Bài tập Unit 16 lớp 5 nâng cao: Where’s the post office?

Đề luyện tập Unit 16 lớp 5 nâng cao có đáp án

Bài tập Unit 16 lớp 5 nâng cao: Where’s the post office? do VnDoc.com tự biên soạn, sưu tầm và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 5 ôn tập và củng cố kiến thức Unit 16 trong chương trình tiếng Anh lớp 5 mới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toánmôn Tiếng Việt lớp 5. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 16 lớp 5 nâng cao:
Where’s the post office?

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Odd one out.

1. a. envelope b. stamp c. letter d. post office

2. a. left b. next c. near d. welcome

3. a. show b. talk c. street d. listen

4. a. shoes b. bakery c. drugstore d. restaurant

5. a. should b. want c. could d. would

II. Put the word in order to make sentences:

6. he/ go?/ like/ to/ would/ Where

….………………………………..

7. by/ bus/ go,/ to/ taxi?/ by/ How/ would/ you/ like/ or

….………………………………..

8. to/ Which/ book/ that/ one/ book?/ would/ buy,/ like/ this/ or/ you

….………………………………..

9. that/ Is/ than/ place/ they/ expected/ quieter

….………………………………..

10. This/ place/ more/ is/ than/ attractive/ expected./ I

….………………………………..

III. Read and match

11. Would you like a. interesting than I expected

12. I enjoyed b. to Trang Tien Bridge one day

13. I think I’ll go c. to go to the theatre?

14. The film is more d. my visit to the zoo a lot

IV. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

15. The supermarket is ............... of you.

a. near b. opposite c. next d. in front

16. How much does a letter to America..............?

a. is b. are c. take d. cost

17. I would like....................a letter to America.

a. send b. to send c. sending d. to sending

18. Could you tell me how................. there?

a. get b. to get c. getting d. to getting

19. There is souvenir shop............. Tran Phu Street.

a. on b. at c. from d. to

20. The bank is.............. the restaurant and the hotel.

a. opposite b. right c. in front d. between

21. How .............is it from Hue to Ho Chi Minh City?

a. often b. far c. near d. All are correct

22. I need .............a phone card.

a. buy b. to buy c. buying d. to buying

23. I would like to send this letter.............. the USA.

a. for b. of c. to d. in

24. How............... do you write to each other?

a. much b. many c. often d. far

V. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

25. The toy store is next the bakery and the movie theater. ..........................

26. A student needs do a lot of homework before tests. ..........................

27. They would like buying a pen and some stamps. ..........................

28. She wants to send a letter for England. ..........................

29. There is a police station opposite to my school. ..........................

30. I’d like to a teacher and I hope my dream will come true. ..........................

VI. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of blank spaces.

Tourist: Excuse (31).............. . Could you show me the way (32)............... the museum, please?

Lan: The museum? Ok. Go straight ahead. Take the first street on the (33).......... The supermarket is (34)........... front of you.

Tourist: Thanks a lot.

Lan: You are(35)...............

31. a. I b. me c. my d. Mine

32. a. of b. for c. to d. At

33. a. right b. left c. near d. a & b

34. a. in b. at c. on d. Æ

35. a. kind b. welcome c. nice d. pleasure

-The end-

Đáp án bài tập Unit 16 lớp 5 nâng cao

I. Odd one out.

1-d 2-d 3-c 4-a 5-b

II. Put the word in order to make sentences:

6. Where would he like to go?

7. How would you like to go, by bus or by taxi?

8. Which book would you like to buy, this one or that book?

9. Is that place is quieter than they expected?

10. This place is more attractive than I expected.

III. Read and match

11-c 12-d 13-b 14-a

IV. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

15-d 16-d 17-b 18-b 19-a

20-d 21-b 22-b 23-c 24-c

V. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

25. next => between

26. do => to do

27. buying => to buy

28. for => to

29. bỏ “to”

30. to => to be

VI. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of blank spaces.

31-b 32-c 33-d 34-a 35-b

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 16 lớp 5 nâng cao: Where’s the post office?. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 5 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 6 cả năm có đáp án, Từ vựng Tiếng Anh lớp 5 Unit 16: Where's the post office?... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 74
Tiếng Anh lớp 5 Xem thêm