Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 5: Higher Education

1 8.569

Tiếng Anh 12 Unit 5: Higher Education

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập Tiếng Anh Unit 5: Higher Education lớp 12 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải là tài liệu ôn tập tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit dành cho các em học sinh lớp 12 cụ thể, chi tiết. Sau đây mời các em cùng luyện tập nhé!

Choose the word whose main stress syllable is put differently.

1. A. average  B. candidate  C. severely  D. applicant
2. A. insurance  B. reference  C. consider  D. available

Đáp án: 1 - C; 2 - B

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

3. A. course  B. courtesy  C. source  D. force
4. A. legal  B. level  C. league  D. leader
5. A. choice  B. charge  C. chase  D. chaos

Đáp án: 3 - B; 4 - B; 5 - D

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best completes each sentence.

6. What is minimum entrance _________for this course?

A. condition       

B. requirement    

C. certificate    

D. ability

7. The writer could not be at the ceremony, and his wife accepted the prize on his_________.

A. absence       

B. remembrance   

C. behalf        

D. reminder

8. When the post finally fell _________. They offered it to Brian.

A. vacant        

B. vacantly       

C. vacancy      

D. vacancies

9. Is English a compulsory subject or a(n) _________one at high school here?

A. obligatory     

B. mandatory      

C. obliging      

D. optional

10. If you understand a matter thoroughly, that means you understand it_________.

A. hardly        

B. hard          

C. completely    

D. scarcely

11. Had you told me that this was going to happen, I _________it.

A. would never have believed        

B. don't believe

C. hadn't believed                

D. can't believe

12. _________anyone call, would you please ask them to call back later?

A. If           

B. Should        

C. When        

D. Unless

13. I wish I _________Bob the money; he spent it all gambling.

A. didn't lend    

B. wouldn't lend    

C. hadn't lent     

D. weren't lending

14. The plane would have landed easily _________the thick fog. [but for: except for/without]

A. unless      

B. but for         

C. because of     

D. due to

15. ________you known he was a liar, would you have agreed to support him?

A. If           

B. Since         

C. Had          

D. Did

16. Without the traffic jam on the high way this morning, I _________late for the meeting.

A. would be     

B. would have been

C. hadn't been    

D. wouldn't have been

17. -"I have a headache." -" _________you take an aspirin?"

A. Why don't    

B. Why should     

C. What should   

D. What must

18. Without _________it, he hindered us instead of _________us. [hinder: prevent]

A. realize - help  

B. realizing - helping   

C. to realize - to help    

D. realizing - to help

19. Having read the passage three times, _________.

A. it was difficult for me to understand      

B. I still couldn't understand its main idea

C. the main idea of it was not clear to me    

D. it made me confused about its main idea

20. There was no one else at the post office. I_________in a queue.

A. didn't need to wait                   

B. mustn't wait

C. needn't have waited                  

D. needn't wait

21. If I _________my passport, I'll be in trouble.

A. lose           

B. 'll lose            

C. lost         

D. would lose

22. _________you pass the final examination, you'll be given a holiday in Dalat. [as soon as]

A. Once [when]     

B. Since             

C. Though      

D. So

23. This shopping center gets_________crowded with shoppers at the weekend.

A. always more     

B. more and more      

C. from more to more     

D. crowded and more

24. He would still be alive today if he_________that drug.

A. wouldn't take    

B. didn't take          

C. weren't taking         

D. hadn't taken

25. -"Is your name Peter?" -"Yes, _________"

A. I am          

B. it's me             

C. I do                

D. it is

26. He only read for short periods each day_________. [strain: injure or weaken]

A. in order not to strain his eyes           

B. so as to make his eyes more tired

C. so that he wouldn't to strain his eyes      

D. in order won't strain his eyes

27. She has been promoted three times_________she started working here.

A. when          

B. for               

C. as                 

D. since

28. The resort was full of people. I wish it _________less crowded.

A. was           

B. were              

C. would be            

D. had been

29. Not only did he win the first prize, _________.

A. and he was given a place at the university

B. so he was given a place at the university

C. but he was also given a place at the university

D. for he was offered a holiday abroad

30. The questions on the test were too long and difficult. I found it_________to finish them on time.

A. possible        

B. impossible         

C. possibility           

D. possibly

31. Most of the people_________to the wedding banquet arrived late.

A. invited          

B. who inviting        

C. whom were invited     

D. invite

32. There was a _________table in the middle of the room.

A. Japanese round beautiful wooden         

B. beautiful wooden round Japanese

C. beautiful wooden Japanese round        

D. beautiful round Japanese wooden

33. Burning garbage pollutes the air with_________ordours. {ordour[C]: smell}

A. pleasant         

B. unpleasant         

C. pleasure            

D. pleasing

34. It was very kind _________us to your party.

A. of you to invite    

B. of you invited       

C. for you to invite       

D. to you that invited

35. The old woman spent her _________life living with her only daughter.

A. entire           

B. total              

C. complete            

D. quite

Đáp án:

