Bài tập tiếng Anh lớp 8 dạng so sánh có đáp án

1 6.577

Bài tập tiếng Anh lớp 8 về cấu trúc so sánh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập tiếng Anh lớp 8 dạng so sánh có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp dạng bài thường gặp trong các kì thi này. Chúc các bạn đạt kết quả cao trong học tập. 

BÀI TẬP TIẾNG ANH LỚP 8 DẠNG SO SÁNH CÓ ĐÁP ÁN

Bài 1: Điền dạng đúng của tính từ theo các cấp bậc

1. My house is (big).............than yours.

2. This flower is (beautiful).............than that one.

3. This is the (interesting).............book I have ever read.

4. Non-smokers usually live (long).............than smokers.

5. Which is the (dangerous).............animal in the world?

6. A holiday by the sea is (good).............than a holiday in the mountains.

7. It is strange but often a coke is (expensive).............than a beer.

8. Who is the (rich).............woman on earth?

9. The weather this summer is even (bad).............than last summer.

10. He was the (clever)…..........thief of all.

Bài 2: Hoàn thành các câu sau với đúng ngữ pháp của trạng từ hoạc tính từ

1. Once upon a time there were three little pigs who wanted to see the world. When the they left home, their mum gave them some advice: Whatever you do, do it the (good)....................you can.

2. So the three pigs wandered through the world and were the (happy)........................pigs you've ever seen.

3. They were playing (funny)....................games all summer long, but then came autumn and each pig wanted to build a house.

4. The first pig was not only the (small)....................but also the (lazy)....................of the pigs.

5. He (quick)....................built a house out of straw.

6. The second pig made his house out of wood which was a bit (difficult)....................than building a straw house.

7. The third pig followed his mum's advice and built a strong house out of bricks, which was the (difficult)....................house to build.

8. The pig worked very (hard)...................., but finally got his house ready before winter.

9. During the cold winter months, the three little pigs lived (extreme).................... (good)............... .....in their houses.

10. They (regular)....................visited one another and had the (wonderful)....................time of their lives.

Bài 3: Điền vào chỗ trống dạng so sánh đúng của từ trong ngoặc.

1. He is (clever) ……………………. student in my group.

2. She can’t stay (long) …………………….than 30 minutes.

3. It’s (good) ……………………. holiday I’ve had.

4. Well, the place looks (clean) …………………….now.

5. The red shirt is better but it’s (expensive) ……………………. than the white one.

6. I’ll try to finish the job (quick).…………………….

7. Being a firefighter is (dangerous) ……………………. than being a builder.

8. Lan sings (sweet) ………………..than Hoa

9. This is (exciting) ……………………. film I’ve ever seen. 

10. He runs (fast)………………….of all.

11. My Tam is one of (popular) ……………………. singers in my country.

12. Which planet is (close) ……………………. to the Sun?

13. Carol sings as (beautiful) …………………….as Mary, but Cindy sings the (beautiful) …………………….

14. The weather this summer is even (hot) ……………………. than last summer.

15. Your accent is (bad) …………………..than mine.

16. Hot dogs are (good) …………………….than hamburgers.

17. They live in a (big) ……………………. house, but Fred lives in a (big) ……………………. one.

18. French is considered to be (difficult) …………………….than English, but Chinese is the (difficult) …………………….language.

19. It’s the (large)……………………. company in the country.

Bài 4: Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong các câu sau.

1.She is ....... singer I’ve ever met.

A. worse       B. bad         C. the worst      D. badly

2. Mary is ....... responsible as Peter.

A. more       B. the most     C. much         D. as

3. It is ....... in the city than it is in the country.

A. noisily      B. more noisier   C. noisier        D. noisy

4. She sings ……….. among the singers I have known.

A. the most beautiful           B. the more beautiful

C. the most beautifully          D. the more beautifully

5. She is ....... student in my class.

A.most hard-working           B. more hard-working

C. the most hard-working       D. as hard-working

6. The English test was ....... than I thought it would be.

A. the easier    B. more easy     C. easiest      D. easier

7. English is thought to be ....... than Math.

A. harder      B. the more hard   C. hardest      D. the hardest

8. Jupiter is ....... planet in the solar system.

A. the biggest   B. the bigger      C. bigger      D. biggest

9. She runs …… in my class.

A. the slowest   B. the most slow   C. the slowly   D. the most slowly

10. My house is ....... hers.

A. cheap than    B. cheaper      C. more cheap than     D. cheaper than

11. Her office is ....... away than mine.

A. father        B . more far       C. farther       D. farer

12. Tom is ....... than David.

A. handsome             B. the more handsome

C. more handsome        D. the most handsome

13. He did the test ……….. I did.

A. as bad as    B. badder than     C. more badly than     D. worse than

14. A boat is ....... than a plane.

A. slower       B. slowest        C. more slow          D. more slower

15. My new sofa is ....... than the old one.

A. more comfortable       B. comfortably

C. more comfortabler       D. comfortable

16. My sister dances ……….. than me.

A. gooder      B. weller         C. better              D. more good

17. My bedroom is ....... room in my house.

A. tidier than              B. the tidiest

C. the most tidy            D. more tidier

18. This road is ....... than that road.

A. narrower      B. narrow       C. the most narrow     D. more narrower

19. He drives ……. his brother.

A. more careful than       B. more carefully

C. more carefully than     D. as careful as

20. It was ....... day of the year.

A. the colder     B. the coldest     C. coldest            D. colder

Bài 5: Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không đổi.

