Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 2: Making Arrangements hệ 7 năm

Bài tập Unit 2 lớp 8 Making Arrangements

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bài tập Tiếng Anh lớp 8 Unit 2: Making Arrangements có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây bao gồm các dạng bài tập phân cấp từ cơ bản đến nâng cao sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 2 Making Arrangements hiệu quả.

* Xem thêm hướng dẫn học Unit 2 tiếng Anh lớp 8 tại:

Soạn Unit 2 lớp 8 Making Arrangements hệ 7 năm

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. message

b. arrange

c. emigrate

d. stationery

2. a. mobile

b. telephone

c. hold

d. commerce

3. a. much

b. club

c. furniture

d. introduction

4. a. countless

b. cousin

c. about

d. outside

5. a. answer

b. always

c. wrong

d. write

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. We are going to visit my American aunt_______ .

a. next Wednesday

b. last Wednesday

c. at Wednesday

d. in Wednesday

7. I went upstairs to bed.

a. to or on a higher floor of a building

b. to or on a lower floor of a building

c. in or to the inside of something

d. in or to a place that is not inside a building

8. Are Chris going to close his shop early ________?

a. last night

b. tonight

c. last month

d. yesterday

9. Let's go to the theater this evening.

a. Let me

b. Let us

c.You should

d. Would you like

10. ______ Rome next week?

a. Will they visit

b. Are they going to visit

c. Are they visiting

d. all are correct

11. I can see something moving out_______.

a. here

b. there

c. Near

d. nearby

12. We all have our favorite _____ of doing certain things.

a. roads

b. paths

c. ways

d. streets

13. I can't reach him by phone.

a. arrive at

b. achieve

c. contact

d. come to

14. She came _____ with a new idea for increasing sales.

a. in

b. on

c.to

d. up

15. He agreed_______ our suggestion.

a. of

b. to

c. in

d. for

IlI. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Do (A) you go to swim (B) in (C) the river at (D)the picnic tomorrow?

17. They emigrated from (A) Poland for (B) Australia to (C) find work (D).

18. The (A) telephone is (B) a very (C) useful invent (D).

19. I think (A) Miss Miller teach (B) us (C) Japanese music next month (D).

20. One of (A) their first commercially (B) products was (C) an electronic typewriter (D).

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

Dear sir,

I (21) ______ Alexandria with my brother from October 21st to 23rd. Have you got a double room with a shower for these dates? How (22) _____ is the room?

We would like a (23) _____ facing the sea, if it is possible. (24)______ there a restaurant in the hotel? We don't eat meat (25) _____ ,we like all other kinds of food.

We are arriving in Alexandria (26)______ about six o'clock on Friday (27) _____ . We plan to leave the hotel (28)_______ Sunday morning.

I look forward to hearing from you soon.

Yours faithfully,

James Brown

21. a. visit

b. visits

c. am visiting

d. visited

22. a. much

b. many

c. lot

d. more

23. a. room

b. hotel

c. house

d. flat

24. a. Are

b. Is

c. Flave

d. Do

25. a. because

b. but

c. however

d. a & b are correct

26. a. in

b. at

c. on

d. when

27. a. morning

b. evening

c. night

d. a & b

28. a. in

b. at

c. on

d. since

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. But later he went to live in the USA.

Bell was always interested in sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in his house in America and did many experiences there.

One day, he was doing an experiment in his workshop. He was careless and spilt some burning liquid onto his clothes. Talking into his telephone, Bell said, 'Mr. Watson, I want you to come over here immediately please.' His assistant was in another room far away from the workshop. However, he heard Bell clearly on his own telephone. Quickly, he ran to Bell's workshop. 'Mr. Bell, I heard every word you said!' Watson shouted excitedly.

Bell succeeded. He invented the first telephone. Later, other inventors made better ones.

liquid (n) : chất lỏng

29. We can replace the phrase 'went to live in' in line 3 with_______ .

a. 'came up with'

b. 'emigrated to'

c. 'led to'

d. 'traveled all over'

30. What does the word 'assistant' in line 10 mean?

a. a person who helps

b. a person who teaches

c. a person who learns

d. a person who works

31. Mr. Watson ________.

a. was Bell's brother

b. heard Bell clearly on his own telephone

c. was careless

d. was born in Scotland

32. What does the word 'ones' in line 15 refer to?

a. rooms

b. workshops

c. telephones

d. inventions

33. Which of the following is not true?

a. Alexander G. Bell invented the telephone in 1876.

b. Bell had a workshop in his house in America.

c. Bell didn't conduct many experiments.

d. Bell was always interested in sound.

ĐÁP ÁN

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - a; 2 - d; 3 - c; 4 - b; 5 - b; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - a; 7 - a; 8 - b; 9 - d; 10 - d; 

11 - b; 12 - c; 13 - c; 14 - d; 15 - b; 

IlI. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - a; 17 - b; 18 - d; 19 - b; 20 - d; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - c; 22 - a; 23 - a; 24 - b; 25 - b; 26 - b; 27 - d; 28 - c;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - b; 30 - a; 31 - b; 32 - c; 33 - c; 

Trên đây là Trắc nghiệm Unit 2 lớp 8 Making Arrangements có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
5 9.616
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm