Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh trường THCS Lê Quý Đôn

1 490

Mời các bạn tham khảo Bộ đề kiểm tra giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 trường THCS Lê Quý Đôn do VnDoc sưu tầm và đăng tải sau đây. Đề thi giữa kì 1 lớp 7 có ma trận và đáp án, sẽ là tài liệu hay giúp các em học sinh ôn tập, đồng thời là tài liệu giúp thầy cô có thêm tài liệu tham khảo để ra đề thi.

Kỳ thi giữa học kì 1 sắp tới. Nhằm giúp các em học sinh có thêm tư liệu ôn tập và các thầy cô có tài liệu tham khảo ra đề, VnDoc giới thiệu tới các bạn bộ đề thi giữa kì lớp 7 với tổng hợp các đề thi của các môn được sưu tầm và tuyển chọn từ các trường trên cả nước, giúp các em có thể làm quen với nhiều dạng đề, đồng thời có sự chuẩn bị tốt nhất cho các bài kiểm tra quan trọng sắp tới. Chúc các em học tốt. 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BÌNH THUẬN

TRƯỜNG TH - THCS - THPT LÊ QUÝ ĐÔN

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA KÌ 1 - NĂM HỌC 2017 - 2018

Môn: Tiếng Anh Khối: 7 Thời gian làm bài: 45 phút

Ngày kiểm tra : ...../.../2017 

Name: ………………………….. Class: 7A1

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA KÌ 1 LỚP 7 MÔN TIẾNG ANH - ĐỀ 1

A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)

1. A. bottle   B. collect   C. purpose  D. second

2. A. fear    B. earn     C. hear     D. clear

II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)

3. A. collector B. again C. dirty D. provide

4. A. pottery B. model C. badminton D. gymnastics

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).

5. It’s good to__________blood because you can save people’s lives.

A. use B. help C. donate D. collect

6. I_____playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find B. tell C. say D. think

7. Nam wants to lose weight,________he began jogging last Sunday.

A. and B. so C. because D. or

8. He is holding his neck. I think he has a __________.

A. sunburn B. flu C. sore throat D. toothache

9. Sports like riding a bike and running use a lot of ____________.

A. calories B. diet C. food D. fruit

10. You are a ________if you help other people willingly and without payment.

A. Homeless person B. orphan C. sick child D. volunteer

11. If you have a lot of bottles, dolls or stamps, your hobby is __________.

A. cycling B. collecting C. decorating D. carving

12. My sister__________to pop music every day.

A. listen B. listening C. listens D. will listen

13. Because Minh has_________worked for a charity shop, he really wants to do it.

A. ever B. ago C. already D. never

14. My father has a/ an _________hobby: carving eggshells.

A. horrible B. unusual C. bad D. boring

15. You’ll become healthier if you consume _________soft drinks.

A. less B. more C. fewer D. much

16. A: This weekend I’m going to the SOS village to teach the children there.

B: I________you.

A. Join B. am joining C. will join D. have joined

IV. Match the sentences in A with the sentences in B to form meaningful sentences. (1 m)

A

B

17.Eat a lot of red fruits and vegetables

18. Eat less high-fat food

19.Don’t read or study when there’s not enough light

20.Eat enough calories.

a. because it is harmful for your eyes.

b. or you will become weak and tired.

c.to keep you from getting fat.

d .because they provide vitamin A, which is good for the eyes.

B. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

KEEPING OUR TEETH HEALTHILY

How can we keep our teeth healthy? First, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist.

Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush fluoride toothpaste at least twice a day – once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal.

Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay.

Mark the sentences

T/F

21. We should not visit our dentist regularly.

 

22. It’s possible to wait until we have toothache, then we see a dentist.

 

23. We ought to brush our teeth twice a day.

 

24. We should eat more fish, raw vegetables and fresh fruit.

 

25. People are advised to eat chocolate, sweets biscuits and cakes between meals.

 

II. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)

HOBBIES

Many pupils of our school have (26)______hobbies. Lara is 11 years old. She likes (27)_________ poems and painting pictures.

Tom is 15 years old ans he has very interesting hobbies. He likes dancing, designing Internet sites and (28)_________ the piano.

Robert is almost 13 years old. His hobbies are playing football and (29)________ detective stories. Our pupils do many interesting things and they are very busy.

They also love different (30)_______. Tom is the best pupil at Maths. Lara is good at Arts and Literature. And Robert is one of the best pupils at PE. Their hobbies help them study well too.

26. A. interest B. interesting C. interested D. interests

27. A. write B. writes C. writing D. wrote

28. A. playing B. play C. plays D. to play

29. A. read B. reads C. to read D. reading

30. A. objects B. sports C. subjects D. hobbies

C. WRITING. (2.5 ms)

I. Complete the following sentences using the cues given. (1 m)

1. I/ work/ in/ bank/ for ten years.

........................................................................................................................................................

2. She/ not watch/ TV/ yesterday.

........................................................................................................................................................

II. Imagine that you are a doctor. Write an e-mail of 60 – 80 words to respond your patient who is putting on weight. Give him/ her your advice. (1.5 m)

........................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................

ĐỀ THI GIỮA KÌ I LỚP 7 MÔN TIẾNG ANH - ĐỀ 2

A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)

1. A. go     B. photo      C. piano     D. collect

2. A. watch   B. catch      C. school       D. teach

II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)

3. A. temperature     B. stomachache      C. adult      D. advice

4. A. recycle          B. benefit          C. provide       D. encourage

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).

