Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 tỉnh Đồng Tháp năm 2014 - 2015

8 5.685

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 có file nghe và đáp án

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 tỉnh Đồng Tháp năm 2014 - 2015 có đáp án và file nghe đi kèm, là tài liệu ôn tập môn Tiếng Anh hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 11, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức môn Tiếng Anh. Mời các bạn tham khảo.

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2015 trường THPT Lê Hồng Phong

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 Sở GD - ĐT Vĩnh Phúc năm 2015

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2015 trường THPT Tân Yên số 2, Bắc Giang

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

TỈNH ĐỒNG THÁP

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề gồm có 03 trang)

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ II

Năm học: 2014 - 2015

Môn thi: TIẾNG ANH – LỚP 11

Ngày thi: 14/5/2015

Thời gian: 45 phút

(đã bao gồm thời gian thi nghe và không kể thời gian phát đề)

PART A: MULTIPLE CHOICE

I. LISTENING (1,0 pt)

Listen to the conversation twice and do the following tasks.

A. Choose the best answer for each of the following questions.

Question 1. Which city are the men talking about?

A. New York City       B. Mexico City       C. London        D. Rome

Question 2. What does one man suggest that the other should do?

A. He should visit the pyramids.
B. He should visit the museums.
C. He should go shopping.
D. He should go to the beach.

B. Decide whether the following sentences are True (T) of False (F).

Question 3. The Zona Rosa is a shopping centre.       T       F

Question 4. It is difficult to get to the Zona Rosa.        T       F

II. PHONETICS (1,0 pt)

Choose the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from that of the others.

Question 5. A. jumped       B. cooked       C. watched       D. captured

Question 6. A. equip        B. service       C. limit           D. beside

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Question 7. A. effort         B. chamber      C. event          D. planet

Question 8. A. aquatic       B. cosmonaut    C. accomplish     D. transmission

III. GRAMMAR AND VOCABULARY (2,0 pts)

Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.

Question 9. Bill: "What do you think of playing computer games?"

          John: "________"

A. I don't think so.     B. It's my pleasure.     C. I don't like it.     D. Never mind.

Question 10. The Great Pyramid of Giza, _______ of approximately 2 million blocks of stone, was 147 metres high.

A. which consisting    B. consisting          C. to consist        D. that consisted

Question 11. Cho Wang Bung, a Korean bodybuilder, won a gold medal in the 14th Asian Games, _______?

A. did he            B. didn't he           C. was he          D. wasn't he

Question 12. A fax machine helps you to to send a document without losing its _______ shape.

A. courteous         B. speedy            C. original          D. spacious

Question 13. That is the astronaut about _______ the correspondent is talking.

A. that              B. who               C. which           D. whom

Question 14. Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.

A. unlimited          B. boundless          C. uncountable      D. inflexible

Find the underlined part in each sentence that needs correcting.

Question 15. Could you tell me something about Vichai, that has just cleared the highest bar?
                 A                   B          C          D

Question 16. Yuri Gagarin is known to die in a tragic accident before being able to make another
                          A     B                            C             D
space flight.

IV. READING COMPREHENSION (2,0 pts)

Read the passage and choose the best answer for each question.

The Giant Panda has captured the hearts of people around the world and become an enduring symbol of conservation efforts to save endangered species. One of the favourite attractions at zoos, the panda is extremely rare. It is difficult to calculate exactly how many pandas are left, but an estimated 800 live in the wild and roughly 100 live in captivity, mostly in zoos, breeding centres and special reserves in China. Yet despite all the attention to its plight and international efforts to save the panda, there is a real risk that it will become extinct.

Once the Giant Panda roamed mountain lowlands from Myanmar through northern Vietnam and much of eastern and southern China; but farming, development and clear-cutting have destroyed the bamboo forests that make up their natural habitat. The loss of habitat and encroaching human settlement forced pandas to retreat higher into the mountains where they are isolated and unable to travel to bamboo groves that can still sustain them.

Scientists do not know if the Giant Panda's distinctive black and white markings are camouflage suited to their mountain homes or if it allows the solitary animals to recognize one another. Unfortunately, pandas' distinctive fur also makes them attractive prey for poachers. And though they are protected in reserves, pandas are sometimes killed in illegal traps intended for antelopes and deer.

Question 17. Only about ______ pandas are thought to remain on the planet.

A. 900            B. 800               C. 100               D. 150

Question 18. What is the main idea of paragraph 2?

A. The disappearance of pandas
B. The loss of pandas' habitat
C. Pandas' bamboo forests
D. Pandas moving to higher places

Question 19. Which of the following statements is NOT TRUE about pandas?

A. They are in danger of becoming extinct.
B. They are beloved by people all over the world.
C. Their natural habitat is bamboo forests in China and some southestern countries.
D. Their black and white fur makes it difficult for poachers to recognize them.

Question 20. The word "they" in line 15 refers to ______.

A. pandas        B. poachers          C. antelopes          D. animals

Read the passage and choose the best word for each blank.

A hobby can be almost anything a person likes to do in his (21) _______. Hobbyists raise pets, build model ships, weave baskets, or carve soap figures. They watch birds, climb mountains, hunt animals, raise flowers, fish, ski, skate, and swim. Hobbyists also paint pictures, attend concerts and plays, and perform on (22) _______ instruments. They collect everything from books to butterflies, and from shells to stamps.

People (23) _______ in hobbies because these activities offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation. Sometimes they even yield financial profit. Hobbies also offer interesting activities for persons who have retired. Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can follow a (24) _______ hobby, regardless his age, position, or income.

Question 21. A. bed time    B. lunch time    C. spare time      D. work time

Question 22. A. musical     B. musicallly    C. music          D. musician

Question 23. A. have       B. follow        C. indulge        D. take

Question 24. A. satisfy      B. satisfaction    C. satisfied       D. satisfying

PART B: WRITING

I. Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one. (0,5 pt)

Question 25. My uncle taught me how to play the guitar.

→ It was my ......................................................................................................................

Question 26. People believe that Stonehenge was constructed around the year 2800 B.C.

→ Stonehenge ..................................................................................................................

II. Rewrite the following sentences with the words in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one. (0,5 pt)

Question 27. Pham Tuan is the first Vietnamese who orbited the earth in a spacecraft. (TO ORBIT)

→ ......................................................................................................................................

Question 28. The Asian Games are held every four years. They are among the biggest sport events in the world. (WHICH)

→ ......................................................................................................................................

III. Complete the sentences below, use suggested words and add changes if necessary. (1,0 pt)

Question 29. It / be / Chloe's last birthday party / he / meet / her / first time.

→ ......................................................................................................................................

Question 30. It / is / report / the Great Wall of China / build / the late of 1400s.

→ ......................................................................................................................................

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11

1. B

2. A

3. T

4. F

5. D

6. D

7. C

8. B

9. C

10. B

11. B

12. C

13. D

14. A

15. C

16. B

17. A

18. B

19. D

20. A

21. C

22. A

23. C

24. D

PART B: WRITING (2,0 pts)

I. (0,25 x 2 = 0,5)

Question 25.

Mã đề 145:

→ It was my uncle (0,125) who/that taught me how to play the guitar. (0,125)

Question 26.

→ Stonehenge is believed (0,125) to have been constructed around the year 2800 B.C. (0,125)

II. (0,25 x 2 = 0,5)

Question 27.

→ Pham Tuan is the first Vietnamese to orbit the earth in a spacecraft. (0,25)

Question 28.

→ The Asian Games, which are among the biggest sport events in the world, are held every four years. (0,25) (Thiếu 1 hoặc 2 dấu "," trừ 0,125)

III. (0,5 x 2 = 1,0)

Question 29.

→ It was (0,125) at Chloe's last birthday party (0,125) that he met her (0,125) for the first time. (0,125)

Question 30.

→ It is reported that (0,125) the Great Wall of China was built (0,25) in the late of 1400s. (0,125)

Đánh giá bài viết
8 5.685
Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh Xem thêm