Bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới Unit 17: What Would You Like To Eat?

9 3.187

Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 5 Unit 17 chương trình mới có đáp án

Mời quý thầy cô và các em học sinh tham khảo Bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới Unit 17: What Would You Like To Eat? có đáp án do VnDoc.com đăng tải sau đây. Trong đề này, các em sẽ được ôn tập lại tất cả phần kiến thức ngữ pháp và từ vựng Tiếng Anh Unit 17. Các em có thể mở sách ôn tập lại lý thuyết trước khi làm bài để đạt kết quả cao nhất. Chúc các em làm bài tốt.

Unit 17. What would you like to eat? 

(Test 1)

I. Odd one out:

1.

a. bowl

b. cup

c. sweet

d. bunch

2.

a. banana

b. bread

c. orange

d. apple

3.

a. noodles

b. fish

c. pork

d. beef

4.

a. cabbage

b. chocolate

c. biscuit

d. sweet

5.

a. milk

b. bottle

c. tea

d. water

Đáp án:

1. c       2. b      3. a        4. a          5. b

II. Choose the best answer for each sentence:

1. What’s your favorite drink? –............

A. Chicken           B. Orange         C. Lettuce         D. Soda

2. What’s the matter? - I’m very hungry. I want some.............

A. knives            B. iced tea         C. lemonade       D. sandwiches

3. Which are your brother’s favorite dishes? -............

A. No,thanks.         B. I’m thirsty.       C. Cartoons.        D. Chicken noodles and apple pies.

4. ............ is there to eat? - There’re some apples.

A. Who             B. Where          C. When           D. What

5. ............ do you feel? - I feel very hungry.

A. Who             B. Why           C. Which            D. How

6. We’re very ............ now. We don’t want any more food or drink.

A. cold              B. hot            C. full              D. hungry

7. I would like ............orange.

A. a                B. an        C. much           D. any

8. Watermelon is his favorite .............

A. drink             B. vegetable         C. meat           D. fruit

9. We want five .............

A. milk              B. bread            C. melons          D. cheese

10. How about a ............?

A. meat             B. cheese           C. sandwich        D. sugar

11. They have ............ apple juice.

A. apple            B. some             C. an             D. any

12. ............ does Alice want? - She wants some ice-cream.

A. Who            B. What             C. How            D. Why

13. It’s a good idea to drink............ juice between meals. 

A. some            B. these             C. an             D. any

14. I’m hungry. I want some .............

A. books           B. cakes             C. water           D. pencils

15. Would you like ............ glass of hot milk?

A. a              B. some              C. any             D. an

16. Lemonade is my favorite.............

A. drink            B. fruit              C. meat            D. vegetable

17. Tomatoes are very good............you.

A. to              B. at                C. on              D. for

Đáp án

1. D      2. D      3. D        4. D      5. D      6. C     7. B     8. A      9. C       10. C

11. B       12. B     13. A       14. B        15. A        16. A        17. D

III. Complete the conversation with the following sentences. 

A. Is she making fish and rice?

B. Mom cooks the best chicken noodles.

C. No, she isn’t.

D. She’s cooking dinner.

E. She’s in the kitchen.

Huong: Hi, Phuong. Where’s Mom?

Phuong: (1)....................................

Huong: What’s she doing?

Phuong: (2).................................... .

Huong: Great! (3).................................... .

Phuong: (4).................................... .

Huong: Oh, too bad. Fish is my favorite. What’s she making?

Phuong: Chicken noodles.

Huong: It sounds good! (5)........................ .

Đáp án:

1 - E     2 D       3. A       4. C             5. B

IV. Fill in the blank with suitable words:

1. You will get off the bus at the ...................................... on Tran Dang Ninh Street.

2. My mother wants to send this letter for my uncle, so she goes to the ...................................... .

3. What would you like do drink? – A ...................................... of coffee, please.

4. How much water does she drink every day? – 8 ...................................... of water.

5. We’d like to buy some ........................... of biscuit, 2 kilos of orange, chips, sandwiches and water.

6. We are ...................................... to go camping tomorrow.

7. My father eat 3 big ...................................... rice each meals. He’s very strong.

8. I would like a ..................................... of apple juice, please.

9. How ...................................... apples do you eat everyday?

Đáp án:

1. Bus stop

2. Post office

3. Cup

4. Glasses

5. Packets

6. Going

7. Bowls

8. Glass/ carton/ bottle

9. many

V. Find and correct the mistakes:

1. How much bananas do you eat every day? .......................................

2. She eats three cups of rice each meal. .......................................

3. My mother would like to buy 2 bunches of sausages ...................................

4. You should drink 8 waters every day. .......................................

5. How many apple do you eat every day, Loan? .......................................

Đáp án:

1. Much → many

2. cups→ bowls

3. Bunches → packets

4. Waters→ glasses of water

5. apple→ apples

VI. Choose the correct answer:

Hi! My name's Thu. I'm in grade 5. My sister and I (1) .................... our breakfast at school. She (2) .................... some noodles and a hot drink. I (3) .................... some bread and some milk. We don’t have lunch at school. We have lunch at home. We have rice, chicken, cabbage and some apples (4) .................... lunch. Apple is my (20) .................... fruit.

1. a. eat

b. eats

c. want

d. wants

2. a. likes

b. wants

c. is liking

d. is wanting

3. a. would like

b. would like to

c. would want

d. would want to

4. a. in

b. on

c. at

d. for

5. a. favor

b. favorite

c. health

d. healthy

Đáp án:

1. a       2. a       3. a      4. d      5. b

Trên đây là nội dung Bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới Unit 17: What Would You Like To Eat?. Mời các em tham khảo thêm các tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 5 hữu ích khác trên VnDoc.com như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kì 2 lớp 5,... để giúp các em học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Đánh giá bài viết
9 3.187
Tiếng Anh lớp 5 Xem thêm