Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 3: A trip to the countryside có đáp án

12 23.898

UNIT 3: A TRIP TO THE COUNTRYSIDE

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 3: A trip to the countryside do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải gồm nhiều dạng bài tập tắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 có đáp án giúp các em học vầ ôn lại kiến thức Tiếng Anh lớp 9 unit 3 một cách hiệu quả nhất. Mời thầy cô và các em tham khảo.

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 1: A Visit From A Pen Pal Số 2

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 1: A Visit From A Pen Pal Số 1

Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 1: A Visit From A Pen Pal có đáp án

I. Choose the word which is pronounced differently from the other.

1. 

A. teacher

B. scholarship

C. chair

D. chess

2. 

A. few

B. dew

C. new

D. sew

3. 

A. smart

B. cart

C. carry

D. start

4. 

A. burn

B. bury

C. curly

D. turn

5. 

A. about

B. south

C. count

D. y  ng

II. Choose the word in each line has different stress pattern.

6. 

A. bamboo

B. blanket

C. comment

D. entrance

7. 

A. collection

B. hamburger

C. pagoda

D. encourage

8. 

A. locate

B. admire

C. forest

D. effect

9. 

A. invent

B. remain

C. exchange

D. gather

10. 

A. grocery

B. collection

C. revision

D. decision

III. Find the one choice that best completes the sentence.

11. After two hours traveling by bus, we ______ Vung Tau.

A. came       B. got        C. reached       D. went

12. While going on her summer vacation, Liz took a lot of______ to show the trip to her friends.

A. pictures     B. things       C. signs        D. photos

13. They usually go for a walk in the park early in the morning to enjoy the ______ air there.

A. fresh         B. salty        C. windy        D. strong

14. After an hour's walking, everyone felt tired and hungry, so they stopped and had a ______.

A. breakfast       B. lunch       C. supper        D. snack

15. We hired a canoe and went______ in the river.

A. working         B. playing         C. boating         D. climbing

16. They put up the tent and had a ______ on the river bank.

A. way            B. picnic         C. place           D. space

17. Many people go to amusement parks on weekends to ______ after a hard working week.

A. see           B. watch            C. enjoy         D. relax

18. He invited me______ his family on a trip to Nha Trang.

A. to join         B. to come         C. to get          D. to take

19. Look at the big old tree at the ______to the village. It's a banyan tree.

A. exit           B. going            C. entrance       D. way

20. We started to walk to the village. The______ to the village was tiring but very interesting.

A. voyage          B. travel           C. going         D. journey

21. We also walked up the mountain to visit the ______ of a Vietnamese hero.

A. place            B. shrine           C. land           D. site

22. They see each other ______ lunchtime and______ night only.

A. in/ in            B. on/ on            C. at/ at           D. in/ at

23. I was ______tired that I fell asleep while watching TV.

A. such              B. very              C. so         D. much

24. John is ______ kind boy that everyone likes him.

A. such             B. so               C. very          D. such a

25. They have known each other______ they were at high school.

A. when             B. since               C. for         D. while

26. I wish I ______ play the piano as well as my close friend______.

A. could/ play          B. can/ plays          C. could/ plays       D. can play

27. What do you think our children______ when we get home?

A. do               B. would do             C. are doing          D. were doing

28. I wish I ______ to my parents. Now it's too late.

A. listen              B. would listen          C. have listened        D. had listened

29. Remember the meeting will be ______ Tuesday, ______ 9 am and 11am.

A. on/ at             B. on/ from            C. on / between         D. at/ at

30. The sun ______ when we started our trip to the village.

A. shines             B. shone             C. was shining           D. had shone

31. Jack knows his lesson well because he______ it.

A. studies             B. studied            C. has studied           D. had studied

32. If only he ______ me the truth, I didn't treat her badly.

A. told               B. had told              C. tells            D. would tell

33. It's time you ______ to study harder to pass the final exam.

A. to try                B. tried               C. try                D. will try

34. It was ______ that we went for a walk in the mountain.

A. so nice day           B. such nice day         C. so a nice day       D. such a nice day

35. Hurry up! It's time we______ for home.

A. leave                 B. to leave              C. leaving         D. left

36. We plan to go fishing tomorrow. We hope the weather ______ fine.

A. is                  B. will be                C. would be          D. were

37. Did she ______ to the same school with you? - Yes, but we were not in the same class.

A. used to go            B. used to going          C. use to go          D. use going

38. I sometimes dream ______ having enough time and money to have a long holiday.

A. with                 B. by                  C. of                    D. about

39. Computers are wonderful recent achievements______ out time.

A. at                  B. on                  C. for                  D. in

40. Since I______, I've made a lot of friends in the new school.

A. come              B. came                 C. coming          D. had come

41. After the gas explosion, cars and trucks were stopped and ______.

A. kept              B. searched                C. fined           D. watched

42. It's high time we______ our house. It looks so old.

A. repaint            B. to repaint              C. repainting          D. repainted

43. My uncle is a heavy smoker. He gets ______ a lot.

A. used to smoke      B. used to smoking         C. use to smoke      D. use to smoking

44. Be careful! The floor______.

A. has just been polished           B. just has been polished

C. has just polished               D. just polished

45. He hopes that he______ a pop singer in the future.

A. is                B were                     C. will be           D. would be

Đáp án Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 3

1. B

2. D

3. C

4. B

5. D

6. A

7. B

8. C

9. D

10. A

11. C

12. D

13. A

14. D

15. C

16. B

17. D

18. A

19. C

20. D

21. B

22. C

23. C

24. D

25. B

26. C

27. C

28. D

29. C

30. C

31. C

32. B

33. B

34. D

35. D

36. B

37. C

38. C

39. D

40. B

41. B

42. B

43. B

44. A

45. C

46. D  => using

47. B  => have ever met

48. C  => hasn’t been

49. D  => had spoken

50. B  => so

51. C  => attending

52. C  => driving

53. C  => spending

54. A  => hadn’t told

55. C  => will

56. C

57. A

58. B

59. A

60. B

61. B

62. D

63. A 

64. D

65. C

66. C

67. B

68. C

69. A

70. D

Đánh giá bài viết
12 23.898
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm