Bài tập tiếng Anh lớp 7 có đáp án

343 105.594

Bài tập tiếng Anh lớp 7 có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 7 có đáp án sau đây cung cấp cho các em những tài liệu tiếng Anh hay nhất và phù hợp nhất với chương trình học tiếng Anh của các em. Để học tốt tiếng Anh lớp 7, các em hãy chú ý đến ngữ pháp tiếng Anh để học tiếng Anh hiệu quả nhất nhé.

Bài 1: Bài tập về các thì

1. I (learn) English for seven years now.

2. But last year I (not/ work) hard enough for English, that's why my marks (not/ be) really that good then.

3. As I (pass/ want) my English exam successfully next year, I (study) harder this term.

4. During my last summer holidays, my parents (send) me on a language course to London.

5. It (be) great and I (think) I (learn) a lot.

6. Before I (go) to London, I (not/ enjoy) learning English.

7. But while I (do) the language course, I (meet) lots of young people from all over the world.

8. There I (notice) how important it (be) to speak foreign languages nowadays.

9. Now I (have) much more fun learning English than I (have) before the course.

10. At the moment I (revise) English grammar.

11. And I (begin/ already) to read the texts in my English textbooks again.

12. I (think) I (do) one unit every week.

13. My exam (be) on 15 May, so there (not/ be) any time to be lost.

14. If I (pass) my exams successfully, I (start) an apprenticeship in September.

15. And after my apprenticeship, maybe I (go) back to London to work there for a while.

16. As you (see/ can), I (become) a real London fan already.

Bài 2: Chọn đáp án đúng nhất

1. When I last saw him, he _____ in London.

A. has lived         B. is living       C. was living      D. has been living

2. We _______ Dorothy since last Saturday.

A. don't see         B. haven't seen      C. didn't see      D. hadn't seen

3. The train ______ half an hour ago.

A. has been leaving      B. left            C. has left          D. had left

4. Jack ______ the door.

A. has just painted         B. paint         C. will have painted      D. painting

5. My sister ________ for you since yesterday.

A. is looking              B. was looking        C. has been looking      D. looked

6. I ______ Texas State University now.

A. am attending            B. attend

C. was attending            D. attended

7. He has been selling motorbikes ________.

A. ten years ago             B. since ten years

C. for ten years ago           D. for ten years

8. Christopher Columbus _______ American more than 500 years ago.

A. discovered             B. has discovered

C. had discovered          D. had been discovering

9. He fell down when he ______ towards the church.

A. run            B. runs          C. was running          D. had run

10. We _______ there when our father died.

A. still lived         B. lived still       C. was still lived         D. was still living

11. They ______ table tennis when their father comes back home.

A. will play           B. will be playing       C. play          D. would play

12. By Christmas, I _______ for Mr. Smith for six years.

A. will have been working          B. will work

C. have been working             D. will be working

13. I _______ in the room right now.

A. am being                  B. was being

C. have been being            D. am

14. I ______ to New York three times this year.

A. have been         B. was            C. were          D. had been

15. I'll come and see you before I _______ for the States.

A. leave             B. will leave         C. have left          D. shall leave

16. The little girl asked what _______ to her friend.

A. has happened             B. happened

C. had happened             D. would have been happened

17. John ______ a book when I saw him.

A. is reading             B. read            C. was reading         D. reading

18. He said he _______ return later.

A. will                   B. would               C. can           D. would be

19. Jack ________ the door.

A. has just opened               B. open

C. have opened                 D. opening

20. I have been waiting for you ______.

A. since early morning               B. since 9 a. m

C. for two hours                    D. All are correct

21. Almost everyone _______ for home by the time we arrived.

A. leave               B. left              C. leaves              D. had left

22. By the age of 25, he ______ two famous novels.

A. wrote                B. writes            C. has written         D. had written

23. When her husband was in the army, Mary ______ to him twice a week.

A. was reading           B. wrote             C. was written          D. had written

24. I couldn't cut the grass because the lawn mower ______ a few days previously.

A. broke down              B. has been broken

C. had broken down          D. breaks down

25. I have never played badminton before. This is the first time I _____ to play.

A. try               B. tried              C. have tried             D. am trying

26. Since _______, I have heard nothing from him.

A. he had left         B. he left            C. he has left            D. he was left

27. After I _______ lunch, I looked for my bag.

A. had               B. had had            C. have has            D. have had

28. By the end of next year, George _______ English for two years.

A. will have learned           B. will learn

C. has learned               D. would learn

29. The man got out of the car, ________ round to the back and opened the book.

A. walking               B. walked             C. walks           D. walk

30. Henry _______ into the restaurant when the writer was having dinner.

A. was going               B. went              C. has gone         D. did go

31. He will take the dog out for a walk as soon as he ______ dinner.

A. finish                    B. finishes           C. will finish          D. finishing

32. I will be glad if he _______ with us.

A. had gone                  B. did go              C. went           D. goes

33. Ask her to come and see me when she _______ her work.

A. finish                     B. has finished        C. finished          D. finishing

34. Turn off the gas. Don't you see that the kettle ________?

A. boil                        B. boils              C. is boiling            D. boiled

35. Tom and Mary ______ for Vietnam tomorrow.

A. leave                     B. are leaving             C. leaving             D. are left

36. He always ________ for a walk in the evening.

A. go                        B. is going              C. goes                D. going

37. Her brother ______ in Canada at present.

A. working                    B. works                C. is working             D. work

38. I ______ to the same barber since last year.

A. am going                   B. have been going         C. go              D. had gone

39. Her father ______ when she was a small girl.

A. dies                      B. died                  C. has died            D. had died

40. Last week, my professor promised that he ________ today.

A. would come                 B. will come               C. comes             D. coming

Bài 3: Chia động từ cho đúng

1. In all the world, there (be) __________ only 14 mountains that (reach) __________above 8,000 meters.

2. He sometimes (come) __________ to see his parents.

3. When I (come) __________, she (leave) __________for Dalat ten minutes ago.

4. My grandfather never (fly) __________ in an airplane, and he has no intention of ever doing so.

5. We just (decide) __________ that we (undertake) ____________ the job.

6. He told me that he (take) __________ a trip to California the following week.

7. I knew that this road (be) __________ too narrow.

8. Right now I (attend) __________ class. Yesterday at this time I (attend) __________class.

9. Tomorrow I'm going to leave for home. When I (arrive) __________at the airport, Mary (wait) __________ for me.

10. Margaret was born in 1950. By last year, she (live) __________on this earth for 55 years.

11. The traffic was very heavy. By the time I (get) __________to Mary's party, everyone already (arrive) __________

12. I will graduate in June. I (see) __________ you in July. By the time I (see) __________ you, I (graduate) __________.

13. I (visit) __________ my uncle's home regularly when I (be) __________ a child.

14. That book (be) __________ on the table for weeks. You (not read) __________ it yet?

15. David (wash) __________ his hands. He just (repair) __________ the TV set.

16. You (be) __________here before? Yes, I (spend) __________ my holidays here last year.

17. We never (meet) __________ him. We don't know what he (look) __________ like.

18. The car (be) __________ ready for him by the time he (come) __________tomorrow.

19. On arriving at home I (find) __________that she just (leave) __________a few minutes before.

20. When we (arrive) __________ in London tonight, it probably (rain) __________.

21. It (rain) __________ hard. We can't do anything until it (stop) __________

22. Last night we (watch) __________TV when the power (fail) __________.

23. That evening we (stay) __________up to talk about the town where he (live) __________for some years.

24. I (sit) __________down for a rest while the shoes (repair) __________.

25. Half way to the office Paul (turn) __________round and (go) __________back home because he (forget) __________to turn the gas off.

26. London (change) __________a lot since we first (come) __________ to live here.

27. While we (talk) __________on the phone the children (start) __________fighting and (break) __________a window

28. He used to talk to us for hours about all the interesting things he (do) __________ in his life.

29. You know she (stand) __________looking at that picture for the last twenty minutes.

30. I (spend) __________ a lot of time travelling since I (get) __________this new job.

31. When we (be) __________ at school we all (study) __________Latin.

32. When I (meet) __________ him, he (work) __________as a waiter for a year.

33. After he (finish) __________ breakfast he (sit) __________down to write some letters.

34. She (have) __________a hard life, but she's always smiling.

35. I think Jim (be) __________ out of town.

Bài 4: Điền giới từ thích hợp

1. Lan'll have a party ...................... Friday evening.

2. Would you like to come .......... my house ............lunch?

3. She takes care ............. her family.

4. She works .........a local supermarket.

5. My mother works...............the field............. my father.

6. Does your father work ............. . Hanoi?

7. David is good ................... . Math.

8. What do you do ............. your free time?

9. Are you interested ............. . sports?.

10. There's a good film ............. . ......... the moment.

11. Thanks .......... . your letter.

12. I'll see my mom and dad ................ . their farm.

13. We have to work hard .......... home and................ school

14. We'll visit her .......... Christmas.

15. Are you tired ............. . watching TV?

16. She often brings them ............... school.

17. He works .......... a factory.

18. We always go to Ha Long Bay .......... vacation.

19. Tell me more .......... . your family.

20. Can you send me a photo .......... . your family?

21. He goes .......... the city ............his wife.

22. It takes 18 hours to get .........Hanoi .......... coach.

23. We write .......... each other twice a week.

24. He is the president ...................... our club.

25. She spends most ...............the time ............. the couch .......... front ....... the TV.

26. What do you usually do ............. school?

27. Why don't you come ............. .?

28. They swap cards .......... their friends.

29. Will you play a game ................ . catch?

30. What do you do ................ . recess?

31. They usually have portable CD player ................ small earphones.

32. I'll take part................ your club.

33. They read or study ............. the same time.

34. We enjoy all ..................... our classes.

35. ............. school we study many things.

36. ............. . history, we study past and present events.......... . Vietnam and .........the world.

37. ............. . physics, we learn ............how things work.

38. She learns how to use a computer .......... . her Computer Science class.

39. Newspapers are .......... the racks ................ the middle.

40. Math books are ................ . the shelves .......... . the left.

41. The largest library is ..................Washington D. C, the capital .......... the USA.

42. Those books .......... the back ............the libraries are .........English.

43. Now, come and look ...............the kitchen.

44. My uncle is ............. . work now.

45. Can I see the rest .........the house?

46. She'll have a party .......... . her birthday.

Đáp án bài tập tiếng Anh lớp 7

Bài 1: Bài tập về các thì

1. have been learning

2. was not working/ were not

3. want to pass/ am going to study

4. sent

5. was/ think/ have learned

6. went/ had not enjoyed

7. was doing/ met

8. noticed

9. have/ had

10. am revising

11. have already begun

12. think/ will do

13. is/ is not

14. pass/ will start

15. will go

16. can see/ have become

Bài 2: Chọn đáp án đúng

1. C   2. B     3. B       4. A     5. C     6. A     7. D    8. A    9. C    10. A    11. B    12. A     13. D     14. A    15. A    16. C     17. C    18. B    19. A     20. D     21. D      22. D     23. B   24. C    25. C   26. B     27. B   28. A     29. B    30. B     31. B     32. D     33. B    34. C     35. B     36. C     37. C    38. B   39. B    40. A

Bài 3: Chia động từ cho đúng

  1. are - reach
  2. comes
  3. came - had left
  4. has never flown
  5. have just decided -would undertake
  6. would take
  7. was
  8. am attending - was attending
  9. arrive - will be waiting
  10. had lived
  11. Got - had already arrived
  12. will see - see - will have graduated
  13. visited - was
  14. has been - haven't you read
  15. is washing - has just repaired
  16. Have you been - spent
  17. have never met - looks
  18. will have been- comes
  19. found - had just left
  20. arrive - will probably be raining
  21. is raining - stops
  22. were watching - failed
  23. stayed - had lived
  24. sat - were being repaired
  25. turned - went - had forgotten
  26. has changed - came
  27. were talking - started - broke
  28. had done
  29. has been standing
  30. have spent - got
  31. were - studied
  32. met - had been working
  33. had finished - sat
  34. has
  35. has been

Bài 4: Điền giới từ thích hợp

1. on

2. to - for

3. of

4. in

5. in/ with

6. in

7. at

8. in

9. in

10. on - at

11. for

12. on

13. at - at

14. at

15. of

16. to

17. in

18. on

19. about

20. of

21. to/ with

22. to/ by

23. to

24. of

25. of/ on/ in/ of

26. at

27. in

28. to

29. with

30. at

31. with

32. in

33. at

34. of

35. at

36. in/ in/ around

37. in/ about

38. in

39. on/ in

40. on/ on

41. in/ of

42. at/ of/ in

43. at

44. at

45. of

46. on

Giải bài tập Tiếng Anh 7 chương trình cũ

Giải bài tập Tiếng Anh 7 chương trình mới

Đánh giá bài viết
343 105.594

Video đang được xem nhiều

Tiếng Anh lớp 7 Xem thêm