1. Her old house is bigger than her new one.

-> Her new house…………………………………….........

2. No one in my class is taller than Peter.

-> Peter ……………………………………………….

3. The black dress is more expensive than the white one.

-> The white dress ……………………………………………

4. According to me, English is easier than Maths.

-> According to me, Maths ………………………………….

5. No one in my group is more intelligent than Mary.

-> Mary ……………………………………………………….

6. No river in the world is longer than the Nile.

-> The Nile …………………………………………………..

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

-> No mountain ……………………………………………...

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl.

-> She is ……………………………………………………..

9. He works much. He feels tired.

-> The more …………………………………………………

10. This computer works better than that one.

-> That computer ……………………………………………..

11. The apartment is big. The rent is high.

-> The bigger ………………………………………………….

12. We set off soon. We will arrive soon.

-> The sooner ……………………………………………………

13. The joke is good. The laughter is loud.

-> The better ……………………………………………….……..

14. She gets fat. She feels tired.

-> The fatter ……………………………………………….………

15. As he gets older, he wants to travel less.

-> The older ……………………………………………….………

16. The children are excited with the difficult games.

-> The more ……………………………………………….………

17. People dive fast. Many accidents happen.

-> The faster ……………………………………………….………

18. I meet him much. I hate him much

-> The more ……………………………………………….………

19. My boss works better when he is pressed for time,

-> The less ……………………………………………….…………

20. As he has much money, he wants to spend much.

-> The more ……………………………………………….…………

21. If you read many books, you will have much knowledge.

-> The more ……………………………………………………………

22. He speaks too much and people feel bored.

-> The more ……………………………………………………………

23. The growth in the economy makes people’s living condition better.

-> The more ……………………………………………………………..

24. People learn a lot of things as they travel far.

-> The farther …………………………………………………………….

Đáp án:

Bài 1

1. bigger

2. more beautiful

3. most interesting

4. longer

5. most dangerous

6. better

7. more expensive

8. richest

9. worse

10. cleverest

Bài 2

1. best

2. happiest

3. funny

4. smallest laziest

5. quickly

6. more difficult

7. most difficult

8. hard

9. extremely well

10. regularly/ most wonderful

Bài 3:

1. the cleverest

2. longer

3. the best

4. cleaner

5. more expensive

6. more quickly

7. more dangerous

8. more sweetly

9. the most exciting

10. the fastest

11. the most popular

12. the closest

13. beautifully – most beautifully

14. hotter

15. worse

16. better

17. big - bigger

18. more difficult - the most difficult

19. largest

Bài 4

1. C      2. D       3. C       4. C     5. C

6. D     7. A       8. A       9. D     10. D

11. C    12. C      13. D      14. A    15. A

16. C    17. B      18. A      19. C    20. B

Bài 5

1. Her new house isn’t so/ as big as her old one.

2. Peter is the tallest in my class.

3. The white dress isn’t so/ as expensive as the black one.

4. According to me, Maths isn’t so/ as easy as English.

5. Mary is the most intelligent in my group.

6. The Nile is the longest river in the world.

7. No mountain in the world is higher than Mount Everest.

8. She is the prettiest girl I have ever met.

9. The more he works, the more tired he feels.

10. That computer doesn’t work so/ as well as that one.

11. The bigger the apartment is, the higher the rent is.

12. The better the joke is, the louder the laughter is.

13. The fatter she gets, the more tired she feels.

14. The older he gets, the less he want to travel.

15. The more difficult the games are, the more excited the children are.

16. The faster people drive, the more accidents happen.

17. The more I meet him, the more I hate him.

18. The less time my boss has, the better he works.

19. The more money he has, the more he wants to spend.

20. The more books you read, the more knowledge you will have.

21. The more he speaks, the more bored people feel.

22. The more the economy grows, the better people’s living condition is.

23. The farther people travel, the more the learn.

------------- 

Luyện tập dạng bài cụ thể như trên là một hoạt động rất cần thiết để nắm chắc ngữ pháp tiếng Anh. Ngoài ra, các bạn cũng cần bao quát toàn bộ ngữ pháp tiếng Anh trọng điểm cũng như luyện đề để có kết quả tốt nhất trong bất kì bài kiểm tra hay bài thi nào. Sau đây mời các bạn tiếp tục vào tham khảo: 

Đề cương ôn thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8

Ôn tập học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh

Bộ đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án

Đánh giá bài viết
1 6.577
Tiếng Anh lớp 8 Xem thêm