Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 3 At home có đáp án

Bài tập Unit 3 lớp 8 At home có đáp án

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 3 At home có đáp án dưới dây với các dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 cơ bản và nâng cao khác nhau cùng với nội dung bám sát SGK tiếng Anh Unit 3 lớp 8 At home giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 3 At home hiệu quả.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 3 SGK tiếng Anh lớp 8 tại:

Soạn Unit 3 lớp 8 At home hệ 7 năm

A. Nội dung bài tập tiếng Anh Unit 3 lớp 8

I. Choose the word that has the underlined part differently from the others.

1. a. safe

b. refrigerator

c. Market

d. dangerous

2. a. folder

b. cover.

c. socket

d. remember

3. a. drug

b. rug

c. bus

d. century

4. a. beneath

b. heavy

c. bread

d. wear

5. a. cupboard

b. object

c. include

d. place

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6._____ is a big metal box for keeping food and drink cold and fresh.

a. Counter

b. Sink

c. Jar

d. Refrigerator

7. We amused ____ playing cards.

a. we

b. our

c. ourself

d. ourselves

8. ______ I go and see that film at the Odeon?

a. Should

b. Ought

c. Ought to

d. Have to

9. You _____ to eat more, you are far too thin.

a. should

b. ought

c. could

d. must

10. The storm destroyed two houses here.

a. next

b. near

c. nearby

d. nearly

11. We found a picnic area down _____ the river.

a. beside

b. besides

c. outside

d. inside

12. She is looking at the woman sitting_______ .

a. next

b. opposite

c. near

d. nearly

13. She used dried leaves and twigs to_______ up the hole.

a. over

b. cover

c. paint

d. coat

14. Ted was putting his clean clothes away in the _____ .

a. desk

b. wardrobe

c. refrigerator

d. bookshelf

15. On the left_____ the picture, you can see his grandmother, Jane Cryer.

a. to

b. from

c. of

d. on

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. Dorothy needs leave (A) now or she (B) will be late (C) for her (D) appointment.

17. I think (A) she oughts (B) to (C) get up earlier (D).

18. It (A) took three (B) people for moving (C) the (D) piano.

19. On (A) the wall opposite (B) to the door, there was (C) a large painting (D).

20. He left (A) a note for (B) you above (C) the (D) kitchen table.

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

(21) _____ Precautions for Older Persons You (22)_____ clean up spills quickly. You should not climb on chairs or furniture. You must have a smoke alarm (23) ______ each floor and test them (24)_____ . You must not take (25)______ appliances into the bathroom, and never touch electrical appliances (26) _____ wet hands. You must not put plants or a vase of flowers on a television set or other electrical (27) _____ . You (28) ______ smoke in bed. You must not take other people's medicine or let others take yours.

spill (n) : chỗ nước, sữa...bị đổ

smoke alarm (n) : thiết bị báo khói

21.a.Safe

b. Safer

c. Safely

d. Safety

22.a.should

b. ought to

c. need

d. a & b

23.a.in

b.at

c. on

d.to

24.a.monthly

b. every month

c. months

d. a & b

25.a.electrical

b. electrically

c. electricity

d. electrician

26.a.by

b. with

c. use

d. using

27.a.devices

b. object

c. appliances

d. a & c

28. a. must not

b. need not to

c. don’t have to

d. a & b

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

In the home, you must keep matches, lighters and candles out of the reach of children. You must have a smoke detector on each floor, and test them monthly.

In the kitchen, you must keep sharp knives, scissors, hot meals and drinks out of reach of children. You must keep children out of the kitchen during cooking.

In the bathroom, you must check the bath water temperature before children get in, and always run the cold water first before adding the hot.

In the bedroom, you must keep furniture away from the windows, to make sure children do not climb up and fall out of open windows.

smoke detector (n) : máy dò khói

run (v) : mở ( vòi nước... )

29. Which of the following could be the best title of the passage?

a. Safety Precautions for Children

b. Safety Precautions in the Home

c. Safety Precautions for Older Persons

d. a & b are correct

30. Matches, lighters and candles can _____ .

a. be suitable toys for children

b. be dangerous

c. cause a fire

d. b & c

31. It is _____ to put furniture near the windows.

a. safe b. suitable c. dangerous d. all are correct

32. Why do we have to keep furniture away from the windows?

a. Because children can climb up and fall out of open windows.

b. Because it is dangerous for children.

c. Because children do not climb up and fall out of open windows.

d. a & b are correct

33. Which of the following is not true?

a. Sharp knives, scissors, hot meals and drinks can be dangerous for children.

b. It's not important to have a smoke detector on each floor.

c. You must check the bath water temperature before children get in.

d. Children must not play with matches, lighters and candles.

B. Đáp án bài tập tiếng Anh Unit 3 lớp 8

I. Choose the word that has the underlined part differently from the others.

1 - c; 2 - c; 3 - d; 4 - a; 5 - d; 

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - d; 7 - d; 8 - a; 9 - b; 10 - b; 

11 - a; 12 - b; 13 - b; 14 - b; 15 - c; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - a; 17 - b; 18 - c; 19 - b; 20 - c; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - d; 22 - d; 23 - c; 24 - d; 25 - a; 26 - b; 27 - d; 28 - a; 

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

29 - d; 30 - d; 31 - c; 32 - d; 33 - b; 

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 8 unit 3 At home có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
9 9.251
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm