Bộ đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh CÓ ĐÁP ÁN (5)

1 1.829

Bộ đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh CÓ ĐÁP ÁN (5)

Nếu bạn đang chuẩn bị cho kì thi tuyển vào lớp 10 thì đừng bỏ qua bộ Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh này nhé. Được chọn lọc khá kĩ càng từ nhiều bộ Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh hay của các kì tuyển sinh vào 10 khắp cả nước, từng đề thi đạt chuẩn về phần nội dung cũng như phương pháp ra đề của BGB&ĐT. Tất cả các đáp án sẽ được VnDoc.com cập nhật đầy đủ trong thời gian sớm nhất. Mời các bạn chú ý theo dõi.

Bộ đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh CÓ ĐÁP ÁN (1)

Bộ đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh CÓ ĐÁP ÁN (2)

Bộ đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh CÓ ĐÁP ÁN (3)

Bộ đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh CÓ ĐÁP ÁN (4)

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Chuyên môn Tiếng Anh (Đề chung) năm học 2016-2017 tỉnh Hà Nam có đáp án

Part I. Phonetics (1point)

Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest (0.6 point)

 1. 

A. miles

B. sleeps

C. laughs

D. unlocks

 2. 

A. missed

B decided

C. stopped

D. walked

 3.

A. chair

B. children

C. machine

D. reach

Circle the word that has a different stress pattern from the others in the group (0.4point)

 4.

A.mother

B. worker

  C. invite

  D. lazy

 5.

A. along

   B. thirteen 

  C. enter

  D. hotel

Your answer: 

1.

2.

3.

4.

5.

Part II. Choose the word or phrase which is the best to complete each sentence (2points)

1. Mary visited you last summer, __________?

A. did she               B. didn't she         C. was she               D. wasn't she

2. "I promise I will study harder next semester." - "__________."

A. I hope so               B. Good idea       C. No, thanks           D. I'm sorry I can't

3. William suggested that__________ at home for a change.

A. staying                B. stay            C. they stay              D. they stayed

4. We are __________ in watching cartoons on TV.

A. interest                B. interested        C. interesting            D. interestingly

5. Thank you for looking __________ my children while I was out.

A. for                   B. up                C. after               D. at

6. __________his poor health, he works hard all day.

A. Because              B. Although         C. In spite of           D. Despite of

7. Pompeii, __________ is an ancient city of Italy, was completely destroyed in A.D. 79 by an eruption of Mount Vesvius.

A. which                B. who                 C. where             D. that

8. Last week, I __________my children to the biggest zoo in town.

A. got                B. brought                C. fetch               D. took

9. Their __________ made the party atmosphere warmer.

A. friendly               B. friendliness           C. unfriendly        D. unfriendliness

10. There is __________ in my bedroom.

A. an old square wooden table                     B. a square wooden old table

C. a wooden old square table                     D. an old wooden square table

Your answer:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Part III. Give the correct tense or form of the verbs in brackets (1 point)

a. You (1. ever/ talk) to a foreigner before? - Yes, I (2. have) a chance to talk with some during my last vacation in Nha Trang.

b. When I came, he (3.watch) TV.

c. He advised me (4. take) part in this contest.

d. We are going to have our house (5. repaint) next week.

Your answer:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Part IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct. (1point)

1. She is so a good student that all her teachers like her.
        A              B      C            D

2. I am looking forward to see my closest friend after a long time.
     A               B        C          D

3. Jim is more intelligent than his brother does.
        A       B       C            D

4. Lan wishes that she can go to Thailand to visit her pen pal.
       A       B     C               D

5. They made their living by catching fish in ocean every day.
        A       B         C             D

Your answer:

1.

2.

3.

4.

5.

Part V. Read the passage and then circle the correct answer each question. (1 point)

English is my mother tongue. Besides, I can speak French and Spanish. I studied the two languages when I was at high school. Now, I am still learning Spanish at the University. As for me, mastering a foreign language is not easy. After studying a language, practice is very necessary and useful. Travelling to the country where the target language is spoken is very helpful, but if you cannot speak the language well enough you will certainly have troubles. I also frequently go to the movies, watch television, listen to the radio in the language I am trying to learn. Reading is another good way to learn. Books are good, but I personally think newspapers and magazines are better. However, getting some knowledge of the language is the most important thing. Grammar and vocabulary should be mastered first.

1. How many languages can the writer speak?

A. 1                       B. 2                 C. 3                   D. 4

2. The writer has learnt Spanish _______.

A. in Spain                B. at high school         C. at university          D. B and C

3. Travelling may cause troubles if _______.

A. you cannot speak the language well enough.

B. you can speak the language well enough.

C. you can speak the language badly enough.

D. you can communicate in the target language.

4. Some useful ways to practice your target language are _______.

A. listening to the radio and watching TV in the language.

B. reading books in the language.

C. seeing films in the language.

D. all are correct.

5.The most important thing is____________________.

A. Mastering grammar and vocabulary

B. Practicing speaking

C. getting some knowledge of the language

D.Reading books and newspapers

Part VI. Read the passage and choose the best word to fill in each blank (2points)

amount                  burning             because             pollutes           who        

of                            rubbish              and                green              should

One of the reasons, which (1)_________________ our environment , is that each household produces a large amount of (2)______________ every day. In order to reduce the pollution, we need to increase the (3)______________ of rubbish that is recycled (4)_____________we cannot carry on burying and (5)____________ rubbish forever. This means that we (6)_____________ reduce the amount of rubbish we produce and increase the amount we reuse and recycle. We also need to have a strict punishment for those (7)____________ throw rubbish on the streets, in the ponds, rivers (8)_______ seas. Besides, we ourselves should be aware (9)_____________ keeping our environment (10)____________, clean and beautiful.

Your asnwer:

1.

3.

5.

7.

9.

2

4.

6.

8.

10.

Part VII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it (1 point)

1. Nga said: " I am going to visit my grandmother next weekend."

Nga said that ...............................................................................

2. The doctor is working at Bach Mai hospital. You met him yesterday.

The doctor whom......................................................................................................

3. Someone has stolen the picture

The picture ............................................................................................................

4. In spite of her sickness, Mary insisted on going to work.

Although Mary.....................................................................................

5. He had scarcely put the phone down when the doorbell rang.

Scarcely ......................................................................................

Part VIII. Complete each of the following sentences, using the words given (1point)

1. My/ brother/ enjoy/ play/ football.

..........................................................................................................................................

2. I/ know/ him/ since/ we/ be/ primary students/.

.........................................................................................................................................

3. If today/ Sunday, I/ go/ fish/ brother/.

...........................................................................................................................................

4. It/ take/ me/ three hours/ get/ house/ tidy/ yesterday/.

..........................................................................................................................................

5. You/ should/ apologize/ her/ not/ attend/ wedding/.

..........................................................................................................................................

Đáp án Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Chuyên môn Tiếng Anh

A - HƯỚNG DẪN CHUNG

Phần điểm thập phân của toàn bài thi được quy đổi như sau:

Phần điểm thập phân của bài thi

0,2

0,4

0,6

0,8

Điểm quy đổi

0,25

0,5

0,75

B - ĐÁP ÁN, BIỂU ĐIỂM

Part I. Phonetics 

(1 point/5 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. A

2. B

3. C

4. C

5. D

Part II. Choose the word, phrase or expression which best completes each sentence

(2 points/10 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. B

2. A

3. C

4. B

5. C

6. C

7. A

8. D

9. B

10. A

Part III. Give the correct tense or form of the verbs in brackets

(1 point/5 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. Have...(ever) talked...?

3. was watching

5. repainted

2. had

4. to take

 Part IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct

(1 point/5 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. A

2. B

3. D

4. C

5. D

Part V. Read the passage and then choose the correct answer each question

(1 point/5 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. C

2. D

3. A

4. D

5. C

Part VI. Read the passage and choose the best word to fill in each blank

(2 points/10 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. pollutes

6. should

2. rubbish

7. who

3. amount

8. and

4. because

9. of

5. burning

10. green

Part VII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it

(1 point/5 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. Nga said that she was going to visit her grandmother the following/next weekend.

2. The doctor whom you met yesterday is working at Bach Mai hospital.

3. The picture has been stolen.

4. Although Mary was sick, she (Mary) insisted on going to work.

5. Scarcely had he put the phone down when the doorbell rang.

Part VIII. Complete each of the following sentences, using the words given

(1 point/5 questions; 0.2 point for each correct answer)

1. My brother enjoys playing football.

2. I have (I've) known him since we were primary students.

3. If today were Sunday, I would go fishing with my brother.

4. It took me three hours to get my/ the/ our house tidied yesterday.

5. You should apologize to her for not attending her/ the wedding.

Đánh giá bài viết
1 1.829
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm