Bài ôn tập tiếng Anh lớp 8 mới Unit 1, 2, 3 có đáp án

21 19.013

Ôn tập tiếng Anh 8 thí điểm Unit 1, 2, 3

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập ôn tập tiếng Anh lớp 8 chương trình mới Unit 1, 2, 3 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây nhằm đem đến cho các bạn nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn bao quát lại ngữ pháp tiếng Anh trọng điểm đã được thầy cô trau dồi để co một kì thi học kì đạt kết quả tốt nhất. Mời các bạn vào tham khảo. 

EXERCISES FOR UNIT 1-2- 3 – ENGLISH 8

I. Choose the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed:(3pts)

1. Who repaired the bicycle for you? - Nobody. I repaired it………….

A. itself           B. myself        C. yourself       D. himself

2…………….is your new English teacher like? - She’s very kind.

A. How           B. Who          C. What          D. Which

3. like Nam’s sense of humor. His jokes always make us laugh………

A. happy          B. unhappy      C. happily         D. unhappily

4. Children……………play with matches. It only takes one match to cause a fire.

A. shouldn’t        B. mustn’t        C. don’t have to     D. don’t

5. -Hoa: I can’t reach that apple.

- Lan: Don’t worry. I……………..you.

A. help            B. will help       C. am going to help   D. helped

6. I think our English is good. …………..join our English Speaking Club.

A. Why don’t we    B. Shall we       C. Let’s            D. Can we

7. Putting a knife ……….an electrical socket is dangerous.

A. to             B. into            C. at              D. in

8………… does Miss Hoa want to be a teacher? -Because she loves children.

A.What           B. Who           C. What           D. Why

9. Choose the incorrect part indicated by A,B,C or D in the following sentence.

Nam is 15 years old (A). He is not (B) young (C) enough to drive (D) a car.                  

10. “Hello, Nam. This is my cousin, Thu.” –“……………………………”

A. Hello, thank you.

B. Nice to meet you, too.

C. It’s great.

D. How do you do, Thu.

11. Which word is stressed on the second syllable?

A. chemical       B. scissors       C. medicine       D. precaution

12. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

A. missed        B. washed        C. raised        D. watched

Đáp án:

1. B 2. C 3. C 4. A 5. B 6. C
7. B 8. D 9. C 10. D 11. D 12. C

 II. Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences :(1pt)

1. Be…………………..in your work! (care)

2. He is not ……………….. enough to lift up the vase by himself. (strength)

3. The kitchen is a …………………place. (danger)

4. There’s a very ………………. film on TV tonight. (interest)

Đáp án: 1. careful; 2, strong; 3. dangerous; 4. interesting

III. Put the verbs in brackets into the correct tense of form: (1pt)

1. Where is Thu? - She (play)……………….in the schoolyard.

2. It is safe (keep)……………drugs and chemicals in locked cupboards.

3. She (write)………….to me every week.

4. Do you like this picture? -My brother (paint)…………….it yesterday.

Đáp án: 1. is playing; 2. to keep; 3. writes; 4. painted

IV. Read the passage and answer the questions: (2pts)

Mr Pike lives in a bedsit in London. It’s a part of an old house. He’s got a room, a kitchen and he shares a bathroom with three other people. In his room, there’s a bed, an armchair and a coffee table. He’s got a television and a hi-fi, too. In the kitchen, there’s a cooker and a sink. There’s a small table and two chairs, too. The kitchen’s quite small, but it’s OK. There are lots of pubs, cafés, and takeaways in the street, so he doesn’t cook a lot.

1. Where does Mr Pike live?

………………………………………………………………………………………………..

2. Does he share a bathroom with other people?

……………………………………………………………………………………………….

3. What’s the kitchen like?

……………………………………………………………………………………………….

4. Why doesn’t he often cook?

………………………………………………………………………………………………

Đáp án:

1. He lives in a bedsit in London. 

2. Yes, he does. 

3. It is quite small but it's OK 

4. Because there are lots of pubs, cafés, and takeaways in the street

V. Fill in each numbered blank in the passage with ONE suitable preposition: (1pt)

Alexander Graham Bell was born (1)…………March 3rd, 1845 (2)………..Scotland. He worked (3)……………deaf-mutes (4)………..Boston University.

