Bộ bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8: THE STORY OF MY VILLAGE có đáp án

1 2.871

Bộ bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village có đáp án

Làm bài tập là cách tốt nhất để củng cố lại kiến thức đã học, giúp các em nắm chắc kiến thức hơn. Dưới đây là bộ bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village gồm Bài tập tự luận và trắc nghiệm Tiếng Anh 10 có đáp án mà các em có thể tham khảo để làm ở nhà nhé.

Từ vựng tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village CÓ ĐÁP ÁN

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8 CÓ ĐÁP ÁN

A. MULTIPLE CHOICES:

I/ Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the others in each group:

1/ A. community       B. just            C. suggest          D. such

2/ A. village           B. family          C. can             D. plant

3/ A. enough          B. about           C. found           D. round

4/ A. drop            B. nothing         C. Tom            D. hot

5/ A. treated          B. asked          C. sacred          D. suggested

6/ A. sentences       B. places          C. diseases         D. surfaces

7/ A. property         B. ability          C. capacity         D. supply

8/ A. import           B. worry           C. lorry            D. form

9/ A. kids            B. years          C. films            D. helps

10/ A. decisive         B. ring            C. prison           D. himself

II/ Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group:

1/ A. community        B. developing       C. conditioner        D. interested

2/ A. county           B. mention         C. disease          D. luggage

3/ A. continue          B. importance       C. different          D. directed

4/ A. medicine         B. opposite         C. pollution          D. capable

5/ A. collapse          B. healthy          C. dislike            D. appear

6/ A. solution          B. perfection        C. atmosphere        D. departure

7/ A. present           B. perfect          C. prefer            D. future

8/ A. tissue            B. repeat          C. windy            D. nation

9/ A. retell             B. lengthy         C. city              D. return

10/ A. useful           B. result           C. agree             D. begin

III/ Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:

1/ Drug trafficking is a matter of considerable concern for the entire international community.

A. people          B. neighborhood         C. surrounding          D. public

2/ The villagers had to work very hard on the fields all day, but there was not enough food for them.

A. sweat          B. run                 C. succeed             D. manage

3/ The villagers had to work very hard on the fields all day, but there was not enough food for them.

A. solidly          B. severely             C. barely               D. laboriously

4/ The village had no proper road or running water.

A. right           B. correct              C. normal               D. exclusive

5/ There were plenty of frogs in the fields around the village.

A. much          B. many               C. lots                 D. a lot

6/ All they had to do was to catch them.

A. see            B. surprise             C. capture              D. acquire

7/ With that money they could do many things- a pumping well, a medical centre, a school, a proper road, perhaps even electricity.

A. very           B. possibly             C. well                 D. mostly

8/ Then people realized what was happening.

A. understood      B. watched             C. obtained             D. produced

9/ Then people realized what was happening.

A. going away      B. leaving for            C. taking place           D. coming to

10/ The insects were damaging the crops and spreading diseases among the people.

A. ruining         B. cutting              C. dropping             D. throwing

IV/ Select the antonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:

1/ The villagers had to work very hard on the fields all day, but there was not enough food for them.

A. deficient        B. few                 C. little                D. tiny

2/ There were plenty of frogs in the fields around the village.

A. average        B. little of               C. shortage of            D. few

3/ The village had no proper road or running water.

A. important       B. irresponsible           C. inappropriate           D. unnecessary

4/ The crops in the fields were not doing so well, the children of the village were ill more often, and there were more insects around.

A. little          B. plenty                C. rarely                D. hard

5/ They hadn't been useless.

A. practical       B. good                C. harmful              D. needed

6/ The villagers decided to stop catching and selling the frogs.

A. taking         B. receiving             C. getting               D. purchasing

7/ They had to think of some other ways of bettering their lives.

A. worsening      B. cutting'               C. killing               D. hurting

8/ The sentences in A all appear in the text.

A. lose          B. hide                 C. die                 D. disappear

9/ Now, when so many frogs were killed, there were more and more insects.

A. lesser and lesser                       B. fewer and fewer

C. lesser and fewer                       D. fewer and lesser

10/ The villagers agreed to sell frogs.

A. did not        B. not                   C. denied               D. stopped

V/ Choose the best answer A, B, C or D for each sentence:

1/ Laughter is the best _______.

A. medicine      B. medicated             C. medication            D. medicinal

2/ There's a problem with the _______.

A. electric        B. electrics              C. electrician             D. electrical

3/ She gets this _______ expression on her face when she talks about food.

A. dream         B. dreamer              C. dreamy               D. dreamlike

4/ How can we display this data in a _______ form?

A. use           B. usage                C. usable               D. useless

5/ You need to be more _______.

A. decide         B. decision              C. decisive              D. decided

6/ If the three parties cannot reach _______ now, there will be a civil war.

A. agree         B. agreement            C. agreeable             D. agreeably

7/ It seems _______ that I could have walked by without noticing her.

A. possible       B. impossible            C. possibly               D. impossibly

8/ Plant _______ is most noticeable in spring and early summer.

A. grow          B. grown               C. growing               D. growth

9/ This theory is no longer _______ accepted.

A. wide          B. widen               C. widely                D. width

10/ The _______ of the strike caused a lot of poverty.

A. continue       B. continuous            C. continuation            D. continual

VI/ Choose the correct words to complete the sentences:

1/ I'll pay you double _______ you get the work finished by Friday.

A. unless         B. if                   C. even if                D. as long as

2/ He's welcome to come along, _______ he behaves himself.

A. supposing that          B. even if

C. unless                D. provided that

3/ I don't want to go and _______, I haven't been invited.

A. on condition    B. in any case            C. supposing             D. unless

4/ You can't get a job _______ you've got experience.

A. unless        B. so long as             C. if                    D. in case

5/ _______ you take a taxi, you'll still miss your train.

A. As long as     B. Provided              C. Supposing             D. Even if

6/ He _______ us of his extraordinary childhood.

A. told          B. said                  C. asked                D. greeted

7/ I _______ when the train would leave.

A. said          B. asked                C. told                 D. reported

8/ I've _______ the application forms into three groups.

A. greeted        B. reported               C. ordered              D. said

9/ The teacher _______ each child with a friendly "Hello!"

A. greeted        B. said                  C. told                 D. asked

10/ I _______ the guard the time of the train's departure.

A. said          B. told                  C. ordered               D. asked

B. USE OF ENGLISH:

I/ Match the sentences, clauses or phrases in column A with the ones in column B to make meaningful sentences:

A

B

1/ Don’t you know

A/ as our class had planned.

2/ I’m sure

B/ I found yesterday morning.

3/ Is that the man

C/ so that we can hear you clearly.

4/ This is the pencil

D/ that Uncle Ho was born in 1890.

5/ Isn’t that the place

E/ that he became exhausted.

6/ Her uncle worked so hard

F/ we met last weekend?

7/ We will come to visit him

G/ how to use the fax machine?

8/ Everything was done

H/ where they first met?

9/ Since Long was too lazy,

I/ he was punished by his teacher.

10/ Don’t speak quickly,

J/ when we have spare time.

II/ Fill each gap with suitable words from the list below:

encloses, past, atmosphere, community, risk, proper, coast, resurfaced, better, revisions

1/ Rimini is a thriving holiday resort on the east _______ of Italy.

2/ He was the fifth climber to die on these mountains over the _______ two days.

3/ He made some minor _______ to the report before printing it out.

4/ These factories are releasing toxic gases into the _______.

5/ If you're going to walk those sort of distances you need _______ walking boots.

6/ The bed was hard, but it was _______ than nothing.

7/ The park that _______ the monument has recently been enlarged.

8/ Drivers will experience delays while stretches of the road are being _______.

9/ There's a high _______ of another accident happening in this fog.

10/ Unlike the present government, we believe in serving the _______.

III/ Supply the correct form of the words in brackets:

1/ You'll be paid on (complete) _______ of the project.

2/ Their attempt to climb the Eiger ended in (fail) _______.

3/ I worry about the (destroy) _______ effect that violent films may have on children.

4/ Have you filled in the (apply) _______ form for your passport yet?

5/ I think you should take it somewhere to have it mended (proper) _______.

6/ It's (risk) _______ to buy a car without some good advice.

7/ The (possess) _______ of large amounts of money does not ensure happiness.

8/ The agency sent a (replace) _______ for the secretary who resigned.

9/ I had a headache and I wasn't feeling very (society) _______.

10/ She had five days off work due to (ill) _______.

IV/ Turn these following sentences into reported speech:

1/ Mr. Thanh said, "I want to buy a new shirt for my daughter."

→ ________________________________________________________.

2/ "This shop isn't going to open next Sunday," the woman informed me.

→ ________________________________________________________.

3/ He said, "I once spent a summer here in this province."

→ ________________________________________________________.

4/ The pupils said, "We'll be sitting for our exams next Friday."

→ ________________________________________________________.

5/ The nurse said, "The patient in this room didn't follow your advice, Doctor."

→ ________________________________________________________.

6/ "The room will seem so empty without you and your friend," Mai said to Phong.

→ ________________________________________________________.

7/ "If my sister knew the truth, she would be disappointed," Khoa said to me.

→ ________________________________________________________.

8/ Long said to Hoa, "I may come to your birthday party when I've finished my work."

→ ________________________________________________________.

9/ "This schoolchild speaks English very fluently," the foreigner remarked.

→ ________________________________________________________.

10/ Mother said, "I think it won't be too sunny tomorrow."

→ ________________________________________________________.

V/ Turn these sentences into direct speech:

1/ She said that she would leave there the following week.

→ ________________________________________________________.

2/ Minh told me that he had seen us at that place.

→ ________________________________________________________.

3/ Linh told me that her father died of cancer in 2000.

→ ________________________________________________________.

4/ The boys said that I didn't have to come with them if I didn't want to.

→ ________________________________________________________.

5/ The headmaster told the schoolboys that they mustn't play ball in the school yard.

→ ________________________________________________________.

6/ She told me that the clock would never work again if I tried to mend it.

→ ________________________________________________________.

7/ The manageress told Sang that he had to finish his work by 5 o'clock.

→ ________________________________________________________.

8/ She said that they were busy then but they would have more time the next week.

→ ________________________________________________________.

9/ Our teacher said that the Second World War broke out in 1939.

→ ________________________________________________________.

10/ The speaker says that we have defeated the foreign invaders because our people are very heroic.

→ ________________________________________________________.

VI/ Complete the sentences, using the correct form of the following verbs "SAY, TELL, ASK, REPORT, RUMOR, REMARK, SUGGEST, WARN, ADVISE, APOLOGIZE". Use each verb only once:

1/ It's widely _______ that she's getting promoted.

2/ I must _______ to Isobel for my lateness.

3/ I'd strongly _______ against making a sudden decision.

4/ We rang the insurance company to _______ the theft.

5/ Ben never forgets to _______ "Please" and "Thank you".

6/ There were signs _______ of fog as soon as we got onto the motorway.

7/ Did you _______ anyone you were coming to see me?

8/ You should _______ your accountant to give you some financial advice.

9/ I _______ putting the matter to the committee.

10/ Dr Johnson once _______ "When a man is tired of London, he is tired of life."

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village CÓ ĐÁP ÁN

I. Underline the sound for the letter(s) in bold.

1. road

/aʊ/

/əʊ/

11. goes

/aʊ/

/əʊ/

2. town

/aʊ/

/əʊ/

12. follow

/aʊ/

/əʊ/

3. throw

/aʊ/

/əʊ/

13. couch

/aʊ/

/əʊ/

4. around

/aʊ/

/əʊ/

14. towel

/aʊ/

/əʊ/

5. house

/aʊ/

/əʊ/

15. phone

/aʊ/

/əʊ/

6. though

/aʊ/

/əʊ/

16. out

/aʊ/

/əʊ/

7. over

/aʊ/

/əʊ/

17. told

/aʊ/

/əʊ/

8. mountain

/aʊ/

/əʊ/

18. shoulder

/aʊ/

/əʊ/

9. marrow

/aʊ/

/əʊ/

19. boat

/aʊ/

/əʊ/

10. drought

/aʊ/

/əʊ/

20. crowd

/aʊ/

/əʊ/

II. Complete the passage with the suitable words from the box.

Preserved      housed       labourers      outbuildings

Village          life           community      fields

In most of Europe, farmers' home and (1)............are generally located within a village, and tools and animals are (2)............there. Every morning, the farmers and farm (3)............leave their (4)............to work their land or tend their animals in distant (5)............and return to the village at the end of the day. Social (6)............ is thus centripetal; that is, it is focused around the (7)............center, the village. Only in certain parts of Quebec has this pattern been (8)............in North America.

III. Turn each direct speech statement into indirect speech with tense changes.

1. 'I knew nothing about the problem.'

She protested.....................................................................................

2. 'Oh, I'm too hot.'

He moaned.......................................................................................

3. 'I've never worked so hard before.'

Our decorator remarked.....................................................................

4. 'I like your coat, I'm looking for one like that myself.'

She told me......................................................................................

5. 'Careful! You'll fall through the ice.'

I warned him.....................................................................................

6. 'You must be home by 9 o'clock.'

She said...........................................................................................

7. 'John left here an hour ago.'

She told me.......................................................................................

8. 'I easily beat everyone else in the race.'

He boasted........................................................................................

9. 'I've been spending a lot more time with my children.'

He mentioned....................................................................................

10. 'Jim's arriving at our house tomorrow.'

She told me.......................................................................................

11. 'You can stay in my house when I am on holiday.'

Jim told us.......................................................................................

12. 'I'm sorry I couldn't come to visit you last summer'

Mary said.........................................................................................

13. 'I was sure I'd left it here.'

He said............................................................................................

14. 'I grew these carrots myself.'

He told me.......................................................................................

15. 'I must say that at first I was confused by the question.'

She confessed...................................................................................

IV. Report these questions using a wh, if or whether-clause, as appropriate.

1. 'Are you enjoying yourself?'

He wanted to know..............................................................................

2. 'What's the weather like?'

She asked me.....................................................................................

3. 'Does Ann always go to church on Sundays?'

He wondered.....................................................................................

4. 'What does Frank do for a living?'

I wanted to know.................................................................................

5. 'Have you seen John recently?'

She asked me.....................................................................................

6. 'Has Debbie been working here long?'

He wanted to know...........................................................................

7. 'Why is Maria crying?'

She wondered....................................................................................

8. 'What kind of holiday has Marco had?'

We wanted to know.............................................................................

9. 'Did you study hard for the exam?'

She wondered....................................................................................

10. 'How long bave you both been living here?'

They inquired....................................................................................

11. Will Ted and Alice be at the party?'

She asked us....................................................................................

12. 'What did you think of the performance yesterday?'

She asked me....................................................................................

13. 'Who were you looking for?'

He asked me....................................................................................

14. 'Are meals included in the price, or not?'

He asked me....................................................................................

15. 'How can I solve the problem?'

I wanted to know..............................................................................

V. Complete the sentence to report what was said, using the verb in brackets and a to-infinitive clause. If necessary, add an appropriate object after the verb.

1. 'Would you like to come on a picnic with us?' (invite)

He...................................................................................................

2. 'Please don't tell anybody what happened.' (ask)

He...................................................................................................

3. 'If you don't give me a pay rise. I'll resign.' (threaten)

He...................................................................................................

4. 'Can I borrow your pencil?' (ask)

He...................................................................................................

5. 'I'll finish the work by the end of this week.' (promise)

He...................................................................................................

6. 'You ought to take a break, Andrew.' (advise)

He...................................................................................................

7. 'Don't forget to go to the supermarket after work.' (remind)

He...................................................................................................

8. 'Stay away from me.' (warn)

He...................................................................................................

9. 'If you can't find anyone else, I'll drive you to the airport.' (volunteer)

He...................................................................................................

10. 'Why don't we sing a few songs?' (suggest)

He...................................................................................................

ĐÁP ÁN Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8

I.

II.

1. outbuildings

3. labourers

5. fields

7. community

2. housed

4. village

6. life

8. preserved

III.

1. She protested she knew/ had known nothing about the problem.

2. He moaned he was too hot.

3. Our decorator remarked he had never worked so hard before.

4. She told me (that) she liked my coat and (she) was looking for one like it herself.

5. I warned him he would fall through the ice.

6. She said (that) I must/ had to be home by 9 o'clock.

7. She told me (that) John left/ had left there an hour before.

8. He boasted he easily beat/ had easily beaten everyone else in the race.

9. He mentioned he had been spending a lot more time with his children.

10. She told me (that) Jim was arriving at their house the next day/ the following day.

11. Jim told us (that) we could stay in his house when he was on holiday.

12. Mary said (that) she was sorry she couldn't come to visit me/ us last summer

13. He said (that) he was sure he'd left it there.

14. He told me (that) he grew/ had grown those carrots himself.

15. She confessed at first she was confused/ had been confused by the question.

IV.

1. He wanted to know if/ whether I was enjoying myself.

2. She asked me what the weather was like.

3. He wondered if/ whether Ann always went to church on Sundays.

4. I wanted to know what Frank did for a living.

5. She asked me if/ whether I had seen John recently.

6. He wanted to know if/ whether Debbie had been working here/ there long.

7. She wondered why Maria was crying.

8. We wanted to know what kind of holiday Marco had had.

9. She wondered if/ whether I studied/ had studied hard for the exam.

10. They inquired how long we had both been living here/ there.

11. She asked us if/ whether Ted and Alice would be at the party.

12. She asked me what I though/ had though of the performance the previous day.

13. He asked me who I was looking for.

14. He asked me if/ whether meals were included in the price.

15. I wanted to know how I could solve the problem.

V.

1. He invited me/ us to come on a picnic with them.

2. He asked me not to tell anybody what happened/ had happened.

3. He threatened to resign (if I didn't give him a pay rise).

4. He asked to borrow my pencil.

5. He promised to finish the work by the end of this/ that week.

6. He advised Andrew to take a break.

7. He reminded me to go to the supermarket after work.

8. He warned me to stay away from him.

9. He volunteered to drive me to the airport (If I couldn't find anyone else).

10. He suggested singing a few songs.

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8: The story of my village Số 1 có đáp án

I. Choose the correct answer to complete each sentence.

1. She reassured me that she…………the card.

a. had posted

b. has posted

c. was posting

d. posts

2. When I was little, my father gave me some advice. He said………..to the strangers.

a. I shouldn’t talk

b. that shouldn’t talk

c. don’t talk

d. that I don’t talk

3. ‘Should we turn left or go straight?’ ‘Hmm, I’m not sure which way…………

a. do we turn

b. to turn

c. should we turn

d. it turned

4. She…………her holiday in Finland.

a. said me about

b. told about

c. said about

d. told me about

5. I don’t know why Susan didn’t go to the meeting. She said…………

a. she will definitely go.

b. she was definitely going.

c. she had definitely gone.

d. she is definitely going.

6. The librarian asked us………….so much noise.

a. don’t make

b. not make

c. not making

d. not to make

7. Somebody forgot this hat. I wonder………….

a. whose is this hat.

b. whose hat this is.

c. whose hat is.

d. is this whose hat.

8. ‘I’m taking my driving test tomorrow.’

     When I saw Rachel, she said………….

a. she was taking her driving test the next day.

b. she is taking her driving test the following day.

c. I was taking my driving test tomorrow.

d. she was taking the driving test tomorrow.

9. ‘Whose composition haven’t we heard yet?’

     The teacher asked us to tell her………….

a. whose composition we haven’t heard yet.

b. whose composition we hadn’t heard yet.

c. whose composition hadn’t we heard yet.

d. whose composition we hadn’t heard yet?

10. ‘Why don’t you join us for coffee, Don?’

       After the movie, we asked Don………….

a. would he join us for coffee.

b. why he didn’t join us for coffee

c. to join us for coffee.

d. join us for coffee.

11. ‘You look beautiful in that dress.’

      Last night she told me………….

a. you look beautiful in that dress.

b. you looked beautiful in that dress.

c. I’ll look beautiful in this dress.

d. I looked beautiful in that dress.

12. ‘What did your grammar teacher want to talk to you about?’

      ‘I did badly on the last test. She………….studied for it.’

a. said why hadn’t I

b. said why I hadn’t

c. asked why hadn’t I

d. asked why I hadn’t

13. ‘Hi Bob. Did you take the job?’

       Bob’s friend asked him………….

a. did he take the job.

b. whether you took the job.

c. if he had taken the job.

d. had he taken the job.

14. ‘Today is the happiest day of my life.’

      At the reception last night, the groom said………….

a. today was the happiest day of my life.

b. that day was the happiest day of my life.

c. yesterday was the happiest day of his life.

d. today is the happiest day of his life.

15. ‘Weather patterns change.’ Experts now say that………….

a. weather patterns changed.

b. weather patterns are changing

c. weather patterns had changed.

d. weather patterns change.

