Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án

Tìm kiếm và chia sẻ tài liệu là nhu cầu thiết yếu của con người trong xã hội hiện nay. Hiểu được điều đó, VnDoc. com đã biên soạn và sắp xếp các Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 tạo thành bộ sưu tập dưới đây để quý thầy cô và các em thuận tiện trong quá trình tham khảo.

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 trường THCS Phương Trung, Hà Nội năm học 2015 - 2016

Bài tập ôn thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6

10 Đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6

Tổng hợp đề kiểm tra 1 tiết lần 2 học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 6

Đề 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1m)

1. A. clothes B. watches C. benches D. classes

2. A. read B. teacher C. eat D. ahead

3. A. pens B. books C. rulers D. erasers

4. A. kite B. twice C. swim D. pastimes

II. Choose the best answer: (3ms)

1. I'd like................. bananas, please!

a. any b. some c. many d. much

2. Lemonade, apple juice and................. are cold drinks.

a. vegetables b. noodles c. iced tea d. beans

3. She isn't heavy. She is..................

a. thin b. fat c. strong d. light

4. Lan................. aerobic everyday.

a. does b. plays c. goes d. dances

5.................. sports do you play?

a. What's b. Who c. Which d. How

6. We need a tent to go.................

a. fishing b. swimming c. camping d. jogging

7. They are going to stay................. their uncle and aunt this summer vacation.

a. in b. at c. by d. with

8. What is your nationality? I am.................

a. Vietnamese b. Vietnam c. England

9. There are only two................. in my country.

a. weather b. seasons c. citadel d. cities

10.................. do you go to school? Every afternoon.

a. How much b. How often c. How many d. How

11. What do you often do................. it is hot?

a. What b. Which c. How d. When

12. What about.................. tennis this afternoon?

a. play b. playing c. to play d. plays

III. Supply the correct form of the verbs: (1m)

1. Mai................. orange juice at the moment. (drink)

2. I................. thirsty now. (be)

3. My father is going................. Ha Long Bay. (visit)

4. They................. in the kitchen now. (be)

IV. Read

1. Complete the dialogue with the words from the box: (2ms)

have - want - why - camping - by - travel - do - going

Thanh: What are we going to (1)................. in the vacation?

Mai: Let's go (2)..................

Thanh: We don't (3)................. a tent. What about (4)................. to Hue?

Mai: I don't(5)................. to go to Hue.

(6)................. don't we go to Huong pagoda?

Thanh: That's a good idea.

How are we going to (7).................?

Mai: Let's go (8)................. minibus.

Thanh: Yes, Good idea.

2. Answer the questions: (1m)

a. What are Mai and Thanh going to do in the vacation?

........................................................................................

b. How are they going to travel?

...................................................................................................

V. Arrange the words into the sentences (2ms)

1. want/ Tom/ Mary/ and/ glasses/ two/ of/ water.

....................................................................

2. sister/ my/ going/ is/ to/ live/ country/ the/ in.

.................................................................

3. going/ dinner/ tonight/ is/ have/ to/ where/ Lan?

....................................................................

4. the/ spring/ in/ what/ weather/ is/ like/ the?

.........................................................................

5. building/ tallest/ the/ is/ this/ city/ the/ in/ world.

...........................................................................

6. Lan's house/ smaller/ is/ house/ my/ than.

....................................................................

7. she/ never/ with/ camping/ goes/ her/ friends.

.....................................................................

8. often/ she/ go/ does/ how/ cinema/ to/ the?

....................................................................

KEYS:

I. Choose the word which is pronounced differently from the others

(1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the correct answer: (1 correct = 0.25 x 12 = 3ms)

1. b 2. c 3. d 4. a 5. c 6. c

7. d 8. a 9. b 10. b 11. d 12. b

III. Supply the correct form of verbs: (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. is drinking

2. am

3. to visit

4. are

IV. Read

1. Complete the dialouge: (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. do 2. camping 3. have 4. going 5. want 6. why 7. travel 8. by

2. Answer (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

a They are going to Huong pagoda.

b. They are going to travel by minibus

V. Arrange the words into the sentences (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Tom and Mary want two glasses of water.

2. My sister is going to live in the country.

3. Where is Lan going to have dinner tonight?

4. What is the weather like in the spring?

5. This city is the tallest building in the world.

6. My house is smaller than Lan's house.

7. She never goes camping with her friends.

8. How often does she go to the cinema?

Đề 2

I Vocabulary and Grammar

A Choose the word odd one out (1 point)

Chọn từ không cùng loại.

1 a chicken b. beef c. tomato d. meat

2 a. fish b. orange-juice c. lemonade d. coffee

3 a. Is b. Are c. hello d. Am

4. a carrot b. rice c. onion d. lettuce

B Circle the best option A, B, or C to complete each of the following sentences. (2.5 points)

Hoàn thành các câu sau bằng cách khoanh tròn chữ cái A, B, C và D (2.5 điểm)

1. I'm ____. I'd like some noodles.

A. thirsty B. hungry C. empty

2. There is____ water in the bottle.

A. any B. many C. some

3. What's he doing? He's ____.

A. swims B. swimming C. swim

4. We go to the movies____ Sunday evening.

A. to B. at C. on

5. It's very ____ in the winter.

A. cold B. hot C. cool

6. They are doing ____ homework at the moment.

A. them B. theirs C. their

7. He sometimes____ to pop music.

A. listens B. reads C. watches

8. - How ____ is a sandwich? - It's 2,000 dong.

A. many B. much C. old

9. - How____ does she go jogging? - Every evening.

A. many B. much C. often

10. ____ is the weather like in the summer?

A. What B. Which C. How

II. Reading

* Read the passage carefully

My uncle is an engineer. His name is Hung. He is going on vacation this summer. First, he is going to visit Ha Long Bay. He is going to stay in a small hotel near the bay for two days.

Then he is going to visit Da Lat for three days. Finally, he is going to visit some friends in Ho Chi Minh City. He is going to stay there for one day. He is going to walk along Saigon river. He is going to fly home

A True (T) or False (F) (2.0 point)

1. Mr. Hung is going to visit three cities this summer...........

2. He is going to visit Ha Long Bay first, then Ho Chi Minh City, and finally in Da Lat........

3. He is going to stay in Da Lat for three days.

4. He is going to travel home by train.

Đánh giá bài viết
22 5.501
Tiếng Anh lớp 6 Xem thêm