Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1: Life stories nâng cao

Bài tập trắc nghiệm môn Anh Unit 1 lớp 12

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1: Life stories nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Unit 1 lớp 12: Life stories CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1: Life stories nâng cao

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. candy

B. sandy

C. many

D. handy

2. A. distinguished

B. result

C. generosity

D. respectable

3. A. prosthetic

B. reputation

C. dedication

D. respectable

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. generosity

B. hospitality

C. encyclopedia

D. creativity

2. A. capital

B. construction

C. announcement

D. eventful

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Her range of media enterprises has made Oprah one of the richest ____ women.

A. ready-made

B. self-made

C. tailor-made

D. independent-made

2. Tran Hung Dao was a great ____ to lure the enemy to enter deeply into his land, then attacked to destroy them.

A. strategy

B. strategist

C. soldier

D. king

3. Bill Gates was ____ middle child of William H. Gates II, ____ prominent Seattle Lawyer, and Mary Gates, who worked as teacher before she had children.

A. the / a / a

B. a / a / a

C. the / the / a

D. the / the / the

4. Michael Porter has ____ as the strategic adviser to many successful U.S. companies and other international companies.

A. served

B. employed

C. described

D. appointed

5. Gia Long had to ____ many difficulties in his early life, as he became the target of rival groups attempting to wipe out the Nguyen clan completely

A. deal

B. cope

C. encounter

D. surpass

6. George VI ____ royal duties such as representing his father at coalmines, factories, and rail yards.

A. paid off

B. got over

C. gave in

D. took up

7. Peter is an artist himself and has some of his own very interesting ____ on sale in the shop.

A. create

B. creators

C. creations

D. creativity

8. We must continually evaluate the ____ of each change on the product as a whole.

A. performing

B. possibility

C. impact

D. affect

9. She is a ____ example of what people with disabilities can achieve.

A. shining

B. brightening

C. glamorous

D. gloomy

10. A year into his presidency, Barack Obama was awarded the Nobel Peace Prize (2009) ____ his promise to promote world peace.

A. about

B. for

C. with

D. on

Exercise 4: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. She idolizes her artist mother, Ingrid, who is as strong and dangerous as she is beautiful.

A. impresses

B. detests

C. worships

D. hates

2. He was by nature a reserved man but not a cold one.

A. shy

B. easygoing

C. sociable

D. lavish

3. They all encouraged my creativity and inspired me in many ways.

A. overlooked

B. motivated

C. rejected

D. disappointed

Exercise 5: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. Jose had a hard time comparing the iPhone to the Samsung phone because to him they were apples and oranges.

A. containing too many technical details

B. very similar

C. completely different

D. very complicated

2. Rich, worldly and sophisticated, he could have been the ideal husband for Gwendolyn but feels compelled to crush her independent spirit and mold her into his perfect wife.

A. elegant

B. naive

C. knowledgeable

D. worldly-wise

Exercise 6: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

Any list of the greatest thinkers in history contains the name of the brilliant physicist Albert Einstein. His theories of relativity led to entirely new ways of thinking about time, space, matter, energy and gravity. Einstein's work led to such scientific advances as the control of atomic energy, even television as a practical application of Einstein's work.

In 1902 Einstein became an examiner in the Swiss patent office at Bern. In 1905, at age 26, he published the first of five major research papers. The first one provided a theory explaining Brownian movement, the zig-zag motion of microscopic particles in suspension. The second paper laid the foundation for the photon, or quantum, theory of light. In it he proposed that light is composed of separate packets of energy, called quanta or photons, that have some of the properties of particles and some of the properties of waves. A third paper contained the "special theory of relativity" which showed that time and motion are relative to the observer, if the speed of light is constant and the natural laws are the same everywhere in the universe. The fourth paper was a mathematical addition to the special theory of relativity. Here Einstein presented his famous formula, E = m(cc), known as the energy mass equivalence. In 1916, Einstein published his general theory of relativity. In it he proposed that gravity is not a force, but a curve in the space-time continuum, created by the presence of mass.

Einstein spoke out frequently against nationalism, the exalting of one nation above all others. He opposed war and violence and supported Zionism, the movement to establish a Jewish homeland in Palestine. When the Nazis came to power in 1933, they denounced his ideas. He then moved to the United States. In 1939 Einstein learned that two German chemists had split the uranium atom. Einstein wrote to President Franklind. Roosevelt warning him that this scientific knowledge could lead to Germany developing an atomic bomb. He suggested the United States begin its own atomic bomb research.

1. According to the passage I, Einstein's primary work was in the area of ____.

A. chemistry

B. biology

C. physics

D. math

2. Which of the following inventions is mentioned in the passage as a practical application of Einstein's discoveries?

A. Radio

B. Television

C. Automobiles

D. Computer

3. According to the passage, Einstein supported all of the following except ____.

A. nationalism

B. the establishment of a Jewish homeland in Palestine

C. atomic bomb research in the United States

D. the defeat of the Nazis

4. According to the passage in which country did Einstein live in 1930s?

A. Switzerland

B. the United States

C. Germany

D. Israel

5. The word "exalting" in the passage is closest in meaning to ____.

A. criticism

B. elimination

C. support

D. elevation

6. It is clear from the tone of the passage that the author feels ____.

A. Einstein's work in physics was somewhat tarnished by his conservative political views.

B. Einstein's work in physics, though theoretically impressive, led to few practical applications.

C. Albert Einstein was one of the most brilliant thinkers in history.

D. Einstein's theories have been consistently proven incorrect.

7. According to Einstein, light is composed of separate packets of energy called ____.

A. electrons

B. photoelectrons

C. gamma rays

D. quanta

Exercise 7: Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

1. Only their own mother can tell Simon and Mike apart.

A. No one other than their own mother can separate Simon and Mike.

B. Simon and Mike bear some resemblance to each other.

C. It's very difficult to distinguish Simon and Mike.

D. Except for their own mother, no one can talk to Simon and Mike.

2. We have been friends for years. It is quite easy to share secrets between us.

A. Being friends for years, we find it quite easy to share secrets.

B. We find it quite easy to share secrets, being friends for years.

C. We have been friends so that it is quite easy to share secrets between us.

D. Having been friends for years, we find it quite easy to share secrets between us.

3. Those who are riding a motorbike are not allowed to take off their helmet.

A. People must never take their helmet off while they are riding a motorbike.

B. Those who are wearing a helmet are not allowed to ride a motorbike.

C. It is the helmet that one needn't wear when he is riding a motorbike.

D. You should not wear a helmet when you are riding a motorbike

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1: Life stories

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. C

2. B

3. D

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. C

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. A

4. A

5. C

6. D

7. C

8. C

9. A

10. B

Exercise 4: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. C

2. A

3. B

Exercise 5: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. B

2. B

Exercise 6: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question

1. C

2. B

3. A

4. B

5. D

6. C

7. D

 

Exercise 7: Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

1. C

2. D

3. A

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 1: Life stories nâng cao. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Soạn Unit 1 lớp 12 Life Stories.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 115
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 12 Xem thêm