Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 nâng cao: Urbanization

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 2 lớp 12

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 nâng cao: Urbanization do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 nâng cao: Urbanization

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. A. prestige

B. connect

C. harvest

D. congestion

2. A. navigate

B. necessitate

C. inadequate

D. debate

3. A. bargain

B. campaign

C. ascertain

D. complain

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. transformation

B. urbanization

C. revolution

D. population

2. A. miserable

B. infrastructure

C. amenity

D. necessary

Exercise 3: Complete the sentences, using the correct form of the verbs in brackets

1. He insisted that the new baby (name) ______________ after grandfather.

2. The student requested that the test (postpone) ______________, but the instructor is opposed to a postponement.

3. It is essential that pollution (control) ______________ and eventually (eliminate) ______________ .

4. The film director insisted that everything about his production (be) ______________ authentic.

5. The govern proposed that a new highway (build) ______________ .

Exercise 4: Give the correct form of the words in the following sentences

1. There has been a rapid ______________ of rural people to urban areas for jobs and better living. MIGRATE

2. A city that grows without these structures in place is at high risk for poverty and ________. STABLE

3. Some people worry that the city has become ________. POPULATE

4. The disease is common in developing countries lacking adequate sewage and sanitation __________. FACILITATE

5. Urban _________ must rely on the rural hinterland for agricultural production. DWELL

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. I requested that first-year students ____ to change their courses in the first two weeks.

A. would be permitted

B. be permitted

C. were permitted

D. are permitted

2. Urbanization is happening at such a brisk rate that the government is planning entire new cities in ____ of large new urban populations.

A. expectation

B. anticipation

C. danger

D. view

3. The rapid ____ of rural population to urban places give rise to housing problem and thus slums are developed in these places.

A. increase

B. rushes

C. inflows

D. poverty

4. Slums are urban areas that are ____ populated with substandard housing and very poor living conditions.

A. thinly

B. thickly

C. crowdedly

D. heavily

5. Access to education, health, social services and cultural activities is more ____ available to people in cities than in villages.

A. readily

B. willingly

C. extremely

D. comparatively

6. It's important that they ____ to take her medicine twice a day.

A. remember

B. remembering

C. to remember

D. remembers

7. The monk insisted that the tourists ____ the temple until they had removed their shoes.

A. not entering

B. not to enter

C. not enter

D. don't enter

8. Overpopulation in urban areas tends to create unfavorable conditions, which may result in ____ of food in developing countries,

A. damages

B. failures

C. shortage

D. supplies

Exercise 6: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. The quality of urban water bodies is increasingly exacerbated by a huge volume of untreated industrial and domestic wastewater.

A. added

B. decreased

C. reduced

D. aggravated

2. A smart sustainable city will meet the needs of present and future generations with respect to economic, social and environmental aspects.

A. in addition to

B. according to

C. with regard to

D. with a view to

Exercise 7: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. Urbanization has many adverse effects on the structure of society as gigantic concentrations of people compete for limited resources.

A. favorable

B. disadvantageous

C. unlucky

D. unpropitious

2. Most of the world's largest cities are considerably smaller by the year 2000 than had been expected.

A. substantially

B. slightly

C. significantly

D. greatly

Exercise 8: Indicate the correct response to each of the following exchanges

1. Mrs. Smith and her students are visiting the zoo.

Mike. "Can I feed the gorilla, Mrs. Smith?" – Mrs. Smith. “____. The sign says 'No feeding the animals'.”

A. Of course you can

B. I don't think it works.

C. I'm sure about that.

D. I'm afraid not

2. Tom: "I'm sorry, I won't be able to come". - Mary: “____.”

A. Great!

B. Oh, that's annoying

C. Well, never mind

D. Sounds likes fun

3. Tom: "Can you make it at 3 p.m on Friday for our meeting?" - Tony: “____”

A. OK, that's fine.

B. That's not true. I met him three days ago.

C. Very well, thanks.

D. You have a point there, but I don't think so.

Exercise 9: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

Overpopulation, the situation of having large numbers of people with too resources and too little space, is closely associated with poverty. It can result from high population density, or from low amounts of resources, or from both. Excessively high population densities put stress on available resources. Only a certain number of people can be supported on a given area of land, and that number depends on how much food and other resources the land can provide. In countries where people live primarily by means of simple farming, gardening, herding, hunting and gathering, even large areas of land can support only small numbers of people because these labor-intensive subsistence activities produce only small amounts of food.

In developed countries such as the United States, Japan and the countries of Western Europe, overpopulation generally is not considered a major cause of poverty. These countries produce large quantities of food through mechanized farming, which depends on commercial fertilizers, large-scale irrigation and agricultural machinery. This form of production provides enough food to support the high densities of people in metropolitan areas.

A country's level of poverty can depend greatly on its mix of population density and agricultural productivity. Bangladesh, for example, has one of the world's highest population densities, with 1,147 persons per sq. km. A large majority of the people of Bangladesh engage in low-productivity manual farming, which contributes to the country's extremely high level of poverty. Some of the smaller countries in Western Europe, such as the Netherlands and Belgium, have high population densities as well. These countries practice mechanized farming and are involved in high-tech industries, however, and therefore have high standards of living.

At the other end of the spectrum, many countries in sub-Saharan Africa have population densities of less than 30 persons per sq. km. Many people in these countries practice manual subsistence farming; these countries also have infertile land, and lack the economic resources and technology to boost productivity. As a consequence, these nations are very poor. The United States has both relatively low population density and high agricultural productivity, it is one of the world's wealthiest nations.

High birth rates contribute to overpopulation in many developing countries. Children are assets to many poor families because they provide labor, usually for farming. Cultural norms in traditionally rural societies commonly sanction the value of large families. Also, the governments of developing countries often provide little or no support, financial or political, for family planning; even people who wish to keep their families small have difficulty doing so. For all these reasons, developing countries tend to have high rates of population growth.

1. Which of the following is given a definition in paragraph 1?

A. Poverty

B. Simple farming

C. Overpopulation

D. Population density

2. What will suffer when there are excessively high population densities?

A. Farming methods

B. Skilled labor

C. Land area

D. Available resources

3. The phrase "that number" in paragraph 1 refers to the number of ____.

A. densities

B. countries

C. people

D. resources

4. In certain countries, large areas of land can only yield small amounts of food because ____.

A. there is an abundance of resources

B. there is no shortage of skilled labor

C. there is lack of mechanization

D. there are small numbers of laborers

5. Bangladesh is a country where the level of poverty depends greatly on ____.

A. population density in metropolitan areas

B. its population density only

C. its high agricultural productivity

D. both population density and agricultural productivity

6. The phrase "engage in" in paragraph 3 is closest in meaning to ____.

A. look into

B. give up

C. escape from

D. participate in

7. The word "infertile" in paragraph 4 probably means ____.

A. impossible

B. unproductive

C. inaccessible

D. disused

8. Which of the following is TRUE, according to the passage?

A. All small countries in Western Europe have high population densities.

B. In certain developed countries, mechanized farming is applied.

C. In sub-Saharan African countries, productivity is boosted by technology.

D. There is no connection between a country's culture and overpopulation.

9. Which of the following is a contributor to overpopulation in many developing countries?

A. High birth rates

B. High-tech facilities

C. Sufficient financial support

D. Economic resources

10. Which of the following could be the best title for the passage?

A. Overpopulation: A Worldwide Problem

B. High Birth Rate and its Consequences

C. Poverty in Developing countries

D. Overpopulation: A Cause of Poverty

Exercise 10: Rewrite the sentence that best combines each pair of the following sentences

1. While I don't like her mean manners at times, I will still help her out this time.

_____________________________________________________________

2. You'll have to get your car serviced before you go on that long trip to the South

_____________________________________________________________

3. I spent the whole evening trying to figure out what he meant in the talk earlier that morning.

_____________________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 nâng cao: Urbanization

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. C

2. C

3. A

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. B

2. C

Exercise 3: Complete the sentences, using the correct form of the verbs in brackets

1. He insisted that the new baby (name) ______be named________ after grandfather.

2. The student requested that the test (postpone) ______be postponed________, but the instructor is opposed to a postponement.

3. It is essential that pollution (control) _______be controlled_______ and eventually (eliminate) ______be eliminated________.

4. The film director insisted that everything about his production (be) ______be________ authentic.

5. The govern proposed that a new highway (build) ______be built________ .

Exercise 4: Give the correct form of the words in the following sentences

1. There has been a rapid _______migration_______ of rural people to urban areas for jobs and better living. MIGRATE

2. A city that grows without these structures in place is at high risk for poverty and ____instability____. STABLE

3. Some people worry that the city has become ____overpopulated____. POPULATE

4. The disease is common in developing countries lacking adequate sewage and sanitation ____facilities______. FACILITATE

5. Urban ____dwellers___ must rely on the rural hinterland for agricultural production. DWELL

Exercise 5: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. C

4. D

5. A

6. A

7. C

8. C

Exercise 6: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. D

2. C

Exercise 7: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. A

2. B

Exercise 8: Indicate the correct response to each of the following exchanges

1. D

2. C

3. A

Exercise 9: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

1. C

2. D

3. C

4. C

5. D

6. D

7. B

8. B

9. A

10. D

Exercise 10: Rewrite the sentence that best combines each pair of the following sentences

1. Despite my not liking her mean manners at times, I will still help her out this time.

2. Your car will need servicing before you go on that long trip to the South.

3. It took me the whole evening to try to figure out what he meant in the talk earlier that morning.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 nâng cao: Urbanization. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 12 mới Unit 2 Urbanisation, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.234
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 12 Xem thêm