5. ________are those who do not have a home and really need help.

A. elderly people B. sick children C. homeless people D. disabled people

6. She often _______money to charitable organisations.

A. donate B. volunteer C. recycle D. plant

7. I think I_______him before.

A. meet B. met C. will meet D. have met

8. When I was a little girl, I often_________ the piano.

A. play B. played C. plays D. have play

9. Eat______junk food. It makes you fat!

A. less B. fewer C. more D. many

10. I have temperature,____I feel tired.

A. and B. or C. but D. so

11. She looks very red. She was outdoors all day yesterday. I think she has __________.

A. sunburn B. headache C. toothache D. flu

12. My grandparents _____exercise in their free time.

A. play B. collect C. go D. do

13. If you always buy flowers and put them in a vase to display in your house, your hobby is ________.

A. collecting flowers B. arranging flowers C. planting trees D.bird-watching

14. They hate ________noodles. They prefer rice.

A. eating B. eat C. eats D. ate

15. I find this hobby________because carved eggshells are unique gifts for families and friends.

A. interest B. interested C. to interest D.interesting

16. Go Greens _________the environment.

A. gives B. protects C. donates D. recycles

IV. Match the clauses in A with the clauses in B to form meaningful sentences. (1 m)

A

B

17. I want to eat some junk food,

a. and I feel tired.

18. I don’t want to be tired tomorrow,

b. or I can cycle to school.

19. I have a temperature,

c. but I am putting on weight.

20. I can exercise every morning.

d. so I should go to bed early.

B. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

Dentists say that the most important part of tooth care happens at home. So, what should we do to have good oral teeth?

First of all, we should brush our teeth at least twice a day – after breakfast and dinner. To keep our teeth healthy, we should brush thoroughly for two minutes. Move the brush back and forth and make sure to clean the back, front and top sides of each tooth. Second, among a lot of toothbrushes in the supermarket, we should choose a small-headed soft toothbrush. It can reach all areas of the mouth and doesn’t harm our teeth and gums. We should also replace the toothbrush every three months.

Third, we should use mouthwash after brushing. Each tooth has five sides, but a toothbrush cleans only three of them. The mouthwash helps us clean teeth completely. Remember to spit it out.

Fourth, we should choose the best food for the health of our teeth which includes cheeses, chicken or other meat and nuts. These food provide the calcium which helps strengthen the teeth. Some vegetables like garlic, ginger or pepper can be used as home remedies for a toothache. Try to advoid snacks, sugary food or soda.

Last but not least, we should visit our dentist at least every six months and every time that we have a problem with our teeth.

Mark the sentences

T/F

21. Tooth care doesn’t include taking care of the teeth at home.

 

22. We should brush our teeth for one minute.

 

23. Among a lot of kinds of mouthwash, we should choose carefully.

 

24. Snacks and sugary food are harmful for the teeth.

 

25. We should choose a toothbrush with a small head.

 

II. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)

WHAT IS COMMUNITY SERVICE?

Community service is (26)_________to help those in your community. It might be something that is done once or on a regular basis. Community (27)__________ is often referred to as “giving back to your (28)________”. It can be done by an (29)__________ or an organisation. Community service is giving your time without being (30)__________, whether it is to help the less fortunate or to help clean up your community.

26. A. volunteer B. volunteering C. voluntary D. to volunteer

27. A. benefit B. product C. service D. gift

28. A. community B. volunteer C. friend D. help

29. A. adult B. individual C. elderly person D. area

30. A. given B. donated C. paid D. provided

C. WRITING. (2.5 ms)

I. Complete the following sentences using the cues given. (1m)

1. We/ buy/ new car/ last weekend.

........................................................................................................................................................

2. She/ not write/ her grandparents/ yet.

........................................................................................................................................................

II. Imagine that you are a doctor. Write an e-mail of 60 – 80 words to respond your patient who is putting on weight. Give him/ her your advice. (1.5 ms)

...........................................................................................................................................

...........................................................................................................................................

...........................................................................................................................................

...........................................................................................................................................

...........................................................................................................................................

...........................................................................................................................................

ĐÁP ÁN ĐỀ THI GIỮA KÌ 1 TIẾNG ANH 7

ĐỀ 1

1A

2B

3C

4D

5C

6A

7B

8C

9A

10D

11B

12C

13D

14B

15A

16C

17D

18C

19A

20B

21F

22F

23T

24T

25F

26B

27C

28A

29D

30C

WRITING

1. I’ve worked in a bank for ten years.

2. She didn’t watch TV yesterday.

ĐỀ 2

1D

2C

3D

4B

5C

6A

7D

8B

9C

10D

11A

12D

13B

14A

15D

16B

17C

18D

19A

20B

21F

22F

23F

24T

25T

26B

27C

28A

29B

30C

WRITING

1. We bought a new car last weekend.

2. She hasn’t written to her grandparents yet.

MA TRẬN ĐỀ THI GIỮA KÌ MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

Bộ đề thi giữa kì lớp 7 môn tiếng Anh

Ngoài Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh trường THCS Lê Quý Đôn, VnDoc.com cũng đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 7 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến, ... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
1 490
Đề thi giữa kì 1 lớp 7 Xem thêm