Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: Music nâng cao

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 3 lớp 10

Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: Music nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 mới đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10Ngữ Văn lớp 10. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: Music nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. waltz

B. franchise

C. patriotism

D. composer

2. A. renowned

B. talented

C. gifted

D. learned

3. A. achievement

B. charity

C. chorus

D. franchise

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. concert

B. award

C. release

D. compose

2. A. contest

B. talent

C. album

D. debate

Exercise 3: Choose the best answer

1. The tragic end of “Swan Lake” shows that magic is __________ over love.

A. power

B. powerful

C. powerless

D. powerfully

2. ____ scientists have observed increased pollution in the water supply.

A. Late

B. Later

C. Latter

D. Lately

3. You will have to ____ your holiday if you are too ill to travel.

A. put off

B. cut down

C. put out

D. put up

4. Nursing, teaching and engineering are ____.

A. works

B. lines

C. titles

D. professions

5. The government stopped the local companies from importing fake milk powder ____ of public health.

A. in the interest

B. to the best

C. for the attention

D. on the safe side

6. One problem for teacher is that each student has his/her own ____ needs.

A. separate

B. divided

C. individual

D. distinctive

7. Hat Boi involves singing with distinctive vocal production techniques, symbolic gestures, ____________ it is extremely difficult to perform ________ requires special training in the art form.

A. and - but

B. so - but

C. so - and

D. but - and

8. Vietnam Idol, a music reality show, is becoming popular among young _________who love to watch their generation on TV.

A. spectators

B. singers

C. audiences

D. teenage

9. The first ever Junior Eurovision Song Contest (JESC) _________ in Denmark, in 2003.

A. took part

B. took place

C. took advantage

D. took care

10. The local authorities will cooperate with the Department of Education and training _______ the traditional music in the schools next year.

A. to teach

B. teach

C. teaching

D. taught

Exercise 4: Choose the right words to complete the sentences

inspirational

celebrity panel

conquer

audition

patriotism

demanding

1. It's not easy to __________ such a big competition.

2. The ______ has to give comments for each contestant after their performances.

3. You have to pass the ________ in order to advance to the semi-finals of the Idol programme.

4. His pieces of music are becoming more and more technically ___________.

5. I love __________ songs because they give enthusiasm and ideas to what I do.

6. A majority of his songs which praise ___________ were written during wartime.

Exercise 5: Choose the words/ phrases that are SAME in meaning to the underlined parts.

1. Some contestants are truly talented and make relentless efforts.

A. hard-working

B. incompetent

C. gifted

2. The band's debut album was a smash hit.

A. great success

B. failure

C. disappointment

3. This TV series has different versions all over the world.

A. originals

B. copies

C. categories

Exercise 6: Choose the best answer to fill in the blank

WHAT IS "POP" MUSIC?

It has always been difficult for me to decide (1) ____ "popular music" means music written for the people or it is simple music that the people like. The same problem of definition exists with jazz. So (2) ____ different types of music have been called jazz at one time or (3) ____ that is hard to say what it really is. Jazz has always been considered (4) ____ black music but when I first took an interest in it I used to hear white bands playing music that was like Louis Armstrong's in the 1920s. I found out (5) ____ that they learn to do this by playing his records over and over again until their style was (6) ____ to his for them to imitate him. Since then white singers (7) ____ Bob Dylan have rediscovered their own folk tradition, instead of borrowing from black roots. But the main changes since 1960 have been social and technical. One is that (8) ____ have more money to spend on records at an earlier age than they used to, so Tin Pan Alley, the "pop music" industry, aims at the teenage audience. Another is that electronic equipment has developed (9) ____ extent that technicians are now capable of mixing sound to produce recordings that are quite different from a live performance. But the real problem with "pop" music is that Tin Pan Alley has always worked against (10) ____ a genuine music of the people. It takes everything original and natural out of it and replaces it with cheap commercial imitation. As the American folk singer, Woody Guthrie said: "They've always preferred the second-rate song. They've never wanted to play the good one."

1. A. what

B. how

C. whether

D. when

2. A. much

B. a lot of

C. many

D. plenty

3. A. the other

B. The others

C. others

D. another

4. A. to be

B. being

C. as being

D. that it is

5. A. presently

B. afterwards

C. after

D. soon

6. A. so close

B. close enough

C. too close

D. enough close

7. A. like

B. as

C. for instance

D. for example

8. A. the youths

B. young people

C. the youth

D. youngs

9. A. in so great

B. to so great

C. in such an

D. to such an

10. A. its being

B. it to be

C. being it

D. that it was

Exercise 7: Rewrite the following sentences without changing their meaning, using the given words

1. Sam eats a lot every day. However, she still looks rawboned.

Even though Sam _____________________________________

2. If the plane leaves on time, we'll arrive in Paris at noon.

Should _____________________________________________

3. He didn't spill coffee on the laptop.

It wasn't him ________________________________________

Exercise 8: Read the article, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

The Underage Festival

Are you a music-lover between the ages of fourteen and eighteen? Would you like to go to a festival with friends of the same age as you? Then this music festival is for you! For most music festivals, you have to be eighteen before you can go without an adult, but the Underage Festival is different. You must be between fourteen and eighteen.

The Underage Festival is a day of music and fun for teenagers. It takes place in Victoria Park, London, in August. It’s a one-day festival - it starts at 11.30 a.m. and the music goes on until 8 p.m.

Sam Kilcoyne is the main organizer of the festival. He started the Underage Festival in 2007 when he was only fifteen years old. It’s a small festival with 10,000 people but the best thing about it is that there are no adults! Parents can wait for their children outside the gate, but they can’t come in to the festival.

But parents don't need to worry! The organization is great and it's a safe and peaceful festival. You can’t bring food or drink into the festival, but there are lots of restaurant tents with a variety of food and drink - from pizzas to burgers and Chinese to Mexican. We recommend the pizza tent. On the festival website, there's a page for parents with all the information they need.

There's a big variety of music, everything from indie to hip hop, electronic to heavy metal. There’s even a silent disco where everyone wears headphones. There are six stages. The main stage is outside and the other five are in huge tents. Sometimes, it feels a little crowded in the tents, but the big names usually play on the main stage. Sometimes it’s difficult to choose which band to watch because they only play for thirty minutes. But in general, the music is fantastic and the teenagers are happy.

1. What is the author of the article trying to do?

A. give practical information about travel and cost

B. recommend the festival

C. review the music

D. describe his/her experiences

2. Why is the Underage Festival different from other festivals?

A. It’s for music-lovers.

B. It’s for teenagers and adults.

C. It’s just for teenagers.

D. It’s just for adults.

3. Where can parents find information about the festival?

A. outside the gate

B. from Sam Kilcoyne, the organizer

C. from their teenage children

D. on the festival website

4. Which of the following can’t you have at the Underage Festival?

A. a Chinese meal

B. a pizza

C. a burger and chips

D. your own food

5. Why is it difficult to choose which band to watch?

A. There are six stages.

B. The bands only play for a short time.

C. There’s a big variety of music.

D. The music is fantastic.

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: Music nâng cao

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A

2. A

3. C

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A

2. D

Exercise 3: Choose the best answer

1. C

2. D

3. A

4. D

5. A

6. C

7. C

8. C

9. B

10. A

Exercise 4: Choose the right words to complete the sentences

1. It's not easy to _____conquer______ such a big competition.

2. The ___ celebrity panel ___ has to give comments for each contestant after their performances.

3. You have to pass the ____audition____ in order to advance to the semi-finals of the Idol programme.

4. His pieces of music are becoming more and more technically _____demanding______.

5. I love _____ inspirational ______ songs because they give enthusiasm and ideas to what I do.

6. A majority of his songs which praise ______ patriotism ______ were written during wartime.

Exercise 5: Choose the words/ phrases that are SAME in meaning to the underlined parts.

1. C

2. A

3. B

Exercise 6: Choose the best answer to fill in the blank

1. C

2. C

3. D

4. A

5. B

6. B

7. A

8. B

9. D

10. A

Exercise 7: Rewrite the following sentences without changing their meaning, using the given words

1. Even though Sam _____eats a lot every day, she still looks rawboned ____

2. Should ______ the plane leave on time, we'll arrive in Paris at noon ___________

3. It wasn't him ______that spilled coffee on the laptop______

Exercise 8: Read the article, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. B

2. C

3. D

4. D

5. B

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: Music nâng cao. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Ngữ pháp Unit 3 lớp 10: Music, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 107
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 10 Xem thêm