Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 mới Unit 1: My New School

6 3.807

Trắc nghiệm tiếng Anh 6 Unit 1: My New School

Mời các bạn vào tham khảo và thử sức với Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 sách mới Unit 1: My new School do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ rất hữu ích cho các bạn hệ thống lại kiến thức ngữ pháp quan trọng của bài 1 này. Chúc các bạn học tập hiệu quả! 

* Xem lại lý thuyết Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh 6 Unit 1 tại:

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

fun

B.

student

C.

hungry

D.

sun

5.

A.

nice

B.

bicycle

C.

ride

D.

live

6.

A.

mine

B.

history

C.

exercise

D.

library

7

A.

cold

B.

volleyball

C.

telephone

D.

open

8.

A.

subject

B.

club

C.

put

D.

lunch

9.

A.

science

B.

like

C.

music

D.

ice

10.

A.

farm

B.

after

C.

walk

D.

class

11.

A.

teacher

B.

chess

C.

lunch

D.

school

12.

A.

meat

B.

reading

C.

bread

D.

seat

13.

A.

photo

B.

going

C.

brother

D.

home

Đáp án

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D C A B D B C C C C
11 12 13              
D C C              

II. Put the words into two groups (/˄/ and /Ə/)

Monday

month

judo

homework

going

love

open

brother

mother

lower

one

come

hope

post

don’t

rode

Sunday

lunch

/∧/ /Ə/

 

 

 

 

Đáp án:

/∧/ /Ə/

Monday; month; love; brother; mother; one; come; Sunday; lunch

judo; homework; going; open; lower; hope; post; don't; rode; 

III. Give the names of school things in the pictures.

Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 Unit 1

Đáp án: 

1 2 3 4 5 6 7 8
calculator schoolbag sharpener compass ball pencil bicycle notebook

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

1.

At lunchtime, you can ______ lunch in the school canteen.

 

A.

be

B.

go

C.

do

D.

have

2.

______ morning exercise is good for you.

   
 

A.

doing

B.

studying

C.

having

D.

playing

3.

Look! The girls ______ in the schoolyard.

   
 

A.

are skipping

B.

skips

C.

skipping

D.

to skip

4.

At break time, I go to the library and ______ books.

 
 

A.

go

B.

read

C.

play

D.

listen

5.

Listen! Someone ______ at the door.

   
 

A.

knock

B.

knocks

C.

is knocking

D.

are knocking

6.

Nam ______ football now. He’s tired.

   
 

A.

doesn’t play

B.

plays

C.

is playing

D.

isn’t playing

7.

We are excited ______ the first day of school.

   
 

A.

at

B.

with

C.

about

D.

in

8.

My parents often help me ______ my homework.

   
 

A.

at

B.

with

C.

about

D.

in

9.

I am having a math lesson but I forgot my ______ . I have some difficulty.

 

A.

calculator

B.

bike

C.

pencil case

D.

pencil sharpener

10.

Cuong and Minh ______ their bicycles to school form Monday to Friday.

 

A.

ride

B.

rides

C.

is riding

D.

are riding

11.

What is your ______ subject at school?

   
 

A.

like

B.

excited

C.

nice

D.

favourite

12.

In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

 

A.

join

B.

do

C.

play

D.

read

13.

My sister and I ______ our bicycles to school now.

 
 

A.

ride

B.

rides

C.

is riding

D.

are riding

14.

Mr. Vinh ______ our class math.

     
 

A.

teach

B.

teaches

C.

does

D.

plays

15.

School ______ at 4.30 p.m every day.

   
 

A.

finish

B.

finishes

C.

go

D.

have

16.

Listen! Are they ______ in the classroom?

   
 

A.

sing

B.

sings

C.

singing

D.

is singing

17.

A good friend is ready to ______ things with his classmates.

 

A.

ride

B.

read

C.

share

D.

go

Đáp án:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
D A A B C D C B A A
11 12 13 14 15 16 17      
D A D B B C C      

Xem thêm: Bài tập tự luận tiếng Anh lớp 6 mới Unit 1: My new School 

Trên đây là đề luyện tập và đáp án của Trắc nghiệm tiếng Anh 6 chương trình mới Unit 1. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 3.807
Tiếng Anh lớp 6 Xem thêm