Bài tập tiếng Anh trong thời gian nghỉ dịch Corona lớp 8

Đề ôn tập tiếng Anh lớp 8 tuần 4 tháng 3/2020

Bài tập ở nhà trong thời gian nghỉ phòng chống dịch bệnh môn tiếng Anh 8 dưới đây nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh lớp 8 chương trình mới do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 8 mới tổng hợp nhiều dạng bài tập trắc nghiệm + tự luận tiếng Anh thường gặp khác nhau giúp các em cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Exercise 1. Choose the best answer A, B, C or D

1. If I were in your place, I ............................a trip to England.

A. will make

B. had made

C. made.

D. would make.

2. If I had enough money, I ........................ abroad to improve my English.

A. will go

B. should go

C. would go

D. should have go to

3. I would be very surprised if he.......................................

A. refuses

B. refused

C. had refused

D. would refuse.

4. Many people would be out of work if that factory...........down.

A. closes

B. had closed

C. closed

D. would close.

5. If she sold her car, she ............................. much money.

A. gets

B. would get

C. will get

D. would have got.

6. Would John be angry if I ..................... ......his bicycle without asking?

A. take

B. took

C. had taken

D. would take.

7. She ..........................terribly upset if I lost this ring.

A. will be

B. would be

C. were

D. had been.

8. What would happen if you .................to work tomorrow?

A. don’t go

B. didn’t go

C. won’t go

D. wouldn’t go.

9. If we took the 6: 30 train, we....................................too early.

A. would arrived

B. arrived

C. will arrived

D. would arrive.

10. If I .................a lot of money now, I ..............a new car.

A. have/ will buy

B. have/ would buy

C. had/ will buy

D. had/ would buy.

Exercise 2: Put the verbs in the brackets in the correct tense

1. If I had a typewriter, I _______________ (type) it myself.

2. If I ____________________ (know) his address, I'd give it to you.

3. If Peter (not study) _____________________ hard, he could not get good marks.

4. If he worked more slowly, he ___________________ (not make) so many mistakes.

5. More tourists would come to this country if it ______________ (have) a better climate.

6. If someone ________________ (give) you a helicopter, what would you do with it?

7. If he _____________ (clean) his windscreen, he'd be able to see where he was going.

8. What you ___________________ (do) if you found a burglar in your house?

9. I could tell you how to make this dish if I __________________ (cook) it well

10. If he knew that it was dangerous, he __________________ (not come).

Exercise 3: Find a mistake in each sentence and correct it.

1. What would you do if you win a million dollars?

2. If I were you, I won’t do that.

3. If I got good marks in the exam, my parents would bought me a new bike.

4. He might get fat if he stops smoking.

5. He wouldn’t be healthy unless he doesn’t took exercises.

Exercise 4: Rewrite the sentences without changing meaning of the first sentences.

1. If I didn’t know the number, I would not ring her up.

=> Unless__________________________________________________________________

2. Stop talking or you won’t understand the lesson.

=> If______________________________________________________________________

3. You can’t run fast unless you try your best.

=> If______________________________________________________________________

4. If he had time, he would go swimming with me tomorrow.

=> I wish__________________________________________________________________

5. Unless he refused everything, he would lose his family.

=> If _____________________________________________________________________.

ĐÁP ÁN

Exercise 1. Choose the best answer A, B, C or D

1 - D; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - B; 6 - B; 7 - B; 8 - B; 9 - D; 10 - D

Exercise 2: Put the verbs in the brackets in the correct tense

1 - WOULD TYPE;

2 - KNEW;

3 - DIDN’T STUDY;

4 - WOULDN’T MAKE;

5 - HAD;

6 - GAVE;

7 - CLEANED;

8 - WOULD YOU DO;

9 - COOKED;

10 - WOULDN’T COME;

Exercise 3: Find a mistake in each sentence and correct it.

1 - win thành won;

2 - won't thành wouldn't;

3 - bought thành buy;

4 - stops thành stopped;

5 - doesn’t took thành took;

Exercise 4: Rewrite the sentence without changing meaning of the first sentence.

1 - Unless I knew the number, I would not ring her up.

2 - If you stop talking, you will understand the lesson.

3 - If you tried your best, you could run fast.

4 - I wish he would go swimming with me tomorrow.

5 - If he didn’t refuse everything, he would lose his family.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Trên đây là Bài ôn tập ở nhà môn tiếng Anh lớp 8 trong thời gian nghỉ Corona. Ngoài ra, VnDoc.com cập nhật rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 8 mới khác nhau như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến, ... mới nhất theo chương trình học của bộ Giáo dục & Đào tạo.

Đánh giá bài viết
1 493
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm