Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 2)

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 1 lớp 7

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 2) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài văn mẫu tham khảo, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập hơn. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 3) NEW

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 2)

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. collect

B. keyword

C. idiom

D. arrange

2. A. melody

B. exercise

C. earthquake

D. pottery

3. A. learning

B. colour

C. sister

D. welcome

Exercise 2: Choose the word (A, B, C or D) whose stress is different from the others

1. A. welcome

B. upstairs

C. hobby

D. eggshell

2. A. receive

B. fragile

C. unique

D. arrange

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. My sister’s hobby is ______ stamps. She often exchanges her stamps with her friends.

A. collection

B. collected

C. collecting

D. collective

2. My mother hangs her beautiful pictures on the wall as home ________.

A. decorative

B. decorations

C. decoration

D. decorated

3. He thinks his brother has an _______ hobby - carving shells. It’s quite strange to him.

A. usual

B. unusual

C. usually

D. unusually

4. Tom and his best friend are playing with his colorful train toys ________.

A. enjoyably

B. enjoyable

C. enjoyment

D. enjoying

5. She took _____ playing the piano when she was a young girl

A. in

B. over

C. up

D. on

6. ___________ is her father’s hobby. He likes going to the zoo to see beautiful parrots or canaries.

A. Collecting birds

B. Bird - watching

C. Raising pets

D. Arranging flowers

7. It’s interesting ______ a puppy. I enjoy _____ after it very much.

A. having/ looking

B. having/ to look

C. to have/ to look

D. to have/ looking

8. One of my favorite hobbies is ______ comics. I love _______ more famous ones.

A. read/ collecting

B. reading/ collecting

C. to read/ to collect

D. reading/ collected

9. The bus ______ in two minutes. I _____ late for school when I _____ it.

A. arrives/ will be/ miss

B. will arrive/ will be/ miss

C. arrives/ am/ will miss

D. will arrive/ am/ will miss

10. I love making ___________ because I can create some nice and unique clay bottles or cups to give my friends.

A. pottery

B. paper kites

C. architectures

D. lanterns

Exercise 4: Choose the best response to complete each conversation

1. - Does your sister have an interesting hobby?

- ________________________.

A. No. She hates spending her time collecting some beautiful things

B. That’s right. She loves singing karaoke

C. Not at all. Her collection of old stamps isn’t expensive

D. Yes. She loves collecting colorful shells

2. - When was your brother interested in doing judo?

- ________________________.

A. It was last month. He wanted to improve his health by doing it.

B. I didn’t know that he was good at doing judo last week

C. About three days ago. He didn’t enjoy it very much

D. He’d like to do it next month.

3. - Do you enjoy playing football?

- _________________________.

A. By the way, I don’t like it

B. Let’s play it together tomorrow

C. Yes. It is one of my favorite hobbies

D. No problem. I prefer playing badminton

Exercise 5: Put the verbs in brackets into the Present Simple.

1. We (not study) _____________ chemistry because it _____________ (be) difficult.

2. _____________ (your parents/ watch) TV every night?

3. Mark’s class _____________ (do) sport on Monday and Wednesday.

4. Children often _____________ (use) a computer for school work.

5. Mike _____________ (usually/ not play) computer games during the week.

Exercise 6: Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting

1. The children are (A) playing boarding (B) games, and (C) their mother is arranging (D) flower.

2. He started (A) learning how to (B) play the (C) guitar on (D) his elder brother.

3. He loves to listen (A)to classical (B) music, but (C) he spends a little time doing (D) it.

Exercise 7: Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

Our life would be hard without rest and recreation. And people have many different ideas of how to spend their free time. If you enjoy doing a thing or activity in your free time, then you have a hobby. A hobby is an activity, interest, enthusiasm, or pastime that is undertaken for pleasure or relaxation, done during one’s own time. A person’s hobbies depend on his age, character and personal interests. An interesting thing to one person can be boring to another. That’s why some people prefer reading, cooking, knitting, collecting, playing a musical instrument, photography or playing computer games while others prefer dancing, travelling, camping or sports.

1. A hobby is anything that you enjoy doing in your free time.

2. Different people have the same hobbies.

3. A hobby can provide us with relaxation.

4. Your hobby may be changed as you get older.

5. One person’s hobby may be a boring thing to another person.

6. Playing sports is not a hobby.

Exercise 8: Write sentences, using the cues given.

1. your children/ go/ camp/every summer holiday?

___________________

2. I/ think/ photography/ can/ expensive hobby

___________________

3. my cousin/ give/ me/ book/ gift/ next birthday

___________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. B

2. A

3. D

Exercise 2: Choose the word (A, B, C or D) whose stress is different from the others

1. B

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. B

4. A

5. A

6. B

7. D

8. B

9. A

10. A

Exercise 4: Choose the best response to complete each conversation

1. D

2. A

3. C

Exercise 5: Put the verbs in brackets into the Present Simple.

1. We (not study) ___don’t study_____ chemistry because it _____is______ (be) difficult.

2. ____Do your parents watch_____ (your parents/ watch) TV every night?

3. Mark’s class ______does_______ (do) sport on Monday and Wednesday.

4. Children often _____use________ (use) a computer for school work.

5. Mike _____usually plays________ (usually/ play) computer games during the week.

Exercise 6: Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting

1. B

2. D

3. A

Exercise 7: Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

1. T

2. F

3. T

4. T

5. T

6. F

Exercise 8: Write sentences, using the cues given.

1. Do your children go camping every summer holiday?

2. I think photography can be an expensive hobby.

3. My cousin will give me a book as a gift on my next birthday.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 2). Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Bài tập Unit 1 lớp 7 nâng cao: My hobbies (số 1), Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Chương trình mới Unit 1: My hobbies.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 1.064
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm