Bài tập Unit 2 lớp 8 nâng cao: Life in the countryside

Tổng hợp bài tập nâng cao Unit 2 lớp 8

Bài tập Unit 2 lớp 8 nâng cao: Life in the countryside do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các bài tập bám sát chương trình, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 học tập Tiếng Anh 8 tốt hơn. 

Xem thêm: Cấu trúc câu so sánh và bài tập Tiếng Anh lớp 8 CÓ ĐÁP ÁN

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Unit 2 lớp 8 nâng cao: Life in the countryside

Bài tập Unit 2 lớp 8 nâng cao: Life in the countryside

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. supermarket

B. ruler

C. pollution

D. urban

2. A. traffic

B. relative

C. tragedy

D. jam

3. A. apartment

B. offer

C. prefer

D. another

4. A. create

B. peaceful

C. increase

D. easily

5. A. accessible

B. pressure

C. illness

D. success

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1.It is ______________ in the city than it is in the country.

A. noisily

B. more noisier

C. noisier

D. noisy

2. Vietnamese people have many ............... customs and crafts.

A. tradition

B. traditional

C. culture

D. cultural

3. The boys often help their parents to ............... water from the village well.

A. gather

B. collect

C. absorb

D. give

4. We usually spend our holiday in the village _______ our grandparents live.

A. what

B. where

C. which

D. when

5. On the side of the road, a herd boy was herding _______.

A. kites

B. hay

C. cattle

D. blackberries

6. I think country life is so boring and _______ because you’re not close to shops and services.

A. unhealthy

B. inconvenient

C. comfortable

D. peaceful

7. My new sofa is ___________ than the old one.

A.more comfortable

B. comfortably

C. more comfortabler

D. comfortable

8. This road is ___________than that road.

A. narrower

B. narrow

C. the most narrow

D. more narrower

9. Her office is _____________ away than mine.

A. father

B. more far

C. farther

D. farer

10. Mongolian children learn to ride when they are _______ as three years old.

A. as young

B. younger

C. younger than

D. so young

Exercise 3: Write the correct form of the word in brackets

1. Iceland is considered the most ___________ country in the world. (peace)

2. A ____________ lifestyle has its advantages and disadvantages. (nomad)

3. Local people in the village often wear their___________costumer during the festivals. (tradition)

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

Although the city seems to have a lot of great things, the country can offer as (1)_________ satisfaction as well. The country is a marvelous place to live in. It offers a very relaxing feeling, and it is filled (2)_________ magnificent views and scenery. Rural towns offer more open space than cities and aren’t overcrowded. The country can also maybe help you become a more independent and (3)_________ person. You can buy a small piece of land, plough it and put some (4)_________ in order to grow your own vegetables. This way you (5)_________ your own crops, and eat and live in a very healthy way. (6)_________, being in the countryside makes you more of an outdoor person often enjoying the voices and wild places of nature. Not everyone is (7)_________ to the city life and not everyone has the desire to live permanently in the countryside. It is a matter of perspective and personal point of (8)_________.

1. A. most

B. more

C. much

D. many

2. A. in

B. out

C. up

D. with

3. A. active

B. idle

C. passive

D. quiet

4. A. weeds

B. seeds

C. breeds

D. branches

5. A. collect

B. damage

C. complete

D. rotate

6. A. By contrast

B. However

C. Therefore

D. In addition

7. A. Interested

B. bored

C. suited

D. excited

8. A. care

B. view

C. contact

D. way

Exercise 5:Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage

Living in the country is something that people from the city often dream about. However, in reality, it has both advantages and disadvantages.

There are certainly many advantages of living in the country. First, you can enjoy peace and quietness. Moreover, people tend to be friendlier. A further advantage is that there is less traffic, so it is safer for young children.

However, there are certain disadvantages or drawbacks to life outside the city. First, because there are fewer people, you are likely to have few friends. In addition, entertainment is difficult to find, particularly in the evening. Furthermore, the fact that there are fewer shops and services so it is quite hard to find jobs. As a result, you may have to travel a long way to work, which can be extremely expensive.

In conclusion, it can be seen that the country is more suitable for some people than others. On the whole, it is often the best place for those who are retired or who have young children. In contrast, young or single people who have a career are better provided for in the city.

1.According to the passage, living in the country has .

A.both good and bad points

B. only bad points

C. only good points

D. no disadvantages

2.How many advantages does living in the country have?

A.Two

B. Four

C. Three

D. No

3.Living in the country is safer for young children because .

A.there are few shops

B. there is less traffic

C. there are fewer people

D. there are few services

4.Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A.The country is only suitable for retired people.

B.It’s hard to find entertainment in the country.

C.There are fewer shops and services in the country.

D.People in the country tend to be friendlier than people in the city.

5.Having few friends is ____________.

A.one of drawbacks to life in the country

B.the only disadvantage of living in the country

C.one of certain advantages to life outside the city

D.one of certain drawbacks to life outside the city

Exercise 6: Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. Use the words in brackets

1. The English teacher started teaching at our school three years ago. (for)

____________________________________________

2. You won’t pass the exam unless you study harder. (if)

____________________________________________

3. Sarah found it difficult to learn to read in Japanese. (difficulty)

____________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Unit 2 lớp 8 nâng cao

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. D

2. B

3. C

4. A

5. B

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. B

4. B

5. C

6. B

7. A

8. A

9. C

10. A

Exercise 3: Write the correct form of the word in brackets

1. Iceland is considered the most ____peaceful_______ country in the world. (peace)

2. A ______nomadic______ lifestyle has its advantages and disadvantages. (nomad)

3. Local people in the village often wear their_____traditional______costumer during the festivals. (tradition)

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

1. C

2. D

3. A

4. B

5. A

6. D

7. C

8. B

Exercise 5:Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage.

1. A

2. C

3. B

4. A

5. D

Exercise 6: Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. Use the words in brackets

1. The English teacher has taught at our school for three years.

2. If you don’t study harder, you won’t pass the exam.

3. Sarah had difficulty (in) learning to read in Japanese.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Unit 2 lớp 8 nâng cao: Life in the countryside. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Cấu trúc câu so sánh và bài tập Tiếng Anh lớp 8, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 127
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 8 Xem thêm