6. B 7. C 8. A 9. D 10. C
11. A 12. B 13. C 14. B 15. C
16. D 17. A 18. B 19. B 20. A
21. A 22. A 23. B 24. B 25. D
26. A 27. D 28. D 29. C 30. B
31. A 32. D 33. B 34. A 35. A

Choose the underlined part in each sentence that should be corrected.

36. If Al had come sooner (A), he could has eaten (B) dinner with (C) the whole (D) family.

37. If my father hasn't (A) encouraged me to take (B) the exam, I wouldn't (C) have done (D) it.

38. If you give me more time (A) and (B) I will (C) successfully (D) finish this project.

39. Some of the pictures he painted them (A) were (B) sold for (C) millions (D) of dollars.

40. There are many (A) another (B) people who (C) are members of the swim (D) club.

Đáp án: 36. B; 37. A; 38. B; 39. A; 40. B

Choose the option (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences.

Last week I went to visit Atlantic College, an excellent private college in Wales. Unusually, it gives people much needed experience of life outside the classroom, as well as the opportunity to study for their exams. The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the word, spend the morning studying. In the afternoon they go out and do a really useful activity, such as helping on the farm, looking after people with learning difficulties, or checking for pollution in rivers.

One of the great things about Atlantic College students is that they come from many different social backgrounds and countries. As few can afford the fees of £20,000 over two years, grants are available.

A quarter of students are British, and many of those can only attend because they receive government help. “I really admire the college for trying to encourage international understanding
among young people", as Barbara Molenkamp, a student from the Netherlands, said.

''You learn to live with people and respect them, even the ones you don't like. During the summer holidays my mother couldn't believe how much less I argued with my sister."

To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

41. What is the writer trying to do in the text?

A. give an opinion about a particular student

B. give an opinion about a special type of education

C. describe the activities the students do in their free time

D. describe his own experience of education

42. What can a reader find out from this text?

A. how to become a student at Atlantic College

B. what kind of programme Atlantic College offers

C. what the British education system is like

D. how to get along better with other people

43. What is the writer's opinion of Atlantic College?

A. It doesn't allow students enough study time.

B. Its students are taught to like each other.

C. It doesn’t give good value for money.

D. Its way of teaching is successful.

44. How has Barbara changed since being at Atlantic College?

A. She knows a lot about other countries.

B. She is more confident than her sister now.

C. She finds it easier to get on with other people.

D. She prefers her new friends to her family.

45. The word "argued" in the third paragraph is closest in meaning to_________.

A. quarreled

B. respected

C. admired

D. regarded

Đáp án: 41. B; 42. B; 43. D; 44. C; 45. A

Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits each space in the following passage.

The relationship between students and teachers is (46)_________formal in the USA than in many other countries, especially at the college level. American college students do not stand up when their teacher enters the room. Students are generally encouraged to ask questions in class, to stop in the professor's of lice for extra help, and to phone if they are absent and need a(n) (47)_________. Most teachers allow students to enter class late or leave early, if necessary. Despite the lack of formality, students are still expected to be polite to their teacher and fellow classmates. When students want to ask questions, they usually (48)__________a hand and wait to be called on. When the teacher or a student is speaking to the class, it is rude to begin whispering (49)_________another classmate.

When a test is being given, talking to' a classmate is not only rude but also risky. Most American teachers consider that students who are talking to each other (50) _________a test are cheating.

46. A. much B. most C. a little D. less
47. A. assignment  B. homework  C. information  D. housework
48. A. raise  B. hold  C. hang  D. rise
49. A. with  B. for  C. to  D. at
50. A. at  B. during  C. by  D. for

Đáp án: 46. D; 47. A; 48. A; 49. C; 50. B

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 Unit 5 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 8.569
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm