Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 3

Đề ôn thi vào lớp 10 môn Anh có đáp án

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh giúp cho các các bạn học sinh củng cố kiến thức về môn Tiếng Anh 10. Đặc biệt, thông qua việc giải những bài tập trong đề thi này sẽ giúp các các bạn biết được những kiến thức mình còn yếu để có sự đầu tư phù hợp nhằm nâng cao kiến thức về khía cạnh đó.

Đề thi thử tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Bắc Giang năm học 2016 - 2017

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Thanh Hóa năm học 2017 - 2018 Lần 2 (Đề A) có đáp án

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 1

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án - Số 2

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018 có đáp án

I. Choose the underlined word that has different pronounciation: 1điểm

1. a. garbage b. standard c. solar d. lunar

2. a. covered b. installed c. describled d. decorated

3. a. chopstick b. charity c. children d. Christmas

4. a. celebration b. plumber c. bulb d. blanket

5. a. energy b. generous c. category d. Suggest

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D. (5 pts)

1. A. medical B. restaurant C. remember D. government

2. A. household B. homework C. garbage D. throughout

3. A. electrical B. interesting C. necessary D. beautifully

4. A. celebrate B. consider C. expression D. criteria

5. A. partner B. between C. visit D. program

III. Choose the best answer: 2 điểm

1. ___ the traffic was bad, we arrived on time. (Although/ In spite of/ Even/ Despite of)

2. I'll show you around the city when you ___. (come/ are coming/ willcome/ came).

3. If energy ___ inexpensive and unlimited, many things in the world would be different. (is/ will be/ were/ would be).

4. ___ energy can be cheap and clean. (Sun/ Sunny/ Solar/ Solarize).

5. I am writing this to tell you ___ you are missed and loved. (how many/ how much/ how long/ how far).

6. We should learn about keeping the environment ___. (pollute/ polluting/ polluted/ unpolluted).

7. The pencil ___ I write is made in Japan. (who/ whom/ which/ where).

8. We don't want ___ like that. (talking/ being talked/ talked/ to be talked).

9. They ___ in Ha Noi since last Monday. (have been/ were/ are/ will be).

10. Let's go shopping, ___? (shall we/ can we/ do we/ should we).

IV. Give the correct form of the word: 1điểm

1. This coffee is too................... to drink. HEAT

2. He drives so................... that he is sure to have an accident. CARE

3. His parents were.............................. that he failed the final examinations. DISAPPOINT

4. Do you know what the............................ of river is? DEEP

5. He is a very............................. carpenter. SKILL

6. There are many .............................. in our country of a year. CELEBRATE

7. We celebrate our .............................. Day on September 2nd. DEPEND

8. You must be .............................. when you open that door. CARE

9. We can save .............................. resources by using solar energy. NATURE

10. We can't clean up our ..............................rivers and seas over night. POLLUTE

V. Give the correct form of the verb: 2điểm

1. I'm sorry. I (not finish).............................. this work yet.

2. Poems as well as plays (write)........................... by Shakespeare.

3. She is having an examination. She wishes she (spend)........................... a day off on a farm now.

4. We hate (watch)........................... the advertising program on TV.

5. I had a phone call while I (surf)........................... the web.

6. They (live)........................... in that house since it was rebuilt.

7. I suggest (burn)........................... coal to heat the house.

8. If we (not save)........................ energy, there (be).................. great shortage in the next century.

9. Do you have any difficulty in (solve)........................... this problem.

VI. Rewrite the sentences: 2điểm

Mary always went swimming after school last year.

---> Mary used to...........................................................................

My daughter has studied English for two years.

---> My daughter started..................................................................

She wants to buy that villa but it's too far expensive for her

---> She wishes............................................................................

It took Nam two days to have a trip to the countryside last week.

---> Nam spent.............................................................................

They have changed the date of the meeting.

---> The date...............................................................................

Finding an apartment in a big city is not easy.

---> It is not................................................................................

We enjoy playing soccer.

---> We are interested....................................................................

"Do your parents still live in Nha Trang now?" said Nam to me.

Nam asked me..............................................................................

VII. Read the following passage and choose the item A, B, C or D that best answer each question about it. (1.0ps)

Nick Johnson lives with his parents, and his sister. They live in Wembley, in north London. Nick's mum is called Sue. She works in a supermarket. His dad is called Jim and he works in a bank. Nick's sister is called Tracy. She is nine years old. There is also a dog in the family. His name's Fred.

1. Where does Nick' family live?

A. America B. England C. Scotland D. Australia

2. Which does the word "his" in line 4 refer to?

A. Nick's mother B. Nick's sister C. Nisk's cousin D. Nick's dog

3. What's Nick's sister's name?

A. Sue B. Jim C. Tracy D. Fred

4. Who is Jim?

A. Nick's father B. Nick's mother C. Nick's cousin D. Nick's sister

5. Which of the following is not TRUE?

A. Nick's family live in London. B. Nick's father works in a bank.

C. Nick's mother works in a supermarket. D. Nick's sister is five years old.

VIII. Read the passage and answer the following questions. (1p)

Jeans are the most popular kind of clothing in the world. They are popular almost eveywhere, in France, in China, Italy and Vietnam. Most of people love to wear Jeans. Rich people, poor people, young people and even some old people wear them. In the United States, they are the only kind of traditional clothes. In other countries, young people wear them because they want to look modern. Jeans are the sign of young people. Everyone wants to be modern, young and independent.

1. Are jeans the most popular kind of clothing in the world?
............................................................................................................................

2. Where are jeans popular?
.............................................................................................................................

3. Do rich people love to wear jeans?
................................................................................................................................

4. What are the only kind of traditional clothes in the United States?
..................................................................................................................................

5. Why do young people in other countries wear them?
....................................................................................................................................

IX. Make sentences using the cues: (1.5 m)

1. If/ I/ you/ ,/ I/ learn harder.

............................................................................................................................................

2. She/ suggest/ go/ Huong pagoda/ this weekend.

.......................................................................................................................................................

3. Two days ago,/ my brother/ come/ school late/ because/ he/ get up/ late.

......................................................................................................................................................

4. The Internet/ wonderful invention/ modern life.

......................................................................................................................................................

5. Our school/ going/ hold/ English-speaking contest/ celebrate/ Teacher's Day.

......................................................................................................................................................

Đáp án

I. Choose the underlined word that has different pronounciation:

1. a. garbage

2. d. decorated

3 d. Christmas

4. b. plumber

5. c. category

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D.

1. C 2. D 3. A 4. A 5. B

III. Choose the best answer:

1. Although

2. come

3 were

4. Solar.

5. how much

6. unpolluted.

7. which

8. to be talked

9. have been

10. shall we

IV. Give the correct form of the word:

1. celebrations

2. depended

3. careful

4. natural

5. polluted

V. Give the correct form of the verb:

1. haven't finished

2. were

3. spent

4. watching

5. was surfing

6. have lived

7. burning

8. don't save/ will be

9. solving

VI. Rewrite the sentences:

1. Mary used to go swimming after school last year.

2. My daughter started studying English two years ago.

3. She wishes that villa were cheap/ weren't expensive

4. Nam spent two days having a trip to the countryside last week

5. The date of the meeting has been changed by them

6. It is not easy to find an apartment in a big city

7. We are interested in playing soccer.

8. Nam asked me if my parents still lived in Nha Trang then

VI. Read the following passage and choose the item A, B, C or D that best answer each question about it.

1. B 2. D 3. C 4. A 5. D

VIII. Read the passage and answer the following questions.

1. Yes, they are

2. They are popular almost everywhere, (in France, in China, Italy and Vietnam)

3. Yes, they do

4. They are jeans

5. Because they want to look modern

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017 - 2018

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. claimed B. warned C. occurred D. existed

2. A. health B. appear C. ready D. heavy

3. A. tidal B. sight C. mineral D. describe

4. A. though B. throw C. through D. thought

5. A. thunder B. erupt C. trust D. pull

II. Choose the best answer from the four options given to complete each sentence.

6. I can't understand the French visitors. I wish I________French.

A. knew B. will know C. know D. have known

7. The church________about 100 yearsAgo.

A. is built B. was built C. will be built D. has been built

8. People in Israel are going to celebrate their festival________is called Passover.

A. whose B. who C. which D. where

9. ________I was really tired, I couldn't sleep.

