Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 10 năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đề thi giữa học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh

Để giúp các bạn học sinh ôn tập một cách dễ dàng hơn nhằm chuẩn bị cho kì thi giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 10, chúng tôi xin giới thiệu đến các bạn Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 10 năm học 2016 - 2017 có đáp án. Qua đây, các bạn sẽ hệ thống lại kiến thức phù hợp với cấu trúc đề thi. Chúc các bạn học tốt.

Đề cương ôn thi Tiếng Anh học kỳ II lớp 10

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 tỉnh Vĩnh Phúc

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 trường THPT Lương Ngọc Quyến, Thái Nguyên

Đề thi giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 - Đề 1

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

Câu 1: A. lines         B. prizes          C. caps        D. meters

Câu 2: A. abandoned     B. established      C. borrowed     D. threatened

Câu 3: A. crooked       B. booked         C. looked       D. cooked

Câu 4: A. population      B. national          C. question      D. station

Câu 5: A. engineer      B. where           C. atmosphere   D. cheer

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose from the best answer to complete each sentence.

Câu 6: ______, he kept on smoking.

A. In spite he has bad cough           B. In spite of his bad cough

C. As his bad cough                 D. Because of his bad cough

Câu 7: These flowers are fresh. They ______ from the garden.

A. have been picked just              B. have been just picked

C. just have been picked              D. have just been picked

Câu 8: John: I'm really tired. ______ resting before we go out?

Claire: That's good idea. I'm tired too.

A. How about         B. Shall we     C. Why don't we         D. Let's

Câu 9: She sometimes does not have enough time to take care _______her old parents.

A. on               B. to          C. of                  D. for

Câu 10: Nearly 1,000 of the world's bird species are threatened with ________.

A. destruction         B. appearance   C. protection            D. extinction

Câu 11: At the weekend, the beach is often crowded ______ people.

A. with              B. over        C. in                  D. for

Câu 12: Ann: "Would you like to have lunch with us?"

       Beck: "______."

A. You are welcome             B. Yes, I'd love to

C. Not at all                   D. Thank you

Câu 13: I will never talk to you again ______ you apologize me ______ your being so rude.

A. unless/ for          B. whether/ of    C. if/ for               D. or/ of

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. by                B. against       C. with               D. for

Câu 15: The teacher had divided the students ______ small groups before they did their task.

A. in                B. for          C. of                 D. into

Câu 16: Sperm whale populations are at risk ______ hunting and their accidental entrapment in fishing nets.

A. because           B. in spite of     C. thanks to           D. due to

Câu 17: Some plants and animals are referred to as ______ organisms because they are extremely small.

A. youngest           B. tin           C. big                D. tiny

Câu 18: These plants cannot ______ in your garden. It never gets any sun.

A. survivor            B. surviving      C. survive             D. survived

Câu 19: Sperm whales are ______, which means they eat meat.

A. omnivores          B. herbivores     C. carnivores          D. mammals

Câu 20: ______ air makes people unpleasant to breathe.

A. Pollution.          B. Polluting       C. Pollute             D. Polluted

Câu 21: Lan: I'm leaving for lunch. ______?

      Mai: Thanks, but I can't right now. I'm really busy.

A. Do you come                B. Would you like to come

C. Could you come              D. Do you feel like going

Câu 22: Some animals are on the ______ of becoming extinct.

A. verge            B. tip            C. edge              D. side

Câu 23: If I had had enough money, I ______ a dictionary.

A. would bought       B. would buy       C. will buy            D. would have bought

Câu 24: I ______ to parties very often.

A. don't invite         B. not invited      C. not invite           D. am not invited

Câu 25: I think you ______ apologize for your bad behaviour.

A. ought            B. shall           C. should             D. have

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

Câu 26: Contamination is threatening the park and many species of animals living in it.

A. distribution         B. pollution        C. elimination          D. population

Câu 27: The society was set up to preserve endangered species from extinction.

A. found             B. established      C. distinguished        D. prevented

Câu 28: People in this region cultivate mainly rice and vegetables.

A. destroy           B. develop         C. grow              D. support

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

Câu 29: The floor was covered with tiny pieces of paper.

A. unimportant        B. many          C. extremely small      D. very large

Câu 30: We had an accidental meeting with an old friend at the party last night.

A. expected          B. unacceptable     C. unpleasant         D. unlucky

V. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the word or phrase that needs correction.

Câu 31: We could have given you a lift if we had know you were coming this way.

A. were coming        B. could          C. had know          D. given

Câu 32: We haven't seen Jim since he has returnedthe countryside.

A. since             B. the            C. haven't seen        D. has returned

Câu 33: They also learn about the habits of animals and how one species is dependent upon another for surviving.

A. dependent         B. how           C. about              D. surviving

Câu 34: Were Mr Morgan still head teacher, he would not permit such bad behave.

A. behave            B. Were Mr Morgan  C. would             D. such

Câu 35: I don't have many time to prepare for the job interview.

A. for               B. to prepare       C. many time          D. don't have

Đề thi giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 - Đề 2

Câu 6: If I had noticed him, I hello to him.

A. would have said       B. would say      C. say           D. said

Câu 7: Many animals are________ for their fur or other valuable parts of their bodies.

A. killed              B. died           C. dying          D. killing

Câu 8: I think all drivers wear seatbelts while driving .

A. needn’t            B. should          C. need          D. shouldn’t

Câu 9: Some tiny organisms are ___________ along by the currents .

A. taken             B. flowed          C. carried        D. moved

Câu 10: Ann: “Would you like to have lunch with us?” ~ Beck: “ __________________”.

A. Thank you         B. Yes, I'd love to     C. Not at all      D. You are welcome

Câu 11: If someone _______ into the store, smile and say: 'May I help you?'

A. came             B. would come       C. comes        D. had come

Câu 12: _______to music is a great way to relax.

A. Listen            B. Listened         C. Listening      D. To listen

Câu 13: Why did Tom keep making jokes about me? I don't enjoy____________.

A. to be laughed at     B. being laughed at   C. laughing at     D. be laughed at

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. against           B. with            C. for           D. by

Câu 15: If I _______that you were ill last week, I would have gone to see you.

A. known            B. knew            C. know         D. had known

Câu 16: The staff are .working at weekend _______ delay the project any further.

A. so as not to        B. for not           C. to not         D. so that not to

Câu 17: The teacher had devided the students ______ small groups before they did their task.

A. in               B. for              C. of            D. into

Câu 18: If you _______ us about the bad service, we'd have eaten there.

A. hadn't told         B. wouldn't have told   C. didn't tell       D. had told

Câu 19: In funeral, people always play ______ music.

A. delightful          B. powerful         C. mournful        D. lyrical

Câu 20: The soft background music made her _______ sleepy.

A. feels.             B. feel             C. to feel         D. feeling

Đáp án đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10

1. B

2. B

3. B

4. D

5. D

6. A

7. A

8. B

9. C

10. B

11. C

12. C

13. B

14. A

15. D

16. A

17. D

18. A

19. C

20. B

21. A

22. C

23. A

24. B

25. B

26. B

27. A

28. C

29. C

30. C

31. A

32. D

33. B

34. D

35. D

36. B

37. B

38. D

39. D

40. B

41. D

42. D

43. C

44. D

45. A

46. C

47. C

48. A

49. A

50. C

Đánh giá bài viết
7 6.834
Đề thi giữa kì 2 lớp 10 Xem thêm