Đáp án đề minh họa 2020 môn tiếng Anh lần 2

HOT VnDoc.com đã cập nhật đáp án của Đề minh họa lần 2 môn tiếng Trung Quốc năm 2020 tại:

Đáp án đề minh họa 2020 môn tiếng Trung Quốc lần 2

Ngày 7/5, Bộ Giáo dục và Đào tạo (GDĐT) công bố đề thi tham khảo kỳ thi tốt nghiệp THPT năm 2020 các môn thi. Đề minh họa tiếng Anh 2020 có đáp án được biên tập theo chương trình giảm tải môn tiếng Anh lớp 12 của bộ GD&ĐT giúp các em học sinh lớp 12 nắm rõ những phần kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Gợi ý Đáp án đề minh họa lần 2 môn tiếng Anh năm 2020

Câu Key Câu Key Câu Key Câu Key Câu Key
1 A 11 C 21 A 31 D 41 A
2 C 12 B 22 A 32 B 42 C
3 A 13 D 23 C 33 A 43 A
4 A 14 A 24 C 34 A 44 D
5 A 15 C 25 A 35 C 45 B
6 C 16 C 26 C 36 A 46 D
7 C 17 A 27 D 37 A 47 C
8 B 18 D 28 A 38 D 48 D
9 A 19 B 29 A 39 A 49 D
10 B 20 B 30 B 40 A 50 A

Nội dung Đề thi tham khảo tốt nghiệp THPT 2020 môn tiếng Anh

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. books

B. dreams

C. falls

D. builds

Question 2:

A. climb

B. mind

C. pick

D. line

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. correct

B. final

C. heavy

D. normal

Question 4:

A. attractive

B. average

C. classical

D. regular

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: The boy is really funny,______

A. isn't he

B. was he

C. doesn't he

D. did he

Question 6: You shouldn't s______it in sun for too long.

A. a

B. an

C. the

D. 0 (no article)

Question 7: There were lots of black clouds______ the sky just before the storm.

A. above

B. at

C. in

D. on

Question 8: One effective way to lose weight is to avoid______between meals.

A. to eat

B. eating

C. eat

D. eaten

Question 9: If my father______ here now, he would help me fix my bicycle.

A. were

B. is

C. will be

D. would be

Question 10: I have made a lot of new friends since my family______ here.

A. move

B. moved

C. will move

D. was moving

Question 11: It's really important to have a true friendship it makes your life more meaningful.

A. although

B. in spite of

C. because

D. because of

Question 12: I will come and see you______.

A. when I was finishing my homework

B. as soon as I have finished my homework

C. until I finished my homework

D. after I had finished my homework

Question 13: My lifelong dream is to live in a house______ by a big garden full of flowers and trees.

A. is surrounding

B. surrounding

C. is surrounded

D. surrounded

Question 14: A______ party was prepared to welcome the honoured guests.

A. special

B. specialise

C. specially

D. specialisation

Question 15: Jack ______his best suit to make a good impression on his future in-laws.

A. took on

B. took off

C. put on

D. put off

Question 16: Janice______ some useful suggestions for the class extra-curricular activities.

A. caused

B. thought

C. made

D. caught

Question 17: Kevin enjoyed working with children so much that he decided to pursue a______ teaching

A. career

B. task

C. duty

D. work

Question 18: A reduction in the amount of paperwork has been proposed in an attempt to ease the______ on busy teachers.

A. emphasis

B. density

C. power

D. pressure

Question 19: Having so many hobbies in common, Ted and Nick got on like a(n)______ on fire.

A. block

B. house

C. apartment

D. bungalow

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: The fire brigade responded to the scene instantly upon receiving the emergency call.

A. suddenly

B. immediately

C. early

D. steadily

Question 21: He is a naughty boy who likes teasing and playing tricks on his classmates.

A. mischievous

B. guilty

C. anxious

D. adventurous

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: The students felt more confident to enter the competition thanks to the encouraging words from their teacher.

A. negative

B. impressive

C. progressive

D. passive

Question 23: Lisa is now in two minds whether or not to take a gap year after leaving high school.

A. reluctant

B. ignorant

C. decisive

D. intentional

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 24: Ben is talking to a waiter in a restaurant.

- Ben: “Can I have the menu, please?"

- Waiter: “_____ ”

A. But I don't like it.

B. No, I'll think it over.

C. Here you are, sir.

D. Enjoy your meal.

Question 25: Laura and Mitchell are talking about online learning.

- Laura: “Online learning seems the best solution now.”

- Mitchell: “ _____. It helps students keep learning while schools are closed."

A. I quite agree

B. You must be kidding

C. I'm not so sure

D. I don't think that's a good idea

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.

Mobile phones: a benefit or social nuisance? Few people under 30 will be able to imagine a time before the existence of mobile phones. Neither will they be (26)_____ of the harmful effect that many people predicted text language would have on young people's language skills.

Interestingly, linguists nowadays believe that expressing oneself clearly in texts is evidence of a good background in grammar and sentence structure. Mobile phones are credited with encouraging people to communicate more. They can also provide reassurance to people (27)_____ are alone in dangerous situations. Some people use mobile phones as a kind of barrier to unwelcome social contact; texting can signal your unavailability to (28)_____ people in the same way that wearing sunglasses and headphones does.

Some issues with mobile phones are still controversial. Talking loudly on the phone while on public transport is thought to be rude and (29)_____ by many people in the UK. (30)_____ ,a significant minority of people still do it, despite the sighing and other obvious signs of disapproval from their fellow passengers.

(Adapted from "Advanced Expert" by Jan Bell and Roger Gower)

Question 26:

A. anxious

B. alert

C. aware

D. forgetful

Question 27:

A. which

B. when

C. where

D. who

Question 28:

A. other

B. another

C. every

D. one

Question 29:

A. inconsiderate

B. insignificant

C. inflexible

D. inattentive

Question 30:

A. Therefore

B. However

C. Moreover

D. Otherwise

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Our lives are full of cardboard. The packaging of certain things we buy, from food products to electrical goods, is made of cardboard. In the UK, over 8 million tons of the stuff is produced every year just for packaging. It makes the things we buy more expensive, too. On average, 16% of the money we spend on a product is for the packaging. And where does the packaging usually end up? In the bin, of course, but hopefully that's the recycling bin not the rubbish bin!

Recycling cardboard is much more efficient than producing it in the first place. It takes 24% less energy and produces 50% less sulphur dioxide to recycle it. Recycled cardboard has some remarkable uses, too. Obviously, it ends up as packaging again, but it is also used as a building material. It isn't as expensive as traditional materials and it is often more accessible. Some innovative and environmentally friendly designers are actually using it to make furniture and buildings.

One such person is Japanese architect Shigeru Ban, who designed wonderful emergency shelters made of cardboard tubes. The first people to use these were the survivors of the appalling earthquake in Kobe, Japan, in 1995. Since then, they have been used in other places around the world after terrible natural disasters. Perhaps Ban's most outstanding design is his cardboard cathedral in Christchurch, New Zealand. His modern, eco-friendly cathedral for up to 700 people is a temporary replacement for the ancient cathedral that was damaged in the earthquake in February 2011.

(Adapted from “Achievers Bl" by Helen Halliwell)

Question 31: Which could be the best title of the passage?

A. Cardboard - A Traditional Building Material

B. The Future of Packaging in the UK

C. Japanese Modern Architecture

D. A Building Material for the Future

Question 32: The phrase "the stuff" in paragraph 1 refers to

A. food products

B. cardboard

C. packaging

D. electrical goods

Question 33: The word “innovative" in paragraph 2 mostly means

A. using new ways of doing something

B. travelling around the world

C. being friendly to the environment

D. becoming interested in mending something

Question 34: According to the passage, recycled cardboard can be used for

A. packaging

B. creating energy

C. producing sulphur dioxide

D. making rubbish bins

Question 35: Which of the following is TRUE about cardboard buildings as stated in the passage?

A. They were constructed in Japan and New Zealand only.

B. They can serve as permanent homes for people.

C. They are shelters for people after natural disasters.

D. They can house just a small number of people.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

What was, just a few days ago, the object of eager speculation among British children has become a reality. Schools are shut. For an unspecified period, learning will take place at home, except for a minority of pupils who are deemed to be vulnerable, or whose parents are key workers. Closing schools was a necessary step that should have been taken sooner, as it was in other countries. Across the world, school is part of the rhythm of life – for parents and teachers as well as pupils. Because of coronavirus, an estimated 800 million children globally are now having their education interrupted.

Some may welcome this, at least at first. Nobody wants to catch Covid-19, or be responsible for spreading it. With British schooling in preparation for primary school SATs, GCSEs and A-levels, lessons can be more like drills than investigations. Some parents have already begun sharing plans (and jokes) about homeschooling. However, most parents will feel less well equipped to teach older children.

The social impact of being separated from peers also varies for different age groups. Almost all children, including some who find school difficult, benefit from the social experiences that it offers. But for teenagers, whose emotional development requires them to become more separate from their parents and carers, being forced back into the family nest carries particular stresses.

But economic inequality will be the biggest variable between the experiences of British children over the next few months. In any society, school is a leveller. When they are there, pupils share the same spaces, lessons, menus and teachers. At home, children of well-off parents invariably live in bigger houses, are more likely to have their own bedrooms, two parents rather than one to support them, and better access to technology as well as books and other learning resources, and food.

We must do our best over the coming months, and no one should begrudge those who are looking forward to lessons or weekday lunches with their children. But during this particular period, the government should do everything in its power to ensure that more vulnerable children and families do not lose out. When things get back to normal, anyone who have fallen behind must be helped to catch up.

(Adapted from www.theguardian.com)

Question 36: Which is the most suitable title for the passage?

A. Life without School: Not a Level Playing Field

B. Homeschooling: You've Missed the Boat

C. Life at School: No Pain No Gain

D. In Praise Of Homeschooling

Question 37: The word “deemed" in paragraph 1 is closest in meaning to

A. considered

B. persuaded

C. affected

D. chosen

Question 38: According to paragraph 2, why does the idea of school closure seem appealing at first?

A. Because lessons at school have become unnecessary

B. Because most students haven't been well-prepared for the coming exams

C. Because parents hope to have more time with their children

D. Because people are unwilling to put their well-being at risk

Question 39: The word "them” in paragraph 3 refers to

A. teenagers

B. experiences

C. carers

D. stresses

Question 40: The word “invariably” in paragraph 4 is closest in meaning to

A. certainly

B. changeably

C. doubtfully

D. variously

Question 41: According to the passage, which of the following would best facilitate homeschooling?

A. Families' wealth

B. Teenagers' separation from peers

C. Teachers' expertise

D. Parents' working experience

Question 42: Which statement is TRUE, according to the passage?

A. British schools are considering closure on account of Covid-19.

B. Children whose parents work in important industries are more vulnerable.

C. In any particular school, children have equal access to learning resources.

D. Modern parents believe they are in a good position to teach their offspring.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Tom and Jerry are one of my son's favourite cartoons.

A. are

B. of

C. son's

D. cartoons

Question 44: Doing regular exercise can keep you in shape, improve your health, and reducing stress.

A. exercise

B. in

C. improve

D. reducing

Question 45: TikTok, a very entertained application, has become popular with the young recently.

A. a

B. entertained

C. has become

D. the young

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: Jane is less sociable than her sister.

A. Jane's sister is not as sociable as she is.

B. Jane's sister is less sociable than she is.

C. Jane is more sociable than her sister.

D. Jane is not as sociable as her sister.

Question 47: "I went out with my friends last night,” Tim said.

A. Tim said that I would go out with his friends last night.

B. Tim said that he went out with my friends the previous night.

C. Tim said that he had gone out with his friends the previous night.

D. Tim said that I had gone out with his friends last night.

Question 48: Perhaps we will be late for the meeting.

A. We must get to the meeting on time.

B. We should get to the meeting on time.

C. We needn't get to the meeting on time.

D. We may not get to the meeting on time.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: You can use my car. Make sure you bring it back by 7 p.m.

A. You can use my car unless you bring it back by 7 p.m.

B. You can't use my car if you bring it back by 7 p.m.

C. You can't use my car in case you forget to bring it back by 7 p.m.

D. You can use my car provided you bring it back by 7 p.m.

Question 50: The #Trashtag Challenge has had a great influence on people around the world. They have started to clean up their nearby polluted areas.

A. So influential is the #Trashtag Challenge that people around the world have started to clean up their nearby polluted areas.

B. Only if the #Trashtag Challenge greatly influenced people around the world would they start cleaning up their nearby polluted areas.

C. Not until people around the world had started cleaning up their nearby polluted areas did the #Trashtag Challenge greatly influence them.

D. But for the great influence of the #Trashtag Challenge, people around the world would have started cleaning their nearby polluted areas.

Download đề thi & đáp án tại Đề minh họa môn tiếng Anh THPT Quốc Gia 2020 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia năm 2020 các môn khác như: Thi thpt Quốc gia môn Tiếng Anh 2020, Thi thpt Quốc gia môn Toán 2020, Thi thpt Quốc gia môn Văn 2020 ,.... có trên VnDoc.com.

Đề thi THPT Quốc Gia được tải nhiều

Bên cạnh tài liệu ôn thi THPT Quốc gia 2020 môn Anh trên đây, VnDoc.com đã tổng hợp rất nhiều bộ đề ôn thi tốt nghiệp Trung học phổ thông năm 2020 các môn khác nhau như:

  1. Bộ đề thi thử THPT Quốc gia 2020 môn Toán
  2. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Văn
  3. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Anh
  4. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Lý
  5. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Hóa
  6. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Sinh
  7. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Sử
  8. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn Địa
  9. Bộ đề thi thử THPT Quốc Gia 2020 môn GDCD

Mời bạn đọc nhấp vào từng link trên đây để có thể download đề thi + đáp án các môn học hiệu quả.

Đánh giá bài viết
61 76.112
Thi THPT Quốc Gia Xem thêm