Bài tập tiếng Anh lớp 4 Unit 14 + 15 chương trình mới

Tiếng Anh 4 Unit 14 + 15 có đáp án

Vndoc.com xin giới thiệu đến thầy cô và các em Bài tập tiếng Anh Unit 14 + 15 lớp 4 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho thầy cô và các em làm tư liệu giảng dạy và học tập tiếng Anh lớp 4 Unit 14, Unit 15 hiệu quả và chuẩn bị cho kì thi giữa kì 2 lớp 4 thật tốt.

Ex 1: Odd one out:

1. a. old b. young c. fish d. slim
2. a. chicken b. lemonade c. pork d. beef
3. a. bread b. apple c. noodles d. rice
4. a. banana b.strong c. thin d. thick
5. a. smaller b. thinner c. thicker d. sister
6. a. short b. tall c. milk d. weak
7. a. Tet b. Christmas c. Market d. Children’s Day
8. a. grandparents b. parents c. grandfather d. grandmother
9. a. big b. milk c. water d. lemonade
10. a. orange b. beef c. apple d. banana
11. a. decorate b. wear c. clean d. gift
12. a. lucky money b. banh chung c. firework d. floor
13. a. Teachers’ Day b. Teacher c. Women’s Day d. New Year
14. a. farmer b. clerk c. office d. worker
15. a. nurse b. doctor c. hospital d. school
16. a. field b. office c. school d. driver
17. a. car b. driver c. ship d. plane
18. a. factory b. lunch c. breakfast d. dinner
19. a. student b. farmer c. small d. nurse
20. a. orange juice b. pink c. black d. red

Đáp án:

1 - c 2 - b 3 - b 4 - a 5 - d 6 - c 7 - d 8 - b 9 - a 10 - b
11 - d 12 - d 13 - b 14 - c 15 - d 16 - d 17 - b 18 - a 19 - c 20 - a

Ex 2: Read and match:

1. What time is it?

a. I get up at 6 a.m.

2. What’s your favourite drink?

b. She works in an office.

3. When is your birthday?

c. I was at home.

4. What does your grandfather do?

d. She’s a nurse.

5. What subjects does he like?

e. I like chicken and beef.

6. Would you like some coffee?

f. She did her homework.

7. Do you like your job?

g. Yes, I like noodles.

8. What time do you get up?

h. Maths, English and IT.

9. What did she do last night?

i. It’s on the third of April.

10. Where does Lan work?

j. It’s half past eleven.

11. What’s your favourite food?

k. It’s Monday, the eleventh of June.

12. What time does your family have lunch?

l. No, thanks.

13. Where was you yesterday?

m. He’s a farmer.

14. Is she a driver?

n. They are old but strong.

15. Who is shorter, Nam or Linh.

o. I visit my grandparents.

16. What do you do at Tet?

p. No, she is a clerk.

17. What does your grandparents look like?

q. Linh is.

18. Would you like some noodles?

r. Yes, I do.

19. What is the date today?

s. It’s apple juice.

20. What does your mother do?

t. We have lunch at 12 o’clock.

Đáp án:

1 - j 2 - s 3 - i 4 - m 5 - h 6 - l 7 - r 8 - a 9 - f 10 - b
11 - e 12 - t 13 - c 14 - p 15 - q 16 - o 17 - n 18 - g 19 - k 20 - d

Ex 3: Read and answer questions:

Hi. My name is Linda. I like beef. It is my favourite food. My favourite drink is orange juice. I don’t like vegetables. My younger brother Peter doesn’t like beef. He loves chicken. It is his favourite food. He loves lemonade too. Lemonade is his favourite drink. He drinks it every day.

1. What’s her name?

2. What food does she like?

3. What is her favourite drink?

4. Does she like vegetables?

5. What’s her younger brother’s name?

6. Does he like chicken?

7. What’s Peter favourite drink?

8. When does Peter drink his favourite drink?

Đáp án:

1 - Her name is Linda.

2 - It is beef.

3 - It is oraange juice.

4 - No, she doesn't.

5 - His name is Peter

6 - Yes, he does.

7 - It is lemonade.

8 - He drinks it every day.

Ex 4: Read and write:

Dear Jane,

My name’s Marry. I’m nine years old and I live in Da Nang. There are four people in my family: my father, my mother, my brother and me. My father’s 34 years old. He’s a teacher; and he’s tall and slim. My mother’s 31 years old. She’s a doctor. I think she’s very beautiful. My brother and I are pupils at Hoa Hong Primary School. I’m older than my brother but he’s taller than me.

Best wishes,

Marry

1. What does Marry’s father do?

2. What does her father look like?

3. What does her mother do?

4. What does her mother look like?

5. What do Marry and her brother do?

6. How old is Marry?

7. Who is younger, Marry or her brother?

8. Who is shorter, Marry or her brother?

Đáp án:

1 - He is a teacher.

2 - He is tall and slim.

3 - She is a doctor.

4 - She is beautiful.

5 - They are puplils.

6 - She is nine years old.

7 - Her brother is.

8 - Mary is.

Ex 5: Put the words in correct order:

1. like/ mother/ what/ your/ does/ look/?

2. me/ brother/ is/ older/ my/ than/.

3. what/ grandparents/ do/ like/ your/ look/?

4. are/ their/ house/ decorating/ they/.

5. is/ father/ strong/ my/ and/ big/.

6. she/ does/ what/ do/?

7. slim/ brother/ my/ is/ tall/ and/.

8. parents/ young/ my/ are/ strong/ and/

9. doing/ are/ what/ you/ Lan/ and/?

10. father/ my/ is/ brother/ than/ taller/ my/.

Đáp án:

1 - What does your mother look like?

2 - My brother is older than me.

3 - What do your grandparents look like?

4 - They are decorating their house.

5 - My father is big and strong.

6 - What does she do?

7 - My brother is tall and slim.

8 - My parents are young and strong.

9 - What are Lan and you doing?

10 - My father is taller than my brother.

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh Unit 14, 15 lớp 4 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 4 khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 4 cả năm, Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 4 online, Đề thi học kì 2 lớp 4, Đề thi học kì 1 lớp 4, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
12 3.705
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm