Bộ đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc năm học 2016-2017 có đáp án

1 3.066

Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bộ đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc năm học 2016-2017 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức từ vựng cũng như ngữ pháp tiếng Anh trong học kì vừa qua, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi quan trọng sắp tới. 

SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC

MÃ ĐỀ: 012

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC 2016-2017

MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 9

Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề

Lưu ý: Trước khi làm bài, học sinh ghi mã đề vào tờ giấy thi.

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM:

PART I: PRONUNCIATION

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

1. A. cleaned        B. played        C. used         D. hoped

2. A. entrance       B. paddy         C. bamboo      D. banyan

3. A. brushes        B. lives          C. classes       D. watches

II. Choose the word whose main stress is different from the others in the group. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

4. A. comic          B. novel          C. fashion       D. admire

5. A. divide         B. depend        C. listen         D. enjoy

PART II: LEXICO - GRAMMAR

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

6. The book _______ of 254 pages and 6 chapters.

A. comprises        B. makes         C. has          D. consists

7. Mathematics is a _______________ subject in schools.

A. easy            B. compulsory      C. unimportant   D. choice

8. Nhi felt very proud_____ her success at school.

A. on

B. of

C. about

D. at

9. A holiday in Thai Lan can be _________cheap.

A. surprise

B. surprised

C. surprising

D. surprisingly

10. The weather_________awful yesterday.

A. were

B. was

C. will be

D. has been

11. Where is your sister? ~ She’s out. She said she________back the next day.

A. is

B. was

C. came

D. would be

12. She hasn’t written to me ________ we met last time.

A. since

B. ago

C. for

D. before

13. I wish you _______ stop making so much noise as I am working.

A. may

B. would

C. will

D. can

IV. Find one mistake in the four underlined parts of each sentence. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

14. Nam can playing the piano better than his friends do.                                                                   A              B       C        D

15. I haven’t heard from Nga since a long time.                                                                      A        B        C     D

16. My sister loves watching the stars on night.                                                                    A             B     C      D

17. The students asked if I was going to teach them English next day.                                                            A  B      C                         D

PART III: READING

V. Read the following passage and choose the correct answer for each blank. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

My village is about 50 kilometers (18) ___ the city center. It is a very beautiful and (19) ____ place where people (20) ____ flowers and vegetables only. It’s very famous for (21) _____ pretty roses and picturesque scenery. The air (22)______ quite fresh, and the smell of roses makes people (23) ____ cool. In spring, my village looks like (24)_____ carpet with plenty of colors. Tourists come to visit it so often. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the (25) ____ much time to water the roses. And even at night, people can (26) ____ along the path and enjoy the fresh smell (27) ____ the flowers.

18. A. on          B. for          C. from         D. Since

19. A. peace       B. peaceful      C. peacefully    D. quite

20. A. grow        B. buy          C. grew        D. bought

21. A. its          B. it            C. they         D. them

22. A. is being      B. is            C. was         D. was being

23. A. felt          B. to feel        C. feel         D. feeling

24. A. a           B. an           C. the          D. X

25. A. villages      B. towns        C. villagers      D. city-dwellers

26. A. waked       B. walked        C. walk         D. walking

27. A. on          B. of            C. in           D. at

VI. Read the passage below and choose the correct answer for eachof the following questions. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

AO DAI-THE TRADITIONAL DRESS OF VIETNAMESE WOMEN

Vietnamese schoolgirls in senior high schools wear the white Ao dai as school uniform. The white color of the Ao dai they wear symbolizes the purity of school age. On special occasions Vietnamese women wear the Ao dai of various designs and materials. Women and girls seem look like more graceful and tender in their Ao dai.

Many foreign visitors like this traditional clothing of Vietnamese women. Once a visitor, when seeing schoolgirls walking to school, told me “I enjoy watching them”. They look like fairies in a wonderland with their laps of the Ao dai fluttering. The Ao dai is the pride of Vietnamese women. They know that they wear the unique dress, which is now both traditional and fashionable.

28. The Ao dai of various designs and materialsis often worn_____________ .

A. to school                         B. on special occasions

C. to visit foreigners                   D. to take for a walk

29. The white Ao dai____________ .

A. symbolizes the purity of school age     B. is the pride of Vietnamese women

C. is both traditional and fashionable      D. makes Vietnamese women look more graceful and tender

30. To a visitor, schoolgirls_____________ .

A. look like fairies in a wonderland in their Ao dai

B. look more graceful and tender in their Ao dai

C. enjoy wearing Ao dai

D. like the Ao dai of various designs and materials

31. According to the writer, Ao dai is the unique dress because____________ .

A. it has fluttering laps                 B. it is worn by Vietnamese women

C. it is both traditional and fashionable    D. it is the pride of Vietnamese women

32. The word uniquemeans___________ .

A. beautiful           B. long         C. traditional        D. only

B. PHẦN TỰ LUẬN:

PART IV: WRITING

VII. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

33. She was ill for a long time, so she lost her job.

Because she_______________________ .

34. We started to study English four years ago.

We have __________________________ .

35. The weather isn’t warm today.

I wish ___________________________ .

36. Children eat snacks all over the world.

Snacks ____________________________ .

VIII. Write a paragraph (about 50-80 words) about your most enjoyable trip.

THE END

Họ và tên thí sinh: ……………………………………………………..Số báo danh:……………………

Đáp án Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh

PHẦN TRẮC NGHIỆM (8,0 điểm): 0,25 đ cho mỗi câu trả lời đúng.

PART I:

1.D     2.A     3.B      4.D       5.C

PART II:

6.D     7.B     8.B     9.D       10.B

11.D    12.A    13.B     14.A      15.C

16.D    17.D

PART III:

18.C    19.B    20.A     21.A      22.B

23.C    24.A    25.C     26.C     27.B

28.B    29.A    30.A     31.C     32.D

B. PHẦN TỰ LUẬN: (2,0 điểm)

PART IV:

VII. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one (1,0đ): (0,25đ/ câu)

33. Because she was ill for a long time, she lost her job.

34. We have studied English for four years.

(We have studied English since four years ago)

35. I wish the weather were warm today.

36. Snacksare eaten all over the world by children.

VIII. Write a paragraph (about 50-80 words) about your most enjoyable trip. (1,0 đ)

+ The candidate’s paragraph should include the following points:

- (0,2 điểm) Organization: Introduction- body- ending- linking words…

- (0,6 điểm) Content: should be clear, logical and creative with explanations…

- (0,2 điểm) Language skills: should be free of grammatical and spelling errors…

 Các bạn vừa thử sức Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2016-2017 của Sở GD&ĐT Vĩnh Phúc, sau đây mời các bạn vào tham khảo Đề cương ôn thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9 để khái quát lại toàn bộ kiến thức trọng điểm trong học kì qua. Ngoài Đề cương lớp 9 môn tiếng Anh, VnDoc.com còn sưu tầm và gửi đến các bạn các Đề cương học kì 1 môn Toán, Ngữ văn...lớp 9 rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn thi tốt!

Đánh giá bài viết
1 3.066
Đề thi học kì 1 lớp 9 Xem thêm