Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 6 có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 12 cơ bản - Unit 6: Future Jobs

VnDoc.com tiếp tục cung cấp tới các bạn bài tập tiếng Anh lớp 12 unit 6 chủ đề Future Jobs. Các em cũng tham khảo Bài tập tiếng Anh lớp 12 cơ bản - Unit 6: Future Jobs có đáp án để ôn tập, củng cố kiến thức Tiếng Anh lớp 12.

Bài tập Tiếng Anh theo chủ đề Home life

Bài tập Tiếng Anh theo chủ đề Women in society

Bài tập Tiếng Anh theo chủ đề Association of Southeast Asian Nations

I. PRONUNCIATION

Choose the word whose underlined part differently from that of the others in the group.

1. A. casual B. case C. cashier D. cash

2. A. admit B. advance C. advent D. admire

3. A. command B. compose C. complain D. comment

4. A. humor B. honest C. human D. horror

5. A. reserved B. locked C. forced D. touched

Answers: 1. B 2. C 3. D 4. B 5. A

II. GRAMMAR & VOCABULARY

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentence.

6. It was just a friendly get-together. Everyone was wearing clothes. No one needed to be well-dressed.

A. formal B. casual C. unimportant D. unfriendly

7. candidates are likely to succeed in job interviews.

A. Nervous B. Self-conscious C. Self-doubt D. Self-confident

8. In his latest speech, the Secretary General the importance of wildlife conservation.

A. stressed B. excused C. extorted D. remained

9. Nobody seemed to be interested in the news. It was greeted with a lack of _________.

A. enthusiastic B. enthusiasm C. enthusiastically D. enthusiast

10. I don't like jobs. In fact, I never want to work under high pressure.

A. stress B. stressed C. stressing D. stressful

11. The voters were overwhelmingly against the candidate proposals called for higher taxes.

A. who his B. who he had C. whose D. that his

12. Was I said a moment ago clear?

A. when B. which C. that D. what

13. The medicine had no effect at all.

A. the doctor gave it to me B. the doctor gave me

C. which the doctor gave it to me D. which given to me by the doctor

14. My bike, I had left at the gate, had disappeared.

A. when B. which C. that D. –

15. The new shopping mall is gigantic. It's advertised as a place you can find just about anything you might want to buy.

A. which B. where C. in where D. in that

16. Annie has three brothers, are pilots.

A. who they all B. who all of them

C. that all of them D. all of whom

17. "Is April twenty-first the day ?" ''No, the twenty-second."

A. you'll arrive then B. on that you'll arrive

C. when you'll arrive D. when you'll arrive on

18. They have an apartment the park.

A. overlooking B. that overlooking

C. overlooks D. overlooked

19. " having a swim in the river?" "That's a good idea."

A. Why don't B. How about C. Why aren't D. Shall we

20. There's nothing you can do me change my mind.

A. to make B. make C. making D. makes

21. "My uncle has been a writer for many years." "How many books ___ so far?"

A. did he write B. has he been writing

C. has he written D. was he writing

22. Housework is shared between them.

A. equally B. equal C. equality D. equalizing

23. "Would you like a drink?" "Oh, yes. a Coke. Thank you."

A. I have B. I'll have C. I'm having D. I'm going to have

24. Hard he tried, the second runner could not catch up with the first one.

A. as B. for C. so D. that

25. Do you know this handbag might be?

A. whom B. who's C. to whom D. whose

26. The weather was very nice, so he found a raincoat with him.

A. it necessary to take B. it unnecessary taking

C. unnecessary to take D. it unnecessary to take

27. these lessons carefully or you won't understand the information on the test.

A. If you read B. When you read

C. Unless you read D. Read

28. Joe, who is one of my elder sister's sons, is my favorite .

A. nephew B. niece C. grandson D. uncle

29. Angela is not only a capable reporter a promising writer.

A. and B. or C. but also D. as well as

30. Her husband is a writer and ____________.

A. so she is B. neither is she C. so is she D. she is neither

31. I wish I more time to study before last exam.

A. could have B. had C. had had D. have had

32. He solemnly promised in our business.

A. not interfering B. to not interfere

C. wouldn't interfere D. not to interfere

33. If you put your money into that business, you risk every penny.

A. lose B. to lose C. losing D. lost

34. Wendy got a part-time job she would be able to pay for school expenses.

A. unless B. although C. so that D. but

35. did it take you to get used to wearing glasses?

A. How long B. How much C. How far D. How often

Answers:

6. B 7. D 8. A 9. B 10. D 11. C 12. B 13. D 14. B 15. B

16. D 17. C 18. A 19. B 20. A 21. C 22. A 23. B 24. A 25. D

26. D 27. D 28. A 29. C 30. C 31. C 32. D 33. C 34. C 35. A

II. Choose the underlined part in each sentence that should be corrected.

36. Liquids take the shape of any container which in they are placed.

37. Two out of three people striking by lightning survive.

38. Some of the house had been wrecked by the storm belonged to the poor villagers.

39. The notebook list every opportunities for handicapped workers in the area.

40. In my opinion, the new foreign coach does his job relative well.

IV. Choose the item (A, B, C or D) that best completes the unfinished statement (or best answers the question) about each passage.

Computer programmer David Jones earns £35,000 a year designing new computer games, yet he cannot find a bank prepared to let him have a cheque card. Instead, he has been told to wait another two years, until he is 18.

The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. David's firm releases two new games for the expanding home computer market each month.

But David's biggest headache is what to do with his money.

Despite his salary, earned by inventing new programs within tight schedules, with bonus payments and profit-sharing, he cannot drive a car, take out a mortgage, or obtain credit cards.

He lives with his parents in their council house in Liverpool, where his father is a bus driver. His company has to pay £150 a month in taxi fares to get him the five miles to work and back every day because David cannot drive.

David got his job with the Liverpool-based company four months ago, a year after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop. "I got the job because the people who run the firm knew 1 had already written some programs," he said.

"I suppose £35,000 sounds a lot but actually that's being pessimistic. I hope it will come to more than that this year." He spends some of his money on records and clothes, and gives his mother £20 a week. But most his spare time is spent working.

"Unfortunately, computing was not part of our studies at school," he said. "But 1 had been studying it in books and 'magazines for four years in my spare time. 1 knew what 1 wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway."

David added: "I would like to earn a million and 1 suppose early retirement is a possibility. You never know when the market might disappear."

41. Why is David different from other young people at his age?

A. He earns an extremely high salary.

B. He is not unemployed.

C. He does not go out much.

D. He lives at home with his parents.

42. David's greatest problem is

A. Making the banks treat him as an adult.

B. inventing computer games.

C. spending his salary.

D. learning to drive.

43. He was employed by the company because

A. he had worked in a computer shop.

B. he had written some computer programs.

C. he works very hard.

D. he had learnt to use computers at school.

44. He left school after taking O-levels because

A. he did not enjoy school.

B. he wanted to work with computers and staying at school did not help him.

C. he was afraid of getting too old to start computing.

D. he wanted to earn a lot of money.

45. Why does David think h~ might retire early?

A. You have to be young to write computer programs.

B. He wants to stop working when he is a millionaire.

C. He thinks computer games might not always sell so well.

D. He thinks his firm might go bankrupt.

V. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best /its each space in the following passage.

Manuel Gonzalez comes from Spain. He usually lives in Madrid and works (46)_________a journalist for a Spanish newspaper, but two years ago he decided to take a year (47)__________work to live in different countries in Europe and write a book about Europeans. He spent the first two months in Scandinavia (48)____________information and then moved to Germany for a month. At present he is staying in Paris, where he is renting a flat for five weeks. Four years ago he wrote a (49)___________travel guide to Spain and now he is working hard to have the same (50)____________with his book about Europeans.

46. A. in B. for C. by D. as

47. A. off B. to C. away D. from

48. A. collected B. to collect C. collecting D. collection

49. A. best-sell B. best-sold C. best-selling D. best-to- sell

50. A. succeed B. success C. successful D. Successfully

Answers: 46. D 47. A 48. C 49. C 50. B

>>The end<<

Đánh giá bài viết
3 16.679
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 12 Xem thêm