Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 6 Gender Equality

7 5.460
VnDoc - Ti tài liu, n bn pháp lut, biu mu min phí
UNIT 6: GENDER EQUALITY
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
1.A. discrimination
B. elimination
C. television
D. instruction
2.A. eliminate
B. violence
C. right
D. childcare
3.A. enrollment
B. force
C. loneliness
D. control
4.A. contribute
B. sue
C. food
D. improve
5.A. inequality
B. qualified
C. quantity
D. equal
6.A. labor
B. remarkable
C. participate
D. wage
7.A. support
B. workforce
C. chore
D. world
8.A. preference
B. preparation
C. precaution
D. predator
9.A. progress
B. property
C. profile
D. program
10.A. outside
B. personal
C. sure
D. society
Answer keys:
1.C
2.A
3.B
4.A
5.D
6.B
7.D
9.B
10.C
Choose the word which has a different stress pattern from that of the others
1.A. affect
B. address
C. challenge
D. enroll
2.A. healthcare
B. gender
C. income
D. pursue
3.A. proceed
B. project
C. protect
D. promote
4.A. treatment
B. perform
C. become
D. complete
5.A. firefighter
B. caretaker
C. designer
D. housekeeper
6.A. equality
B. education
C. limitation
D. opportunity
7.A. encourage
B. effective
C. engagement
D. government
8.A. allow
B. college
C. female
D. hunger
9.A. against
B. strictly
C. aware
D. exhaust
10.A. effort
B. follow
C. target
D. reduce
Answer keys:
1.C
2.D
3.B
4.A
5.C
6.A
7.D
9.B
10.D
Choose the best answers to complete the sentences :
VnDoc - Ti tài liu, n bn pháp lut, biu mu min phí
1. Detroit ....................... as the first capital city of Michigan, but now Lansing is the capital
city of Michigan.
A. chosen
B. was chosen
C. have been chosen
D. is chosen
2. The university of Michigan is one of the best universities in the United States and it
................ in Ann Arbor
A. located
B. location
C. is located
D. locates
3. There ................. be a fire over there as I see smoke from here.
A. must
B. should
C. might
D. could
4. Our organization seeks to improve the social ................. of disable people.
A. stand
B. seat
C. status
D. place
5. There .................. a new law to protect endangered species if we don’t want them to
disappear from the earth.
A. must to be
B. needs to be
C. might be
D. may be
6. The role of women of society has been greatly ................. in the last few years.
A. overtaken
B. overcome
C. overcast
D. overlooked
7. “ “ in the sentence below is not correct. You mustn’t take the test if you don’t
want to . It’s optional
A B C
D
8. Wage ................ exists when workers are equally qualified and perform the same work but
one group of worker is paid more than another.
A. equality
B. payment
C. discrimination
D. income
9. For many ................... parents, balancing their jobs and their family obligations can be a
challenge.
A. worked
B. working
C. work
D. career
10. After her parents died, she ................... by her uncle and aunt.
A. was grown up
B. was brought up
C. brought up
D. was brought
11. Siobhan and Ray have just ...................... engaged.
VnDoc - Ti tài liu, n bn pháp lut, biu mu min phí
A. been
B. become
C. get
D. got
12. Although males seem to have ................ in many ancient cultures, ancient Egypt still had
female rulers, such as Cleopatra.
A. dominating
B. domination
C. dominated
D. dominate
13. Each district was ................ up into a number of sub-divisions.
A. split
B. splited
C. divided
D. dividing
14. Recent laws that prohibit specific types of job discrimination in certain workplaces have
promoted ................... in the USA.
A. equal property
B. equal opportunity in annual income
C. equal income
D. equal employment opportunity
15. Most of the space in his room ...................... by an enormous wardrobe.
A. has taken up
B. took up
C. is taken up
D. takes up
16. Does it bother you if I go out late tonight ? - ...................................
A. Yes, go ahead
B. It doesn’t matter to me
C. No. I want you to stay at home
D. I’m tired of being with you
17. Mark gets special ........................... because he knows the boss
A. treatment
B. cure
C. treat
D. instruction
18. Fathers tend to .................. more household chores and responsibilities than ever before
A. take up
B. take in
C. take off
D. take on
19. I’m against .................................
A. violating
B. violent
C. violence
D. violate
20. Hundreds of people ....................... the job in the company but only five workers were
employed.
A. asked for
B. appointed
C. recruited
D. applied for
Answer keys:
1.B
2.C
3.D
4.C
5.B
6.D
7.A
9.B
10.B
11.D
12.C
13.A
14.D
15.C
16.B
17.B
19.C
20.D
7. mustn’t
needn’t

Ôn tập Tiếng Anh 10 Unit 6: Gender Equality

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh Unit 6 lớp 10 có đáp án nằm trong bộ đề Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình học giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả. 

Một số bài tập Tiếng Anh lớp 10 khác:

Đánh giá bài viết
7 5.460
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm