Bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 7: Television

Tiếng Anh Unit 7 lớp 6: Television

Bài tập tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Unit 7: Television có đáp án có trên VnDoc.com giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 7 hiệu quả. Sau đây mời thầy cô và các em vào tham khảo.

A. PHONETICS

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined.

1.

A. leather

B. that

C. theatre

D. then

2.

A. nothing

B. gather

C. method

D. death

3.

A. something

B. brother

C. them

D. weather

4.

A. those

B. there

C. thank

D. without

5.

A. southern

B. south

C. thick

D. athlete

6.

A. healthy

B. northern

C. thirsty

D. mouth

7.

A. this

B. these

C. them

D. earth

8.

A. this

B. feather

C. smooth

D. south

9.

A. think

B. month

C. everything

D. clothing

Đáp án:

1 - C 2 - B 3 - A 4 - C
5 - A 6 - B 7 - D 8 - D; 9 - D

Question II. Find the word which has different sound in the part underlined.

1. A. thirsty B. throw C. theme D. there
2. A.breathe B. fourth C. tooth D. warmth
3. A. then B. thing C. them D. their
4. A. birthday B. mouthful C. although D. worth
5. A. everything B. rhythm C. healthy D. nothing

Đáp án:

1 - D 2 - A 3 - B 4 - C 5 - B

Question III. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. the B. there C. think D. they
2. A. earth B. feather C. theater D. thanks
3. A. when B. where C. detective D. best
4. A. clumsy B. cute C. just D. but
5. A. thirty B. them C. both D. theme

Đáp án:

1 - C 2 - B 3 - C 4 - B 5 - B

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

Question I. Find the word that doesn’t belong to the group.

1. A. when B. why C. often D. where
2. A. television B. channel C. programme D. weather
3. A. Britain B. Ha Noi C. Finland D. Japan
4. A. but B. because C. and D. what
5. A. weatherman B. actor C. writer D. newsreader

Đáp án: 1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - D; 5 - C

Question II. Choose the correct answer :

1. My brother likes watching TV …………. I like going out with my friends.

A. and

B. but

C. or

D. so

2. My father ……………………… a car to work every day.

A. drive

B. to drive

C. driving

D. drives

3. ………….. do you take morning exercises?- Because it is good for my health.

A. what

B. when

C. why

D. where

4. ……………………..… apples do you want to buy?

A. How often

B. How far

C. How much

D. How many

5. Do you know……………… Hoa is? – She is at school now.

A. which

B. who

C. where

D. what

6. ………….. do you play football?– Because I like it.

A. why

B. which

C. where

D. what

7. …………….. do you go to school?I go to school by bike.

A. How

B. what

C. when

D. where

8. My brother used to go work ………………………. bike.

A. by

B. to

C. on

D. in

9. I …………..…………. to school on foot.

A. go

B. to go

C. going

D. goes

10. I like watching TV, ………………. I watch it in my free time.

A. so

B. when

C. but

D. or

11. …………. Do you brush your teeth?- Twice a day.

A. how often

B. how far

C. how many

D. how much

12. I want to work in television industry, …………. I am working hard.

A. because

B. although

C. so

D. and

13. Children like watching ………………….

A. cartoon.

B. weather

C. news

D. horror.

14. …….. are you so late?

A. what

B. where

C. why

D. How

15. …………. Are you talking to? - Nam

A. who

B. when

C. what

D. How

Đáp án:

1 - B 2 - D 3 - C 4 - D 5 - C
6 - A 7 - A 8 - A 9 - A 10 - A
11 - A 12 - C 13 - A 14 - C 15 - A

Question III. Put the correct verbs in the brackets.

1. Every morning, Linda (get)……......up at 6.She (have) ………………………breakfast at 6:10

After breakfast, she (brush) ………………...her teeth. She (go) ……..to school at 6:30.

She (have) ……………………………..…lunch at 11:30 at school.

