Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 10: Endangered Species

7 19.764

English 12 Unit 10: Endangered Species

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt Tiếng Anh lớp 12, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu lý thuyết ngữ pháp và bài luyện tập Tiếng Anh khác nhau. Đề ôn tập Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh khác nhau được biên tập bám sát chương trình học giúp học sinh lớp 12 ôn tập Tiếng Anh lớp 12 chương trình cũ theo từng Unit hiệu quả. 

Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:

1. A. bamboo     B. good         C. foot          D. cook

2. A. cake        B. panda        C. face          D. late

3. A. social        B. science       C. sour          D. sure

Key: 1.A 2. B 3. D

Circle the word whose stress part is placed differently from that of the others:

4. A. reserve      B. schedule      C. wildlife        D. beauty

5. A. derive       B. contain        C. leopard       D. prevent

Key: 4. A 5. C

Make the correct choice:

6. Many plants and endangered species are now endangering of _______.

A. expression     B. expulsion      C. extinction      D. extension

7. _______ is destroying larger areas of tropical rain forests.

A. Disforestation   B. Deforestation   C. Anti-forestation  D. forests

8. A lot of different conservation efforts have been made to________endangered species.

A. save          B. kills          C. make         D. do

9. The raw sewage needs to be ________ treated.

A. chemically      B. chemical      C. chemist       D. chemistry

10. There are more than 20 ________ working on the water treatment project.

A. researches     B. researcher     C. researchers    D. research

11. More and more people __________ of food poisoning nowadays.

A. exits          B. survive       C. die          D. starve

12. The government _________ the flood victims with food, clothers and money.

A. gave          B. provided      C. offered       D. presented

13. Many people _________ that natural resources will never be used up.

A. view          B. consider      C. believe       D. regard

14. Conservation is the protection of the _________ environment.

A. nature        B. natural        C. naturally      D. naturalize

15. There are many ________ of pollution in our modern world

A. resources     B. sources       C. foundations    D. bases

16. You ________ ask a woman about her age. It's not polite.

A. must         B. need         C. musn't       D. needn't

17. Pay attention ________ all traffic signs when you are travelling in the street.

A. for          B. on           C. to          D. from

18. Their plans were cancelled _______ of a bad storm.

A. in spite       B. because       C. instead      D. in place

19. I'll lend you the money and you ________ pay me back till next month.

A. needn't       B. mustn't        C. need        D. must

20. You should change your wet shoes,________ you'll catch cold

A. therefore      B. or            C. if           D. unless

21. The twins used to play rugby when they were four year old, ________ ?

A. don't they     B. didn't they      C. didn't used they   D. did they

22. You would rather _________ talking in class so as not to make your teacher angry.

A. stops        B. stopping       C. to stop       D. stop

23. I've got __________ money to lend you now. I think you can ask Lyn for some.

A. few          B. a few         C. little         D. a little

24. To tell the truth, Aim frightened ________ ghosts.

A. for          B. on           C. with          D. of

25. Tell her that she ________ be here by six. I insist on it.

A. may         B. must         C. ought to       D. might

26. He hurried _________ he wouldn't be late for class.

A. since        B. as if          C. unless       D. so that

27. There should be no discrimination _______ grounds of sex race or religion

A. on          B. at           C. of           D. in

28. He has refused, but he _________ change his mind if you asked him again

A. might        B. may          C. can          D. must

29. Two parallel white lines in the millde road meant that you _________ not overtake.

A. must        B. might         C. may         D. need

30. There's _______ university in my neighborhood.

A. an          B. a            C. the           D. Χ

Key: 6. C 7. B 8. A 9. A 10. C 11. C 12. B 13. C 14. B 15. B 16. C 17. C 18. B 19. A 20. B 21. B 22. D 23. D 24. D 25. B 26. D 27. A 28. A 29. C 30. B

Choose the underlined words that need correcting.

31. The bus will be leaving (A) on (B) five minutes so (C) you’d better (D)hurry up.

32. Many (A) teachers have devoted their (B) lives to (C) teaching, therefore (D) teaching is not a well-paid job.

33. My parents (A) often take careful (B) of me when (C) I am ill (D).

 34. She passed (A) the board exam, who (B) made her (C) parents proud (D).

35. Lack of properly (A) physical exercise (B) cause (C) tiredness and poor(D) health.

Key: 31. B 32. D 33. B 34. B 35. C

---------------

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề ôn tập và đáp án tại đây: Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 10: Endangered Species. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 12 chương trình cũ Unit 10 khác như: Từ vựng Tiếng Anh lớp 12 Unit 10 ENDANGERED SPECIESGiải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 10: Endangered SpeciesBộ bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 10: Endangered Species có đáp án, ....

Song song với bộ tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 12 chương trình cũ, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.

Đánh giá bài viết
7 19.764
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm