

A. looked          B. were seeming    C. were looking    D. were appearing

11. They meet their friends and …………some fun.

A. take         B. have          C. do            D. enjoy

12. You should pay more …………….in class.

A. part          B. care         C. notice          D. attention

13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps.

A. together        B. themselves         C. each other        D. one another

14. He likes stamps. He is a stamp …………..

A. collect          B. collecting         C. collector         D. collects

15. Some students say they are ……….……. They have no time for pastime.

A. hurry          B. busy            C. full             D. hard

16. It’s difficult to cross this street because there is too much ………..

A. crowd          B. traffic           C. people          D. transport

17. There aren’t any good movies …………..at the moment.

A. going on        B. being on        C. performing          D. showing

18. Sorry I can’t come but thanks ………….

A. any ways        B. any way          C. anyway          D. in anyway

19. Look at ………..girl over there.

A. one            B. this            C. that              D. a

20. Would you like to come to my house for lunch?

A. Yes, I do          B. I’d love to          C. Yes, I like         D. OK. I’d like

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences.

1. No one enjoy (go) ……….to hospital.

2. What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V.

3. We (be) ……………students in four years.

4. A new school (build) ……………… near our school now.

5. You (be) …………..angry if he refuses to help you?

6. I will send him the message as soon as he (return)………………

7. A little girl can’t spend all her time (listen) ……………..to stories.

8. He sent a telegram for his mother (learn) …………….good news.

9. + Where are you?

+ I am upstairs. I (have) ……………… a bath.

Đáp án bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7

SECTION A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (10 marks) - Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

1. D      2. C      3. A      4. A        5. D

6. C      7. D      8. D      9. B        10. C

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. (10 marks) - Mỗi đáp án đúng cho 0,5 điểm.

1. B     2. B      3. C       4.D        5. D

6. A     7. B      8. D       9. D       10. A

11. B    12. D     13. A      14. C      15. B

16. B    17. D     18. C      19. C       20.B

II. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (10 marks) - Mỗi đáp án đúng cho 1 điểm.

1. going

2. are .....doing, am watching

3. will be

4. is being built

5. will ...be

6. returns

7. listening

8. to learn

9. am having

Ngoài Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 7 (Đề nâng cao), mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ...

Đánh giá bài viết
48 18.457
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm