Bộ Đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm học 2016 - 2017 có đáp án

452 133.529

Bộ đề kiểm tra chất lượng cuối kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6

Tổng hợp 3 đề thi Tiếng Anh lớp 6 học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 6 mới nhất do VnDoc.com tổng hợp và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình học giúp học sinh lớp 6 luyện thi môn Tiếng Anh hiệu quả. 

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh số 1

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others (1p)

1. A. bus        B. drugstore      C. museum        D. lunch

2. A. engineer    B. between       C. teeth           D. greeting

3. A. read       B. teacher       C. eat             D. breakfast

4. A. town       B. down         C. window         D. shower

II. Circle the best words or phrases to complete the sentences (3ps)

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my           B. his           C. her            D. our

6 - ________ do you live? I live on Tran Phu street.

A. What         B. Where        C. Who           D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these         B. those         C. they           D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. to get         B. get          C. gets            D. is getting

9 - When do you have English? I have it ________ Monday and Thursday.

A. at            B. on           C. for             D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five o’clock.

A. do            B. does         C. is              D. are

11 - Are there any flowers to the left of your house? _____________.

A. Yes, there are                 B. Yes, there is 

C. No, there isn’t                 D. Yes, they do

12 - I go to the __________ to send the letter.

A. supermarket                  B. zoo 

C. post office                   D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening? 

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening? 

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden to the left of the house. 

B. There is a flowers garden to the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house. 

D. There is a flower gardens to the left of the house.

15 - “ It’s 9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five.        B. It’s a quarter to ten

C. It’s forty- five nine             D. It’s a quarter to nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/. (Chose the correct sentence)

A. There is big well in front of the house. 

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct. (0.5 p)

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C) town (D)

18 - Ba brush (A) his(B) teeth(C) every (D)morning.

IV. Read the passage and do the tasks below:

Nga is twelve years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market and a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes to school at six- thirty in the morning. She has classes from seven to eleven thirty.

 

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F) (1p)

__________      19 - There are four people in Nga's family.

__________      20 - Nga's father works in the factory.

__________      21 - Her mother works in the supermarket.

__________      22 - Classes start at seven and finish at twelve.

2. Answer the questions (2ps)

23 - How old is Nga ?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next to a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time do her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B. (1.5ps)

A B YOUR ANSWERS
27. What is behind your house? A. Yes, there is. 27 ->
28. Do boys watch television? B. L-A-N 28 ->
29. Does Nam listen to music? C. There are twenty. 29 ->
30. How many classes are there in your school? D. No, they don't. 30 ->
31. Is there a book on the table? E. Yes, he does. 31 ->
32. How do you spell your name? F. The river. 32 ->

VI. Answer about you (1p)

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How do you go to school?

->...............................................................................................................

Đáp án đề kiểm tra học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others (1p)

1. C          2. A            3. D            4. C

II. Choose the best options or phrases to complete the sentences (3ps)

5. A          6. B           7. D            8. C

9. B          10. A           11. A           12. C

13. D         14. A           15. B           16. C

III. Choose the words or phrases that are not correct. (0.5 p)

17. B          18. A

IV. Read the passage below:

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F) (1p)

19. T          20. F          21. T           22. F

2. Answer the questions (2ps)

23. Nga is twelve years old.

24. Her father is a doctor.

25. No, it isn't.

26. Her classes finish at eleven thirty.

V. Match the questions in column A with the answers in column B. (1.5ps)

27. F          28. D         29. E          30. C

31. A          32. B

VI. Answer about you (1 p)

33. There are.................... students in my class.

34. I go to school by.........../ (I go to school on foot/ I walk to school)

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh số 2

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1. A. never           B. often          C. when          D. tennis

2. A. eating          B. reading        C. teacher         D. breakfast

3. A. Thursday        B. thanks         C. these          D. birthday

4. A. writes          B. makes        C. takes         D. drives

II. Choose the best answer. (2m)

1. That is ________ film I've ever seen.

A. the interestest      B. the interesting    C. the most interesting    D. the most interested

2. I've never read a_______ novel than this one.

A. longest            B. longer          C. most longest         D. more longer

3. My friends always do their homework. They're...............

A. lazy              B. curious         C. hardworking          D. talkative

4. " Would you like to come to my party next week?"-"..............."

A. No, thank you      B. Yes, please      C. I like to do nothing     D. Yes, I'd love to

5. They are............... because they do morning exercises every day.

A. fine              B. well            C. healthy             D. healthful

6. Hung often...............his bike to visit his hometown.

A. drives            B. flies            C. rides              D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd like to.....swimming."

A. go               B. do             C. play              D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on               B. behind          C. in front            D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear             B. wears           C. wearing            D. are wearing

IV. Choose the best option(A, B, C, D) to fill in each blank. (1,5m)

Oak City is a great city. There is so much to do. There (1)......... cinemas, parks and discos. It's got some great clothes and music shops, too.

Oak City is very modern and (2)............ There aren't any ugly buildings and there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes and (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come and spend a little time here.

(1) A. am       B. is          C. are          D. have

(2) A. beauty     B. beautiful     C. beautifully     D. beautify

(3) A. country    B. town        C. village        D. city

(4) A. is         B. isn't        C. are          D. aren't

(5) A. walks      B. walk       C. walking       D. to walk

(6) A. convenient   B. unfriendly   C. modern        D. historic

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. Where's Tuan? He (do).............................................judo in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a test next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................to school on Sundays.

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan's school bag is new.

=> Lan has....................................................................................

2. Does Thu's school have forty classrooms?

=> Are there...........................................................?

3. My house is behind the hotel.

=> The hotel..................................................................................................................

4. Ho Chi Minh city is more modern than Hoi An.

=> Hoi An..............................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

=> Can you......................................................?

6. It is not good for you to stay up too late.

=> You shouldn't...........................................................

Đáp án: 

I. 1B 2D 3C 4D

II. 1C 2B 3C 4D 5C 6A 7A 8B 

III. 1B 2B 3A 4D 5C 

IV. 1C 2B 3D 4A 5A 6B 

V. 1. is doing 2. is taking 3. skip 4. don’t go 

VI. 1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The hotel is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minh city.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh số 3

Part I. Read the passage and tick (v) True or False. (5pts)

My name is Trang. I live in a house near the sea. It's an old house , about 100 years old, and it's very small. It has two floors. There are two bedrooms, a living room, a bathroom and a kitchen. The bedrooms are upstairs. The bathroom is next to the kitchen. There is a lovely fireplace in the living room. There is a beautiful garden in front of the house. I live with my parents. I play badminton with my father in my free time. We have a lot of fun. I love my house very much.

Questions True False
0. Trang lives in an old house. v  
01. Trang doesn't live far from the beach    
02. There are five rooms in her house    
03. The bedrooms are on the second floor    
04. There is a garden to the left of the house    
05. She plays badminton with her father in her free time.    

Part II. Read the passage carefully and fill in each space with one sentence provided below. (0) is done as an example. (5pts)

My uncle Terry Miller lives in London. (0._______D_____). He goes to work every working day. (1._________________): Saturday and Sunday. He has a bicycle but he never cycles to work (2._________________). The school starts at 8.00 a.m. and finishes at 4.00 p.m. After work (3._________________) or goes swimming in the swimming pool. He comes back home at 7.00, and has dinner. After dinner, (4.________________) his students' papers. Sometimes he watches TV. (5.________________), but he likes watching football matches on TV. He feels happy with his job.

A. He never plays football.

B. Because it is very far from his house to his school.

C. He has two days off a week.

D. He teaches Math at a school in London.

E. He usually plays tennis.

F. He is always busy marking.

Part III - Read, then choose the best answer. (10 pts)

Viet nam is..(01.). tropical country. There are only two..(02.). in Viet nam: the dry season and the..(03.). season. It oftens rains in the rainny season. The.(.04.). is wet and humid. In the dry season, it is hot..(05.). sunny. There is.(.06.). rain, so the country is very..(07).. There are thick forests and..(08.). rivers like the Mekong and the Red rivers. There are a lot of lakes and beaches,.(09).. There aren't..(10).. deserts in Viet nam.

01. A. a            B. an           C. the             D. Ø

02. A. season       B. seasons       C. parts           D. countries

03. A. rain          B. rains         C. rainny          D. raining

04. A. weather      B. weathers      C. season         D. seasons

05. A. but          B. so            C. too            D. and

06. A. lot of         B. many         C. any            D. a lot of

07. A. fine          B. greening       C. green           D. greens

08. A. great         B. greats         C. big             D. greatest

09. A. so           B. too           C. and            D. but

10. A. some         B. much         C. any             D. a

WRITING

Part I. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5pts)

01. and fruit juices/ everyday./ drink milk/ Children/ should

......................................................................................................

02. the supermarket/ Is/next/ to/ the post office?

......................................................................................................

03. with us/ shopping/ tomorrow?/ like to go/ Would you

......................................................................................................

04. has small/ My English/ white/ teeth./ teacher

......................................................................................................

05. city./ This/ the/ is/ in/ the/ building/ tallest

.....................................................................................................

Đáp án:

Part I. Read the passage and tick (v) True or False. (5pts)

1. T 2. F 3. T 4. F 5. T

Part II . Read the passage carefully and fill in each space with one sentence provided below. (5pts)

1.C 2. B 3. E 4. F 5. A

Part III - Read, then choose the best answer. (10 pts)

01. A 02. B 03. C 04. A 05. D 06. D 07. C 08. A 09. B 10. C

WRITING

Part I. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5pts)

01. Children should drink milk and fruit juices everyday.

02. Is the supermarket next to the post office?

03. Would you like to go shopping with us tomorrow?

04. My English teacher has small white teeth.

05. This is the tallest building in the city.

Trên đây là toàn bộ nội dung của bộ đề thi học kỳ 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm học 2016 - 2017. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác như Để học tốt Tiếng Anh lớp 6, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6 được cập nhất liện tục trên VnDoc.com. 

Sau những giờ học tập căng thẳng, chắc hẳn các bạn sẽ rất mệt mỏi. Lúc này, đừng cố ôn quá mà ảnh hưởng tới tinh thần và sức khỏe bản thân. Hãy dành cho mình 1 chút thời gian để giải trí và lấy lại tinh thần bạn nhé. Chỉ 10 phút với những bài trắc nghiệm EQ, trắc nghiệm IQ vui dưới đây của chúng tôi, các bạn sẽ có được sự thoải mái nhất, sẵn sàng cho bài học sắp tới:

Đánh giá bài viết
452 133.529
Đề thi học kì 1 lớp 6 Xem thêm