Đáp án: 1. on; 2. in; 3. with; 4. at

VI. Rewrite the sentences, beginning with the given words or do as directed: (2pts)

1. Playing with matches is very dangerous.

- It is …………………………………………………………………………………………

2. Nam can answer that question because he is very intelligent. (use ENOUGH)

- Nam.…..……………………………………………………………………………………

3. They plan to invite their close friends for dinner tonight. (use BE GOING TO)

- They…..……………………………………………………………………………………

4. Mai gets bad marks because she doesn’t do her homework. (make a question for the underlined words).

- ……………….……………………………………………………………………………

Đáp án:

1. It is dangerous to play with matches. 

2. Nam is intelligent enough to answer that question.

3. They are going to invite their close friends for dinner tonight.

4. Why does Mai get bad marks?

VII. Choose the best answer to fill in the banks

1. What is she like ? she is ………………………….(tall/ slim/ reserved)

2. I am sleepy. I …………………… go to bed early. (must/ ought to/ have to)

3. The picture is …………………. the wall. (in/ of/ on)

4. He is …………………………to do this test. (good enough/ too good/ enough good)

5. The computer can turn ……………….off if we don’t use it. (itself/ himself/ myself)

6. A ……………is a person who can’t speak nor hear.(customer/ deaf-mute/ message)

7. Should put all the dangerous objects out of children’s………..(reach/ side/ hands)

8. Tom seems ……………………….today. (happy/ happily/ happyness)

9. Hoa ………………… in Hue last year. (lives/ is going to live/ lived)

10. Nam ………………………… fishing on this weekend. (is going to go/ goes/ went)

Đáp án:

1. reserved 2. have to 3. on 4. good enough 5. itself 
6. deaf - mute 7. reach 8. happy 9. lived 10. is going to go

VIII. Read and answer the questions:

Miss Lan is twenty-five years old. She is still single. She doesn’t have many friends. She only has a close friends. She works in the post office . She is tall and pretty with long black hair. She is kind and helpful. She likes wearing “ao dai” .She is a hard-working clerk.

Answer the questions

1. How old will Miss Lan on her next birthday?

……………………………………………………………………………………………………………

2. Where does she works?

……………………………………………………………………………………………………………

3. What does she look like?

…………………………………………………………………………………………………………….

4. Does she have a lot of friends?

……………………………………………………………………………………………………………

5. What is her job?

…………………………………………………………………………………………………………

Đáp án: 

1. She will be twenty - six on her next birthday. 

2. She works in the post office.

3. She is tall and pretty with long black hair.

4. No, she doesn't. 

5. She is a clerk. 

Rewrite the sentences (1,5ms)

1. He is short. He can’t stick the picture above the window. (Combine the sentences using “enough”)

……………………………………………………………………………………………………………

2. The table is in the middle of the kitchen.

There is…………………………………………………………………………………

3. His hair is short and black.

He has………………………………………………………………………………

Đáp án:

1. He is not tall enough to stick the picture above the window. 

2. There is a table in the middle of the kitchen.

3. He has short black hair.

IX. Write the sentences using these words as cues: (1m)

1. There/ wardrobe/ left/ room.

………………………………………………………………………………………………….

2. Next to/ wardrobe/ bed/ bed/ opposite/ table.

………………………………………………………………………………………………….

Đáp án:

1. There is a wardrobe on the left of the room.

2. Next to the wardrobe, there is a bed. The bed is opposite the table.

X. Choose the word whose .underlined part is pronounced differently from others. (2points)

1. A. pleasure          B. easy          C. teacher       D. speak

2. A. took             B. look          C. floor          D. cook

3. A. emigrate          B. assistant      C. transmit       D. exhibition

4. A. reserved          B. stayed        C. seemed      D. talked 

Đáp án: 1. A; 2. C; 3. D; 4. D

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 8 Unit 1- 3. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
21 19.013
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm