Bài tập ôn thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6

Bộ đề luyện tập cuối năm lớp 6 môn Tiếng Anh dưới đây nằm trong bộ đề đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 6 học kỳ 2 gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh thường gặp trong đề thi chính thức và 2 đề mẫu thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh 6 giúp các em học sinh lớp 6 luyện thi hiệu quả.

⇔ Tham khảo đề cương ôn tập Tiếng Anh 6 học kỳ 2 mới nhất: Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020 NEW

A. Bài ôn tập cuối học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh

Rewrite the sentences.

1. What about having a picnic on Sunday?

Let’s …………………………………………………………………………………

2. How about taking some photos?

Why don’t we …………………………………………………………………….?

3. Let’s have some cold drinks.

How about ………………………………………………………………………..?

4. Why don’t we go to the post office?

What about ………………………………………………………………………?

5. Your hair is long.

You ………………………………………………………………………………

6. That boy’s legs are strong.

That boy …………………………………………………………………………

7. That child’s eyes are lovely.

That child …………………………………………………………………………

8. Their house is old.

They ………………………………………………………………………………

9. Her school bag is new.

She ………………………………………………………………………………

10. His test is awful.

He ………………………………………………………………………………

11. Her nose is small.

She ………………………………………………………………………………

12. How much is your book?

How much ………………………………………………………………………?

13. How much are two boxes of chocolates?

How much ………………………………………………………………………?

14. How much do cans of peas cost?

How much ………………………………………………………………………?

15. How much does the red box cost?

How much ………………………………………………………………………?

16. How is the weather in HCM city?

What ……………………………………………………………………….……?

17. What is the weather like in Vietnam?

How ………………………………………………………………………..……?

18. How is the weather in Spring?

What ……………………………………………………………………………?

19. What food do you like best?

What is …………………………………………………………………………?

20. What sports does she like best?

What is …………………………………………………………………………?

21. He likes apples best.

His ………………………………………………………………………………

22. We like pink and blue best.

Pink and blue are ………………………………………………………………

23. What subject does he like best?

What is …………………………………………………………………………

24. They like badminton best.

Badminton is …………………………………………………………………

Supply the correct prepositions.

1. What are you going to do …………………………..the weekend?

2. What are we going to do …………………………..the vacation?

3. We are going …………………………..vacation.

4.………………………….. Sunday mornings, we go fishing.

5.………………………….. the morning, we often do morning exercises.

6. We are going to camp …………………………..three days.

7. What are you going to do…………………………..your free time?

8. He is going to stay…………………………..his friend’s house…………………………..a week.

9. He is going to stay …………………………..his uncle and aunt.

10. We are going to stay …………………………..a hotel…………………………..Thanh Hoa.

11.…………………………..the winter, we usually play basketball.

12. What do you do …………………………..the spring?

13. What’s the weather like…………………………..March?

14. He wants strong boots because he often goes walking…………………………..the mountains

15. They sometimes go sailing …………………………..the fall.

16. She often goes swimming …………………………..the summer.

17. How often do you late…………………………..school?

18. How often do you help your Mom…………………………..her housework?

19. We have Math, English and Music ………………………….. Tuesday and Thursday.

20. We are going to see a movie ………………………….. Sunday evening.

Choose the best answers.

1. Why don’t we go to Huong Pagoda. (That’s a good idea/ Yes, please/ Can I help you?/ Here you are)

2. Let’s go by minibus. (Yes, please/ No, thanks/ Here you are/ Yes. Good idea.)

3. How long are they going to stay? (Twice a month/ For a month/ Two kilometers)

4. How often does he go to the movies? (Twice a month/ For a month/ Two kilometers)

5. How far is it from your house to school? (Twice a month/ For a month/ Two kilometers)

6. Let’s go to the movies. (Yes. Good idea/ Yes,please/ Can I help you?/ Here you are)

7. He wants strong boots because he goes ______in the mountains. (fishing/ swimming/ sailing/ walking)

8. ______ do you play sports?Sometimes. (How much/ How often/ How long/ How many)

9. We are going to DaLat this summer _______. (season/ weather/ time/ vacation)

10. He doesn’t like meat. He _____ eats it. (often/ usually/ never/ sometimes)

11. We are going to _____ some photos. (catch/ take/ do/ make)

12. There isn’t ______ bread in the kitchen. (some/ any/ a/ an)

13. Would you like _____ milk? (some/ any/ a/ an)

14. Is there _____ milk in the bottle? (some/ any/ a/ an)

15. They usually______ their kites. (fly/ play/ do/ have)

16. Lan is _______ aerobics now. (playing/ doing/ taking/ making)

17. They are going to see the ______ in Hue. (citadel/ vacation/ game/ park)

18. They are planing a _______ vacation. (swimming/ camping/ boating/ going)

19. The weather is ______ hot in the winter. (often/ usually/ never/ sometimes)

20. The weather is never _______ in the summer. (hot/ cold/ cool/ warm)

Supply the correct forms of words

1. They are planing a …………………………………………vacation. (camp)

2. They…………………………………………fly their kites. (usual)

3. We like outdoor …………………………………………. They are very exciting. (active)

4. My favorite sports …………………………………………is playing badminton. (active)

5. …………………………………………, she‘s going to Ha Long bay on her vacation. (Final)

6. He goes to the bookstore …………………………………………a week. (one)

7. We rarely bring a …………………………………………stove when going on a picnic. (camp)

8. We are going to take some………………………………………… (photo)

9. How many …………………………………………of chocolates do you want? (box)

10. Are they hard …………………………………………? (farm)

11. He is a very good………………………………………… (swim)

12. Is this …………………………………………aunt? (they)

13. Are they bus …………………………………………? (drive)

14. …………………………………………teachers are very strict. (we)

15. Is this …………………………………………Math teacher? (you)

16. Are …………………………………………an English teacher? (your)

17. We bring warm …………………………………………when going on a picnic. (cloth)

18. My daughter likes eating …………………………………………. (sandwich)

Supply the correct forms of verbs

1. The girls _________________ (skip) at the moment.

2. Nam ________________ his bike at present. (ride).

3. We’d like _________________ (go) swimming. We don’t like going__________ (jog)

4. Mai never _______________ (stay) up late.

5. He ____________ (brush) his teeth often.

6. Lan always _______________ (do) her tests carefully.

7. He wants _______________ (travel) around the world.

8. Minh’d like _______________ (walk) in the rain.

9. Now Mr. Jones ______________ T.V. (not, watch)

10. What about ______________ (have) some coca cola?

11. What (you, watch) _________________________________ now?

12. What about______________ (eat) some rice now?

13. I ______________ (play) sports now. I love going_____________ (play) sports.

14. Do you want ____________some food for me?(buy)

15. The girls _____________ (jog) now.

16. They ________________ (play) soccer at the moment.

17. (She, take) _______________________ some photos at present?

18. She________________ to eat fried rice. (not, want)

19. They _____________ (swim) at present

20. Would you like ______________ some food? (buy)

Find mistakes

1. My aunt and uncle is flying to Paris tonight.

2. What are your favorite food?

3. Are there any meat to eat?

4. My mother need half a kilo of beef.

5. What are you study this semester?

6. They are an expensive pens.

7. The cheetah is the fast animal on land.

8. How often you go to the movie?

9. The students and their teacher is going to visit the art museum.

10. Why don’t Hana like her new roommate?

11. Mike is more short than I am.

12. We hardly never listen to the radio.

13. How much apples does your mother want?

14. Can you going to the store for me?

15. What is in the living room? Tom and Mary

16. Is Susan a best student in the class?

17. Mount Everest is the highest mountain than all.

18. This house has the beautifullest garden on our street.

19. My younger sister has full lips and small white tooths.

20. My younger sister likes to play swimming and jogging.

21. What’s the weather like in HCM city for the summer?

22. In the weekend, he often goes swimming.

23. They always taking food and water and a tent.

⇔ Tham khảo đề kiểm tra Tiếng Anh 6 có file nghe: Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh có file nghe năm học 2018 - 2019 HOT

B. Nội dung đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020 số 1

Bài 1. Chọn 1 từ trong số A, B, C hoặc D mà phần gạch chân có cách đọc khác so với các từ còn lại ở mỗi dòng.

1. A. nine B. time C. ride D. children

2. A. water B. walk C. talk D. work

3. A. go B. home C. photo D. hot

Bài 2. Chọn đáp án đúng nhất trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành câu.

4. It is twelve o'clock now. We..... to have lunch.

A. want B. to want C. wanting D. are wanting

5. Do you like pop music ? -......

A. I would. B. Yes, a lot. C. No, I like it. D. Yes, we are.

6. Nam usually goes..... after school.

A. to fishing B. to home C. fishing D. home back

7. -A: I am very tired. - B:......

A. Me too. B. For me the same. C. Also me. D. I also.

8. -A: "..... do the Hoang Ha buses run?" - B: "Every twenty minutes every day"

A. How far B. What time C. How often D. How much

9. -A: "How big is Malaysia ?" - B: "It's much..... than Singapore."

A. big B. smaller C. smallest D. bigger

10. What time..... on television?

A. is the news B. are the news C. is news D. are news

11. My father is a good..... He works in a big restaurant.

A. doctor B. worker C. cooker D. cook

12....... do you get there? – We walk, of course.

A. Why B. What C. How by D. How

13. Excuse me, I'd like to...... this letter to the USA.

A. send B. mail C. post D. All A,B,C

14. My head hurts. I have an awful.......

A. toothache B. headache C. earache D. backache

15. There..... a lot of rain in summer in our country.

A. are B. be C. aren't D. is

16. These are my notebooks, and those are.....

A. she B. her C. hers D. your's

Bài 3. Tìm một lỗi sai trong số A, B, C hoặc D trong mỗi câu sau.

17. What do Ba do when it is hot?

A B C D

18.How many rooms there are in the new house?

A B C D

19. I'm very thirty. I would like some apple juice.

A B C D

20. We go to the library every Monday afternoons.

A B C D

III. ĐỌC HIỂU -VIẾT

Bài 1. Đọc kỹ đoạn văn sau và điền vào mỗi chỗ trống bằng một từ thích hợp.

I have a very close friend. Her name is Mai. She is eleven years old and she is in (21)..... six. She can speak English very well. She has English (22)..... Tuesday, Thursday and Friday. She (23).....also plays the piano. In her room, there is a piano and some books. Every day she gets up at six. She has breakfast at six thirty and goes to school at a quarter to seven. She has her (24).....from seven o'clock to eleven thirty. Then she goes home and has (25)..... at twelve o'clock. It's three o'clock in the afternoon now and Nga is in her room. She is doing her homework.

Bài 2. Viết lại câu sao cho giữ nguyên nghĩa với câu cho trước.

26. She always cycles to work?

She always goes...................................

27. She likes noodles very much.

Her favorite.....................................

28. What is the price of these apples?

How much......................................

29. The car is blue.

It is..........................................

30. She is taller than her friend.

Of the two girls, she is................................

C. Đáp án đề thi cuối học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh số 1

Bài 1. Chọn 1 từ trong số A, B, C hoặc D mà phần gạch chân có cách đọc khác so với các từ còn lại ở mỗi dòng.

1 - D; 2 - D; 3 - D;

Bài 2. Chọn đáp án đúng nhất trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành câu.

4 - A; 5 - B; 6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - D;

10 - A; 11 - D; 12 - D; 13 - A; 14 - B; 15 - A; 16 - C;

Bài 3. Tìm một lỗi sai trong số A, B, C hoặc D trong mỗi câu sau.

17 - A; 18 - B; 19 - B; 20 - D;

III. ĐỌC HIỂU -VIẾT

Bài 1. Đọc kỹ đoạn văn sau và điền vào mỗi chỗ trống bằng một từ thích hợp.

21 - grade; 22 - on; 23 - up; 24 - class; 25 - lunch;

Bài 2. Viết lại câu sao cho giữ nguyên nghĩa với câu cho trước.

26 - She always goes to work by bike.

27 - Her favorite food is noodles.

28 - How much are these apples?

29 - It is blue car.

30 - Of the two girls, she is taller.

D. Nội dung đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 6 số 2

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1.

A. books

B. pencils

C. rulers

D. bags

2.

A. read

B. teacher

C. eat

D. ahead

3.

A. tenth

B. math

C. brother

D. theater

4.

A. has

B. name

C. family

D. lamp

II. Choose the best answer to complete these sentences. (2m)

1. Hung is a.................... He's strong and heavy.

A. gymnast B. weight-lifter C. driver D. doctor

2. I like hot....................

A. season B. weather C. activity D. class

3. What.................... your father doing now? He is playing badminton.

A. is B. are C. do D. does

4..................... does your brother go fishing? He goes once a week.

A. How old B. How often C. How D. What

5. He.................... goes fishing in the winter. It's too cold.

A. often B. always C. usually D. never

6. What about.................... by bike?

A. travel B. to travel C. traveling D. travels

7..................... place are Phuong and Mai going to visit first?

A. Where B. Which C. How D. How long

8. My house is near a market so it's very __________.

A. big B. noisy C. quiet D. small

III. Put the verbs into the correct form. (1,5m)

1. My school (have)........................two floors.

2. Look! The plane (fly)..............to the airport, it (land).......................

3. What about (visit).........................................our parents?

4. We shouldn't (throw).........trash on the street.

5. They (not go).............swimming in the winter.

IV. Make questions for the underlined parts or rearrange to complete these sentences. (1m)

1. We usually play basketball on the weekends.___________________________________

2. They are going to visit Hue next summer. _______________________________________

3. tallest/ Tuan/ our/ is/ the/ class/ in.__________________________________________

4. the/ spring/ in/ What/ weather/ is/ like/ the?_______________________________________

V. Read the passage carefully then choose the correct words to fill in the blanks. (1,5m)

favorite does plays or but everyday

Miss Loan is our teacher. She teaches us English. She is tall and thin (1)...........she is not weak. She (2)................a lot of sports. Her (3)...............sport is aerobics. She (4)............aerobics three times a week. She likes jogging, too. She jogs in a park near her house (5)...............In her free time she listens to music (6)..............watches TV.

VI. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first. (2m)

1. There are a lot of flowers in my garden.

=> My garden..................................................

2. Ha Tinh is smaller than Nghe An.

=> Nghe An...............................................

3. Let's go to Ha Long Bay next summer vacation.

=> What about........................................................?

4. I want some milk.

=> I'd...................................................................

VII.Write a passage to describe your close friend. (1m)

E. Đáp án đề kiểm tra học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 2

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1 - A; 2 - D; 3 - C; 4 - B;

II. Choose the best answer to complete these sentences. (2m)

1 - B; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - D; 6 - C; 7 - B; 8 - B;

III. Put the verbs into the correct form. (1,5m)

1 - has; 2 - is flying - is going to land;

3 - visiting; 4 - throw; 5 - don't go;

IV. Make questions for the underlined parts or rearrange to complete these sentences. (1m)

1 - What do you usually on the weekends?

2 - Where are going to visit next summer?

3 - Tuan is the tallest in the class.

4 - What is the weather like in the spring?

V. Read the passage carefully then choose the correct words to fill in the blanks. (1,5m)

1 - but; 2 - plays; 3 - favorite; 4 - does; 5 - everyday; 6 - or;

VI. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first. (2m)

1 - My garden has a lot of flowers.

2 - Nghe An is bigger than Ha Tinh.

3 - What about going to Ha Long Bay next summer vacation?

4 - I'd like some milk.

VII.Write a passage to describe your close friend. (1m)

Xem thêm tại: Miêu tả bạn thân bằng Tiếng Anh

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được đáp án, mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung tài liệu Bài tập Tiếng Anh tại đây: Bài tập ôn thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 6 cả năm khác như: Giải bài tập SGK Tiếng Anh 6, Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
358 96.571
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 6 Xem thêm