2. We (watch)…………….T.V every morning.

3. I (do)……………………my homework every afternoon.

4. Mai and Lan (play)………………….games after school.

5. Vy (listen)………………to music every night.

6. Where (be)………………..your father now?

He (read) …………………………………..a newspaper.

7. What …….you (do)………….…………? I (be)…………………….a student.

8. Where ………….you (go)……………….now?

I (go) ………………………….…to the market.

9. She is cooking and we (do)……………………..the housework.

10. He isn`t in the room.He (play) ………………………………..in the garden.

11. Look!The birds (fly) ………………………………….…………….

12. I (go)………….to school by bus every day , but today I (go) …………..to school by bike.

13. Listen!Mai (sing) ………………………….

14. They (play)…………………volleyball every afternoon.

They (play) ……………………volleyball now.

15. Mai (brush)…………..her teeth every morning. She (brush) ……………………her teeth now.

16. Listen!Lan (play) ……………………….the piano.

17. Mai (be)………………….tired now.

18. It is 6:00 p.m.Mary is at home. She (have) ……………….. dinner with her family around six o’clock

19. Where is your father?He is upstair. He (watch) …………………….……T.V

He always (watch) ………………………..T.V at night.

20. Our teacher (live)………………..on Quang Trung street.

21. Bao and Mai (do)…………………the housework now.

22. What ………your mother (do)…….? She is cooking.

23. How …………you (go)……………to school every day?

24. Nam (go)……………..to work by car every day but today he (take) ………………….…a bus.

25. Where ……………..your father (work)……..? In the hospital.

26. Look!The teacher (come) ………………………

27. She is very clever.She (speak) …………………….….4 languagues.

28. Steve (smoke)………………….10 cigarettes a day.

29. We usually (have)……………………dinner at 7: 00

30. Anne (wash)………………….her hair twice a week

31. Jane (teach)…………………English to children.

32. You (meet)………………….a lot of people.

33. He often (go)………………………….to the cinema.

34. Food (cost)………………………………………a lot of money.

35. Listen!Somebody (sing) ……………………………

36. She is tired.She (want) ………………….to go home now.

37. How often ……you (read)……………a newspaper?

38. “Excuse me, but you (sit)…in my place” “Oh , I am sorry”

39.“I am sorry“ I (not understand)… Please speak slowly.

40. What time …...........she (finish)……………work every day?

Đáp án:

1 - gets - has - brushes - goes - has 2 - watch 3 - do 4 - are playing
5 - listens 6 - is - is reading 7 - do ... do - am 8 - are... going - are going
9 - are doing 10 - is playing 11 - are flying 12 - go - go
13 - is singing 14 - play - are playing 15 - brushes - is brushing 16 - is playing
17 - is 18 - has 19 - is watching - watches 20 - lives
21 - are doing 22 - is ... doing 23 - do ... go 24 - goes - takes
25 - does .. work 26 - is coming 27 - speaks 28 - smokes
29 - have 30 - washes 31 - teaches 32 - meet
33 - goes 34 - cost 35 - is singing 36 - wants
37 - do you read 38 - sit 39 - don't understand 40 - does ... finish

Question IV. Complete the folowing sentences, using the question words: What, Where, How many, How much, How far, How long, How old, Whose, Who, Why

1. __________ does his mother do? – She is a nurse.

2. __________ do you live? – At 13 Le Duan Street.

3. ___________ don’t you write your excercises? – Because they are so difficult.

4. __________ do you go to school with? - My best friend, Tuan.

5. ________________ foreign languages do you speak? – Two.

6. __________ are those fashionable hats? – 100.000 dong.

7. ___________ is your grandmother? – She is 90 years old.

8. __________ is it from your house to school? – 5 kilometers.

9. ___________ does it take you to school? – 15 minutes.

10. __________ bag is that? – It’s Lan’s bag.

Đáp án:

1 - What 2 - Where 3 - Why 4 - Who 5 - How many
6 - How much 7 - How old 8 - How far 9 - How long 10 - Whose

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 6 Unit 7 thí điểm kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
22 14.294
Tiếng Anh 6 mới Xem thêm