Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020 có đáp án

9 3.656

Bộ đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm học 2019 - 2020 bao gồm 4 đề thi có đáp án được biên soạn bám sát chương trình học, là tài liệu cực hay dành cho các em học sinh ôn tập trước kỳ thi. Sau đây mời các tải về để xem trọn bộ 4 đề và đáp án.

Để chuẩn bị cho kì thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 7 năm 2019 sắp tới đây, VnDoc cung cấp cho các em học sinh tài liệu ôn thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 chương trình mới, với các dạng bài tập hay, giúp các em có sự chuẩn bị cũng như làm quen được với nhiều dạng đề khác nhau, tự đó có thể tự tin bước vào các bài thi chính thức. Chúc các em học tốt.

 

ĐỀ THI GIỮA KÌ 1 LỚP 7 MÔN TIẾNG ANH - ĐỀ SỐ 1

PHÒNG GD & ĐT …..

 

BÀI KSCL GIỮA KÌ I - NĂM HỌC 2019 - 2020

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 7 (Chương trình mới)

Thời gian làm bài: 45 phút

A. LISTENING

I. Listen to Jack and Naomi. Are the statements below true (T) or false (F)? Check (T or F) in the boxes. (1.25 pts)

Statements

T

F

1. Jack’s weekend was very bad.

 

 

2. Jack bought a CD as a present for his dad and he took it home.

 

 

3. He met some friends in town and they had dinner at a café on Saturday night.

 

 

4. On Sunday, he wrote a short e-mail and sent it successfully to his friend in Canada.

 

 

5. He rented a DVD- Troy, but there was a different film in.

 

 

II. Listen and circle the best answer for the following questions as you hear. (1.25 pts)

1. How was Melissa’s weekend?

A. It’s terrible.

B. It’s very good.

C. It’s OK.

2. What did she do on Saturday night?

A. She went out.

B. She stayed at home.

C. She visited her friend.

3. Who did she go to the cinema with?

A. With her sisters.

B. With her boyfriend.

C. With some friends.

4. What was the film like?

A. It was so boring

B. It was really good.

C. It was not very good.

5. What did she do on Sunday?

A. Stayed at home and watched TV

B. Slept in until 10 a.m.

C. Did gardening with her mom.

B. PHONETICS + LANGUAGE FOCUS + LANGUAGE FUNCTION

I/ Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0.5 pt)

1. A. score       B. receive        C. scout            D. comics

2. A. surprise     B. alone          C. neighbour        D. burn

3. A. of          B. fat            C. few             D. safe

4. A. sping       B. visit           C. present         D. usually

5. A. curl        B. keen           C. glove           D. cook

II. Choose the best answer to complete the sentences. (2,0 pts)

1. Hoa _________ eating Vegetables because it's good for her health.

A. dislikes

B. likes

C. hates

D. doesn't like

2. Don't read in bed, _______ you'll harm your eyes.

A. or

B. and

C. but

D. so

3. It's good to____ blood because you can save people's lives.

A. help

B. use

C. donate

D. collect

4. They_____ the beach one week ago.

A. cleaned

B. clean

C. cleaning

D. to clean

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more

B. less

C. much

D. fewer

6. I ............... playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find

B. think

C. say

D. tell

7. -“ Would you like me to turn off your computer?

- “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks

B. Yes, please

C. Don’t do it

D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things.

B. playing sports

C. dancing

D. board games

C. READING

I. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one Extra word you don’t need to use. (1.0 pt)

hobby / improve / when / writes/ because / difficult

My Favourite Hobby

My name is Sara. My favourite _____________(1) is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it ______________(2) I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers always taught me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy ending. I was thrilled when I read a detective story.

I enjoy reading ______________(3) I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who _____________(4) “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further _________________(5) my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different cultures and customs of other countries in the world too.

I read at least one hour every day. I read books by myself. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it might be very challenging.

II. Read the following passages and answer the questions below. (1.5 pts)

Oil painting:

Since the 18th century, under the impact of society, culture, and technology, oil painting has undergone dramatic changes. They are rebellious but passionate, and prosperous.

Watercolor paintings

Watercolor paintings are considered a unique way to creatively represent dreams, illusions, emotions, and bright feelings using water-soluble pigments.

Sketch: (Tranh phác họa)

Van Gogh did not begin painting until his late twenties. He produced more than 2,000 artworks, consisting of around 900 paintings and 1,100 sketches.

Portrait: (Tranh chân dung)

The Mona Lisa is a famous 16th-century portrait by Leonardo da Vinci. The true identity of the woman pictured in the portrait remains unknown, despite intensive researchs by art historians.

1. What kind of painting is rebellious?

=>................................................................................................................................

2. Who was famous for Sketch?

=>................................................................................................................................

3. When did Leonardo da Vinci draw the portrait ‘ The Mona Lisa”?

=>................................................................................................................................

D. WRITING

I. Combine each pair of the following sentences into one, using the suggested conjunctions in the brackets. (1.5 pts)

1. Mr. Hai usually has stomach problems. He eats dinner very close to the bedtime. (so)

=>………………………………………............................................................................................

2. My dad has a lot of carved eggs. He has never sold any of them. (but)

=> .......................................................................................................................................................

4. You will get a breathing problem. Clean your bed room more regularly. (or)

=> .......................................................................................................................................................

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.(1.0 pt)

1. It/ be/ good idea/ eat/ diferrent/ kind/ fruit/ vegetable/ every day.

=> .......................................................................................................................................................

2. My brother/ not like/ ice-skating/ because/ think/ it/ dangerous.

=> .......................................................................................................................................................

===========The end ============

Good luck!

ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ SỐ 1

BÀI KSCL GIỮA KÌ I MÔN: TIẾNG ANH LỚP 7

Năm học 2019- 2020

A. LISTENING (Tỉ lệ 25%)

I. Listen to Jack and Naomi. Are the statements below true (T) or false (F)? Check (T or F) in the boxes. (5 items x 0,25 = 1.25 pts)

1.T

2. F

3. T

4. F

5. T

II.  Listen and circle the best answer for the following questions as you hear.

(5 items x 0,25 = 1.25 pts)

1.C

2. A

3. C

4. B

5. A

B. PHONETICS + LANGUAGE FOCUS + LANGUAGE FUNCTION (Tỉ lệ 25%)

I/ Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.)

(5 items x 0,1 = 0,5 pt)

1.B

2. D

3. A

4. B

5. C

II. Choose the best answer to complete the sentences. (8 items x 0,25 =2,0 pts)

1. B

2. A

3. C

4. A

5. B

6. A

7. A

8. D

C. READING

I. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one Extra word you don’t need to use. (5 items x 0,2 = 1,0 pt)

1. hobby

2. when

3. because

4. writes

5. improve

II. Read the following passages and answer the questions below. (1.5 pts)

1. It is Oil painting.

2. Van Gogh was famous for it.

3. He painted it in the sixteenth century.

E. WRITING

I. Combine each pair of the following sentences into one, using the conjunctions in brackets.

(3 items x 0,5 =1.5 pts)

1. Mr. Hai eats dinner very close to the bedtime, so he usually has stomach problems.

2. My dad has a lot of carved eggs, but he has never sold any of them.

3. Clean your bed room more regularly or you will get a breathing problem.

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences. (2 items x 0,5 =1.0 pt)

1. It’s a good idea to eat diferrent kinds of fruit and vegetables every day.

2. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is dangerous.

===========The end ===========

PHÒNG GD & ĐT ……..

 

BÀI KSCL GIỮA KÌ I - NĂM HỌC 2019 - 2020

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 7 (Chương trình mới)

Thời gian làm bài: 45 phút

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA KÌ 1 TIẾNG ANH 7 - ĐỀ SỐ 2

A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)

1. A. open       B. cold       C. doing         D. going

2. A. fear        B. earn       C. hear          D. clear

II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)

3. A. collector     B. again        C. dirty           D. provide

4. A. pottery      B. model        C. badminton       D. gymnastics

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).

5. The cat is …………….. the computer.

A. between

B. behind

C. next

D. in front

6. We usually …….. football in the winter

A. do

B. make

C.have

D. play

7. I ……. football every afternoon.

A. play

B. do

C. have

D.does

8. He is holding his neck. I think he has a __________.

A. sunburn

B. flu

C. sore throat

D. toothache

9. Sports like riding a bike and running use a lot of ____________.

A. calories

B. diet

C. food

D. fruit

10. You are a ________if you help other people willingly and without payment.

A. homeless person

B. orphan

C. sick child

D. volunteer

11. If you have a lot of bottles, dolls or stamps, your hobby is __________.

A. cycling

B. collecting

C. decorating

D. carving

12. My sister__________to pop music every day.

A. listen

B. listening

C. listens

D. will listen

13. Because Minh has_________worked for a charity shop, he really wants to do it.

A. ever

B. ago

C. already

D. never

14. My father has a/ an _________hobby: carving eggshells.

A. horrible

B. unusual

C. bad

D. boring

15. You’ll become healthier if you consume _________soft drinks.

A. less

B. more

C. fewer

D. much

16. A: This weekend I’m going to the SOS village to teach the children there.

B: I________you.

A. join

B. am joining

C. will join

D. have joined

IV. Match the sentences in A with the sentences in B to form meaningful sentences. (1 m)

A

B

17. Eat a lot of red fruits and vegetables

18. Eat less high-fat food

19. Don’t read or study when there’s not enough light

20. Eat enough calories.

a. because it is harmful for your eyes.

b. or you will become weak and tired.

c.to keep you from getting fat.

d .because they provide vitamin A which is good for the eyes.

C. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

KEEPING OUR TEETH HEALTHILY

How can we keep our teeth healthy? First, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist.

Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush fluoride toothpaste at least twice a day – once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal.

Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay.

Mark the sentences

T/F

21. We should not visit our dentist regularly.

 

22. It’s possible to wait until we have toothache, then we see a dentist.

 

23. We ought to brush our teeth twice a day.

 

24. We should eat more fish, raw vegetables and fresh fruit.

 

25. People are advised to eat chocolate, sweets biscuits and cakes between meals.

 

II. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)

HOBBIES

Many pupils of our school have (26)______hobbies. Lara is 11 years old. She likes (27)_________ poems and painting pictures.

Tom is 15 years old ans he has very interesting hobbies. He likes dancing, designing Internet sites and (28)_________ the piano.

Robert is almost 13 years old. His hobbies are playing football and (29)________ detective stories. Our pupils do many interesting things and they are very busy.

They also love different (30)_______. Tom is the best pupil at Maths. Lara is good at Arts and Literature. And Robert is one of the best pupils at PE. Their hobbies help them study well too.

1. A. interest    B. interesting      C. interested        D. interests

2. A. write      B. writes          C. writing           D. wrote

3. A. playing     B. play           C. plays          D. to play

4. A. read        B. reads         C. to read           D. reading

5. A. objects      B. sports        C. subjects         D. hobbies

C. WRITING. (2.5 ms)

I. Complete the following sentences using the cues given. (1 m)

1. I/ work/ in/ bank/ for ten years.

...........................................................................................................................................

2. She/ not watch/ TV/ yesterday.

...........................................................................................................................................

II. Imagine that you are a doctor. Write an e-mail of 60 – 80 words to respond your patient who is putting on weight. Give him/ her your advice. (1.5 m)

ĐÁP ÁN ĐỀ THI GIỮA KÌ I LỚP 7 MỚI - ĐỀ 2

ĐỀ 2

1C

2B

3C

4D

5B

6D

7A

8C

9A

10D

11B

12C

13D

14B

15A

16C

17D

18C

19A

20B

21F

22F

23T

24T

25F

26B

27C

28A

29D

30C

WRITING

- I’ve worked in a bank for ten years.

- She didn’t watch TV yesterday.

Mời các bạn tải về để xem toàn bộ 4 đề thi và đáp án trong file tải của Bộ đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 năm học 2019 - 2020 có đáp án. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com để học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Đánh giá bài viết
9 3.656
Tiếng Anh 7 mới Xem thêm