Bài tập tiếng Anh lớp 6 Thí điểm Unit 4: My Neighbourhood

65 30.047

Tiếng Anh 6 Unit 4: My Neighbourhood

Đề luyện tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 4 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Ôn tập tiếng Anh 6 mới theo Unit năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Tài liệu bài tập tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 6 khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả. 

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1/

A. advice

B. price

C. nice

D. police

2/

A. express

B. exciting

C. expensive

D. excellent

3/

A. coffee

B. see

C. agree

D. free

4/

A. city

B. cathedral

C. central

D. cinema

5/

A. treat

B. clean

C. great

D. Beach

Đáp án:

1. D. police 2 D. excellent 3. A. coffee 4. B. cathedral 5. C great

II. What are these places? Write the words in the spaces.

Example:

0. It's a place where we go to walk, play and relax.

(it is) a park.

1. It's a place where we borrow books.

............

2. It's a place where we watch a film.

............

3. It's a place where we go to buy stamps or send mail.

............

4. It's a place where we can look at paintings.

............

5. It's a place where they sell medicines, soap and make-up.

............

Đáp án

1. library 2. cinema 3. post office 4. gallery 5. Pharmacy

III. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1/

A. grocery

B. restaurant

C. café

D. cathedral

2/

A. better

B. smaller

C. worker

D. hotter

3/

A. sweet

B. bread

C. cake

D. coffee

4/

A. bakery

B. grocery

C. neighbor

D. barber

5/

A. factory

B. park

C. theatre

D. Cinema

Đáp án

1. D. cathedral 2. C. worker 3. D. coffee 4. C. neighbor 5. A. factory

IV. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1. David is more ...... than Peter.

A. intelligenter           

B. intelligent than              

C. intelligent

2. My sister plays the piano ...... than my brother.

A. gooder             

B. more good                  

C. better

3. The pink flower is ...... than the yellow one.

A. beautiful            

B. more beautiful               

C. beautifuler

4. His story is ...... than theirs.

A. funnier              

B. more funnier               

C. Funnyer

Đáp án:

1. C. intelligent 2. C. better 3. B. more beautiful   4. A. funnier  

V. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

bad            cold         important          dangerous        good

1. It's ...... in the north of Viet Nam than in the south.

2. Is a snake ...... than a dog?

3. Doing our homework is ...... than reading a novel.

4. She's not very happy. Her exam results are ...... than her sister's.

5. Let's go to Da Lat. The weather's ...... there than that in Ho Chi Minh City.

Đáp án

1. colder 2. more dangerous 3. more important 4. worse 5. better

VI. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

My Peaceful Neighbourhood

My ...(1)... lives in this area for more ...(2)... 15 years. This is a quiet, safe place with great neighbours. They ...(3)... all nice people. If anyone has problems, they are always there to ...(4)... him (her). Besides, we are never worried about losing things. For ...(5)..., my mother sometimes locks our dog outside when she goes to ...(6).... Miss Lan, who lives ...(7)... to our house, always takes care of it and gives the dog back in the evening. I also have many ...(8)..., too. We play all kinds of games every evening. My ...(9)... is really safe and nice place to live, and i ...(10)... it so much.

1/

A. house

B. home

C. family

2/

A. then

B. than

C. that

3/

A. are

B. have

C. are having

4/

A. smile

B. laugh

C. help

5/

A. example

B. reason

C. examples

6/

A. do

B. school

C. work

7/

A. beside

B. next

C. in front

8/

A. kids

B. friends

C. friend

9/

A. neighbour

B. neighbourhood

C. family

10/ 

A. loves

B. love

C. hates

Đáp án

1. C 2. B 3. A 4. C 5. A
6. C 7. B 8. B 9. B 10. B

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 6 Unit 4 sách mới kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
65 30.047
Tiếng Anh lớp 6 Xem thêm