 II. Put a circle round the letter of the correct word or words to use in each blank.

According to the recent survey, most Chinese in Hong Kong preferred to work for Americans. They said that during the past ten years or so American businesses (1) ............well and were very friendly. Almost all of them who had worked for Americans said they (2)............happy in their work.

They were then asked (3)............they liked working for American bosses. Most replied (4)............they were usually fair, kind, friendly and generous.

When asked whether (5)............working for British bosses, however the Chinese (6)............that the British bosses were too strict and proud.

The survey (7).............among 200 Chinese managers and advanced business students in Hong Kong. Most of the people (8).............said that the working conditions were also much better in American companies.

When managers were asked (9).............they often conducted business, they replied that they (10).............to tea houses. A few people said that (11)............. business with Americans over lunch at expensive hotel restaurants.

1. a. pay

b. will pay

c. are paying

d. paid

2. a. are

b. will be

c. have been

d. were

3. a. that

b. if

c. about

d. why

4. a. to

b. that

c. if

d. about

5. a. did they like

b. they liked

c. they did like

d. liked they

6. a. answer

b. will answer

c. answered

d. have answered

7. a. conducted

b. was conducted

c. has conducted

d. was conducting

8. a. interview

b. to interview

c. interviewed

d. interviewing

9. a. where

b. when

c. how

d. if

10. a. are going

b. have gone

c. went

d. will go

11. a. they had often done

b. they often had done

      c. had they often done      

d. often had they done

III. Choose the correct form of the verbs to complete these sentences.

1. If I………….the bus this afternoon, I’ll get a taxi instead.

a. miss

b. will miss

c. missed

d. had missed

2. We’ll have to go without John if he………….soon.

a. won't arrive

b. will arrive

c. arrives

d. doesn’t arrive

3. They…………your money if you haven’t kept your receipt.

a. won’t refund

b. didn’t refund

c. no refund

d. not refund

4. If I make some coffee, …………the cake?

a. do you cut

b. will you cut

c. are you cutting

d. don’t you cut

5. If you…………your homework, I…………you watch TV.

a. won’t do/ let

b. did/ won’t let

c. don’t do/ won’t let

d. won’t do/ don’t let

6. If you want to see clearly, you…………your glass.

a. wear

b. will wear

c. would wear

d. must wear

7. If you’re scared of spiders, …………into the garden.

a. won’t go

b. you won’t go

c. don’t go

d. not go

8. If I…………time tonight, I…………the novel I’m reading.

a. will have/ finish

b. have/ will finish

c. have had/ will finish

d. have/ have finish

9. If it…………next week, we…………plant the vegetables.

a. rains/ won’t be able to

b. will rain/ aren’t going to

c. rains/ aren’t going to

d. will rain/ don’t plan

10. Get me a glass of lemonade if you…………to the kitchen.

a. go

b. will go

c. have gone

d. went

11. …………your computer if I’m careful?

a. will I use

b. do I use

c. use I

d. can I use

12. I…………angry if it…………that you are wrong.

a. will/ turns out

b. am/ will turn out

c. won’t be/ turned out

d. will be/ turns out

13. If you…………this switch, the computer…………on.

a. press/ comes

b. will press/ comes

c. press/ can come

d. have pressed/ will come

14. If you…………with the computer, I’ll put it away.

a. will finish

b. have finished

c. had finished

d. finished

15. If Matthew is going to a job interview, he…………a tie.

a. will

b. can wear

c. should wear

d. might wear

IV. Look at the information in brackets and complete the sentences using if or when and a verb in the present simple.

1. (I may see Tom tonight.) If I see Tom. I’ll tell him the news.

2. (Melanie is coming soon.) …………………..can you let het in, please?

3. (The alarm will ring soon.) …………………..we all have to leave the building.

4. (I might feel better tomorrow.) …………………..I’ll stop the video.

5. (This film finishes at ten.) …………………..I’ll stop the video.

6. (The plan may not work.) …………………..we’ll have to think of something else.

7. (I’m going shopping this evening) …………………..I’ll buy some food.

8. (You might hear some news) …………………..can you ring me immediately?

9. (I’ll get home tonight) …………………..I’ll make myself an omelette.

10. (It might stay fine) …………………..I’ll probably go for a walk later on.

V. Choose the right alternative.

1. If anyone phones/ will phone, tell them I’ll be/ am back at 11:00.

2. I’ll phone you when/ if I get home from work.

3. We can hire a minibus if there’ll be/ there are enough people.

4. Brian looks very different now. When/ If you see him again, you don’t/ won’t recognize him.

5. If they will get/ get married, they will probably more/ probably move to France.

6. If you’ll leave/ leave now, you’ll be/ are home in two hours.

7. There won’t be/ aren’t enough chairs if everybody will come/ come.

8. Don’t worry if/ when I’m late tonight.

9. You have to/ will have to take a taxi home if you want/ will want to leave now.

10. If/ when they don’t come soon, I’m not going to wait

VI. Choose the one option – a, b, c or d – that best completes the passage.

The country and the city have advantages and disadvantages. People in the country live in more beautiful (1)...............They enjoy peace and quiet, and can do their work at their own (2)...............because no one is in a hurry. They live in larger, more comfortable houses, and their (3)...............are more friendly, and ready to help them when they need it. However, their life can be (4)...............and they can be (5)..............., a long way from the nearest town, (6)...............is a serious problem if they are ill or have to (7)...............children to school.

The city has all the (8)...............the country lacks, but it also has a lot of disadvantages. Cities are often ugly and (9)...............; they not only have bad air but are also noisy. Everyone is always in (10)...............and this means that people have no time to know each other and make friends.

1. a. scenery

b. surrounding

c. sightseeing

d. view

2. a. step

b. way

c. pace

d. ability

3. a. neighbors

b. families

c. children

d. villagers

4. a. exciting

b. interesting

c. monotonous

d. tiresome

5. a. isolated

b. divided

c. shut off

d. kept away

6. a. this

b. that

c. what

d. which

7. a. get

b. take

c. collect

d. let

8. a. aids

b. benefits

c. services

d. provision

9. a. polluted

b. pollution

c. polluting

d. pollutant

10. a. quickly

b. rush

c. leisure

d. haste

VII. Complete each of the following sentences, using the words given.

      Dear Jane,

1. I/ very pleased/ hear/ you/ be here/ next weekend

…………………………………………………………………………………………...

2. Since/ this/ first/ you/ come/ my house/ you/ have/ difficulty/ find/ the way.

…………………………………………………………………………………………...

3. I/ write/ tell/ how/ get/ my house/ Roston Station.

…………………………………………………………………………………………...

4. Well/ after/ you/ come/ the station/ walk/ Robinson Road.

…………………………………………………………………………………………...

5. Keep/ walk/ past/ market/ office building.

…………………………………………………………………………………………...

6. When/ reach/ Park Road/ turn left/ walk/ past/ school/ your left/ mall/ your right.

…………………………………………………………………………………………...

7. My house/ toward/ end/ Park Road/ opposite/ small park.

…………………………………………………………………………………………...

8. It’ll/ you/ about twenty minutes/ walk/ my house/ station.

…………………………………………………………………………………………...

9. If/ you/ any trouble/ get/ my place/ call/ me/ this phone number 509 45673.

…………………………………………………………………………………………...

10. Look/ see/ you soon.

…………………………………………………………………………………………...

  Love,

Đáp án Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 8

I.

1. a

2. a

3. b

4. d

5. b

6. d

7. b

8. a

9. b

10. c

11. d

12. d

13. c   

14. c

15.d

 

 

 

 

 

II.

1.d    2.d    3.d    4.b    5.b    6.c    7.b    8.c    9.a    10.c    11.a

III.

1. a

2. d

3. a

4. b

5. c

6. d

7. c

8. b

9. a

10. a

11. d

12. d

13. a

14. b

15. c

 

 

 

 

 

IV.

2. When Melanie comes

7. When I go shopping this evening

3. When the alarm rings,

8. If you hear some news

4. If I feel better tomorrow

9. When I get home tonight

5. When this film finishes

10. If it stays fine

6. If the plan doesn’t work

 

V.

1. phones – ‘ll be

6. leave – ‘ll be

2. when

7. won’t be - come

3. there are

8. if

4. when – won’t

9. will have to - want

5. get married – will probably move

10. If

Đánh giá bài viết
1 2.871
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm