Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 2 mới: Relationships

"Học đi đôi với hành" - một chân lý bất di bất dịch đối với người học tiếng Anh. Việc luyện tập tiếng Anh sau mỗi bài học lý thuyết giúp bạn đọc vận dụng kiến thức đã học vào bài tập thực hành hiệu quả đồng thời ghi nhớ kiến thức trọng tâm lâu hơn.

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt tiếng Anh lớp 11, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu lý thuyết, bài tập tiếng Anh 11 theo từng Unit khác nhau. Bài tập tiếng Anh lớp 11 sách mới Unit 2 dưới đây gồm 140 câu trắc nghiệm tiếng Anh có đáp án giúp bạn đọc ôn tập lại kiến thức đã học về Ngữ âm (Phonetics), Vocabulary (Từ vựng), Ngữ pháp (Grammar), Kỹ năng nói (Speaking) và kỹ năng Viết (Writing) liên quan đến Unit 2: Relationships (Các mối quan hệ) hiệu quả.

Mời các em học sinh tham khảo lại tài liệu Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 2 tại:

- Từ vựng tiếng Anh lớp 11 mới Unit 2 Relationships

Trắc nghiệm Tiếng Anh 11 Unit 2: Relationships

Tài liệu bài tập tiếng Anh Unit 2 lớp 11 chương trình mới dưới đây nằm trong bộ đề Để học tốt tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài 2 giúp các em củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. amazing B. charge C. female D. taste
2. A. break B. breath C. thread D. tread
3. A. enough B. plough C. rough D. tough
4. A. believes B. dreams C. girls D. parents
5. A. kissed B. laughed C. looked D. loved

Đáp án: 1. B 2. A 3. B 4. D 5. D

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. campaign B. female C. humour D. partner
7. A. advice B. contact C. mature D. maintain
8. A. favourite B. recommend C. understand D. volunteer
9. A. argument B. counsellor C. reconcile D. romantic
10. A. comfortable B. preservative C. relationship D. significant

Đáp án: 6. A 7. B 8. A 9. D 10. A

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. I was shocked to find out my boyfriend had cheated on me.

A. angry

B. pleased

C. upset

D. worried

12. He was furious with himself for letting things get out of control.

A. angry

B. confused

C. sad

D. surprised

13. Mary and John have a lot in common.

A. live together

B. spend lots of time together

C. share similar ideas

D. share accommodation

14. She felt unsafe and insecurein love.

A. anxious

B. calm

C. silly

D. unlucky

15. I am now reconciled with two of my estranged siblings - not just my olderbrother, but my sister, whom I hadn't spoken to for 17 years.

A. contactable

B. harmonised

C. opposed

D. truthful

16. When couples encounter problems or issues, they may wonder when it is appropriate to visit a marriage counsellor.

A. advisor

B. director

C. professor

D. trainer

17. He doesn't completely trust online partners, as they usually hide their real identity.

A. argument

B. decision

C. opinion

D. personality

18. Sometimes, in order to get things done, you have to take the initiative.

A. make the last decision

B. make important changes

C. raise the first idea

D. sacrifice for others

19. From the moment they met, he was completely attracted by her.

A. accepted

B. fascinated

C. influenced

D. rejected

20. She was so happy when he got down on bended knee and popped the question.

A. asked her out

B. asked her to be on a date

C. asked her to give him some money

D. asked her to marry him

21. Gary didn't always see eye to eye with his father, and this is where the honestyshows through.

A. agree with

B. be truthful with

C. look up to D. take after

22. Some parents strongly oppose their children's romantic relationship.

A. assist

B. forbid

C. ignore

D. preserve

Đáp án: 11. C 12. A 13. C 14. A 15. B 16. A

  1. D 18. C 19. B 20. D 21. A 22. B

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23. I was really depressed about his winning the election, like a lot of people.

A. fed up

B. pessimistic

C. satisfied

D. unhappy

24. Miss Walker was a mature lady when she married.

A. annoyed

B. childish

C. energetic

D. sensitive

25. Students are advised to tune out distractions and focus on study.

A. avoid

B. forget

C. neglect

D. regard

26. Don't confess your love to your friends unless you know they feel the same way.

A. admit

B. conceal

C. declare

D. expose

27. Among friends again, we may be happy to confide our innermost secrets.

A. admit

B. conceal

C. hint

D. reveal

28. Most of us, even with every communication option possible, drift apart from friends.

A. be independent

B. be associated

C. be isolated

D. be separated

29. Then the strangest thing happens - Will and Marcus strike up an unusualfriendship.

A. cover up

B. give up

C. make up

D. remain

30. He'll give Joe a red rose and a lovey-dovey poem he wrote.

A. lovesick

B. romantic

C. tragic

D. wild

31. Feel free to bring along your significant other to the party.

A. dear

B. foe

C. mate

D. spouse

32. I look up to my father for my whole life.

A. depend on

B. disapprove

C. disrespect

D. underestimate

33. He's a wonderful example of a kind-hearted person with good judgement.

A. inhuman

B. tolerant

C. generous

D. sympathetic

34. The situation seemed hopeless and desperation filled them both with anger.

A. pessimistic

B. pointless

C. promising

D. useless

Đáp án: 23. C 24. B 25. D 26. B 27. B 28. B 29. B 30. C 31. B 32. C 33. A 34. C

Exercise 5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

35. I don't know what to say to break the ____ with someone I've just met at the party.

A. air

B. ice

C. leg

D. rule

36. Their close friendship ____ a romantic relationship.

A. brings about

B. puts up

C. takes over

D. turns into

37. It's time I ____ and raised a family.

A. carried on

B. grew up

C. settled down

D. worked out

38. They fell ____ because they disagreed on the care of their young son.

A. apart

B. away

C. out

D. over

39. All the three boys seem to fall ____ over heels in love with her.

A. head

B. heart

C. mind

D. soul

40. She says she has kissed and ____ up with Nigel, and the reunion was a fun night.

A. caught

B. done

C. made

D. took

41. Due to financial conflict over years, they decided to get ____.

A. divorced

B. engaged

C. married

D. proposed

42. Many husbands and wives can't remember why they ever got ____ in the first place because they no longer have anything in common.

A. divorced

B. engaged

C. married

D. proposed

43. We started ____ out together before we realised we were in love.

A. asking

B. eating

C. going

D. hanging

44. Parents are always willing to lend a sympathetic ____ to their children when they have problems.

A. hand

B. ear

C. eye

D. paw

45. I have a ____ on a classmate who is very near and dear to me.

A. crush

B. desire

C. flame

D. passion

46. Jane arranged for me to go on a/an ____ date with a guy from her office.

A. blind

B. group

C. online

D. speed

47. ____ dating involves couples going out together. It gives you the chance to see how your date interacts with other people.

A. Blind

B. Group

C. Online

D. Speed

48. If you are lucky, it will be love at first ____.

A. look

B. see

C. sight

D. site

49. When you start dating somebody regularly, we say that you are ____ somebody.

A. knowing

B. looking

C. seeing

D. viewing

50. His youngest daughter was the ____ of his eye.

A. apple

B. honey

C. sweet

D. strawberry

Đáp án: 35. B 36. D 37. C 38. C 39. A 40. C

41. A 42. C 43. C 44. B 45. A 46. A 47. B 48. C 49. C 50. A

Còn tiếp ...

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 11 Unit 2 sách mới kèm đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 6.109
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 11 Xem thêm