Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 1: My Friends Số 3

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 1: My Friends có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 1 có đáp án cung cấp thêm cho các em các bài tập để rèn luyện nâng cao kỹ năng cũng như giúp các em sắp thi học sinh giỏi các bài tập tham khảo để luyện tập. Bài tập được chia thành các mục với các kỹ năng khác nhau giúp các em có thể dễ dàng lựa chọn kỹ năng mình cần tập trung luyện tập.

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. a. annoy  b. enough  c. lucky  d.reserved
2. a. humor  b. orphan c. receive d.curly
3. a. appearance b. annoyance c. outgoing  d.character
4. a. extremely  b. generous  c. orphanage  d.humorous
5. a. sociable  b. volunteer c. photograph  d.beautiful

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. It seems you often _______ up very early.

a. get

b. got

c. getting

d. getted

7. Water _____ at 100°C.

a. boil

b. boils

c. boiled

d. is boiling

8. In the kitchen, there was a _______ table.

a. beautiful large wooden round

b. beautiful large round wooden

c. large wooden beautiful round

d. round wooden beautiful large

9. He wasn't ______ the job.

a. experienced enough to

b. enough experienced to

c. experienced enough for

d. enough experienced for

10. Is there enough room _____ in the car?

a. for me

b. to me

c. for I

d. to I

11. That was one of the _____ days of my life.

a. gladdest

b. most glad

c. happiest

d. most happy

12. Jane wants to go to the cinema but I would prefer at home.

a. stay

b. to stay

c. to staying

d. for staying

13. I live ______20 Oxford Street.

a. in

b. at

c. on

d. from

14. It was generous _______ you to share your food with me.

a. of

b. to

c. for

d. about

15. I was late, but ________ they waited for me.

a. lovely

b. luckily

c. extremely

d. silly

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Harry went to (a) Disneyland and (b) has (c) a good time (d).

17. Her (a) grandmother has (b) a big beautiful (c) old brown (d) table. 

18. Some of (a) us had to (b) sit on (c) the floor because there weren't enough chak (d).

19. I washed (a) my (b) hands, although (c) they (d) still looked dirty.

20. Each of (a) the rooms (b) have (c) a color television (d).

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

My sister and I like each other very much although we are very (21)______She's six years (22) ______ ____me and she works in a bank. I'm still (23)______ school, so I don't have a job. My sister (24) ____her job, and she earns a lot of money, so she can go out and enjoy herself. She's very (25)___and often invites me to go with her, but I'm studying very (26) ____ at the moment because I want to pass my exams. I usually say no when she asks me, (27) _______ last night I was tired (28)_______ work so I went with her to a dance. We had a great time!

21. a. similar b. the same c. alike d. different

22. a. old than b. older than c. oldest d. the oldest

23. a. in b. at c. on d. of

24. a. like b. likes c. is liking d. are liking

25. a. kind b. reserved c. hard-working d. helpful

26. a. hard b. hardly c. hard-working d. busy

27. a. so b. because c. but d. and

28. a. by b. with c. of d. to

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

My name's Ellen and my husband's name is Peter. We've got three children - two sons and a daughter. Our sons' names are Ian and Ben. They're twins, but they aren't identical. Ian's got dark hair, but Ben's hair is fair. Our daughter's name is Tracy. She's eight years old. The boys are four.

identical (adj): giống hệt

29. How many people are there in Ellen's family?

a.3

b.4

c.5

d.6

30. What does the word 'twins' in line 3 mean?

a. one of two children who were born at the same time to the same mother

b. the child of somebody's aunt or uncle

c. a girl or woman who is somebody's child

d. a boy or man who is somebody's child

31. How old is Ben?

a. He's four years old. b. He's eight years old.

c. He's two years old. d. no information

32. What's Ellen's daughter's name?

a. Ian b. Ben c. Tracy d. Peter

33. Which of the following is not true?

a. Ellen's husband's name is Peter.

b. Tracy is eight years old.

c. Ian and Ben are twins.

d. Ian's got black hair and Ben's hair is blond.

Đáp án

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1 - c; 2 - c; 3 - d; 4 - a; 5 - b; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - a; 7 - b; 8 - b; 9 - c; 10 - a; 

11 - c; 12 - b; 13 - b; 14 - a; 15 - b; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - c; 17 - c; 18 - d; 19 - c; 20 - c;

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - d; 22 - b; 23 - b; 24 - b;

25 - a; 26 - a; 27 - c; 28 - c;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - c; 30 - a; 31 - a; 32 - c; 33 - d; 

Download đề thi & đáp án tại: Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 1 My Friends có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
4 10.004
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm