Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 tỉnh Đồng Tháp năm 2014 - 2015

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 có file nghe và đáp án

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 tỉnh Đồng Tháp năm 2014 - 2015 được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải, là tài liệu ôn tập môn Tiếng Anh hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 10 muốn ôn tập và chuẩn bị cho kì thi cuối năm lớp 10 môn Tiếng Anh, mời các bạn tham khảo.

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 trường THPT Lương Ngọc Quyến, Thái Nguyên

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 tỉnh Vĩnh Phúc

Đề kiểm tra học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2013 - 2014 trường THPT Phú Nhuận

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

TỈNH ĐỒNG THÁP

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề gồm có 03 trang)

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ II

Năm học: 2014 - 2015

Môn thi: TIẾNG ANH - LỚP 10

Ngày thi: 14/5/2015

Thời gian: 45 phút

(đã bao gồm phần nghe và không kể thời gian phát đề)

Mã đề 248

Họ, tên thí sinh:.....................................................................Số báo danh: .............................

PART A: MULTIPLE CHOICE (6,0 ms)

I. LISTENING (1,0 m)

Listen to each conversation twice and choose the best answer

Question 1: What have they forgetten?

A. a ticket B. a camera C. a passport D. a mobile phone

Question 2: What time does the train go?

A. 6:15 B. 6:50 C. 6:10 D. 6:15

Listen to each conversation twice and decide whether the following sentences are True (T) of False (F).

Question 3: The woman buys a small and round bag. T F

Question 4: The woman pays thirteen pence for the apples. T F

II. PHONETICS (1,0 m)

Choose the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from that of the others.

Question 5: A. parents B. brothers C. weekends D. feelings

Question 6: A. dear B. clear C. year D. bear

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Question 7: A. competitor B. participant C. volunteer D. announcer

Question 8: A. orphan B. fauna C. ethnic D. explore

III. GRAMMAR AND VOCABULARY (2, 0 ms)

Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.

Question 9: Look outside. _______ sky is getting dark. I hope there isn't going to be a storm.

A. The B. A C. no article D. An

Question 10: Yesterday afternoon, I went to the post office _______ some letters.

A. sends B. sent C. send D. to send

Question 11: _______can he jump? _ About three meters.

A. How long B. How far C. How often D. How much

Question 12: Tents come in _______ shapes and sizes

A. vary B. variety C. various D. variously

Question 13: Scotland met Wales in the final at Twickenham

A. at the end B. in the closing match
C. in the last match D. in the decisive match

Question 14: Jack: "I think in the zoo of the new kind, animals can be protected from dangerous diseases in the nature".

Peter: "_______"

A. Thank you B. I agree completely
C. I am too D. That's alright

Find the underlined part in each sentence that needs correcting.

Question 15: If the airplane tickets are not so expensive, I would fly to Hue for my holiday.
A B C D

Question 16: The students were interesting in taking a field trip to the National Museum.
A B C D

IV. READING COMPREHENSION (2,0 ms)

Read the passage and choose the best answer for each question.

There are many problems that make the Vietnamese movies unable to keep pace with the development of the other countries' modern movies in the world. First of all, we do not have enough money to buy the most modern machinery and equipment for movie technology. The Vietnamese scriptwriters and filmmakers are not well-paid.They are busy earning money for life. We do not have enough conditions to train filmmakers and actors and actresses. From the dawn of the Vietnamese movie industry, there have been several films that won the world's recognition. However, our movie industry is still limited compared with many other countries'.

It is rather sad, but we must say many Vietnamese viewers do not like Vietnamese films. They like ones from Korea, China, and the U.S, so what we must do now is to make as many interesting films as possible.

Question 17: The Vietnamese movie industry is not _______.

A. Well-developed
B. Famous all over the world
C. Getting a big annual profit
D. All are correct

Question 18: In Vietnam, _______.

A. all the Vietnamese scriptwriters get a big salary
B. all the Vietnamese actors and actresses are well-trained
C. we do not have enough money to equip film studios
D. the Vietnamese directors are well-paid

Question 19: Most of the Vietnamese viewers _______.

A. never see films made in the country
B. never go to the cinema
C. like films from Korea, China and the U.S
D. never see films from foreign countries

Question 20: To attract film fans, we should _______.

A. make as many interesting films as possible
B. not allow films from foreign countries to be shown
C. pay scriptwriters a good salary
D. all are correct

Read the passage and choose the best word for each blank.

Nowadays lots of people drive to large supermarkets to (21) _____ their shopping. These supermarkets have car-parks, so you can buy several (22) _____ of shopping. You can fill your trolley, and then put it to your car. Some people prefer to go to local shops. These small shops are usually (23) _____ than supermarkets. Some towns have an open air market in the center, (24) _____ you can buy fruit and vegetables, but you have to carry your shopping home.

Question 21: A. make B. take C. have D. do

Question 22: A. shops B. pockets C. bags D. customers

Question 23: A. cheaper B. cheap C. expensive D. most expensive

Question 24: A. which B. where C. who D. whom

PART B: WRITING (2,0 ms)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

Question 25: He didn't stop working until he felt too tired.

It was not .............................................................................................................

Question 26: Cartoon films are interesting.

We are ................................................................................................................

Question 27: I was tired because I stayed up late last night.

If .........................................................................................................................

Question 28: The children have never made a longer journey than this.

This is ................................................................................................................

Make meaningful sentences with the provided words. Add changes if necessary.

Question 29: The photograph / invent / Edison /1877.

...........................................................................................................................

Make a question for the underlined part.

Question 30: There are over 84 lessons in my laptop now.

...........................................................................................................................?

........THE END.........

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM:

MÃ ĐỀ 248 (Mỗi câu đúng 0,25 điểm)

1. B

2. D

3. T

4. F

5. A

6. D

7. C

8. D

9. A

10. D

11. B

12. C

13. C

14. B

15. A

16. B

17. D

18. C

19. C

20. A

21. D

22. C

23. A

24. B

B. PHẦN TỰ LUẬN:

25. It was not until he felt too tired that (0,125) / he stopped working. (0,125)

26. We are interested (0,125) / in cartoon films. (0,125)

27. If I hadn't stayed up late last night / I had gone to bed early last night (0,25), I wouldn't have been tired. (0,25)

28. This is the longest journey (0,25) / the children have ever made.(0,25)

29. The photograph was invented (0,125) / by Edison in 1877. (0,125)

30. How many lessons are there (0,125) / in your laptop now? (0,125)

Đánh giá bài viết
2 8.803
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 10 Xem thêm