Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 2 lớp 12 Cultural Diversity hệ 7 năm

Trắc nghiệm Unit 2 lớp 12 Cultural Diversity

Nhằm giúp quý thầy cô giáo có thêm tài liệu tiếng Anh lớp 12 để giảng dạy, các em học sinh có thêm tài liệu hay để tham khảo, VnDoc.com đã sưu tầm nhiều bài tập tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit khác nhau. Bài tập Unit 2 lớp 12 Cultural Diversity có đáp án tổng hợp các chuyên đề Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 2 giúp các em ôn tập hiệu quả.

* Xem thêm Học Unit 2 SGK tiếng Anh lớp 12 tại:

Soạn Unit 2 lớp 12 Cultural Diversity hệ 7 năm

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. partnership  b. romantic c. actually  d. attitude
2. a. believe  b. marriage  c. response  d. maintain
3. a. summary  b. different  c. physical  d. decision
4. a. attractiveness  b. traditional c. generation  d. American
5. a. certain b. couple  c. decide d. equal

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. Although they are twins, they have almost the same appearance but they are seldom in _______.

a. agree

b. agreeable

c. agreement

d. agreeably

7. The more _______ and positive you look, the better you will feel.

a. confide

b. confident

c. confidently

d. confidence

8. My parents will have celebrated 30 years of _______ by next week.

a. marry

b. married

c. marriageable

d. marriage

9. Mr. Pike held his wife's hands and talked urgently to her in a low voice, but there didn't seem to be any response.

a. feeling

b. emotion

c. reply

d. effect

10. Family is the place where _______ children is not only tolerated but welcomed and encouraged.

a. taking

b. having

c. giving

d. showing

11. Socially, the married _______ is thought to be the basic unit of society.

a. couple

b. pair

c. twins

d. double

12. Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world.

a. variety

b. changes

c. conservation

d. number

13. You are not _______ to say anything unless you wish to do so.

a. obliged

b. willing

c. equal

d. attracted

14. A woman can never have a happy married life without _______ her husband.

a. demanding

b. agreeing

c. trusting

d. determining

15. _______ large number of India men agreed that it was unwise to confide in their wives.

a. A

b. An

c. The

d. Ø

16. Not all men are concerned with _______ physical attractiveness of their girlfriends and wives.

a. A

b. An

c. The

d. Ø

17. My mother is the only one that I can absolutely confide _______.

a. in

b. for

c. with

d. up

18. After they have been _______ love for two years, they decide to get married.

a. for

b. with

c. on

d. in

19. In some cases, Mary is thought not to be _______ her sister.

a. as much intelligent than

b. so intelligent than

c. intelligent more than

d. as intelligent as

20. She is _______ I expect.

a. more prettier than

b. far prettier than

c. much more prettier than

d. a lot prettier as

21. There were about 100 attendees at the wedding, and _______ half of them were the bride's and groom's relatives.

a. less

b. not less than

c. no less than

d. nor less than

22. The bride looked _______ on her wedding than she does as usual.

a. nicer and more attractive

b. more nicer and more attractive

c. more nicer and more attractive

d. more attractive and nicer

23. _______ people used to read more.

a. Twenty years before

b. Twenty years ago

c. For twenty years

d. Since twenty years

24. _______ in Rome than he _______.

a. No sooner he had arrived/ was being kidnapped

b. No sooner had he arrived/ was kidnapped

c. Had he no sooner arrived/ kidnapped

d. No sooner was he arriving/ had been kidnapped

25. _______ John usually watch TV at the weekend?

a. Will

b. Is

c. Does

d. Has

26. I _______ there once a long time ago and _______ back since.

a. was/ have not been

b. had been/ was not

c. would be/ had not been

d. have been/ will not be

27. As many as ten-million children _______ with the virus by the end of this decade.

a. have been infected

b. will be infecting

c. had been infected

d. will have been infected

28. What _______ when the fire alarm _______ off?

a. are you doing/ will go

b. have you done/ would go

c. were you doing/ went

d. will you do/ are going

29. _______ you send this wedding card to Peter, please?

a. Will

b. Are

c. Did

d. Had

30. When Peter _______, I _______ him to your new house.

a. will arrive/ take

b. arrives/ will take

c. has arrived/ am taking

d. had arrive/ had taken

Choose the best sentence that can be made from the words given.