A. Even though B. So C. Therefore D. Because of

10. Lan is very tired. ________, she has to finish herAssignment before going to bed.

A. Although B. So C. Therefore D. However

11. I suggest________some money for poor children.

A. raise B. to raise C. raised D. raising

12. She asked me if I________a laptop computer the following day.

A. buy B. will buy C. bought D. would buy

13. I ________telephone her if I knew her number.

A. would B. have to C. will D. shall

14. Honda motorbikes________in Viet Nam.

A. produce B. will produce

C. are produced D. would be produced

15. We have learnt English________2001.

A. for B. since C. in D. during

16. We________already________Huong Pagoda.

A. were/ seeing B. Have/ seen

C. are/ seeing D. Will/ see

17. All the houses in the area________immediately.

A. has to rebuilt B. had to rebuild

C. have to be rebuilt D. have to rebuild

18. If he________soon, he might miss the train.

A. isn't coming B. doesn't come

C. won't come D. didn't come

19. Mr. Long said that he________in Ho Chi Minh City.

A. lived B. is living C. has lived D. will live

20. Your sister works in a foreign company, ________she?

A. isn't B. didn't C. wasn't D. doesn't

IV. Choose the correct answer from the options below, then complete the following passage.

Today, supermarkets are found in almost every large city in the world. But the first supermarket (26)_________opened only fifty years ago. It was opened in New York by a man named Michael Cullen. A supermarket is different (27)___________other types of stores in several ways. In supermarkets, goods are placed on open shelves. The(28)__________ choose what they want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop assistants are needed than in other stores. The way products are displayed is another difference between supermarkets and many other types of stores; (29)__________ example, in supermarkets, there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, magazines, cheap foods and so on. Most customers (30)__________go to a supermarket buy goods from a shopping list. They know exactly what they need to buy. They do the shopping according to a plan.

26. A. is B. has been C. was D. were

27. A. in B. from C. of D. with

28. A. customers B. managers C. assistants D. sellers

29. A. in B. for C. of D. by

30. A. who B. what C. which D. whom

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31. They have just sold that old house.

=> That old house.....................................................................

32. In spite of the bad weather, they had a wonderful holiday.

=> Although..........................................................................................................................

33. They will build a new mall here.

=> A new mall........................................................................

34. Unless he takes these pills, he won't be better.

=> If......................................................................................................................................

35. Depite working hard, he can't support his large family.

=> Although..........................................................................................................................

VI. Complete each of the following sentences, using the words given.

36. If/ it/ not rain/ tomorrow/ I/ go/ camping/ my friends.

=>..........................................................................................................................................

37. If/ I/ meet/ alien/ outer space/ I/ invite/ home/ talk.

=>..........................................................................................................................................

38. I/ never/ travelled/ by/ air.

=>.......................................................................................................

39. The students/ study/ for exam/ now.

=>...............................................................................................

40. It/ be/ such/ cold day/ we/ decide/ not/ go out.

=>..........................................................................................................................................

41. If/ I/ you/ ,/ I/ learn harder.

=>....................................................................................

42. She/ suggest/ go/ Huong pagoda/ this weekend..

=> .............................................................................

43. Two days ago,/ my brother/ come/ school late/ because/ he/ get up/ late.

........................................................................................................................................................

44. The Internet/ wonderful invention/ modern life.

...........................................................................................................................................................

45. Our school/ going/ hold/ English-speaking contest/ celebrate/ Teacher's Day.

Đáp án

1. D 2. B 3. C 4. A 5. D 6. A 7. B 8. C 9. A 10. D

11. D 12. D 13. A 14. C 15. B 16. B 17. C 18. B 19. A 20. D

21. B read => reading 22. B sing => sings 23. B spending => spend

24. C more than => than 25. B nature => natural

26. C 27. B 28. A 29. B 30. A

31. That old house has just been sold (by them).

32. Although the weather was bad, they had a wonderful holiday.

33. A new mall will be built here (by them).

34. If he does not take these pills, he won't be better.

35. Although he works hard, he can't support his large family.

36. If it does not rain tomorrow, I will go camping with my friends.

37. If I metAnAlien from outer space, I would invite him/ her/ it to my home and talk/ to talk.

38. I have never travelled by air.

39. The students are studying for their exam now.

40. It was such a cold day that we decided not to go out.

Đánh giá bài viết
1 4.041
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm