Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 9 năm học 2019 - 2020 có đáp án

Kỳ thi giữa học kì 2 lớp 9 năm 2019 - 2020 đang gần kề, VnDoc.com trân trọng gửi tới các bạn Bộ đề thi giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án. Hãy thử sức với các đề thi này để tích lũy thêm kiến thức và kinh nghiệm làm bài. Chúng tôi hi vọng, bộ đề thi này sẽ hữu ích cho kì ôn tập của bạn. Chúc các em đạt điểm cao trong kì thi sắp tới!

Đề thi giữa kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh Số 1

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. used

B. arrived

C. closed

D. liked

2. A. internet

B. invent

C. bucket

D. spend

3. A. watch

B. chemistry           

C. latch   

D. check

4. A. teach 

B. jeans

C. clean

D. instea

5. A. rice 

B. pipe

C. fill

D. appliance

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. I suggest _____________ off the lights before going out.

A. turn           

B. to turn            

C. turning              

D. turned

2. I lost my pen. I have looked __________ it for all the morning.

A. after           

B. for              

C. up                  

D. at

3. She was lazy, _________ she didn't pass the exam.

A. but            

B. since            

C. however             

D. so

4. You often waste garbage around the school yard, _________?

A. aren't you       

B. you aren't         

C. do you              

D. don't you

5. She felt very __________ because of her good result.

A. happy          

B. happiness        

C. happily              

D. unhappy

6. ____________ she often tells lies, many people believe her.

A. Therefore       

B. Because         

C. Although             

D. However

7. I bought a picture _____________ was very valuable.

A. which          

B. when            

C. who                

D. where

8. She sings and dances ______________.

A. beauty         

B. beautiful          

C. beautifully            

D. beautify

9. If we go on littering, the environment will be seriously ___________.

A. pollute         

B. polluted          

C. pollution             

D. pollutants

10. I suggest we ________ energy-saving bulbs instead of ordinary 100-watt bulbs.

A. to use          

B. used            

C. using               

D. should use

II. Reorder the sentences to make a meaningful dialogue (1.0pt)

1. Just in case the market will be closed and no food will be available.

2. And I think we should buy some canned food, too.

3. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

4. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

5. What for?

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn't cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the Sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oid or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun's energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

Questions:

1. Is solar energy an efficient source of power?

2. Where are the solar panels placed?

3. How long can the solar energy be stored?

4. When will cars use solar power instead of gas in Sweden?

5. Is the solar energy used in Vietnam now?

D. WRITING

Use the words or phrases given below to complete a passage about how necessary to celebrate a day for parents. An example (0) is done for you. (3.0 pts)

0. It/ necessary/ have/ celebrate/ our parents.

=> It is necessary to have to celebrate for our parents.

1. Children/ have/ special day to express/ feelings, memories and love/ their parents.

2. We have/ opportunity/ enhance the family traditions/ get together.

3. Sunday/ a day off/ so everybody/ free from work and study.

4. Children/ give their parents/ flowers/ send cards/ make/ special cakes they like.

5. I believe/ idea/ be supported/ and/ it/ be celebrated nationwide.

Đáp án Đề thi giữa kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh Số 1

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. D; 2. C; 3. B; 4. D; 5. C

Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. C; 2. B; 3. D; 4. D; 5. A; 6. C; 7. A; 8. C; 9. B; 10. D

Put the sentences in the dialogue in the correct order. (1.0pt)

4 - 3 - 2 - 5 - 1

Read the passage, then answer the questions below. (2.0pts)

1. Yes. It is. 

2. They/ Solar panels are placed on the roofs of a house.

3. It/ The solar energy can be stored for a number of days.

4. Cars will use solar power instead of gas in Sweden by the year 2015.

OR: In Sweden, cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

5. Yes, it is.

Use the words or phrases given below to complete a passage about how necessary to celebrate a day for parents. (3.0pts)

1 - Children should have a special day to express their feelings, memories and love for their parents.

2 - We will have an opportunity to enhance the family traditions and (to) get together.

3 - Sunday is a day off, so everybody is free from work and study.

4 - Children should/can give their parents flowers, send cards and/or make special cakes (that) they like.

5 - I believe my idea will be supported and it will be celebrated nationwide.

Đề thi tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 9 số 2

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from the other three.

1. A. flow B. row C. know D. now

2. A. fly B. hobby C. energy D. ordinary

3. A. dump B. bulb C. nuclear D. plumber

4. A scheme B. mechanic C. machine D. chemistry

5. A. tower B. slow C. flower D. down

II. Choose the best option (2,0p)

1. Computer is one of the most important .......of 20th century.

A.inventions

B. invent

C. inventor

D. inventing

2. My brother likes ......soccer than me.

A. to play

B. playing

C. played

D.plays

3. If the weather is good tomorrow, we........there.

A. go

B. to go

C. will go

D. goes

4. He suggested.......money for the poor in the school.

A. to save

B. saving

C. saved

D. save

5. Can you...the lights? It's too dark to see anything here.

A. turn on

B. turn off

C. turn in

D. turn down

6. I am disappointed ....... people have spoiled this area.

A. that

B. when

C. if

D. with

7. In order to save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by ..............

A. an energy –saving bulb

B. an energy – save bulb

C. a saving energy bulb

D. A save- energy bulb

8. People nowadays are interested ........... saving money and natural resourses.

A. on

B. in

C. with

D. to

C. READING

Read the following passage and answer the questions below (2.5 pts)

Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is as complicated as it is serious. It is complicated because much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust from automobile provides transportation to millions of people. Factories discharge much of the material that pollutes the air and water, but factories give employment to a large number of people.

1) True (T) or false (F) statements (1,0 pt)

...........1. Most people want to reduce pollution.

...........2. Pollution problem is complicated and serious.

...........3. Pollution is brought about by things that benefit people.

...........4. Exhaust from automobile doesn't cause large percentage of air pollution.

2) Answer the questions: (1,5pt)

1. What does everyone want to reduce?

.................................................................................

2. Why is the pollution problem complicated?

.....................................................................................

3. Do you want to reduce pollution? How come?

...................................................................................

D- WRITING

I. Rewrite the sentences with the words given keep the same meaning. (1,5 pts)

1. Let's put garbage bins around the schoolyard.

I suggest.............................................................................

2. They will build a new mall here.

A new mall ..........................................................................

3. The festival is called Easter. It is in the late March or early April.

The festival which..................................................................

II. Write sentences using words or phrasers provided (1,0 p)

1. I/ think/ it/ neccessary/celebrate/ Mother's Day/Vietnam.

.........................................................................................

2. I/ suggest/ go/ on/ picnic/ countryside.

.........................................................................................

Đáp án Đề thi tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 9 số 2

Choose the word that has the underlinedpart pronounced differently. 

1. C; 2. A; 3. C; 4. C; 5. B;

Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence

1. A; 2. B; 3. C; 4. B; 5. A; 6. A; 7. A; 8. B;

True or False statement

1. F; 2. T; 3. T; 4. F;

Read the passage carefully then answer the questions below.

1. Everyone wants to reduce pollution.

2. Because much pollution is caused by things benefit people.

3. Ss' answer

Rewrite each sentence below so that it has the same meaning 

1. I suggest putting garbage bins around the school year.

2. A new mall will be built here.

3. The festival which is in the late March or early April called Easter.

II. Write sentences using words or phrases provided 

1. I think it is necessary to celebrate Mother's Day in Vietnam.

2. I suggest going on a picnic in the countryside.

Trên đây là Bộ 2 đề thi tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 9 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 8.819

Video đang được xem nhiều

Đề thi giữa kì 2 lớp 9 Xem thêm