31. The conical leaf hat/ call/ "Non La"/ Vietnamese/ make of a typical kind of soft palm

a. The conical leaf hat, which is called "Non La" in Vietnamese, is made of a typical kind of soft palm leaves.

b. The conical leaf hat it is called "Non La" in Vietnamese is made of a typical kind of soft palm leaves.

c. The conical leaf hat, it is called "Non La" in Vietnamese, making of a typical kind of soft palm leaves.

d. The conical leaf hat, calling "Non La" in Vietnamese, is made of a typical kind of soft palm leaves.

32. Those leaves/ expose to the dew for one night/ dry/ they/ still soft/ be flatted.

a. Those leaves are exposed to the dew for one night so when they are dried, they are still soft enough for being flatted.

b. Those leaves are exposed to the dew for one night so when drying, they are still too to be flatted.

c. Those leaves are exposed to the dew for one night so when dried, they are still soft enough to be flatted.

d. Those leaves which are exposed to the dew for one night so when dried, they are still soft enough to be flatted.

33. The hat/ usually consist of/ 16 to 18 rims/ make from special kind of bamboo/ the rims/ shape thinly into conical-form.

a. The hat usually consists of 16 to 18 rims made from special kind of bamboo when the rims are shaped thinly into conical-form.

b. The hat usually consists of 16 to 18 rims made from special kind of bamboo. The rims are shaped thinly into conical-form..

c. The hat usually consists of 16 to 18 rims that make from special kind of bamboo; the rims are shaped thinly into conical-form.

d. The hat usually consists of 16 to 18 rims making from special kind of bamboo. These rims that are shaped thinly into conical-form.

34. The leaves/ sew/ into all rims/ solely by hand/ the hat is trimmed and painted/ a coat of attar/ to keep it clean, smooth, and water-proof.

a. The leaves sewn into all rims solely by hand; and the hat which is trimmed and painted with a coat of attar old to keep it clean, smooth, and water-proof.

b. The leaves are sewn into all rims solely by hand; and the hat is trimmed and painted with a coat of attar to keep it clean, smooth, and water-proof.

c. As the leaves are sewn into all rims solely by hand, it means that the hat is trimmed and painted with a coat of attar old to keep it clean, smooth, and water-proof.

d. The leaves are sewn into all rims solely by hand; so, the hat is trimmed and painted with a coat of attar old they keep it clean, smooth, and water-proof.

35. Vietnamese girls/ wear the conical leaf hat/ a little umbrella/ protect themselves from sun or rain.

a. Vietnamese girls who wear this leaf hat like a little umbrella so that it protects themselves from sun or rain.

b. Vietnamese girls wear this leaf hat such as a little umbrella for protecting themselves from sun or rain.

c. Vietnamese girls wear this leaf hat like a little umbrella to protect themselves from sun or rain.

d. Vietnamese girls wearing this leaf hat as a little umbrella to protect themselves from sun or rain.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

In the past, both men and women were expected to be married at quite young ages. Marriages were generally arranged by parents and family, with their children having little chance to say no in the matter. In the past it was not surprising to find that a bride and groom had only just met on the day of their engagement or marriage.

In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own marriage-partners based on love, and in consideration primarily to their own needs and wants. Moreover early marriage is quite illegal.

The traditional Vietnamese wedding is one of the most important of traditional Vietnamese occasions. Regardless of westernization, many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding continue to be celebrated by both Vietnamese in Vietnam and overseas, often combining both western and eastern elements. Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding. Due to the spiritual nature of the occasion, the date and time of the marriage ceremony are decided in advance by a fortune teller. The traditional Vietnamese wedding consists of an extensive array of ceremonies: the first is the ceremony to ask permission to receive the bride, the second is the procession to receive the bride (along with the ancestor ceremony at her house), the third is to bring the bride to the groom's house for another ancestor ceremony and to welcome her into the family, then the last is a wedding banquet. The number of guests in attendance at these banquets is huge, usually in the hundreds. Several special dishes are served. Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride at one point in the banquet will go from table to table collecting.

36. In the past, _________.

a. Vietnamese couples were free to make a decision on the marriage

b. Vietnamese marriage was decided by parents and family

c. getting married at an early age was not allowed

d. parents had no right to interfere their children's marriage

37. In former days, the fact that a bride and groom had only first met just on the day of their engagement or marriage was _________.

a. surprising

b. popular

c. uncommon

d. strange

38. Which sentence is referred Vietnamese modern marriage?

a. Most young people do not have their marriage based on love.

b. All marriages are arranged by parents and family.

c. Marriage is quite westernization.

d. Couples do not get married at quite young ages.

39. According to the passage, __________.

a. Oversea Vietnamese people do not like to organize a traditional wedding

b. There is an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding

c. Many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding do not exist nowadays

d. Vietnamese people never ask a fortune teller the date and time of the marriage ceremony

40. Which does not exist in a Vietnamese wedding party?

a. firecrackers

b. guests

c. dishes

d. gifts

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

In Korea, in former days the marriage between a man and woman represented the joining of two families, rather (41) ______ the joining of two individuals. The event (42) ______ Taerye (Great Ritual), and people from all over the village or neighborhood participated. The ceremonies and events surrounding the actual marriage were long and (43) ______. Professional matchmakers paired up likely candidates for marriage, with the new couple often meeting for the first time at their wedding! The families considered many factors in the decision, consulting with fortune tellers for (44) ______ about the couple's future life together. During the Chosun period, people married (45) ______ their early teens, with the girl often being several years older than the boy.

The groom usually traveled to the house of the bride for the ceremony, then stayed there for three days (46) ______ taking his new bride to his family's home. The actual ceremony involved many small rituals, with many bows and symbolic gestures. The (47) ______ were expected to control their emotions and remain somber.

(48) ______ Koreans have kept several aspects of the traditional ceremony, most modern ceremonies resemble Western marriage ceremonies more than (49) ______ Korean ones. However, many folk villages and museums across the country regularly perform ceremonies to (50) ______ the traditions alive.

41. a. as  b. more  c. than  d. more than
42. a. is often called  b. often called  c. was often called  d. has often called
43. a. elaborate  b. elaborately  c. elaboration  d. elaborateness
44. a. predictions  b. attentions  c. situations  d. evaluations
45. a. for  b. in c. on  d. from
46. a. soon  b. ago   c. before d. then
47. a. examiners  b. competitors  c. contests  d. participants
48. a. As  b. Although  c. As though  d. If only
49. a. traditional  b. old  c. ancient  d. antique
50. a. catch  b. hold  c. grip  d. keep

ĐÁP ÁN

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1 - b; 2 - b; 3 - d; 4 - c; 5 - c;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6 - c; 7 - b; 8 - d; 9 - c; 10 - b;

11 - a; 12 - a; 13 - a; 14 - c; 15 - a; 

16 - d; 17 - a; 18 - d; 19 - d; 20 - b; 

21 - c; 22 - a; 23 - b; 24 - b; 25 - c;

26 - a; 27 - d; 28 - c; 29 - a; 30- b; 

Choose the best sentence that can be made from the words given.

31 - a; 32 - c; 33 - b; 34 - b; 35 - c;

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36 - b; 37 - b; 38 - d; 39 - b; 40 - a; 

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41 - c; 42 - c; 43 - a; 44 - a; 45 - b; 

46 - c; 47 - d; 48 - b; 49 - a; 50 - d; 

Download Đề thi & đáp án tại: Bài tập Unit 2 SGK tiếng Anh lớp 12 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
3 2.485
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 12 Xem thêm