Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3 At Home

31 20.879

UNIT 3: AT HOME

Luyện tập với các bài tập trong Bài tập Tiếng Anh lớp 6 Unit 3: Home có đáp án sẽ giúp các em học sinh nhanh chóng nắm được các kiến thức về từ vựng và ngữ pháp đã được học trong bài. Mời quý thầy cô giáo và các em học sinh tham khảo nhằm nâng cao chất lượng dạy và học trong chương trình giáo dục phổ thông.

I. Missing words

1. ______ is my family.

2. There ______ four ______ in my family.

3. My father ______ a doctor.

4. How ______ people are there in your ______?

5. What ______ his name? John.

6. What's ______ name? Linda.

7. ______ is that? It's Lan.

8. How many doors are ______? There ______ one.

9. There ______ four windows.

10. His father is ______ engineer.

Đáp án:

1. ___This___ is my family.

2. There __are____ four ___people___ in my family.

3. My father ___is___ a doctor.

4. How ___many___ people are there in your ___family___?

5. What ___is___ his name? John.

6. What's ___her___ name? Linda.

7. ____Who__ is that? It's Lan.

8. How many doors are __there____? There ____is__ one.

9. There __are____ four windows.

10. His father is __an____ engineer.

II. Arrange in order

1. are/ in/ we/ our/ room/ living.

2. are/ there/ people/ in/ four/ my/ family.

3. father/ a/ my/ is/ doctor.

4. mother/ is/ his/ nurse/ a.

5. brother/ years/ is/ her/ ten/ old.

6. he/ what/ do/ does?

7. mother/ father/ their/ and/ teachers/ are.

8. are/ in/ they/ house/ the.

9. mother/ does/ what/ her/ do?

10. many/ how/ are/ your/ there/ in/ students/ class?

Đáp án:

1. We are in our living room. 

2. There are four people in my family. 

3. My father is a doctor.

4. His mother is a nurse. 

5. Her brother is ten years old.

6. What does he do?

7. Their father and mother are teachers.

8. They are in the house.

9. What does her mother do?

10. How many people are there in your students?

III. Match up

1. Who is this?                                 □ a. They watch TV.

2. What does he do?                            □ b. There is one.

3. How many people are there in your family?       □ c. He's in the classroom.

4. What does your father do?                    □ d. He's forty.

5. How old is your brother?                     □ e. They are in the yard.

6. What do your parents do?                     □ f. My father is a teacher.

7. Where are they?                            □ g. There are four people.

8. How old is Mr. Kiên?                        □ h. He's ten.

9. How many chairs are there in the room?         □ i. He's a student.

10. Where is your teacher?                       j. She's my sister.

Đáp án

1. j; 2. i; 3. g; 4. f; 5. h; 6. a; 7. e; 8. d; 9. b; 10. c

IV. Write in full words

10

ten

35

 

60

 

85

 

15

fifteen

40

 

65

 

90

 

20

 

45

 

70

 

95

 

25

 

50

 

75

 

100

 

30

 

55

 

80

 

 

 

Đáp án

10

ten

35

thirty - five

60

sixty

85

eighty - five

15

fifteen

40

forty

65

sixty - five

90

ninety

20

twenty

45

forty - five

70

seventy

95

ninety - five

25

twenty - five

50

fifty

75

seventy - five

100

one hundred

30

thirty

55

fifty - five

80

eighty

 

 

V. Multiple choice: Choose the correct words to complete the following sentences.

1. ______ are you? I'm fine, thank you.

A. How old              

B. How          

C. How many

2. There ______ a big board in my classroom.

A. am                 

B. is                

C. are

3. ______ are in our classroom.

A. She                 

B. We            

C. He

4. ______ students are there in your class? There are 40.

A. How much            

B. How           

C. How many

5. ______ are these? They're my friends.

A. What                

B. Who             

C. How

6. ______ are there in your classroom? Tables, chairs, a board and a teacher's desk.

A. How many           

B. What              

C. How

7. ______ is your house? It's on Dien Bien Phu Street.

A. What               

B. Which              

C. Where

8. What ______ your parents do?

A. are                

B. does                 

C. do

9. She lives with ______ family.

A. his                 

B. her               

C. my

10. How many ______ are there in your family?

A. people              

B. students           

C. teachers

11. Lan is a good girl. ______ parents are happy.

A. her                 

B. his                

C. my

12. That is Mr Ba with ______ students.

A. her                  

B. his              

C. their

13. ______ is your father job? He's a doctor.

A. How                  

B. Who        

C. What

14. Lan ______ on Nguyen Hue Street.

A. lives                   

B. live          

C. living

15. ______ are their pencils.

A. This                  

B. That          

C. These

16. Hoa! How old is ______ father?

A. my                    

B. your           

C. their

17. ______ is your brother job? He's a student.

A. What                 

B. How          

C. Who

18. My father and mother are ______.

A. teacher               

B. teaches         

C. teachers

19. Lan's father is a doctor. Tam's father is a doctor, ______.

A. too                    

B. to              

C. two

20. There are two ______ in my living room.

A. cookers                 

B. boards           

C. couches

Đáp án

1. B 2. B 3. B 4. C 5. B 6. B 7. C 8. C 9. B 10. A
11. A 12. B 13. C 14. A 15. C 16. B 17. B 18. C 19. A 20. C

VI. Supply the correct words to complete the passage.

This is Tam. He's twelve __1____ old. He's ___2___ student. There are four ___3___ in his family: his father, his mother, his sister and he. His father is ____4__ engineer. __5____ is forty years old. His mother __6____ a teacher, and she's forty, __7____.

Đáp án: 

1. years; 2. a; 3. members/ people; 4. an; 5. He; 6. is; 7. too

Trên đây là Đề ôn tập tiếng Anh 6 Unit 3 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com. 

Đánh giá bài viết
31 20.879
Tiếng Anh lớp 6 Xem thêm